I ako se bavite pravom, latinski je važan.
voljela bih da sam mogla zapamtiti i valentnost dušika, ali jednostavno ne ide sve u istu glavu![]()
I ako se bavite pravom, latinski je važan.
voljela bih da sam mogla zapamtiti i valentnost dušika, ali jednostavno ne ide sve u istu glavu![]()
Pa upravo to. Zato nam sustav i ne valja. U Švedskoj ideš u školu i skupljaš bodove. Kad imaš dosta bodova, upisuješ fakultet. Ako ti fali matematike, upišeš još matematike pa upišeš kasnije fakultet. Tako mi je barem pričala prijateljica koja je tamo izbjegla iz Bosne.
Al baš na tim kvizovima mi je smetalo što je valjda opća kultura gdje i kad je rođen Sartre, a nije koliko ima elektrona u vanjskoj ljusci kisika ili još banalnije u kojim jedinicama je akceleracija. Premda se i to ublažilo zadnjih godina, samo baš i ne pratim.
Al baš to - mene MM šarmirao kad je za neke stolce u izlogu ispalio dizajnere (ja bila totalni tudum za to), a ja njega kad sam znala reći što mu se pokvarilo na autuI nije mu bilo jasno kako znam sve riječi pjesmuljaka koji se vrte u dućanu. A i kad je princ došao mu nije bilo jasno odakle izvlačim pjesmice uspavanke. Nemamo sve iste sklonosti i to je super. A super je i što oboje znamo prvi glavni stavak termodinamike
Školstvo bi trebalo smanjiti to "opće" i koncentrirat se na pojačavanje onoga što ionako sjedi u nama.