Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Ja cu se pozvati na priziv savjesti i necu vise vaditi krv djeci jer placu i boli ih. Moji kolege vec jesu pozvali , pa su mi prepustili svu djecicu koja udu u zgradu. Pa neka sitna djecica odu kod privatnika i plate.
Bas. Lako tako. Glavni krivac za ovu situaciju je uplit crkve u sve pore drustva, od redovnog sudjelovanja sudjelpvanja na kongresima reproduktivne medicine nadalje. Zakon koji imamo spominje samo 10. tjedan, pogledajte ga. Zakon na koji se Cavajda pozova je taj zakon, ne upisivanje u knjige ili kad fetus moze samostalno zivjeti, ona u to ne ulazi jer nema ni zasto. Zao mi je svima na traumama, a zao mi je i na moj ptsp-u. Ovo sto imamo u hrvatskoj sada je lose, u praksi je koma, da nema sanse izvojevat nekonpravo bez odvjetnika pa to je uzas. Ma kraju ce ti trebat 'doula' / odvjetnica za sve ginekolosko kako je krenulo. Po meni, osobe koje imaju priziv savjesti bi trebale ozbiljno razmisliti ako de zele baviti ginekologijom kao specijalizacijom, vjerujem da ne postoje bogomdani talenti i da sw time uzima prilika drugome u koga bi drzava mogla investirati. Meni je to isto kao da profesionalnj vojnik ima priziv savjesti za usmrcivanje. Nitko ne zeli to raditi, al taj posao to, u krajnjem slucaju, ukljucuje