sirius samo kratko pitanje: znači li to da žene koje koje shvaćaju fiziologiju poroda nužno trebaju podržavati porod bez pratnje / kod kuće?Razlog je jednostavansnovno shvaćanje fiziologije poroda.
Ako netko misli da je porod sam po sebi opasan ,da žena nije sposobna roditi sama i da je sekunda dovoljna da se dogodi loš ishod za majku ili dijete ,tada je jasno da on smatra opasnim roditi izvan institucija uobićajene skrbi koje nudi ta država i gotovo nemogućim da se rodi bez asistencija od strane medicinskog osoblja.
to bi se naime iz citiranog dijela tvog posta dalo iščitati.
vidiš mislim da sam u pristojnoj mjeri upoznata sa fiziologijom trudnoće i poroda, na žalost i sa patologijom trudnoće, i iako smatram da svakoj ženi treba pružiti što je moguće bolje uvjete za fiziološki porod bez intervencija jer, na kraju krajeva, mislim da ovdje nitko neće proturječiti izjavi kako je porod normalna tjelesna funkcija žene, ali smatram da je zaista vrlo važno da se porod događa uz prisustvo osobe koja će znati prepoznati problem koji se, vidi čuda, može pojaviti...