Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2952

Tema: Što nam se to događa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu se pozvati na priziv savjesti i necu vise vaditi krv djeci jer placu i boli ih. Moji kolege vec jesu pozvali , pa su mi prepustili svu djecicu koja udu u zgradu. Pa neka sitna djecica odu kod privatnika i plate.
    Bas. Lako tako. Glavni krivac za ovu situaciju je uplit crkve u sve pore drustva, od redovnog sudjelovanja sudjelpvanja na kongresima reproduktivne medicine nadalje. Zakon koji imamo spominje samo 10. tjedan, pogledajte ga. Zakon na koji se Cavajda pozova je taj zakon, ne upisivanje u knjige ili kad fetus moze samostalno zivjeti, ona u to ne ulazi jer nema ni zasto. Zao mi je svima na traumama, a zao mi je i na moj ptsp-u. Ovo sto imamo u hrvatskoj sada je lose, u praksi je koma, da nema sanse izvojevat nekonpravo bez odvjetnika pa to je uzas. Ma kraju ce ti trebat 'doula' / odvjetnica za sve ginekolosko kako je krenulo. Po meni, osobe koje imaju priziv savjesti bi trebale ozbiljno razmisliti ako de zele baviti ginekologijom kao specijalizacijom, vjerujem da ne postoje bogomdani talenti i da sw time uzima prilika drugome u koga bi drzava mogla investirati. Meni je to isto kao da profesionalnj vojnik ima priziv savjesti za usmrcivanje. Nitko ne zeli to raditi, al taj posao to, u krajnjem slucaju, ukljucuje

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni, osobe koje imaju priziv savjesti bi trebale ozbiljno razmisliti ako de zele baviti ginekologijom kao specijalizacijom, vjerujem da ne postoje bogomdani talenti i da sw time uzima prilika drugome u koga bi drzava mogla investirati. Meni je to isto kao da profesionalnj vojnik ima priziv savjesti za usmrcivanje. Nitko ne zeli to raditi, al taj posao to, u krajnjem slucaju, ukljucuje
    Pa možda neki i razmišljaju ozbiljno o tome.
    Ali postoji li kod liječnika pravo, pardon, ne pravo, nego mogućnost da tijekom svojeg radnog vijeka promijeni neka svoja temeljna uvjerenja (vezana za pobačaj)? Postoji, dokazano. A što bi onda s njima, Ina? Zaposlila ih u rasadniku, gdje neće morati razmišljati o moralu i etici? Ma i tamo bi se zeznuli, jer ni "med cvetjem ni pravice"...
    Mislim da se nikada neće ukinuti institucija priziva savjesti u zdravstvu. Možemo to ima u svojem programu, ali neće to opstati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Pa možda neki i razmišljaju ozbiljno o tome.
    Ali postoji li kod liječnika pravo, pardon, ne pravo, nego mogućnost da tijekom svojeg radnog vijeka promijeni neka svoja temeljna uvjerenja (vezana za pobačaj)? Postoji, dokazano. A što bi onda s njima, Ina? Zaposlila ih u rasadniku, gdje neće morati razmišljati o moralu i etici? Ma i tamo bi se zeznuli, jer ni "med cvetjem ni pravice"...
    Mislim da se nikada neće ukinuti institucija priziva savjesti u zdravstvu. Možemo to ima u svojem programu, ali neće to opstati.
    Je l ti zbilja ovo pitaš? Je l zbilja misliš da su se svi ginekolozi u SD predomislili, odnosno 60% ginekologa z RH?

Fakat ovo s cijepljenjem i vjerom u Beroša si "promašila ceo futbal". I tada i sada vjerujem u znanost. Donekle sam i znanstveno pismena pa mogu i sama shvatiti tko me mota, a što je stvarno. Pri čemu sam i jako svjesna ograničenja znanstvenih studija. Ali neću zato kad me zanima pitanje iz astronomije, tražiti što se piše na stranici iz astrologije (osvrt na portal bitno).

Za IVF ekipu sam istog mišljenja kao ina, a ne lili. Isto ginekolozi, šapću mi da sam diskriminirana zakonom, al što ćeš, je l te. Lili, ti si već davno prošla svoju IVF priču kad je to išlo. A "feminiziranje intelektualnog kadra", koju je ispalio dr koji je radio tada baš na SD, je i meni ostalo kao kakva latinska izreka koju pamtim.
    A kako sam nekim spletom okolnosti baš ja bila medijski eksponirana, još su me i znali iz medija. Osobno nisam imala apsolutno nikakvih dodatnih poteškoća zbog toga, nego naprotiv. Jer su papci šutili, pa im je bilo dobro da neki pit bull laje umjesto njih.

Iz svega ovoga mogu samo reći da mi je ova žena totalni heroj. Kaže Beroš da nije trebala odvjetnicu. Zbilja?!

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Je l ti zbilja ovo pitaš? Je l zbilja misliš da su se svi ginekolozi u SD predomislili, odnosno 60% ginekologa z RH?
    Jelena, nisi pratila na satu. Uopće ne govorim o aktualnom slučaju, naprotiv. Takvih slučajeva ima. Kad je Abby Johnson izišla u javnost sa svojom pričom, mnogo ju je ljudi podržalo i ispričalo vrlo slične priče. Bila sam na predstavljanju knjige na kojem se razgovaralo baš o toj problematici i bilo je mnogo vrlo lijepih svjedočanstava.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku

Fakat ovo s cijepljenjem i vjerom u Beroša si "promašila ceo futbal". I tada i sada vjerujem u znanost. Donekle sam i znanstveno pismena pa mogu i sama shvatiti tko me mota, a što je stvarno. Pri čemu sam i jako svjesna ograničenja znanstvenih studija. Ali neću zato kad me zanima pitanje iz astronomije, tražiti što se piše na stranici iz astrologije (osvrt na portal bitno).

Za IVF ekipu sam istog mišljenja kao ina, a ne lili. Isto ginekolozi, šapću mi da sam diskriminirana zakonom, al što ćeš, je l te. Lili, ti si već davno prošla svoju IVF priču kad je to išlo. A "feminiziranje intelektualnog kadra", koju je ispalio dr koji je radio tada baš na SD, je i meni ostalo kao kakva latinska izreka koju pamtim.
    A kako sam nekim spletom okolnosti baš ja bila medijski eksponirana, još su me i znali iz medija. Osobno nisam imala apsolutno nikakvih dodatnih poteškoća zbog toga, nego naprotiv. Jer su papci šutili, pa im je bilo dobro da neki pit bull laje umjesto njih.

Iz svega ovoga mogu samo reći da mi je ova žena totalni heroj. Kaže Beroš da nije trebala odvjetnicu. Zbilja?!
    X. Tesko si me razocarala, lili, pises svoju kontroduktivnu pozitivu na temelju poluuvida, a nisi bila u prici. Bilo je tocno kao sto jelena kaze. Svaki tadasnji insider to zna. Tvoje roze ocale su zaista nepravedne koji put .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.05.2022. at 18:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •