Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1357

Tema: 3....2.....1.... kreni u 2021

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj j-la prvotno napisa Vidi poruku
    Da se zabilježim na temu.
    Sretna Nova godina cure! Želim vam najprije puno druženja i grljenja a onda i ovih sportskih uspjeha .
    Sebi želim da se više bilježim na ovu temu.

Potpisujem Tang, lijepo je to napisala. I Ina isto. Sazele ste smisao teme.
    Temi sam se pridružila 2013, pa malo prekinula i ponovo se vratila 2016. Tu sam stekla sestre koje nikad nisam upoznala, ok, jesam MB .
    Rijetko pišem, jer ne trčim i što napišem o vježbanju, mislim da se ne uklapam.
    Meni nije dovoljno što će mi se napisati bravo i onda nastavit o nečem desetom.
    Zahvaljujući curama s teme, vježbala sam s Tati, rasturačici. Eto to fali temi. Da mi se kaže, ajde ženo, uradi taj još jedan sklek, tako ćeš napredovati.
    Meni Zhang slobodno možeš napisat da sam negdje pretjerala, jer me ne jednom spasilo povrede
    potpisujem Tang, ali i ovo!
    nije svaki "bravoooo" podrškast

meni je podrška npr znati da su ljudi ipak ljudi, da se muče, da im je teško, da nisu savršena bića
    inspiriraju me priče koje su išle teško, a ne glatko
    al dobro, to sam ja; ovdje je ipak prevladavajući stav da tema treba biti isključivo tapšanje i "bravooo", zato me ni nema - i to je ok!
    al iskreno mi je žao vidjeti da se nečiji savjeti doživljavaju kao dociranje
    Zhang je ovdje godinama davala izvrsne savjete o vježbanju, nisam ih nikad shvatila kao pametovanje ili nešto slično

nego, ina, kolika je incidencija tog tvog sindroma? zapravo me više zanima koju to terapiju tijekom menge uzimaš i jel indicirana samo za taj sindrom ili može i običnom puku s teškim i obilnim mengama?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    nego, ina, kolika je incidencija tog tvog sindroma? zapravo me više zanima koju to terapiju tijekom menge uzimaš i jel indicirana samo za taj sindrom ili može i običnom puku s teškim i obilnim mengama?
    A ja sam zapamtila 1 u 1000, ali piše na wikipediji 1%. Običan puk s teškim i obilnim mengama bi trebao proći obradu od strane hematologa. Ne znam jesu li ti lijekovi samo za taj sindrom ili pokrivaju i šire, lijek sadrži neku kiselinu, zove se exacyl ili ciklokapron. Ja ga dobijam isključivo u bolnici.... ali koji put i kupim privatno na temelju nalaza jer bih morala svaki mjesec touchpoint s bolnicom, a to mi se zbog korone sad ne da.

Znači, trebalo bi nažicat sve te uputnice, čekat na termin od hematologa itd. Jako malo hematologa ima zapravo iskustva kod nas s tim jer je to kod nas ugl. nedijagnosticirano. Npr. ja sam imala problem kod op štitne u Vinogradskoj jer se hematolog tamo čudio da kakv terapiju za to koristim, zašto koristim itd. Pa sam op. odradila drugdje jer je operater ustuknuo stila operacija je krvava, ne bi on to radio, potrošit ću bu budžet odjela itd., kao da sam hemofiličar. A trebalo je samo imat taj ciklokapron u pripravi, ali su me se prepali, pa sam se onda ja prepala njih ako su se toliko prepali mene. Op. sam odradila na kraju privatno.

Mi smo uopće saznali za to jer je moja kćer imala krvarenje nakon op mandula takvo da je primila transfuziju krvi i takvo da je indiciralo obradu. Dječji ORL (Boudain) nam je tada u Vg rekao da ih "ulove" par godišnje - ne rade probire na to unaprijed jer se dugo čeka i jer se krvarenje dogodi tipično 3.-4. dan kad su djeca blizu bolnica pa se to može ishendlati. Mislim da se taj vonw faktor i vadi samo u rebarskom labu. Znači, ako dijete ima ima i jedan od roditelja. Što znači da ima i jedan od mojih roditelja, i jedan od muževljevih - nikakvih problema u životu nisu imali zbog toga, i ne znamo tko od njih ima koliko je benigno.

Iskreno, možda je jednostavnije staviti spiralu. Ja pak nisam htjela spiralu zbog stalnih gino upala (cjeloživotnih) pa mi se ovo činilo jednostavnije rješenje.

Znači - to može samo hematolog voditi, incicirati pretrage i hendlati. Malo iskustva s tim ima jer se malo ljudi javlja zbog problema s vonWillebrandom - i neki dr. vjeorjatno smatraju da je to.... "varijacija normale". Kod nas imamo i suprug (0-) i ja (A+ -u toj krvnoj grupi je vonw najčešći), pa je dijete imalo nešto više problema. Čekamo kako će njoj bit s mengom, to je uglavnom problem, zato se kod žena više manifestira nego kod muških (muž npr. ne može popit aspirin bez da mu krene curit nos, ali to je to od problema). Korisno je znati ako se sprema na neku krvaviju operaciju - ali muž je unatoč terapiji nakon operacije ipak trebao transfuziju.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.01.2021. at 13:46

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem Tang, ali i ovo!
    nije svaki "bravoooo" podrškast

meni je podrška npr znati da su ljudi ipak ljudi, da se muče, da im je teško, da nisu savršena bića
    inspiriraju me priče koje su išle teško, a ne glatko
    al dobro, to sam ja; ovdje je ipak prevladavajući stav da tema treba biti isključivo tapšanje i "bravooo", zato me ni nema - i to je ok!
    al iskreno mi je žao vidjeti da se nečiji savjeti doživljavaju kao dociranje
    Zhang je ovdje godinama davala izvrsne savjete o vježbanju, nisam ih nikad shvatila kao pametovanje ili nešto slično
    mislis "bravo, ali ja sam najbolja"?

potpis na tang i betty, i j-la i zhang

ina di si supala? meni je lockdown krajem studenog zatvorio klupsko supanje pa sad patim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    mislis "bravo, ali ja sam najbolja"?

potpis na tang i betty, i j-la i zhang

ina di si supala? meni je lockdown krajem studenog zatvorio klupsko supanje pa sad patim.
    Ja imam svoje daske pa ih pušemo i bacamo gdje god, po cijelom Jadranu, Jarunu, Fužinama, bacili smo ih jednom i u Trakošćan, ali su negodovali, Bohinjsko. Za Plitvice smo pitali, ali se ne smije...iako ne kužim zašto, ne zagađujemo ništa. Imamo neoprenska odijela, pa možemo u sva doba, muž je jednom veslom razbijao led po Jarunu.... Jedino još ostaje neka mirnija rijeka kao izazov.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 04.01.2021. at 16:41

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam svoje daske pa ih pušemo i bacamo gdje god, po cijelom Jadranu, Jarunu, Fužinama, bacili smo ih jednom i u Trakošćan, ali su negodovali, Bohinjsko. Za Plitvice smo pitali, ali se ne smije...iako ne kužim zašto, ne zagađujemo ništa. Imamo neoprenska odijela, pa možemo u sva doba, muž je jednom veslom razbijao led po Jarunu.... Jedino još ostaje neka mirnija rijeka kao izazov.
    pazi da vas ne kazne na Jarunu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •