Stranica 264 od 383 PrviPrvi ... 164214254262263264265266274314364 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,151 do 13,200 od 19127

Tema: Korona virus, panika ili?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mojoj su stavili za 4 tjedna.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni razmak bio točno 3.tjedna a prijateljici isto cjepivo 6 tjedana.
    Pa ti znaj..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra bi trebala dobiti prvu dozu, za drugu jos ne znam nista. Da, po tom razgovoru sa sestrom, bilo bi to više od 6 tjedana i skroz sam zbunjena.
    Ako sam te dobro shvatila, tvoja kćer ima termin za 3 tjedna, a na tvoj upit su ti rekli da bi trebala za 6 tjedana. Kaos totalni....
    Mislim da je zena koja mi se javila nije ni znala o kome se radi nego je automatski pocela ofgovarat da je to optimalni razmak i da ne moze ranije. Dobila je automatski za 3 tjedna, al ja nisam skuzila odmah da je dobila i za 2. dozu pa sam pitala pa je zena pocela da je 6 tjedana optimalno, al zapravo mi.je dala 3 tjedna, tj aplikacija je nastrikala za 3 tjedna valjda.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nas je dvoje u obitelji napravilo serološki test. I sve nam je negativno.
    Zar je zbilja moguće da do sada nismo došli u dodir sa korona virusom? Ono, zbunjena sam, ima netko neku ideju ili objašnjenje.
    Ja sam bila uvjerena da će oba nalaza biti bar dio pozitivna.
    Kako ne bi bilo moguce, ne kuzim? Pa nije vecina imala koronu, onda se ne bismo ni cijepit trebali, a korona bi bila stvar proslosti? Mjere djeluju, srezale su jako gripu i ostale viroze, meni je ovo 1. temp u god dana, zaboravila sam vise kako je bit bolestan.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.07.2021. at 19:47

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa ja radim cijelu pandemiju u direktnim kontaktu sa puno pacjjenata. I to iznimno bliskom kontaktu.
    Do cijepljenja krajem sjecna nisam bila u takvom kontaktu da razvijem antitijela. Tj. sigurni sam bila j kontaktu vise puta , ali nisam razvila antitijela niti sam se zarazila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To jedino lauc i bakic tvrde, da je vecina imuna il ce svako malo postat imuna uslijed pobola i kontakta...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.07.2021. at 20:03

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sto s ljudima koji su cijepljeni na samom početku cijepljenja? Prolazi im 6mj, sto oni trebaju za covid potvrdu?
    Jesu nasi o tome uopce razmišljali?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Sto s ljudima koji su cijepljeni na samom početku cijepljenja? Prolazi im 6mj, sto oni trebaju za covid potvrdu?
    Pa za sad ti vrijedi 210 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako ti prolazi?
    Ja sam tek na 4,5 mj od druge doze, a cijepljena sam u prvij rundi.
    Ako te tjesi antitijela mi stoje odlicno. Jucer su nam vadili.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam za nase, al bas sam citala britance na nekom bbc linku (a oni su vecinom az) da ce navodno krenut s docjepom 50 plus od rujna. Kako ce to administrativno bit rijeseno 210 dana itd. - ne zna se jos.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Negativna sam na pcr-u, izgleda da je fakat klima. Ispalo je da je najbrzi i cjenovno najpovoljniji fran mihaljevic -500 kn.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma ne prolazi meni, samo pitam
    Nisam računala koliko je 210 dana od onda kad su najavili da idu druge doze. To ce prvo medicinsko osoblje biti pogođeno

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Samo da javim da se u ZG danas moglo prebaciti termin za AZ na 8.7.
    Pa ako još nekom treba.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Konačno vakcinisali stariju prvom dozom, Pfizer. Sa potvrdom i pregledom pedijatra. Od nuspojava samo bolna ruka 1,5 dan.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam danas konačno dobila drugu dozu AZ.
    Za sada sam ok.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kako to Tanči da su se odlučili / da si se ipak odlučila na drugu dozu? Jesi vadila antitijela, i što ti je s trombocitopenijom?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Konačno vakcinisali stariju prvom dozom, Pfizer. Sa potvrdom i pregledom pedijatra. Od nuspojava samo bolna ruka 1,5 dan.
    Izgleda da vecina djece prodje tako, moji svi samo bolna ruka, i nakon druge doze isto.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I mene zanima isto sto i Ardju.

Da javim ishod one moje kolegice koja je imala velike komplikacije nakon AZ.

Izvadila je antitijela koja su bila cca 290 nakon 12-14 tj (ne sjecam se tocno tjedana), na takav nalaz joj je lijecnica rekla da je nece cijepiti drugom dozom jer ima jos uvijek povecan broj antitijela te smatra da ima zastitu i treba izbjeci moguce komplikacije nakon 2.doze.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.07.2021. at 22:16

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Izgleda da vecina djece prodje tako, moji svi samo bolna ruka, i nakon druge doze isto.
    Ovo bi bilo super, kada bi tako prošla i nakon druge doze, videćemo krajem ovog meseca kako će to proći. U svakom slučaju dobro je čuti tuđa pozitivna iskustva .

Tanči, nadam se da si OK nakon druge doze?
    Tvoje peripetije sa trombocitima su stvarno bile neobične, drago mi je da su se tako pozitivno rešile (za radoznale, pisala je Tanči detaljno, par strana unazad, kako se sve rešilo, ugl. nije imala pravu trombocitopeniju i ima normalan br.trombocita, hematolog joj potvrdio).

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pisala sam vec, moji decki (12.5 i tacno 16) su imali dva dana temperaturu i simptome nalik gripu nakon druge doze. Svi njihovi drugari kazu da su i oni tako. U sustini sam samo od jedne osobe ovde cula da nije imao takve nuspojave, a on frikira da mozda onda nije imun (naravno da nema veze). On ima 33 god.
    Btw, moj tata je s antitelima 700, full vakcinisan Pfizerom, dobio koronu. Mama je imala nekoliko hiljada i nije dobila.
    Tanci, nadam se da si dobro. <3

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Pisala sam vec, moji decki (12.5 i tacno 16) su imali dva dana temperaturu i simptome nalik gripu nakon druge doze. Svi njihovi drugari kazu da su i oni tako. U sustini sam samo od jedne osobe ovde cula da nije imao takve nuspojave, a on frikira da mozda onda nije imun (naravno da nema veze). On ima 33 god.
    Btw, moj tata je s antitelima 700, full vakcinisan Pfizerom, dobio koronu. Mama je imala nekoliko hiljada i nije dobila.
    Tanci, nadam se da si dobro. <3
    Jel barem imao lakši oblik?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jeste sto se simptoma tice, ali mu je zesce zdrmalo koagulaciju. Srecom je uopste otisao doktoru.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O bem mu..kli kli nadam se da se tati u medjuvremenu sredila koagulacija.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala pulinka! Otišla sam par stranica unazad i našla Tančin izvještaj. Svašta! Baš mi je drago da je u pitanju bila samo pseudotrombocitopenija (kako ovo uvrnuto zvuči )
    Nadam se da te druga doza nije satrla ko prva.
    Meni ni od druge doze Pf. ništa pod milim bogom, brijem da sam dobila fiziološku

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Argente prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ni od druge doze Pf. ništa pod milim bogom, brijem da sam dobila fiziološku
    Isto sam to i ja pomislila , al' ono, apsolutno ništa!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni MM ništa... AZ...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo me
    Živa, zdrava i živahna, a trombocita imam na izvoz. Hehe.
    U subotu sam primila drugu dozu AZ i apsolutno nikakvih nuspojava nisam
    Imala.
    Prva doza me satrala, a druga ništa.
    Čak me ni mjesto uboda ne boli.
    Ništa. Baš ništa
    I jako sam sretna zbog toga.
    Suprug je isto cijepljen s AZ i njemu ni od prve doze nije bilo ništa.
    Ujak i ujna, oboje šezdesetogodišnjaci i cijepljeni Pfizerom obje doze, isto nikakve nuspojave.
    Moja kći, Pfizer, prva doza ništa, a od druge je zakurila 38 na jedan dan i to je bilo to.
    Po onome što čitam, sve je ovo u skladu s godinama i normalno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

https://www.hzjz.hr/priopcenja-medij...esti-covid-19/
    Novo o cijepljenju djece starije od 12 g. (pod tockom 4)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako novo, staro sedam dana.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Novou odnosu na 30.5. kad je bila zadnja obavijest. Po ovome sto tu stoji, u ovom trenutku se ne preporuca.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ocarditis.html

Jako me zbunjuje hrvatsko zdravstvo. Sto ovih dana, a sto inace.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ni njemačko zdravstvo ne daje preporuku za cijepljenje djece od 12 do16. Nemam link, prenijela mi prijateljica koja je tamo domaća. I da su izjavili da neće promijeniti stav usprkos političkim pritiscima.
    Posljednje uređivanje od vertex : 14.07.2021. at 19:01

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ocarditis.html

Jako me zbunjuje hrvatsko zdravstvo. Sto ovih dana, a sto inace.
    Konzultiraj se sa epidemiolozima , to je njihov stav.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Konzultiraj se sa epidemiolozima , to je njihov stav.
    Morat cu opet pitati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sto se tice pritisaka i slicnog, nisam od onih koji vjeruju da nas sve prati i ubija pharma industrija tako da moram priznati da bi se negdje (van sumnjivih antivax stranica koje mozda pricaju o tome, a mozda i ne) valjda spominjao masovni pobol djece od miokarditisa ili cega vec se trenutno boji HZJZ.

Od anegdotalnih primjeraka, nitko koga znam nije spomenuo nuspojave van okvira koje spominje kli_kli za njene decke, a ne znam poznajem li ikoga tko ima djecu od 12 -16 godina, a da se nisu cijepila.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Od anegdotalnih primjera ne znam ni za ozbiljne probleme koje je kod djece uzrokovalo prebolijevanje korone, svima je Covid bio kao i svaki drugi banalni korona virus.. U mojoj okolini nitko nije cijepio djecu.

Nije HZJZ jedini koji ne preporučuje cijepljenje zdrave djece, zar nije takva bila i preporuka WHO?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Od anegdotalnih primjera ne znam ni za ozbiljne probleme koje je kod djece uzrokovalo prebolijevanje korone, svima je Covid bio kao i svaki drugi banalni korona virus.. U mojoj okolini nitko nije cijepio djecu.

Nije HZJZ jedini koji ne preporučuje cijepljenje zdrave djece, zar nije takva bila i preporuka WHO?
    Pa je.
    Djeca nisu prioritetna skupina jer je prioritetno cijepiti prvo one s rizikom za najvece komplikacije.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja uopće ne mislim da se hzjz boji nečeg posebno oko cijepljenja djece. Ali ima drugih prioriteta. Nikad preporuke i pravila nisu isključivo zdravstvena nego uvijek ima bar još nekog utjecaja (od manjka maski preko manjka cjepiva do... eto svačeg)

Što se mog djeteta od 12g tiče, s obzirom da s jedne strane imam gotovo nikakav rizik ako se zarazi a s druge strane gotovo nikakav rizik ako se cijepi, na kraju će vjerojatno prevladati operativne okolnosti odnosno da li je cijepljenje (1-2 dana temperature) vrijedno manjka gnjavaže oko potencijalnih samoizolacija, preskakanja treninga, nemogućnosti putovanja itd. A za to procijeniti treba dočekati jesen i novu školsku godinu... do tad je jako dugih mjesec-i-po dana plus još mjesec dana dok se ne vidi u kom smjeru idemo. Hocemo li ovo i dalje tretirati kao nešto što treba svakako suzbijati ili ćemo pustiti ekipu da sama odluči hoće se zaraziti ili cijepiti a da nas se ne tiče.

Vjerojatno ovisi o ukupnom % procijepljenosti vs ukupan % hospitalizacija onih koji su se zarazili u ukupnoj populaciji +/- koje slovo alfabeta vlada i kakvih je osobitosti. Znači igra velikih brojeva. Individualni risks su tu samo relevantni koliko sudjeluju u ukupnoj vjerojatnosti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da je bitnije procijepiti one s vecim rizikom, ali bilo bi lijepo i iskomunicirati odluke pa tako i napisati, ako je o tome rijec.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

U zemlji gdje nije cijepljeno 50% osamdesetogodisnjaka ( iz tko zna kojih razloga) cija je stopa smrtnosti i ozbiljnih komplikacija vrlo visoka, gdje se gotovo 30-40 %djelatnika domova za stare i nemocne i medicinskih djelatnika NIJE cijepilo ...pozivati djecju populaciju da se cijepi ne bi li to utjecalo na epidemiju ( jer ocito da je rizik od bolesti izuzetno nizak , pa je najveci utjecaj na sirenje epidemije) ne bi mi bilo na mjestu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Anegdotalno ja znam djevojčicu 2010. Godište koja je bila tjedan dana hospitalizirana zbog covida (inače je zdrava) , i nakon 7 mjeseci i dalje joj se nije vratio miris ni okus, osim što joj meso smrdi na trulež i uopće ga ne može više jesti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ni mojoj sestri nakon 8-9 mjeseci se nije vratio skroz okus ok ona spada u 50+

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad smo kod anegdota - moj J nije više baš dijete (20 g.) , ali je svakako mlada i zdrava osoba, prebolio je koronu prošlog ljeta, vrlo blagi oblik, ali još uvijek mu se njuh nije oporavio (maaalo je bolje nego što je bio). Cijepio se prvom dozom prije koji tjedan.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam si jučer pokušala kupiti parfem i shvatila da mi svi mirišu potpuno isto, uopće ne osjećam nijanse mirisa. 10 mjeseci od preboljevanja!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Što se tiče njemačke komisije za covid, oni tvrde da nema dokaza da je rizik od bolesti za djecu manji od rizika od cijepljenja i stoga ne daju preporuku za cijepčjenje opće dječje populacije.
    Prenosim prepričano, pa provjerite, koga zanima...

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Čitaj i neverujem, da se vakcinišete eto tako, jer će vas cijepivo MOŽDA zaščititi, a za nuspojave se baš i brinete.
    Svako zna svoje naravno A najgore mi je kada se odluče za cijepivo osobe koje su u postupcima podpomognuta, a poznato je kako cijepivo utiče loše na plodnost, odnosno izaziva neplodnost.

Imam prijatelja (25 godina) koji se cijepio i ima problema sa srcem zbog toga, odmah 2 dana nakon cijepljenja. Naravno liječnici su se ogradiili i ne žele povezavi probleme sa srcem sa cijepljnjem, iako prije cijepiva nikad nije imao nikakvnih zdravstevnih problema, a kamoli sa srcem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Kad smo kod anegdota - moj J nije više baš dijete (20 g.) , ali je svakako mlada i zdrava osoba, prebolio je koronu prošlog ljeta, vrlo blagi oblik, ali još uvijek mu se njuh nije oporavio (maaalo je bolje nego što je bio). Cijepio se prvom dozom prije koji tjedan.
    Znači da nije počeo još prigovarati?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku
    Čitaj i neverujem, da se vakcinišete eto tako, jer će vas cijepivo MOŽDA zaščititi, a za nuspojave se baš i brinete.
    Svako zna svoje naravno A najgore mi je kada se odluče za cijepivo osobe koje su u postupcima podpomognuta, a poznato je kako cijepivo utiče loše na plodnost, odnosno izaziva neplodnost.

Imam prijatelja (25 godina) koji se cijepio i ima problema sa srcem zbog toga, odmah 2 dana nakon cijepljenja. Naravno liječnici su se ogradiili i ne žele povezavi probleme sa srcem sa cijepljnjem, iako prije cijepiva nikad nije imao nikakvnih zdravstevnih problema, a kamoli sa srcem.
    Meni je najgore kad ljudi bubnu pa ostanu zivi pa napisu gluposti pa sire glasine koje veze nemaju s mozgom pa se cijepe i zubi im ispadnu i jos im rog naraste iz ramena i onda ima problema sa srcem i okom i jos su neplodni i jajnik im je u grlu i onda autizam dobiju pored svega jer voda pamti pa je zapamtila da cjepivo nije dobro jer je baba od muza od susjedine unuke od ujaka od ocuhove tetke jucer kupila grah od kokosi kod kumice s placa na Marsu prekosutra.

Posljednje uređivanje od Kaae : 15.07.2021. at 16:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •