kaae, i ja se deklinacija sjecam, i hrpe poslovica (pa i morituri te salutant)
pa nije valjda prakticna korisnost jedino mjerilo toga sto bismo trebali uciti...
osobno volim sto sam ucila i jezike, i logiku, latinski, i sociologiju i psihologiju, i smatram da imam dobru opcu kulturu i ne bih se osramotila na potjeri
ne smatram ni da je strasno sto sam ja ili djeca mi katkad morala nauciti nesto napamet ili neke podatke koji im kasnije nece biti vazni, gledam na to kao razvijanje mozga, vjezbanje pamcenja, neku disciplinu, trebat ce im za neke druge podatke da nauce i razviju svoje sisteme
unatrag gledajuci, i veci dio faksa mi nikad nije zatrebao u buducoj karijeri...![]()

)
Odgovori s citatom
I nije mu bilo jasno kako znam sve riječi pjesmuljaka koji se vrte u dućanu. A i kad je princ došao mu nije bilo jasno odakle izvlačim pjesmice uspavanke. Nemamo sve iste sklonosti i to je super. A super je i što oboje znamo prvi glavni stavak termodinamike
pa to treba izbjegavati. Bolje je učiteljicu pitati kako se može pomoći u okviru zadanih mogućnosti, a stručnu službu na što sve ima pravo samohrani roditelj. Ja se sjećam da su za školske izlete u svakom razredu imali jedno ili dva mjesta gratis za učenike koji to ne mogu platiti, ali trebalo je imati dokumentaciju (korisnik dječjeg doplatka, samohrani roditelj i slično). To škola ionako ima, ali mislim da se ne guraju to obznaniti ako ne dobiju direktno pitanje.