Stranica 69 od 80 PrviPrvi ... 1959676869707179 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,401 do 3,450 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #3401
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Odavna ne kupujem pakirano niti bilo kakvo meso u trgovinama osim u mesnici ili domaće. Čula sam svakakve priče kako tretiraju pokavreno raznim kemikalijama, peru pod mlazom vode i ponovo pakiraju...uh...
    Ja sam gledala na TV-u kako to rade po Njemačkoj. Mogu misliti što kod nas rade. A jedna mi je žena pričala da je dala otkaz u NTL-u jer nije više mogla gledati što rade.

  2. #3402
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    29,257

    Početno

    Kupujem mljeveno u dućanu - najčešće puretinu. Jednom se osjetio baš žestoki miris acetona, trebala sam ga šutnut, ali nisam. Rezultat - proljev. Rok je bio OK, izgledalo je OK, samo je jako mirisalo na aceton, ja sam brijala da umišljam, ali očito nisam umišljala.

  3. #3403
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Može objašnjenje zašto?

    Ja stalno kupujem faširanu puretinu i tješim se kako jedem nemasno...
    Eh, vjerojatno zato što samelju ono što ne prodaju na drugačiji način.

  4. #3404

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,388

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, vjerojatno zato što samelju ono što ne prodaju na drugačiji način.
    Vjerojatno .

    Inače, to me muči i kod mesara i ne znam tome doskočiti. Kako dobiti mljeveno baš onaj komad mesa koji sam izabrala . Jer uvijek u tim flajšmašinama bude 'još nečeg' otprije .

    A i nekad vidim da mesari ubacuju razne obrezotine unutra (žlundre i sl.) , pa se to sve melje...

  5. #3405
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno .

    Inače, to me muči i kod mesara i ne znam tome doskočiti. Kako dobiti mljeveno baš onaj komad mesa koji sam izabrala . Jer uvijek u tim flajšmašinama bude 'još nečeg' otprije .

    A i nekad vidim da mesari ubacuju razne obrezotine unutra (žlundre i sl.) , pa se to sve melje...
    https://www.zutiklik.hr/lamart-rucna...enje-mesa-inox - ovo je ručna mašina za mljevenje mesa, za korištenje u jeku energetske krize , ali ima i motoriziranih. Ovaj sam prvi našla (to je primjer, a ne preporuka) https://www.elipso.hr/mali-kucanski/...ENJE-MG1800BK/

    Moj stari multipraktik ima nož za mljevenje mesa (bio je oštar ko 100 vragova, ali se u međuvremenu otupio, pa više ne koristim).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.11.2022. at 15:17

  6. #3406
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    I mala sjeckalica može dobro usitniti meso. Ne napravi savršeno mljeveno meso, ali nije niti katastrofa. Narežem na manje komadiće i usitnim sjeckalicom. Ne smije se pretrpati sjeckalica.

  7. #3407
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    Da tak i ja radim

    Ali ako je meso u komadu zamrznuto, onda po novome naribam

  8. #3408
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Da tak i ja radim

    Ali ako je meso u komadu zamrznuto, onda po novome naribam
    Jao, ne mogu zamisliti da rukom držim zaleđeni komad mesa i ribam, užas... Moji zglobovi vrište i na samu pomisao.

    Ali hvala na podsjećanju, odnijet ću ja nož od multipraktika na oštrenje. Najgore što se može dogoditi je da ne uspije. Nažalost, obrtnik kod kojeg sam to prije radila je zatvorio butigu, pa sad moram u potragu za novim.

  9. #3409
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno .

    Inače, to me muči i kod mesara i ne znam tome doskočiti. Kako dobiti mljeveno baš onaj komad mesa koji sam izabrala . Jer uvijek u tim flajšmašinama bude 'još nečeg' otprije .
    Mozes traziti cistu mljevenu junetinu prvo, a onda cistu svinjetinu. Ja sam se nedavno toga sjetila kad sam vidjela koliko puno sam svinjetine dobila u mijesanom fasiranom. Moj mesar uvijek ima foru "je l može malo više". I to malo bude do 40% vise od trazenog. Tako da ako trebam 700 g, trazim 500 i bude mi taman.
    Kad sam narucila cistu junetinu dobila sam 460g, na trazenih 500g.

  10. #3410
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, vjerojatno zato što samelju ono što ne prodaju na drugačiji način.
    Prvo to, a drugo jer tretiraju plinovima i prepakiravaju.

  11. #3411
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Vec x godina kupujem npr. 1kg junece lopatice i 1kg svinjske i to tražim da mi samelje. Sama izaberem koji ću komad. Svekar ima i mašinu na struju, pa u zadnje vrijeme sama sameljem, još i obrežem ako ima nekih žilastih dijelova.

  12. #3412

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,388

    Početno

    Jelena, hvala.

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo to, a drugo jer tretiraju plinovima i prepakiravaju.
    Jel' se ovo odnosi i na puretinu?

  13. #3413
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo to, a drugo jer tretiraju plinovima i prepakiravaju.
    Ja sam mislila da je zaštitna atmosfera samo dušik ili eventualno duši + CO2, jer ono što izaziva kvarenje je oksidacija. Daklem, samo se kisik makne. N2 i CO2 su ionako sastavni dio zraka oko nas.

  14. #3414
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,845

    Početno

    Može li mi bit što od pačje konzervirane jetre kojoj je istekao rok trajanja pred godinu dana, a otvorena je prije tri tjedna? Stajala u friđu, nema loš miris ni okus. Kaj bi me najgore moglo strefit?

  15. #3415
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Clostridium botulinum, trovanje hranom…
    Baci to u smece.

  16. #3416
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,845

    Početno

    Al nije napravilo plop kad sam otvorila i nije smrdilo.

  17. #3417
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Žuta, baci to. Bez obzira što je rok konzerve prošao, tri tjedna stoji otvoreno.

  18. #3418
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam mislila da je zaštitna atmosfera samo dušik ili eventualno duši + CO2, jer ono što izaziva kvarenje je oksidacija. Daklem, samo se kisik makne. N2 i CO2 su ionako sastavni dio zraka oko nas.
    Inertna atmosfera je preskupa pa s kisikom pod tlakom tretiraju meso gdje se onda kroz kemijske procese u mišićnom tkivu mijenja boja u crvenu.
    Ali sam mislila na afere koje su bile u Njemačkoj prije 15tak godina, gdje trgovine nisu smjele imati neki udio pokvarenog mesa bačeno. Onda su trgovci prepakiravali i stavljali nove etikete.
    https://www.spiegel.de/politik/altes...0-000039774194

    Kad vidim žestoke akcije u dućanima, samo se toga sjetim.

    Ovdje ima to kako se s kisikom mijenja mišićno tkivo, odnosno boja mesa:
    https://www.spiegel.de/wirtschaft/se...-a-709436.html
    Dadurch oxidiert der Muskelfarbstoff Myoglobin. Die Ware bleibt schön rot - egal wie alt sie ist.

  19. #3419
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Inertna atmosfera je preskupa pa s kisikom pod tlakom tretiraju meso gdje se onda kroz kemijske procese u mišićnom tkivu mijenja boja u crvenu.
    Ali sam mislila na afere koje su bile u Njemačkoj prije 15tak godina, gdje trgovine nisu smjele imati neki udio pokvarenog mesa bačeno. Onda su trgovci prepakiravali i stavljali nove etikete.
    https://www.spiegel.de/politik/altes...0-000039774194

    Kad vidim žestoke akcije u dućanima, samo se toga sjetim.

    Ovdje ima to kako se s kisikom mijenja mišićno tkivo, odnosno boja mesa:
    https://www.spiegel.de/wirtschaft/se...-a-709436.html
    Horror eins!

  20. #3420

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Imam ovaj umak od vanilije kojem je rok trajanja do 1.12. Kako potrošiti tih pola litre? Za preliti štrudlu od jabuka ili vafle mi ga je previše. Na što sve to ide? https://www.ikea.com/hr/hr/p/kaffere...lije-60437616/

  21. #3421
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Dodaš kakaoa i mlijeka, zagriješ i imaš vruću čokoladu

  22. #3422
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ovaj umak od vanilije kojem je rok trajanja do 1.12. Kako potrošiti tih pola litre? Za preliti štrudlu od jabuka ili vafle mi ga je previše. Na što sve to ide? https://www.ikea.com/hr/hr/p/kaffere...lije-60437616/
    Napravi germ knedle.

  23. #3423

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Hvala na prijedlozima, ali germ knedle su me nasmijale, volim ih, ali nema šanse da bi to meni ispalo, to je za mene u kategoriji neizvedivih jela.

  24. #3424
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na prijedlozima, ali germ knedle su me nasmijale, volim ih, ali nema šanse da bi to meni ispalo, to je za mene u kategoriji neizvedivih jela.
    kupiš gotove (vidjela sam u Sparu, u frižideru), pa samo preliješ vanilijom

  25. #3425
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Ja nisam uspjela ni te gotove napraviti da budu jestive
    Doduše, probala sam samo jednom, sve bacila. Da probam opet?

  26. #3426
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam uspjela ni te gotove napraviti da budu jestive
    Doduše, probala sam samo jednom, sve bacila. Da probam opet?
    pa nemaš kaj fulati. ja sam ih skuhala na pari (prema uputi na kutiji), bile su ok, al nisam neki super ljubitelj dizanog tijesta uopće, pa onda niti germknedli
    bila sam kupila (to još prije par godina) čisto iz znatiželje

  27. #3427
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,845

    Početno

    lonni, super su jednostavne. Samo ugađaš tijestu i daš mu sve kaj voli, ka sa svakim dizanim, toplinu i šećer, i posle kuhkaš na pari il mlijeku. Meni su bile u 4/5 puta top, a inače sam u kuhinji ko s dve leve.

  28. #3428
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Germknedle nisu kao klasicne knedle tijesto?
    Ne da mi se googlati sad...nisam ih nikad ni jela

  29. #3429
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Germknedle nisu kao klasicne knedle tijesto?
    Ne da mi se googlati sad...nisam ih nikad ni jela
    ne, germknedle su dizano tijesto, klasične su krumpirovo

  30. #3430

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    lonni, super su jednostavne. Samo ugađaš tijestu i daš mu sve kaj voli, ka sa svakim dizanim, toplinu i šećer, i posle kuhkaš na pari il mlijeku. Meni su bile u 4/5 puta top, a inače sam u kuhinji ko s dve leve.
    Hvala žutaminuta na vjeri u moje sposobnosti, ali već ovaj dio - samo ugađaš tijestu - je nešto što ne mogu ni u teoriji shvatiti kako treba, a kamoli u praksi Ma dobro je, ima tih kupovnih.

    U svim ovim spominjanjima germica, taman mi skočio jedan recept za njih, pa evo inspiracija za vješte: https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/h...73Giqlv771XKtw

    Btw. onaj umak od vanilije je završio u smeću. Napravila sam savijaču s jabukama (ona verzija griz, jogurt...) i kad sam otvorila skužila sam da je pokvareno, nekako se razdvojilo, i to jedan dan prije isteka roka!

  31. #3431
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    zutaminuta ima pravo. Nije to teško napraviti. Isprobaj taj recept s linka.

    Kuhanje na pari isto nije problem, možeš u slučaju hude sile kuhati na rostfrei cjedilu, ali bolje je ako imaš ovakav umetak https://www.emmezeta.hr/umetak-za-ku...cm-620184.html
    S donje strane ima "nogice" tako da se knedli ne namaču, nego se kuhaju u pari.

    Dugo nisam, baš bih i ja mogla, ali djeca mi više vole pečeno dizano tijesto, pa je kod nas težište na makovnjačama i takvim kolačima.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.12.2022. at 09:06

  32. #3432
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    kod nas doma se kuhalo na krpi

  33. #3433
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas doma se kuhalo na krpi
    Ja imam ovo: https://www.lonciipoklopci.hr/korkma...pari/pid/12808

    Krpa mi nije praktična za plin, ali inače je to ok rješenje.

  34. #3434
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,249

    Početno

    Ja imam ono kaj si prije linkala, ružu ali mi je to za povrće najčešće

  35. #3435

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Ajde, probat ću, javim ako uspije ovo s linka.

  36. #3436
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,845

    Početno

    mogu li panettone raditi u kalupu za torte ako lim malo više svinem da bude još uži???

  37. #3437
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Da zasto ne...

  38. #3438
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes traziti cistu mljevenu junetinu prvo, a onda cistu svinjetinu. Ja sam se nedavno toga sjetila kad sam vidjela koliko puno sam svinjetine dobila u mijesanom fasiranom. Moj mesar uvijek ima foru "je l može malo više". I to malo bude do 40% vise od trazenog. Tako da ako trebam 700 g, trazim 500 i bude mi taman.
    Kad sam narucila cistu junetinu dobila sam 460g, na trazenih 500g.
    Opet sam ponovila eksperiment - tražila sam 500 g mljevene junetine, dobila opet oko 460 g, a onda sam tražila 300 g mljevene svinjetine, toga sam dobila skoro 400 g. Očito im je svinjetina isplativa, a junetina baš i ne. Ali sam dobila baš dobro meso. Blesave su mi te igre bez granica, jer sam očekivala ovakav ishod i naručivala količine tako da uz njihovu "korekciju" ispadne onako kako sam htjela.

  39. #3439
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Opet sam ponovila eksperiment - tražila sam 500 g mljevene junetine, dobila opet oko 460 g, a onda sam tražila 300 g mljevene svinjetine, toga sam dobila skoro 400 g. Očito im je svinjetina isplativa, a junetina baš i ne. Ali sam dobila baš dobro meso. Blesave su mi te igre bez granica, jer sam očekivala ovakav ishod i naručivala količine tako da uz njihovu "korekciju" ispadne onako kako sam htjela.
    Moj mesar uvijek stavi na vagu i pita je li to u redu, ako je više pita hoće li odvadit

  40. #3440
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Moj mesar uvijek stavi na vagu i pita je li to u redu, ako je više pita hoće li odvadit
    I kamo s viškom, natrag u mašinu, ili?

  41. #3441
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    I kamo s viškom, natrag u mašinu, ili?
    Ne znam, ja uvijek uzmem i to više jer se sve pojede

  42. #3442
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ja uvijek uzmem i to više jer se sve pojede
    Teta u Victe mortadelu rižeReka sam dajte mi petnaest deka
    Kad je izvagala bilo je više
    Može li 16 deka?
    Reka sam NE MOŽE



    Uzmem i ja, ali kad hoću neku količinu određenu, onda smišljam koliko da tražim.

  43. #3443
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,845

    Početno

    Koliko je teško raditi panettone od 1-10? Stavila sam tijesto dizati.

    Još jedno pitanje vezano uz kvarenje hrane. (preživjela sam pačju paštetu) Radila sam, čini mi se, prošle subote juhu od junetine. Izvadila meso i u foliju, u friđ, do sad, mislila sam je li to upotrebljivo još? Bacila bih komadiće u rižoto navečer možda. Da se ravnam po mirisu ili?

  44. #3444
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je teško raditi panettone od 1-10? Stavila sam tijesto dizati.

    Još jedno pitanje vezano uz kvarenje hrane. (preživjela sam pačju paštetu) Radila sam, čini mi se, prošle subote juhu od junetine. Izvadila meso i u foliju, u friđ, do sad, mislila sam je li to upotrebljivo još? Bacila bih komadiće u rižoto navečer možda. Da se ravnam po mirisu ili?
    To je onda više od 10 dana? Ja ne bi to koristila. Radije bi pojela rižoto bez tog mesa (makar samo luk i putar bili u rižotu).

  45. #3445
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,845

    Početno

    Ne, to je šest dana. Meso je izdvojeno samo u alu foliji nakon dvosatnog kuhanja. Nasjeckala bih ga i ubacila u rižoto navečer.

  46. #3446
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, to je šest dana. Meso je izdvojeno samo u alu foliji nakon dvosatnog kuhanja. Nasjeckala bih ga i ubacila u rižoto navečer.
    Ja bih ga bacila. Bakterije ces pobiti ponovnim kuhanjem, al ne znam da li se sto razvije stajanjem sto nije termoosjetljivo, neki toksicni spojevi. Tako da ja ne znam, ali se ne bih usudila.

  47. #3447
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Klostridije nećeš pobiti. A ni mikotoksini nisu za igrati se. Baci to.

  48. #3448
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,845

    Početno

    Sad je kasno. Ko preživi pričat će. Nije smrdilo pa sam nasjeckala.

  49. #3449
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Žuta, vidim da ti se zadržava hrana. Bolje da odmah dinstaš te ostatke u kakav "umak", umjesto da ga motaš u foliju. Smrzneš i kasnije izvadiš iz zamrzivača i umiješaš u rižu.

  50. #3450
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Kako to da smijemo jesti kumkvat s korom? Koliko se to šprica s kemikalijama? Vidjela sam da ih prodavač jede bez prethodnog pranja. I jos je nekome objasnjavao da ih ne smije previse pojesti, kaže u danu 5-6 komada. Zašto pak to?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •