nemoguće... pa kaj je to isto?
sin nije htioopet tvrdi pile smrdi
nemoguće... pa kaj je to isto?
sin nije htioopet tvrdi pile smrdi
Da, i mene je iznenadilo
https://www.konzum.hr/web/products/k...na-dusica-19-g
Da, timijan = majčina dušica
Što se tiče sina, hitno ga moraš uključiti u pripremanje hrane. Kod mojih je upalilo. Nije prerano da pomaže i odabire začine, a kasnije postepeno može i skuhati ili ispeći neke jednostavne stvari uz nadzor.
Moj stariji nije baš prigovarao (jeo bi uz komentar "nije baš jako fino"), ali mlađi je znao komentirati, pa je dobio mandat u kuhinji još davno... Sad mi se čini da je češće kuhao krajem OŠ i u srednjoj, dok je imao više vremena (išao je u smjenama, pa kad je dopodne bio doma, mogao je nešto brzinski pripremiti). Tako je i ostalo. Baš danas peče pureće odreske na naglo. Nije neko kulinarsko umijeće i ne traži puno vremena, ali može birati začine kakve god hoće iz zbirke od valjda 30 raznih. To znači da će vjerojatno sipnuti ljutu papriku i curry, ali dobro nam dođe da on skuha prije nego mi dođemo s posla. Planirani prilog je mješavina povrća s malo riže i zelena salata - ni brige ni pameti.
Rijetko pečemo piceka u pećnici (radije kupim već ispečenog ako smo u gužvi). Uobičajena jela su nam fileti peradi na naglo, fileti pilećih zabataka, paprikaš od bataka i zabataka s kostima ili pilećih krilaca i mm-u omiljeni pureći zabatak u pećnici.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.01.2025. at 11:30