Stranica 37 od 44 PrviPrvi ... 273536373839 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,801 do 1,850 od 2162

Tema: sto citate?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pročitala "Djevojčicu koja je previše voljela šibice" o kojoj se pričalo prije n stranica, jako mi se svidjela, osebujna, okrutna i dirljiva.

Sad sam na Alessandru Bariccu, Kule od bijesa, tek sam počela, ali već me zarobio stil, kao glazba mi je. Prelijepo.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa Vidi poruku
    Pročitala "Djevojčicu koja je previše voljela šibice" o kojoj se pričalo prije n stranica, jako mi se svidjela, osebujna, okrutna i dirljiva.

Sad sam na Alessandru Bariccu, Kule od bijesa, tek sam počela, ali već me zarobio stil, kao glazba mi je. Prelijepo.
    je.predivan je.
    čitala sami 'Svilu', 'Bez krvi' i 'Ocean more'.
    sve pohvale.
    baš je pogođen moj senzibilitet.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam kuću otvorenih vrata i baš mi je legla!
    http://knjiga.hr/04.asp?param=K&ID=191

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hailey Lind - Galerija zločina

Lagan i simpatičan krimić, čita se u dahu. Događa se u svijetu likovne umjetnosti, a glavna junakinja je slikarica, bivša krivotvoriteljica čiji je djed kralj svih krivotvoritelja.

Dakle, knjiga je druga u seriji, i nekako sam uspjela pročitati prvo treću (Potez pepelom), nesvjesna da je to treća, nakon toga drugu, a nadam se da ću doći i do prve (Lažna umjetnost)...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

"Obilježena" od P.C.Cast . Isto nešto vampirsko. ZA razbibrigu i pred spavanje, ok.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Smajlić prvotno napisa Vidi poruku
    "Obilježena" od P.C.Cast . Isto nešto vampirsko. ZA razbibrigu i pred spavanje, ok.
    I ja sam ju počela ali za sad mi baš i ne leži nešto nakon "Sumraka"

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Niš ne leži nakon "Sumraka"

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zahvaljujući pročitanom prikazu na mvinfo, nakon pune 3 godine dala sam Murakamiju još jednu šansu i pročitala "Kafku na žalu". Sviđa mi se, jest da je pun bizarnih detalja, a ponegdje i nedorečen (ili ja nisam dovoljno produhovljena da shvatim ), ali u cjelini rekla bih da je jako dobra knjiga. A i Murakamijev stil je ugodan za čitanje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se u potpunosti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je Obilježena mnogo životnija od Sumraka s nastavcima, istovremeno zabavnija i dirljivija, a njen zamišljeni alternativni svijet intrigantan. Jedino što vidljivo vapi za nastavkom.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

po preporuci posudila u knjižnici purpurni hibiskus!
    http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/pr...purni_hibiskus
    jedva čekam da počnem čitati!

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    čitam kuću otvorenih vrata i baš mi je legla!
    http://knjiga.hr/04.asp?param=K&ID=191
    I ja sam je upravo procitala, simpaticna skroz
    Ceka me Hiljadu blistavih sunaca

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo procitala hvaljeni "hotel zagorje" od ivane simic bodrozic. tesko mogu biti objektivna vezano uz sadrzaj, ali svakako je lijepo napisana i zanimljiva.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku

Dakle, knjiga je druga u seriji, i nekako sam uspjela pročitati prvo treću (Potez pepelom), nesvjesna da je to treća, nakon toga drugu, a nadam se da ću doći i do prve (Lažna umjetti nost)...
    Ne znam tko je objavio Galeriju zločina, ali ja sam počela čitati Lažnu umjetnost u izdanju Nove knjige Rast i toliko je očajno prevedena da je jednostavno nečitljiva. Bila sam toliko ogorčena što se nešto takvo smije tiskati da sam čak kontaktirala osobu koja je navedena kao lektor, no on mi je objasnio da uopće nije radio na knjizi već da je to šlamperaj kuće za koju više ne radi.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Upravo tako Balarosa - Nova knjiga Rast. I ja sam razočarana šlampavom pripremom, nevjerojatnim automatskim korekcija (atelje je mijenjano u atelijer, pa su tako sve prijatelje pretvorili u prijatelijer)

Ali odlučila sam da mi to neće pokvariti dojam

Tisuću žarkih sunaca - odlična knjiga!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo podignula Brownov "Izgubljeni simbol" i zbirku "Prom Nights From Hell".

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

R.A.Salvatore - Kristalna Krhotina
    Kaže pisac da ga je inspirirao Tolkien, šta se preočito vidi u knjizia meni se to jako sviđa...
    Čitljivo, zabavno, lagano

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    po preporuci posudila u knjižnici purpurni hibiskus!
    http://www.tisakmedia.hr/izdavaci/pr...purni_hibiskus
    jedva čekam da počnem čitati!
    knjiga je super

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dražen Katunarić: Prosjakinja
    Znam, naslov je odbojan ali roman je jako dobar, iako odiše teškom, nezdravom atmosferom (možda i zbog glavnog lika kod kojeg se lijepo prati razvoj neimenovane psihoze). Svejedno, pročitala sam ga u dva dana. Za one koji nakon što zatvore zadnju stranicu vole još malo razmišljati o pročitanoj knjizi - preporučujem

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ako se želite dobro nasmijati: e. imamović pirke: "jel netko vidio djevojčice, kurve, ratne zločince". objavio je još jednu: "tajna dolina piramida", dobra je ali ni upola kao prva

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dan Brown - "Izgubljeni simbol" - IMHO, losija od "Andjela i demona" ili "Da Vincijevog koda", ali bolja od ostalih.
    Svejedno, vrlo interesantna, kraj me je nekako... raznjezio.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam primjetila da je spomenuta ovdje, a preporučila bih - Knjiga izgubljenih stvari. Podsjeća na Kingov Talisman, samo ljepše.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Samoća primarnih brojeva, odlična knjiga

http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=5719

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Podižem malo, da ne zamre tema (i da ne ispadne da više nitko ništa ne čita ).
    Ovih dana pročitala sam dvije interesantne knjige, pa da to podijelim s forumskim čitateljstvom:

(1) John Taylor Gatto: Oružja za masovno poučavanje - žestoka kritika američkog prosvjetnog sustava, a čiji se tragovi mogu nazrijeti i u našim novijim trendovima. Ne morate se u potpunosti složiti s autorovim argumentima (stil mu je malo naporan, dosta napadački nastrojen i vrlo ogorčen), ali većina njegovih teza je na mjestu, onako zdravorazumski. Vrijedi pročitati, u svakom slučaju, čak i ako nećete cijelo vrijeme kimati glavom.

(2) Andrzej Stasiuk: Na putu za Babadag - skice s autorovih putovanja po istočnoj Europi, mahom Rumunjskoj, Mađarskoj, ima i Albanije, Moldavije, Slovačke i Ukrajine. Knjiga je fenomenalna, oduševila me u potpunosti. Nisu "klasični" putopisi, već razmišljanja, asocijacije (naročito mi je dojmljivo poglavlje o Albaniji), slike ljudi i krajeva. Zbilja dobra literatura.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Marquez - Ljubav u doba kolere

ne znam zašto...ali svi je hvale a u mene je slučaj...čitam ja nju čita ona mene...ali ne odustajem tako lako....

Uzela sam bila "o Ljubavi i drugim nečistim silama" isto od Marqueza i nije mi legla...bezveze....skroz....

rezervirala sam: Žene koje trče s vukovima" i "Purpurni hibiskus" pa čekam da se vrati u knjižnicu i dođe meni u ruke...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Harry Potter - sve po redu, citamo nas dvije

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ivana Šojat-Kuči: Unterstadt

Odlična je, preporučujem!

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zadie Smith: White Teeth

Knjiga je, generalno gledano, jako dobra. Smith piše zaista lijepo, tečno i poetično, krasno ju je čitati. Na trenutke zaista nisam mogla vjerovati da je imala samo 24 godine kad je napisala ovaj roman, a na trenutke su mi pak njezine godine bile i više nego očigledne. Struktura romana je pomalo štreberska, tu i tamo se pronađe koja činjenična pogreška, ali sve to ne kvari opći dojam.

Ono što mi se nije svidjelo bio je prenagli i u nekim segmentima prilično nevjerojatan (a u nekima pak vrlo predvidljiv) kraj: kao da, nakon nešto više od 440 ispisanih stranica, više nije imala snage, strpljenja ili vremena. Moram priznati da me taj dio malo razočarao. Autorica koja i najmanjoj sitnici posveti nekoliko stranica detaljne deskripcije uspije ugurati cijeli rasplet na stranicu i pol (?!).

No, knjigu svejedno preporučam, iako mi je "On Beauty" ipak bolja.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj brane prvotno napisa Vidi poruku
    Marquez - Ljubav u doba kolere

ne znam zašto...ali svi je hvale a u mene je slučaj...čitam ja nju čita ona mene...ali ne odustajem tako lako....

..
    Ovako isto je bilo i kod mene, ali prema kraju knjige mi se sve vise svidala

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Doomsday Conspiracy, Sidney Sheldon

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nekoliko godina nakon sto sam se ovdje jadala da nis ne citam i da mi stanice izumiru - dosla sam samo svekolikom pucanstvu objavit da sam se vratila knjizi

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    nekoliko godina nakon sto sam se ovdje jadala da nis ne citam i da mi stanice izumiru - dosla sam samo svekolikom pucanstvu objavit da sam se vratila knjizi
    I ja!

Trenutno čitam "Božji jezik", Francis S. Collins-a (voditelj Američkog nacionalnog instituta za istraživanje ljudskog genoma).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo podignula ... zbirku "Prom Nights From Hell".
    Kolekcija prica, prilicno teen, poprilicno povrsno... Meyerin udjel u kolekciji u njenom stilu, pitak, lezeran i mrvicu bolji od ostalih prica, ali samo toliko... :slijeg-ramenima:

Harry Potter i dalje u medjuvremenu, sa E .

Bas danas idem u knjiznicu, stigao mi je naruceni "Povratak" od V. Hislop.
    Na listi narucenog (sto jos cekam) su mi Amy Tan: "The Joy Luck Club" i M. Wickham: "Cocktails for Three" - bas sam zapala u fazu "mozak-na-pasu" stiva.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pročitala sam krimiće Johna Dunninga Knjižareva smrt, Knjižarev trag, Knjižarevo obećanje i Umorstvo s potpisom.
    Jako su simpatična djela. Glavni je lik bivši policajac koji je otvorio knjižaru rijetkih knjiga, ali bivši posao ga nekako ipak prati. Pa svako malo rješava neko ubojstvo povezano s nekom temom u svijetu rijetkih knjiga.

Kate Long - Priručnik za loše majke. Tama - 3 samohrane majke (baka, kćer i unuka) dvije od njih su to postale u tinejdžerskoj dobi (svako malo mi uleti tako neka tema). Pisano na zanimljiv način, sve tri u prvom licu, ista radnja sa tri stajališta.

Haruki Murakami - Norveška šuma - razočaralo me.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Keith Sherwood - "Seks i transcedencija"

Tek sam počela. Zanima me. Ali najbolji je komentar koji je mm izgovorio kad je vidio što sam dovukla iz knjižnice: "Gledaj samo što sve ljudi pišu da bi drugi ljudi kupili knjigu i naučili ono što već znaju i imaju doma..." he he he...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Haruki Murakami - Norveška šuma - razočaralo me.
    Ja s Murakamijem nikako na zelenu granu. Već sam prije digla ruke od njega, onda me zainteresirala kritika "Kafke na žalu" pa sam ga pročitala i svidjela mi se. Pomislih, ajde da mu dadem još jednu šansu. I posudila "Lov na divlju ovcu" - nisam odmakla dalje od 30-ak stranica. Ne ide pa ne ide.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja sam nedavno pročitala Osmicu-Ketrin Nevil, mislim da je spominjana već. Napisana na sličan načina kao i Da Vinčijev kod, samo jako, jako ranije

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja uzela Priče iz davnine
    koji užitak!

ne sjećam se kad sam zadnji put čitala tako lijepi arhaični i bogati hrvatski..

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    ja uzela Priče iz davnine
    koji užitak!

ne sjećam se kad sam zadnji put čitala tako lijepi arhaični i bogati hrvatski..
    I ja sam ih prije nešto više od mjesec dana pročitala ponovo i par dana sam se ponovo osjećala malenom djevojčicom :D
    Odlično!

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ljubiteljima Ivane Brlić-Mažuranić, 18. travnja bio je njen rođendan.

Upravo je izašla iz tiska knjiga Romani Ivane Brlić-Mažuranić sa dva njena romana - Šegrt Hlapić i Jaša Dalmatin.
    Originalne verzije teksta, sa kritičkim napomenama priređivača i osvrtom kako su njeni romani tretirani od strane raznih izdavača tokom godina, kako su ilustrirani, nasilne i neautorizirane promjene u jeziku ...
    Izdavač Ogranak Matica hrvatske, Slavonski Brod.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Anchi,

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Enzo Bettiza, Izgubljena knjiga. Zagreb: Algoritam, 2009.

Pokušavam u svojim recentnim čitanjima (i profesionalnim) bolje uhvatiti i razumjeti tu ezulsku komponentu Dalmacije, pa sam se uhvatila Bettizine nove knjige. i, razočarala se. Sve je tu, i mladost bogatog talijanskog mladića u Splitu i njegov slavenski prijatelj prema kojem gaji neobičnu fascinaciju i isto tako slavenski umjetnik koji drži slova o umjetnosti, a traži svog mecenu, intrigantna mlada žena i prinudni odlazak iz grada i potom lutanja po Europi u gladi za karijerom. Sve je tu osim atmosfere Splita toga vremena koju sam očekivala. Nije mi se svidjelo i nije ni sjena Egzilu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ljubiteljima Ivane Brlić-Mažuranić, 18. travnja bio je njen rođendan.

Upravo je izašla iz tiska knjiga Romani Ivane Brlić-Mažuranić sa dva njena romana - Šegrt Hlapić i Jaša Dalmatin.
    Originalne verzije teksta, sa kritičkim napomenama priređivača i osvrtom kako su njeni romani tretirani od strane raznih izdavača tokom godina, kako su ilustrirani, nasilne i neautorizirane promjene u jeziku ...
    Izdavač Ogranak Matica hrvatske, Slavonski Brod.

Srećom, kad su izlazile uz novine, moji tata i mama su dečkima pokupovali cijelu seriju, pa imamo sve njene knjige... ali ja ipak najbolje pamtim staro izdanjePriča iz davnine, negdje iz pedesetih, smeđu neuglednu knjigu... čak se sjećam i mirisa iste. Moja djeca su također odrasla uz to.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

D. Ugrešić: Baba Jaga je snijela jaje

jako mi se dopala, duhovita, drugacija, neocekivana, mastovita...
    nisam jedino procitala onaj zadnji dio, sa objasnjenjima znacenja i uloge babe Jage u razlicitim zemljama, krajevima, mitologijama... morala sam vratiti knjigu u knjiznicu, a i bilo mi je malo dosadnjikavo (jako detaljno)

Amos Oz: Priče o ljubavi i tmini

jos prije par mjeseci sam citala odusevljeni Jergovicev osvrt na ovu knjigu , i to me potaknulo da ju procitam
    opravdala moja ocekivanja
    autobiografski roman, pise o proslosti i sadasnjosti svoje obitelji, zadire daleko u proslost, Rusija, Poljska, emigracija u Izrael na pocetku proslog stoljeca, stvaranje izraelske drzave, i njegovo odrastanje u cijelom tom okruzenju...
    zanimljivo (mene i inace privlace teme o Zidovima i cijeloj njihovoj putesestviji kroz povijest), istovremeno toplo ispricano. njegov mikrokozmos u svemu tome.
    meni jako jako dobro.
    citat cu i ostale njegove uratke

M. Barbery: Otmjenost jeza
    jucer sam ju procitala, jos sam pod dojmom
    sjajno
    neocekivani i nekako prenagli kraj

danas pocela citati Brownov Izgubljeni simbol

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel netko već spominjao "Lov na losose u Jemenu"?
    Dugo sam je premetala po rukama i premišljala se oko te knjige, pa je ipak posudila - i oduševila se. Za svaku preporuku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Amos Oz: Priče o ljubavi i tmini

jos prije par mjeseci sam citala odusevljeni Jergovicev osvrt na ovu knjigu , i to me potaknulo da ju procitam
    opravdala moja ocekivanja
    autobiografski roman, pise o proslosti i sadasnjosti svoje obitelji, zadire daleko u proslost, Rusija, Poljska, emigracija u Izrael na pocetku proslog stoljeca, stvaranje izraelske drzave, i njegovo odrastanje u cijelom tom okruzenju...
    zanimljivo (mene i inace privlace teme o Zidovima i cijeloj njihovoj putesestviji kroz povijest), istovremeno toplo ispricano. njegov mikrokozmos u svemu tome.
    meni jako jako dobro.
    citat cu i ostale njegove uratke
    Nakon vremenskog odmaka i uz ponovno čitanje, mislim da slobodno mogu reći da mi je "Priča o ljubavi i tmini" jedna od najboljih knjiga koje sam ikad pročitala.
    Osobna dimenzija priče i fina psihologija obiteljskih odnosa dojmili su me se i više od povijesno-dokumentarne strane. Pohvalne kritike u ovom slučaju nisu bile nimalo pretjerane.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Već dugo pokušavam uloviti tu knjigu u knjižnici i nikako da je uhvatim. Isto tako pikiram i na Unterstadt.

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Priključujem se vašim pohvalama za A. Oza, zaista mi se dopala.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Alen Bović - Ljudožder Vegetarijanac (autor Metastaza)

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Alen Bović - Ljudožder Vegetarijanac (autor Metastaza)
    kakva je?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •