Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni se čini da se ovdje rijetko traži savjet, već se ljudi iščuđavaju tuđim navikama

A opet, većina koja troši preko 100 kn na dan za hranu će se složiti da su svaki dan mogli ušparati 15 kn, kroz izbor jeftinijih proizvoda ("kupus, a ne kavijar"), kroz akcije, kroz bolje planiranje i izbjegavanje bacanja hrane, kroz bolje iskorištavanje hrane itd. To je godišnje 5500 kn. Samo na hrani.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da se ovdje rijetko traži savjet, već se ljudi iščuđavaju tuđim navikama

A opet, većina koja troši preko 100 kn na dan za hranu će se složiti da su svaki dan mogli ušparati 15 kn, kroz izbor jeftinijih proizvoda ("kupus, a ne kavijar"), kroz akcije, kroz bolje planiranje i izbjegavanje bacanja hrane, kroz bolje iskorištavanje hrane itd. To je godišnje 5500 kn. Samo na hrani.
    ma pusti to, daj nam razriješi dilemu korištenja pek papira više nego jednom?
    jel se i u tom papiru otpuštaju slobodni radikali i može li doći do kontaminacije nove ture keksića?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    ma pusti to, daj nam razriješi dilemu korištenja pek papira više nego jednom?
    jel se i u tom papiru otpuštaju slobodni radikali i može li doći do kontaminacije nove ture keksića?
    Pa nemam pojma niti da li prviput nešto otpuste

Čisto razmišljam - ako možeš peći nešto pri 180 °C 15 minuta (npr. kiflice), a nešto drugo pola sata (npr. kroasane), ne vidim zašto ne bi dvoje kiflice ispekao na istom papiru (nemojte me sad po receptima, bez veze sam navela primjer ). Što bi se to dogodila u roku mjesec dana pri sobnoj temperaturi u mraku ladice. Ja sam pekla kestene pa kako sam u žurbi povisila temperaturu na 300, taj papir zbilja nije ni za što poslije, jer je jako potamnio na rubovima.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa nemam pojma niti da li prviput nešto otpuste

Čisto razmišljam - ako možeš peći nešto pri 180 °C 15 minuta (npr. kiflice), a nešto drugo pola sata (npr. kroasane), ne vidim zašto ne bi dvoje kiflice ispekao na istom papiru (nemojte me sad po receptima, bez veze sam navela primjer ). Što bi se to dogodila u roku mjesec dana pri sobnoj temperaturi u mraku ladice. Ja sam pekla kestene pa kako sam u žurbi povisila temperaturu na 300, taj papir zbilja nije ni za što poslije, jer je jako potamnio na rubovima.
    pa sad ne znam da li se razvijaju neke bakterije na sobnoj temperaturi jer imaš papir s mikroostacima hrane?
    ali moj strah je generalizacija iz onoga zašto ne koristimo dvaput isto ulje za pravit npr pomfri, jer pri zagrijavanju se promijeni kemijski sastav, i onda kad se to ohladi, pa ideš ponovo zagrijat, onda je to vrlo nezdravo

znači ne pričam o tome kad pečeš 5 tura keksića pred Božić

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    pa sad ne znam da li se razvijaju neke bakterije na sobnoj temperaturi jer imaš papir s mikroostacima hrane?
    ali moj strah je generalizacija iz onoga zašto ne koristimo dvaput isto ulje za pravit npr pomfri, jer pri zagrijavanju se promijeni kemijski sastav, i onda kad se to ohladi, pa ideš ponovo zagrijat, onda je to vrlo nezdravo

znači ne pričam o tome kad pečeš 5 tura keksića pred Božić
    Pa što ako se razviju bakterije, ide opet na pečenje. Moj pleh za pečenje isto nije bez najmanje mrljice. Mislim da je gora situacija u mojoj ladici sa žlicama, što se bakterija tiče, pa nismo nikad imali proljev zbog žlica.

Ja ne znam točno kakve se kemijske promjene događaju u uljima, ali moguće je da da. Ali ulje pojedeš poslije, dok papir ne jedeš, a nema dokaza da se ispravnim korištenjem do dozvoljenih temperatura od cca 220 °C oslobađaju plinovi koje bi apsorbirao proizvod kojeg pripremaš.

Ima različitih i tih papira. Većina ih je prekrivena slojem silikona. Ako nema nekih niskomolekulnih u sebi, sami silikon podnosi visoke temperature (npr. silikonska ulja za uređaje su bolja od organskih, jer su veze Si-Si ili Si-O jače od C-C).

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja isto ne kužim, ako je i kriv ne znači da će dobiti ni bodove ni kaznu. U stvari za ovo mislim nema bodova (kretanje na semaforu).
    Što se smanjenja bonusa tiče, ja uvijek platim osiguranje bonusa, tih 100kn mi se već isplatilo par puta

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na tragu ovoga - meni tema dobro dođe da osvijestim gdje još ima rupa koje bih mogla začepiti:
    - odustati od stvaranja zaliha hrane i sredstava za čišćenje (jer imam običaj pretjerivati, što nije dobro)
    - pogledati kataloge online (nemam običaj, ali možda bi se pokazalo korisnim)
    - presložiti ormare prije početka sezone, da ne kupujem rukavice/šalove/gležnjače i slično ako baš ne treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •