Citiraj Dota prvotno napisa Vidi poruku
Rekoše ovdje prije mjesec dana: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploa...oster-doze.pdf
"Osobama koje su preboljele COVID-19 te su nakon preboljenja započele i završile primarno
cijepljenje, nije potrebna treća doza."

Ne znam ima li novijih preporuka, a i čini mi se da je netko (možda Kaae) govorio nešto drugačije oko toga, pa treba provjeriti.
čitam dokument i moram priznati da mi nije posve jasan
u tekstu navodi rečenicu koji si citirala, ali je sljedeća rečenica zbunjujuća:
Osobama koje su preboljele COVID-19 te su nakon preboljenja započele i završile primarno cijepljenje, nije potrebna treća doza.
Booster doza stoga je dostupna i preporučljiva svima, a OSOBITO je važna za sljedeće kategorije stanovništva: (...)
Znači li "nije potrebna treća doza" da su preboljeli+cijepljeni u jednakom položaju kao i cijepljeni s tri doze? I hoće li se jednako tretirati jednom kada istekne važenje covid potvrde?
I znači li "nije potrebna treća doza" da se ne preporučuje treća doza ili je treća doza jednostavno redundantna?

ja sam preboljela u svibnju, cijepila se u lipnju/srpnju, tj u veljači će biti 6 mjeseci od cijepljenja
imala sam vrlo blage simptome svega, i kovida, i nuspojava cijepljenja (samo na prvu dozu sam reagirala)