Stranica 123 od 132 PrviPrvi ... 2373113121122123124125 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 6,101 do 6,150 od 6554

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

  1. #6101
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,532

    Početno

    Ili mahune na lešo pa nek si bace šnicle na naglo s češnjakom. Oprosti, ne znam koliko su ti stara djeca, mogu li sami ispeći šnicle da im kažeš npr. 4 min s jedne i 2 min s druge strane.

  2. #6102
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Ja ne sada da kuham samo za dan kasnije nego gospodinu studentu moram barem 2-3 jela povrtna napraviti za ponijeti. . Hrani se u stucu ali ne onako kako je navikao, fali mu kvalitetnog povrća.
    Kad već nakuhavam za više dana onda ću i nama nešto.
    Zasada mi napamet pada grašak s junetinom, riža s piletinom i porilukom.
    Imate ideje za kupus? Inače nam je kupus uglavnom salata.
    Grah, leća, slanutak ga užasno napušu tako da ništa od toga.
    Kupus s tijestom, može li to stajati?

  3. #6103
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,532

    Početno

    Ako je mladi imam. Može i sa starim, ali je bolje s mladim kupusom ili keljom.

    Posoliti batke/zabatke (ne znam kako se to kaže kad je zajedno). U velikoj posudi zagrijati ulje i poslagati to meso s kožom prema dolje i poklopiti. Pustiti tako 40-50 min. Narezati zelje u rezance od 4-5 mm. Izvaditi meso i na tu masnoću ubaciti te rezance od povrća, promiješati i ponovo poklopiti. Ne treba soliti povrće jer je ulje slano. Uz to može kuhani krumpir, ja pojedem i bez, dečki nisu tako zeleni kao ja .

  4. #6104
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Budem probala.
    Krem juhe bi mogla raditi, pa neka si sa vrhnjem sam završi.

  5. #6105
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,874

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ili mahune na lešo pa nek si bace šnicle na naglo s češnjakom. Oprosti, ne znam koliko su ti stara djeca, mogu li sami ispeći šnicle da im kažeš npr. 4 min s jedne i 2 min s druge strane.
    Što su stariji to su razmaženiji Sad su 16 i 19. Mogli bi si oni i sami speći šnicle, al veći sam problem ja u toj priči, jer kad se sjetim što će sve zaprljati i što može poći krivo, radije im sve pripremim sama

  6. #6106
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Što su stariji to su razmaženiji Sad su 16 i 19. Mogli bi si oni i sami speći šnicle, al veći sam problem ja u toj priči, jer kad se sjetim što će sve zaprljati i što može poći krivo, radije im sve pripremim sama
    To je uobičajeno. Rastu obveze, pa imaju manje vremena. Moji su više pomagali i participirali u srednjoj školi nego sada. S druge strane, šnicle i ćevape ispeku kad im se to jede (obično vikendom ako mene nema) pa baš puno i ne brinem.

  7. #6107
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,688

    Početno

    Angie,
    U istoj smo kaši, muka mi je vise od istih jela. Takodjer ne jedu svi sve, pa i to trazi prilagodbu.

    A uz to MM i ja jedemo na poslu...aj aj...

    Ja inace ne podnosim jednoliku prehranu, volim da je raznoliko drugacije,a masu toga ne valja ako stoji nego se treba radit svježe.

    U osnovnoj je kcerka bas dosta kuhala ili nesto dodala za prilog, sad to sve teže stize (vise obaveza, ucenja, put do skole).

    Peterlin, blago ti se. Da mi se rijesit kuhanja preko tjedna, procvala bih.

    Vikendom u miru kad se moze natenane i po volji neko odredjeno jelo, milinaaa...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 08.10.2024. at 14:04

  8. #6108

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,009

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    on topic, sad svaki dan moram kuhati za sutra da si dečki samo zgriju, pa sam već totalno bez ideja....
    u nedjelju sam kuhala za ponedjeljak gulaš od hobotnice s bobom, uz to su samo skuhali palentu.
    u ponedjeljak sam za danas skuhala varivo od mahuna, s kobasicama.
    Ne znam što šu danas za sutra
    A studentska menza ne dolazi u obzir?

  9. #6109
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,688

    Početno

    Ajme fakat stud.menza, kad se sjetim svog Cvjetnog

  10. #6110
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    Moja danas komentirala kak je u menzi bilo samo pica, a ona hotela rižu i nekaj, a doma opet zna frkati ak joj ni po čefu

  11. #6111

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Zagreb, Trešnjevka
    Postovi
    11,211

    Početno

    Stalno kuham za dan unaprijed, od sinovog 5. razreda (i otkako više nije bilo prehrane u školi). Otkako je na faksu, ponekad jede i u studentskoj menzi, ali s menzom je problem što su ondje u vrijeme ručka užasne gužve, zna provesti u redu i 45 minuta, što je čisti gubitak vremena. Pa mu se neke dane više isplati otići doma na ručak. Ili jede u "brzoj menzi", što se obično svodi na sendviče - to može biti povremeno rješenje, ali nije mi ok da svaki dan tako jede.

    Već godinama kuham stalno ista jela, i sama sebi sam već dosadna, ali njemu je ok. Ponekad kuham i sebi za dan unaprijed, ponekad ne, ovisno o rasporedu za taj dan. Na meniju su uglavnom bolonjez, pečena piletina, pileća ili teleća juha s noklicama i dosta povrća, junetina u saftu od povrća, rižoto od pilećih prsa, variva od kelja, mahuna ili leće. Par puta sam radila i kiselo zelje, to baš nije naišlo na neki oduševljeni prijem, ali ako budem uporna, proći će i to, kao svojedobno mahune (nekad ih je mrzio, sad ih sam uzme u menzi kad dočeka red ). Po potrebi, zna si i sam nešto skuhati, ali to mu prepuštam ako ostane sam doma vikendom, kad ima više vremena za to.

  12. #6112

    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Postovi
    2,009

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Što su stariji to su razmaženiji Sad su 16 i 19. Mogli bi si oni i sami speći šnicle, al veći sam problem ja u toj priči, jer kad se sjetim što će sve zaprljati i što može poći krivo, radije im sve pripremim sama
    Meni je za njihovu upotrebu super friteza na vrući zrak. Ubace zaleđeni pommes frittes i gore stave ćevape, pljeskavice ili neki komad mesa i ispeče se samo od sebe. Ja više volim staviti tikvice narezane na štapiće, češnjak i sl, i na to filet ribe, ali oni nisu od ribe i povrća. Nije baš da to rade često, ali kad je frka prilično je brzo, jednostavno, bezopasno i čisto.

  13. #6113
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Možda njoke od batata ili tikve, sa malo maslaca i posuju parmezanom, krem juha, salata

  14. #6114
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,874

    Početno

    Eee al onda tu nema proteina, a proteini su sad in. Ništa bez mesine

  15. #6115
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Eee al onda tu nema proteina, a proteini su sad in. Ništa bez mesine
    Pečeno meso može stajati koji dan. Probaj ispeći vikendom hrgu mesa, pa hladno narezati na šnite i u frižider. Nek djeca to u iduća dva dana dopune po želji (prilozi, salate...)

    Ont. Kod nas je jučer bilo varivo od kelja, a stariji sin je pekao kobasice. Danas nema nikoga doma za ručak, a sutra je stariji sin dopodne doma. Planiram skuhati špek fileke. Kome treba prilog, nek se snađe (ima vrećica pljukanaca ili fuža, a ima i krumpira). Salata - zelena ili paradajz.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.10.2024. at 08:04

  16. #6116
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,854

    Početno

    Ja ću danas msm juhu od pileta, pa hladnu šalatu od pileta, pa gris... ne mogu pronaći u trgovinama ništa zelenog povrća, ili tog sad više nema (uvoz i plastenici su mi poremetili i ono malo što sam znala kad je čemu sezona).

  17. #6117
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću danas msm juhu od pileta, pa hladnu šalatu od pileta, pa gris... ne mogu pronaći u trgovinama ništa zelenog povrća, ili tog sad više nema (uvoz i plastenici su mi poremetili i ono malo što sam znala kad je čemu sezona).
    Sad ima tikvica vrsta raznih, zucchino zelenih, bijelih i onih narančastih.

    Od svježeg zelenog povrća dostupna je klasika - zelje (kupus), kelj, korabica i slično. Prokulice (kelj pupčar) još nisam vidjela, ali uskoro bi ga trebalo biti u ponudi.

    Paprika još ima, paradajzi (lokalni) idu kraju, ali onih stakleničkih ima.

    Krastavci salatni nude se višemanje cijele godine. Moji to obožavaju na salatu, po mogućnosti s vrhnjem, ali nije uvjet. Dodaju gore sušeni kopar, granulirani češnjak, ulje, ocat i sol.

    Zelena salata - iceberg sigurno ima, obične kristalke isto, a sad dolazi sezona zimske zelene salate (endivija i slično). Nisam ljubitelj, to mi je gorko. Ako mora biti gorko, radije uzmem radič.

    Karfiol sam neki dan kupila u Eurospinu. Sezona karfiola i brokule tek počinje. Bit će toga još. Poriluku isto sad počinje sezona.

    ***
    Ne moraš uvijek kupovati sezonsko. Grašak je dostupan smrznut višemanje uvijek. Špinat isto. Mahune žute i zelene isto. Razne kombinacije (carska, meksička i slično) isto, ali to mi baš nije povoljno, pa ne kupujem na redovnoj bazi, ali posegnem za time ako mi se žuri.

    Jesi li djeci ponudila salatu od luka? Moji to obožavaju s bučinim uljem. Mislim da je to prva salata koju su naučili sami napraviti, debelo u osnovnoj školi. Praktično je, jer se može napraviti mala količina.

  18. #6118
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Eee al onda tu nema proteina, a proteini su sad in. Ništa bez mesine
    Pileća prsa u komadu,prvo u salamuru onda ih ispečem, glaziram sa medom i čilijem, Prefina topla, a čist ok i hladna ali samo ako se režu poprečno .
    Imam problem s podgrijanim mesom.
    Pulled pork recimo,to radim u ekspres loncu.

  19. #6119
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,874

    Početno

    Joj da pulled pork je super ideja, nisam to dugo radila, a mogu ispeći velik komad pa nek si slažu po volji, mogu i u sendvič....

  20. #6120
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Pileća prsa u komadu,prvo u salamuru onda ih ispečem, glaziram sa medom i čilijem, Prefina topla, a čist ok i hladna ali samo ako se režu poprečno .
    Imam problem s podgrijanim mesom.
    Pulled pork recimo,to radim u ekspres loncu.
    Isto i kod nas. Samo kad mi ne stane unutra (npr. za Božić, kad je baš jako veliki komad) pečem po noći u pekaču od lijevanog željeza.

  21. #6121
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,688

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Moja danas komentirala kak je u menzi bilo samo pica, a ona hotela rižu i nekaj, a doma opet zna frkati ak joj ni po čefu
    Ma to nema šanse, jedino ako ide u SC. To ne smatram menzom, samo ove koje su u student.domovima.

  22. #6122
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,688

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Eee al onda tu nema proteina, a proteini su sad in. Ništa bez mesine
    i ja baš gledam neke ideje za ručkove pa to su dečki u naponu snage, di će oni jest ova naša poludijetna jela, toga se ni MM ne može najest, a kamoli dečki u razvoju.

  23. #6123
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,688

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma to nema šanse, jedino ako ide u SC. To ne smatram menzom, samo ove koje su u student.domovima.
    Da se nadopunim i neki fakulteti imaju ok menze, al nema menzi kao na Cvjetnom ili Savi. Tamo je izbor menija ogroman, sve fino i ukusno.

  24. #6124
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    910

    Početno

    Današnji ručak u menzi:
    [COLOR=rgb(28 165 255/var(--tw-text-opacity))]Ručak[/COLOR]
    Menu
    Juha od brokule[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A,G)

    Kosani odrezak[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | 120g | (A, C, F, I, L, G*, K*)[/COLOR]
    Grašak u umaku s restanim krumpirom[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A,F,I,L)[/COLOR]
    Salata od svježeg kupusa[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (-)[/COLOR]
    Jabuka[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (-)[/COLOR]
    Kruh 3x[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A,C*,F*,G*,K*)[/COLOR]


    Vegeterijanski menu
    Juha od brokule[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A,G)[/COLOR]
    Pohani celer[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A, C, G, I, F*, K*)[/COLOR]
    Pirjani ječam[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A, F, I, L)[/COLOR]
    Salata od svježeg kupusa[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (-)[/COLOR]
    Jabuka[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (-)[/COLOR]
    Kruh 3x[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A,C*,F*,G*,K*)[/COLOR]


    Izbor
    Paprikaš sa mahunama[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | 140g | (A,F,I,L)[/COLOR]
    Pileći file na žaru[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | 150g | (-)[/COLOR]
    Samoborski kotlet[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | 150g | (A, F, I, L)[/COLOR]
    Junetina kao divljač[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | 140g | (A, F, I, J, L)[/COLOR]


    Prilozi
    Riža kuhana[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (F, G*)[/COLOR]
    Pirjani ječam[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A, F, I, L)[/COLOR]
    Kukuruz[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (-)[/COLOR]
    Slani krumpir[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (-)[/COLOR]
    Njoki[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A, C, L, F*, G*, K*)[/COLOR]
    Varivo od graška[COLOR=rgb(156 163 175/var(--tw-text-opacity))] | (A, F, I, L)[/COLOR]


    [/COLOR]

    Dečki, većina njih uzima po dva menija jer su porcije male, meni i kolegici je današnji ručak bio ok.
    Uvijek ima neke mesine tako da ....

  25. #6125
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Kod mog sina na faksu je ovo: https://www.cassandra.hr/restoran-ca...ntski-jelovnik

    Eh, sad... on na zadnjoj godiniu uglavnom ima predavanja popodne, a prijepodne radi na pola radnog vremena pa jede u firmi i žali se da je skupo jer je navikao na studentske cijene.

    Kod nas u firmi je bio za gablec gulaš. Alternativno - pileći medaljoni u bijelom umaku od pršuta i kadulje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.10.2024. at 15:14

  26. #6126
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,688

    Početno

    Mi u nasoj kantini na posly isto imamo bas veliki izbor, svaki dan bar 7-8 mrnija a prilozi se mogu kombinirat. Tu je i juha,salata, deserti.

  27. #6127
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    rizibizi mi je isto ok za drugi dan.
    Dajte te svoje menije, možda nam da kakvu ideju.

  28. #6128
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    U SC u Savskoj ima ovo: http://sczg.unizg.hr/prehrana/restorani/savska/

    Kod mene na poslu danas je izbor:
    - Pljeskavica s kajmakom, pomfrit, salata
    - Grašak s noklicama, piletina
    - Zapečena tjestenina sa sirom, piletina
    Ja ću grašak.

    Sutra je petak, pa je izbor riblji:
    - pohani oslić, krumpir salata
    - pržene ribice, blitva s krumpirom
    - pastrva na žaru, blitva s krumpirom
    - piletina u curry umaku, kroketi

    U subotu idemo na grunt pobrati preostale jabuke i pokositi travu, a jelovnik za 3 (ili 4) muške osobe i mene je jednostavan:
    - zapečeni grah
    - kobase pečene
    - miješana salata

    Za nedjelju još nemam pojma, ali bit će svakako domaća juha npr. od telećeg rebra + gris knedli, a uz to možda pohanci, zelena salata ili salata od kupusa s mrkvom. Alternativa je faširana štruca s jajima, sve ovisi o tome što će mi naručiti. Ako bude štruca, obavezno ću napraviti umak od kopra ili špinat i uz to rižu, a za salatu nešto crveno (cikla ili rajčica).

    Kolač sam pekla sinoć (mak kocke sa džemom i ganache glazurom) jer se popodne spremam obići kolegicu koja je u mirovini. Vjerojatno ću morati za subotu opet nešto slatko napraviti, a ne da mi se puno petljati ni raditi veliku količinu. U obzir dolazi mramorni kuglof s kavom https://slatkisvijet.com/mramorni-kuglof-s-kavom ili vinski kuglof https://finirecepti.net.hr/priprema/...s-crnim-vinom/.

  29. #6129
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,854

    Početno

    Ja ću danas staviti opet leću kuhati ovaj put ne s usoljenim rebarcima, to mi je bilo too much, uzela sam neke kobasice, čovjek kaže da se stave zadnjih 20 minuta kuhat, a praktički toliko treba samoj leći da se raskuha. Problem je što klinci sigurno neće htjeti moram imati spreman plan b. Mislila sam krafne... zaboravila sam kvasac...

  30. #6130
    Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    910

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću danas staviti opet leću kuhati ovaj put ne s usoljenim rebarcima, to mi je bilo too much, uzela sam neke kobasice, čovjek kaže da se stave zadnjih 20 minuta kuhat, a praktički toliko treba samoj leći da se raskuha. Problem je što klinci sigurno neće htjeti moram imati spreman plan b. Mislila sam krafne... zaboravila sam kvasac...
    Mi danas leću sa suhim rebricama i kranjskim kobasama .

  31. #6131
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,854

    Početno

    To je to, danas je dan leće... !!!

  32. #6132
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ću danas staviti opet leću kuhati ovaj put ne s usoljenim rebarcima, to mi je bilo too much, uzela sam neke kobasice, čovjek kaže da se stave zadnjih 20 minuta kuhat, a praktički toliko treba samoj leći da se raskuha. Problem je što klinci sigurno neće htjeti moram imati spreman plan b. Mislila sam krafne... zaboravila sam kvasac...
    Isprži palačinke, za njih ti ne treba kvasac. Ako imaš prašak za pecivo, možeš i fritule ili uštipke: https://www.072info.com/brzi-ustipci...-pocetak-dana/

  33. #6133
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,688

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    rizibizi mi je isto ok za drugi dan.
    Dajte te svoje menije, možda nam da kakvu ideju.
    Pa sta nije da se riza ne smije ppdgrijavat drugi dan?meni kuma u bolnici zavrsila od podgrijane rize.

  34. #6134
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,715

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Pa sta nije da se riza ne smije ppdgrijavat drugi dan?meni kuma u bolnici zavrsila od podgrijane rize.
    Riza nakon sto je skuhana ne bi trebala stajati dulje od 2 sata na sobnoj temperaturi. Samo podgrijavanje kuhane i pravilno spremljene rize ne bi trebao biti nikakav problem.

  35. #6135
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    A Lili od mnogo čega su ljudi pozavršavai u bolnici, recimo od bureka iz pekare salmonela, ledovog sladoleda...
    Ja redovito rižu/rižota radim za drugi dan, ako je hladnije ni ne spremam ju u friž nego na terasu.
    Restorani redovito za rižota napola pripreme rižu pa završavaju u tavici.

  36. #6136

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Zagreb, Trešnjevka
    Postovi
    11,211

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Riza nakon sto je skuhana ne bi trebala stajati dulje od 2 sata na sobnoj temperaturi. Samo podgrijavanje kuhane i pravilno spremljene rize ne bi trebao biti nikakav problem.
    Tako je.
    Ja često radim rižoto za drugi dan, pospremim ga u frižider i drugi dan se podgrijava. Što se podgrije, odmah se i pojede.
    Bitno je da kuhana riža ne stoji na sobnoj temperaturi.

  37. #6137
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,874

    Početno

    O bože toliko godina na forumu a ova informacija mi je sasvim nova
    ja rižoto ne kuham za sljedeći dan jer mi se onda riža ili raskuha ili sasuši, uglavnom ne bude mi fino, ali nisam imala pojma da kuhana riža ne bi smjela stajati duže od 2 sata... Kad mi ostane od ručka, redovito je pojedemo na večer, a to zna biti dobrih 6-8 sata razmaka zasad bez posljedica

  38. #6138

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,389

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    O bože toliko godina na forumu a ova informacija mi je sasvim nova
    ja rižoto ne kuham za sljedeći dan jer mi se onda riža ili raskuha ili sasuši, uglavnom ne bude mi fino, ali nisam imala pojma da kuhana riža ne bi smjela stajati duže od 2 sata... Kad mi ostane od ručka, redovito je pojedemo na večer, a to zna biti dobrih 6-8 sata razmaka zasad bez posljedica
    I meni isto je ovo nova informacija. Iskreno, nisam nikad čula to za rižu. Skuham je ujutro prije posla, jede se za ručak. Isto bez posljedica zasad. Jedino navečer, nakon stajanja na sobnoj temperaturi cijeli dan, nije više dobra.

  39. #6139
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,715

    Početno

    Ovo s rizom i bakterijama je stara prica
    https://www.24sata.hr/lifestyle/ako-...le-rize-543976

  40. #6140
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,532

    Početno

    I mi jedemo rižu kasnije. Samo pazim da uvijek idem s čistom žlicom u rižu.

  41. #6141
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,688

    Početno

    Ma ja uopce nisam ljubitelj riže (jedino mi je fin crni rižoto od sipe), al je ne radim svojima za drugi dan, nekako mi nije fina kad odstoji.

    Onak osuši se, rizoto s piletinom i tikvicama, ma ni sjena rizota kad je svjez.

    A kuma je bas ozbiljno zavrsila u bolnici par dana, bilo je gadno. To se dogadjalo u Francuskoj, Hitna je morala po nju doc, rekla je da je riza bila u hladnjaku, al svejedno se otrovala.

    Ja inace ne pazim koliko mi koja hrana gdje stoji ne smaram se s time, al ovo sam bas nekako zapamtila jer je ona u izrazito losem stanju zaprimljena u bolnicu. Otrovala se žestoko.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.10.2024. at 18:58

  42. #6142
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,854

    Početno

    dvoje od troje je dobro reagiralo na varivo od leće ahahha
    zato sam uništila princes krafne, sad sam neuspjelo tijesto izlila u tepsiju, možda bude nešto a ne spalačina

  43. #6143
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    Ak imaš viška leće napravi tofu https://green.hr/domaci-tofu-bez-soj...-dva-sastojka/ ili

  44. #6144
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,282

    Početno

    Iza ili humus https://www.tvornicazdravehrane.com/...RoCUiEQAvD_BwE
    U većini slučajeva se kod nas leća radi zasebno u rajngli. A kad su livade ili sušeno meso , onda tu o meso ide isto posebno i onda recka svako sebi ( ali to je iz razloga je klinac ne jede to)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.10.2024. at 05:54

  45. #6145
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,224

    Početno

    Ma to se odnosi samo na rižu, nego sve skuhano - ne bi trebalo biti duže od 2 sata na temperaturi većoj od 5 i manjoj od 60 stupnjeva.

  46. #6146
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,854

    Početno

    bila je to zelena leća kod crvene mi se ne sviđa kaj je sva brašnasta, a ni djeca je ne vole

  47. #6147
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    bila je to zelena leća kod crvene mi se ne sviđa kaj je sva brašnasta, a ni djeca je ne vole
    Crvena leća ili dahl je meni dobra u kombinacijama žitarica, jer zgusne variva, pa ne treba dodavati nikakvu zapršku. Dobra je i za gustu juhu, tko voli škrobasto. Nema ta juha neki naročito intenzivan okus, pa dobro podnosi začine (npr. curry) a podnosi i dodavanje vrhnja za kuhanje. Žlicu crvene leće znam dodati i u rižu, da poboljša udio bjelančevina. Izgubi boju, tj. nije više tako intenzivno narančasta, ali bude ok, pogotovo uz dodatak vrhnja za kuhanje i parmezana.

    Za varivo koristim klasičnu zelenu leću.

    Tko voli narančastu juhu, radije neka umjesto crvene leće uzme butternut ili hokkaido tikvu. Sad im je sezona.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.10.2024. at 10:59

  48. #6148
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,854

    Početno

    Danas radim pizzu i mislim si da probamo svi skupa napraviti raviole ili torteline za sutra, mada nisam ih nikad radila pa možda ispadnu kojekako...

  49. #6149
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Danas radim pizzu i mislim si da probamo svi skupa napraviti raviole ili torteline za sutra, mada nisam ih nikad radila pa možda ispadnu kojekako...
    To ti je dobro jedino ako želiš zaposliti klinčardiju da sudjeluju. Puno prčkanja, malo na kraju ispadne.

    Inače, može biti zabavno i poučno. Ako ti se uklapa u koncept, samo naprijed!

    Kod mene poriluk i šnicli na naglo za sina koji jede doma. Ostali se snalaze kako tko stigne (mm i ja na svom poslu, drugi sin na svom poslu ili na faksu - kako bude stigao). Za večeru će se isto snalaziti, odo' ja na jogu, a oni nek pljačkaju frižider. Možda ostane nešto od ručka, a kupila sam prvi put grill jeger, ali ne mogu napisati kritiku jer ga još nismo probali: https://www.podravka.hr/proizvod/grill-jeger-kobasica/
    Uvijek ima jaja, sirnog namaza, jogurta i sl. Tko ostane gladan - sam si je kriv. Uštipke ili knedle sa šljivama mogu im za večeru napraviti sutra, danas imam pametnijeg posla

  50. #6150
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,854

    Početno

    Radili smo tortelline prekjučer i bilo im je zabavno, ali sin doista nije fan sira pa ćemo idući put samo meso. Sinoć sam isto radila svoju tjesteninu, s brašnom 00. Tako opuštajuće, a tjestenina je 10x bolja od ičega u trgovinama. Danas ću pile zapeć.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •