Drage Vrijeska i čokolada, hvala vam objema na odgovoru. Dobra ideja mi se čini prijaviti još koju školu gdje je veća upisna kvota, tim više što nudi i veći broj instrumenata koje bi mi malog mogli zanimati ako ne prođe gitaru ili klavir (violončelo ili neki puhački je jedno od njih, a nemaju ga u spomenutoj OGŠ I.Zajca). Istina je da bi izgledi bili veći i čekanje testiranja manje stresno…

Ipak, kad malo zastanem i realno pogledam, teško da će mi trenutne životne okolnosti omogućiti odvođenje djeteta u GŠ u drugi dio grada 4 puta tjedno, i pomislim: ma koga ja zavaravam… Glazbena škola je već dovoljno velika obveza i žrtva da bismo se izložili još i ovakvim organizacijskim vratolomijama (ja bez auta, radim do 5, muž će se – nadam se!- dogodine vratiti svom terenskom poslu, još jedno vrtićko dijete…) .
Tako zaključujem da nam jedino dolazi u obzir ova škola u Studentskom gradu koja nam nije daleko i u koju će nakon nekog vremena moći odlaziti sam. Znam da su izgledi slabi i dijete će vjerojatno ostati neupisano i razočarano, ali jedino što preostaje je čekati početak školske godine – ako ne bude daleko ispod crte, možda postoji šansa da tada upadne.

Čokolada, imam jedno pitanje, možda besmisleno, ali moram s tim biti na čisto: ukoliko se dijete ne uspije upisati, ima li smisla kroz tu školsku godinu uzimati poduku s kojom bi moglo doći do razine dovoljne da se upiše u slijedećoj godini odmah u 2.razred?

I da: hvala na ovoj informaciji o klavirskom odjelu, to je jako bitno. Možda kakav info i o gitari u toj školi? To je, u stvari, prvi izbor.