Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znam da ne može, nisam baš tako glupasta. ali sam probala dati vizuru jednog odraslog darovitog djeteta koje nije iskoristilo svoje potencijale.
    nadam se da sam sad shvaćena .

meni je drago da je on prosječan, tj malo iznad prosjeka pretpostavljam .ako se to smije napisati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    znam da ne može, nisam baš tako glupasta. ali sam probala dati vizuru jednog odraslog darovitog djeteta koje nije iskoristilo svoje potencijale.
    nadam se da sam sad shvaćena .

meni je drago da je on prosječan, tj malo iznad prosjeka pretpostavljam .ako se to smije napisati
    X

Baš tako! I meni je drago (i negdje sam to već napisala, baš na ovom topicu) da su djeca na gornjoj granici prosječnosti. Nemaju problema sa školom, nije im teško, ali ni blizu ne odskaču toliko da bi i oni i mi trebali nešto specijalno činiti po pitanju darovitosti. Moje mlađe dijete se u potpunosti našlo u glazbenoj školi, ali isto - nema akceleracije ni bilo čega sličnog, samo mu ide dobro u zadanom okviru. Idealno!

S druge strane, što je prava darovitost shvatila sam tek kad se moj stariji sprijateljio s jednim takvim djetetom koje baš jako odskače. Taj je došao isto na upis znajući napamet veliku tablicu množenja s razumijevanjem, ali dijete je imaLO dosta problema s uklapanjem u prosječan razred... Kako to izgleda, shvati čovjek tek kad dulje vrijeme prati takvo dijete u različitim situacijama. S jedne strane vrhunski rezultati na području xy predmeta, a s druge pun krevet plišanih igračaka (kao i kod mojih dečki). Kad dijete ima puno potencijala, često mu je na redovnoj nastavi dosadno i to je generator nevolje. Šteta, zapravo, jer škola mu ne može tu omogućiti baš puno (iako imaju dobru učiteljicu koja radi s takvom djecom, ali čak i ja sa strane vidim da bi se tu moglo više, kad bi bilo vremena. Možda na godinu, kad ne bude boravka.... S druge strane, to dijete ima brižne roditelje koji podmeću leđa da bi dijete moglo realizirati svoje potencijale. Takva djeca SAMA traže više, treba ih samo pratiti. Škole to često nisu u stanju, pa je još uvijek sve na roditeljima. To je jako jako zahtjevno. Lijepo izgleda kad dijete donese doma neke rezultate s takmičenja bla bla bla, ali briga o takvom djetetu zahtijeva velike žrtve od roditelja i sigurno utječe i na drugu djecu u obitelji itd. Ukratko - takva situacija nema samo dobre strane.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •