Pa ovisi u kojem kontekstu govorimo, mislim da se nismo razumjele. Ne mislim da mi je super to što žene ne mogu ostvariti neka prava pa da iz tog razloga moraju postojati udruge.
Za prvu udrugu mislim na to da pružaju podršku. Čak i da postoji idealna podrška zdravstvenog sustava, možda bi ženama koje prolaze kroz pobačaj značilo da imaju s nekim porazgovarati, možda čak s nekim tko je prošao isto i da imaju neku "prijateljsku ruku" da ih prati na zahvat. Ne znam, nisam to prošla, ali nekako mi se čini da je dobro da takva mreža postoji bez obzira na podršku sustava. Ja nisam upućena baš, ali čini mi se da sam pročitala baš tu na temi da pružaju takve vrste pomoći, po meni je to stvarno značajno, to sam htjela reći.
Za drugu udrugu, da, jasno mi je da ne pomažu u tome da othrane nekome dijete, ali rekla bih da se ne mogu ni svi pobačaji svesti na to da se rade zbog nekih monstruoznih situacija poput dječje trudnoće, silovanja, incesta i slično što se navodilo ili zbog toga što ljudi nemaju dovoljno novca za hranu i život. Pretpostavljam da dio statistike čine i žene koje imaju neke druge brige, a možda se ne tiču tog financijskog dijela. Isto sam mislila na podršku kao i u prvom slučaju, neka vrsta prijateljske ruke za razgovor i slično.
I da, svakako da bi bila idealna situacija da žena izađe zdrava iz svakog scenarija, ali kažem, to nažalost trenutno nemamo, pa je dobro da postoje, ali mislim da bi bilo dobro da postoje i da imamo.
Mislim da sam sad jasnije napisala, nadam se da jesam.