Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku

O cemu ti pricas? Kakve snahe guje , sirovo izjasnjavanje i slicno?!
Pa to i jest osnova prava zene na prekid trudnice, koju spominju pravnici i medicinski stricnjaci .
Jednostavno plod je ovisan o tijelu zene i prisiliti zenu da iznese trudnocu kad ona ne zeli znacilo bi plodu dati veca prava od zene. Ne jednaka prava, nego veca. Jasno da iz etickih razloga postoje odredena vremenka i druga ogranicenja do kad je prekid moguc, ali ako cemo pravno to je osnova.

Sirius, ovo je prije svega bilo upućeno mc, Tanči i Pulinki i svima koji se s njima slažu oko nečega što sam vrlo konkretno navela, ako i ti to podržavaš, onda je i tebi, ako ne, nemaš se razloga osjetiti prozvanom.

A ono je bio slikoviti prikaz "razotkrivanja". Naime, ovo o čemu ti pišeš je nešto što smo na ovim stranicama mogli pročitati već gotovo "bezbroj" puta i nije ništa novo ni neočekivano. Još si i sama napisala "Jasno da iz etickih razloga postoje odredena vremenka i druga ogranicenja do kad je prekid moguc, ali ako cemo pravno to je osnova." (s čime se također ne slažem, ali nije ni važno jer smo i tome već "bezbroj" puta raspravljali), ali si valjda nehotično previdjela što je mc napisala: "...u biti je odgovor na pitanje kada "počinje život" tj. kada netko postaje osoba potpuno nebitan. i da počinje od začeća (život) i kad god "počinje osoba" - pravo pitanje je: ima li "život"/embrij/fetus/čovjek/osoba pravo na tuđe tijelo/tuđe organe da bi (pre)živjelo? nema. nema pravo."

Dakle, da više ne budem slikovita, već konkretna, ono što smatram "razotkrivanjem" jest:

1. Nebitno je kada netko postaje osoba. Čak i da je od začeća (a da je to za vas nekako dokazivo) - nebitno je. OSOBA (preskačem embrij i fetus jer se većina vas ovdje slaže s tim da oni nisu osobe), ČOVJEK - nema pravo na tuđe tijelo/organe da bi (pre)živjelo.

Shvaćaš li da za mc ne postoji nikakva granica, etička ili moralna, o kojoj vi ovdje pišete? To je potpuno pomaknuta granica, i otišla je mnogo dalje od svih vas ovdje, a prochoiceri ste. Što je zapravo jezivo s obzirom na činjenicu u kojoj je udruzi aktivna.

2. Pulinka - embrij/fetus/dijete je rastući parazit (drago mi je da se neke forumašice s tim nisu složile, bez obzira na Pulinkin jeftin pokušaj "održavanja sata iz biologije").

3. Tanči - fetus nije osoba. Za nju je pas osoba. (na što sam samo ja reagirala, vi niste jer je to valjda stara, dobra "Tanči").

Dugo sam na Rodi i na ovakvim temama. Ne sjećam se ovakvih bolesnih izjava. Nakon njih ja dobijem opomenu za neprimjerenu razinu komunkacije, a ovi nježni proljetni cvjetići ostaju netaknuti. Oni mogu onakvo što napisati, a ja ne smijem ubaciti jednu slikovitu usporedbu.

Ove su moje riječi namijenjene svima koji podržavaju to što su njih tri napisale.
I da se razumijemo, ne stajem ja na točki broj 3. Ali nema smisla trančirati više...dobit ću još jednu opomenu.