Mojoj su stavili za 4 tjedna.
Mojoj su stavili za 4 tjedna.
Meni razmak bio točno 3.tjedna a prijateljici isto cjepivo 6 tjedana.
Pa ti znaj..
Mislim da je zena koja mi se javila nije ni znala o kome se radi nego je automatski pocela ofgovarat da je to optimalni razmak i da ne moze ranije. Dobila je automatski za 3 tjedna, al ja nisam skuzila odmah da je dobila i za 2. dozu pa sam pitala pa je zena pocela da je 6 tjedana optimalno, al zapravo mi.je dala 3 tjedna, tj aplikacija je nastrikala za 3 tjedna valjda.
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.07.2021. at 19:47
Pa ja radim cijelu pandemiju u direktnim kontaktu sa puno pacjjenata. I to iznimno bliskom kontaktu.
Do cijepljenja krajem sjecna nisam bila u takvom kontaktu da razvijem antitijela. Tj. sigurni sam bila j kontaktu vise puta , ali nisam razvila antitijela niti sam se zarazila.
To jedino lauc i bakic tvrde, da je vecina imuna il ce svako malo postat imuna uslijed pobola i kontakta...
Posljednje uređivanje od ina33 : 02.07.2021. at 20:03
Sto s ljudima koji su cijepljeni na samom početku cijepljenja? Prolazi im 6mj, sto oni trebaju za covid potvrdu?
Jesu nasi o tome uopce razmišljali?
Kako ti prolazi?
Ja sam tek na 4,5 mj od druge doze, a cijepljena sam u prvij rundi.
Ako te tjesi antitijela mi stoje odlicno. Jucer su nam vadili.
Evo tog clanka:
https://www.google.com/amp/s/www.bbc...h-57667987.amp
Negativna sam na pcr-u, izgleda da je fakat klima. Ispalo je da je najbrzi i cjenovno najpovoljniji fran mihaljevic -500 kn.
Ma ne prolazi meni, samo pitam
Nisam računala koliko je 210 dana od onda kad su najavili da idu druge doze. To ce prvo medicinsko osoblje biti pogođeno
Samo da javim da se u ZG danas moglo prebaciti termin za AZ na 8.7.
Pa ako još nekom treba.
Konačno vakcinisali stariju prvom dozom, Pfizer. Sa potvrdom i pregledom pedijatra. Od nuspojava samo bolna ruka 1,5 dan.
Kako to Tanči da su se odlučili / da si se ipak odlučila na drugu dozu? Jesi vadila antitijela, i što ti je s trombocitopenijom?
I mene zanima isto sto i Ardju.
Da javim ishod one moje kolegice koja je imala velike komplikacije nakon AZ.
Izvadila je antitijela koja su bila cca 290 nakon 12-14 tj (ne sjecam se tocno tjedana), na takav nalaz joj je lijecnica rekla da je nece cijepiti drugom dozom jer ima jos uvijek povecan broj antitijela te smatra da ima zastitu i treba izbjeci moguce komplikacije nakon 2.doze.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.07.2021. at 22:16
Ovo bi bilo super, kada bi tako prošla i nakon druge doze, videćemo krajem ovog meseca kako će to proći. U svakom slučaju dobro je čuti tuđa pozitivna iskustva.
Tanči, nadam se da si OK nakon druge doze?
Tvoje peripetije sa trombocitima su stvarno bile neobične, drago mi je da su se tako pozitivno rešile (za radoznale, pisala je Tanči detaljno, par strana unazad, kako se sve rešilo, ugl. nije imala pravu trombocitopeniju i ima normalan br.trombocita, hematolog joj potvrdio).
Pisala sam vec, moji decki (12.5 i tacno 16) su imali dva dana temperaturu i simptome nalik gripu nakon druge doze. Svi njihovi drugari kazu da su i oni tako. U sustini sam samo od jedne osobe ovde cula da nije imao takve nuspojave, a on frikira da mozda onda nije imun (naravno da nema veze). On ima 33 god.
Btw, moj tata je s antitelima 700, full vakcinisan Pfizerom, dobio koronu. Mama je imala nekoliko hiljada i nije dobila.
Tanci, nadam se da si dobro. <3
Jeste sto se simptoma tice, ali mu je zesce zdrmalo koagulaciju. Srecom je uopste otisao doktoru.
O bem mu..kli kli nadam se da se tati u medjuvremenu sredila koagulacija.
Hvala pulinka! Otišla sam par stranica unazad i našla Tančin izvještaj. Svašta! Baš mi je drago da je u pitanju bila samo pseudotrombocitopenija (kako ovo uvrnuto zvuči)
Nadam se da te druga doza nije satrla ko prva.
Meni ni od druge doze Pf. ništa pod milim bogom, brijem da sam dobila fiziološku![]()
ni MM ništa... AZ...
Evo me
Živa, zdrava i živahna, a trombocita imam na izvoz. Hehe.
U subotu sam primila drugu dozu AZ i apsolutno nikakvih nuspojava nisam
Imala.
Prva doza me satrala, a druga ništa.
Čak me ni mjesto uboda ne boli.
Ništa. Baš ništa
I jako sam sretna zbog toga.
Suprug je isto cijepljen s AZ i njemu ni od prve doze nije bilo ništa.
Ujak i ujna, oboje šezdesetogodišnjaci i cijepljeni Pfizerom obje doze, isto nikakve nuspojave.
Moja kći, Pfizer, prva doza ništa, a od druge je zakurila 38 na jedan dan i to je bilo to.
Po onome što čitam, sve je ovo u skladu s godinama i normalno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.hzjz.hr/priopcenja-medij...esti-covid-19/
Novo o cijepljenju djece starije od 12 g. (pod tockom 4)
Novou odnosu na 30.5. kad je bila zadnja obavijest. Po ovome sto tu stoji, u ovom trenutku se ne preporuca.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019...ocarditis.html
Jako me zbunjuje hrvatsko zdravstvo. Sto ovih dana, a sto inace.
Ni njemačko zdravstvo ne daje preporuku za cijepljenje djece od 12 do16. Nemam link, prenijela mi prijateljica koja je tamo domaća. I da su izjavili da neće promijeniti stav usprkos političkim pritiscima.
Posljednje uređivanje od vertex : 14.07.2021. at 19:01
Sto se tice pritisaka i slicnog, nisam od onih koji vjeruju da nas sve prati i ubija pharma industrija tako da moram priznati da bi se negdje (van sumnjivih antivax stranica koje mozda pricaju o tome, a mozda i ne) valjda spominjao masovni pobol djece od miokarditisa ili cega vec se trenutno boji HZJZ.
Od anegdotalnih primjeraka, nitko koga znam nije spomenuo nuspojave van okvira koje spominje kli_kli za njene decke, a ne znam poznajem li ikoga tko ima djecu od 12 -16 godina, a da se nisu cijepila.
Od anegdotalnih primjera ne znam ni za ozbiljne probleme koje je kod djece uzrokovalo prebolijevanje korone, svima je Covid bio kao i svaki drugi banalni korona virus.. U mojoj okolini nitko nije cijepio djecu.
Nije HZJZ jedini koji ne preporučuje cijepljenje zdrave djece, zar nije takva bila i preporuka WHO?
Ja uopće ne mislim da se hzjz boji nečeg posebno oko cijepljenja djece. Ali ima drugih prioriteta. Nikad preporuke i pravila nisu isključivo zdravstvena nego uvijek ima bar još nekog utjecaja (od manjka maski preko manjka cjepiva do... eto svačeg)
Što se mog djeteta od 12g tiče, s obzirom da s jedne strane imam gotovo nikakav rizik ako se zarazi a s druge strane gotovo nikakav rizik ako se cijepi, na kraju će vjerojatno prevladati operativne okolnosti odnosno da li je cijepljenje (1-2 dana temperature) vrijedno manjka gnjavaže oko potencijalnih samoizolacija, preskakanja treninga, nemogućnosti putovanja itd. A za to procijeniti treba dočekati jesen i novu školsku godinu... do tad je jako dugih mjesec-i-po dana plus još mjesec dana dok se ne vidi u kom smjeru idemo. Hocemo li ovo i dalje tretirati kao nešto što treba svakako suzbijati ili ćemo pustiti ekipu da sama odluči hoće se zaraziti ili cijepiti a da nas se ne tiče.
Vjerojatno ovisi o ukupnom % procijepljenosti vs ukupan % hospitalizacija onih koji su se zarazili u ukupnoj populaciji +/- koje slovo alfabeta vlada i kakvih je osobitosti. Znači igra velikih brojeva. Individualni risks su tu samo relevantni koliko sudjeluju u ukupnoj vjerojatnosti.
Naravno da je bitnije procijepiti one s vecim rizikom, ali bilo bi lijepo i iskomunicirati odluke pa tako i napisati, ako je o tome rijec.![]()
U zemlji gdje nije cijepljeno 50% osamdesetogodisnjaka ( iz tko zna kojih razloga) cija je stopa smrtnosti i ozbiljnih komplikacija vrlo visoka, gdje se gotovo 30-40 %djelatnika domova za stare i nemocne i medicinskih djelatnika NIJE cijepilo ...pozivati djecju populaciju da se cijepi ne bi li to utjecalo na epidemiju ( jer ocito da je rizik od bolesti izuzetno nizak , pa je najveci utjecaj na sirenje epidemije) ne bi mi bilo na mjestu.
Ni mojoj sestri nakon 8-9 mjeseci se nije vratio skroz okus ok ona spada u 50+
Kad smo kod anegdota - moj J nije više baš dijete (20 g.), ali je svakako mlada i zdrava osoba, prebolio je koronu prošlog ljeta, vrlo blagi oblik, ali još uvijek mu se njuh nije oporavio (maaalo je bolje nego što je bio). Cijepio se prvom dozom prije koji tjedan.
Ja sam si jučer pokušala kupiti parfem i shvatila da mi svi mirišu potpuno isto, uopće ne osjećam nijanse mirisa. 10 mjeseci od preboljevanja!
Što se tiče njemačke komisije za covid, oni tvrde da nema dokaza da je rizik od bolesti za djecu manji od rizika od cijepljenja i stoga ne daju preporuku za cijepčjenje opće dječje populacije.
Prenosim prepričano, pa provjerite, koga zanima...
Čitaj i neverujem, da se vakcinišete eto tako, jer će vas cijepivo MOŽDA zaščititi, a za nuspojave se baš i brinete.
Svako zna svoje naravnoA najgore mi je kada se odluče za cijepivo osobe koje su u postupcima podpomognuta, a poznato je kako cijepivo utiče loše na plodnost, odnosno izaziva neplodnost.
Imam prijatelja (25 godina) koji se cijepio i ima problema sa srcem zbog toga, odmah 2 dana nakon cijepljenja. Naravno liječnici su se ogradiili i ne žele povezavi probleme sa srcem sa cijepljnjem, iako prije cijepiva nikad nije imao nikakvnih zdravstevnih problema, a kamoli sa srcem.
Meni je najgore kad ljudi bubnu pa ostanu zivi pa napisu gluposti pa sire glasine koje veze nemaju s mozgom pa se cijepe i zubi im ispadnu i jos im rog naraste iz ramena i onda ima problema sa srcem i okom i jos su neplodni i jajnik im je u grlu i onda autizam dobiju pored svega jer voda pamti pa je zapamtila da cjepivo nije dobro jer je baba od muza od susjedine unuke od ujaka od ocuhove tetke jucer kupila grah od kokosi kod kumice s placa na Marsu prekosutra.
![]()
Posljednje uređivanje od Kaae : 15.07.2021. at 16:15