Oprostite na upadu.... Gdje u Rijeci kupiti bioastin i kolika mu je cijena?? Koliko tableta piti dnevno?? 2 ili 4 ??
Oprostite na upadu.... Gdje u Rijeci kupiti bioastin i kolika mu je cijena?? Koliko tableta piti dnevno?? 2 ili 4 ??
MM pije 2 dnevno poslije doručka već mjesec dana... i ima užasnu žgaravicu posljednjih dana.. da li vaši muževi imaju sličan problem???
Mi smo Bioastin kupili u Bosni, nisam znala da se može nabaviti u Rijeci.
Prošle godine sam se javila na ovaj forum jer smo se susreli s dijagnozom asthenospermije..bili smo šokirani,ali smo krenuli polako - po preporuci mog ginekologa na Vuk Vrhovec, onda po savjet u Ivf kliniku (zbog dugog čekanja na VV)..spremni smo bili na potpomognutu oplodnju...tada sam sumanuto surfala i upijala svaku informaciju vezanu uz naš problem...onda sam naišla na neki članak koji je govorio o tome kako svakodnevni seks pospješuje brzinu spermića i poboljšava uspjeh začeća..i tako smo krenuli-mjesec dana seksa svaki dan,ponekad i dva puta..pogotovo u dane kad se meni činilo da ovuliram (a zbog neredovitih menstruacija i policističnih jajnika ne znam kad je ovulacija,pa mi se činilo da je svaki dan)I uspjeli smo!!!Naše malo zlato sad spava pored mene i niti ne sanja koliko smo se trudili za njega..ovim postom želim samo poručiti svima koji se trude da ne odustaju,da se vole svaki dan i uspjet će!!!!p.s.moj muž je pio sve ove preparate koje spominjete u postovima,ali nije nam pomoglo.Onda je krenuo na plivanje tri put tjedno, možda je i to pripomoglo da proplivaju i spermići
Hvala svima na podršci,čitajući ovaj forum nismo bili sami!
Imas ga u Rijeci, u biljnoj ljakrni Botanika, nasuprot zeljeznickog kolodvora. Cijena mu je...cek da pogledam...201,51kn. Jesam precizna![]()
Puno vam hvala!!!!![]()
MM uzima BioAstin Supreme (u kojem ima 6mg djelatne tvari, a ne 4 kao u "običnom" Bioastinu) i to dvije dnevno, poslije obroka. Njemu za sad ne radi nikakve probleme tipa žgaravice ili nadutost, danas će popit do kraja drugu kutiju, pa idem u nabavku nove. U Poreču jedna kutija sa 60 tableta košta cca 205 kn i dosta je za mjesec dana. MM pije i Profertil, pa mu ne dajem ništa odvojeno - tipa cink, vitamin C, sve ima u Profertilu.
Za trave, ne znam, skeptična sam, a on kakav je najvjerojatnije bi tvrdio da će mu od svih biljki kanabis najviše pomoći, pa neka mu to nabavim....hipik!
Darkica, stvarno imaš savršenog muža! Moj ti sve to ne bi popio ni u infuziji!Jedva pije Vm75 i E-vitamin i to svakodnevno broji da mu stravično smrde čak i kad piša!!!
![]()
Snekica znam kako ti je. MM se jedva navikao na BioAstin, prvih mjesec dana se žalio na istu stvar!
Mi još čekamo nalaz novog s-grama...nisam imala hrabrosti otić u ured vidjeti da li išta stiglo faxom... Do ponedjeljka, još smo aligoastheno...nadam se da će bar biti isti nalaz....
Čekanje![]()
Sumskovoce, samo se opusti i uzivaj u nedjelji, a za s-gram vjerujem da ce biti OK.![]()
Ajme, svaka mu čast! Stvarno! Pročitala sam tvoj post MM i on je samo gledao ui bez ijednog komentara! Možda će mu to biti odskočna daska... A obečala sam mu da kad popije te "žute" VM75 da ću mu nabaviti nešto što ne smdi!
![]()
Kiss
Čekanje je nateži dio cijele priče
Moj S-gram još nije stigao.....
Hi cure! Stigli su nalazi!
Broj spermija se povećao sa 4.880 na 8.120.000 (norm. 20.000.000)!!!!!
Malo je brzo i polagano pokretnih (2+3%)
Većinom su imotilni (88%) ali nema veze to sada, jer smo nakon samo dva mjeseca BioAstina imali 1.690 PUTA veći broj plivača! Dakle djeluje!
Što se Profertila tiče, on se još ne može vidjeti u nalazu jer ga pije samo mjesec dana.
Imamo i dosta leukocita, ponešto eritrocita i tako.... ali za drugi nalaz je odličan i poboljšanje je veliko. Nastavljamo sa BioAstinom, Profertilom i za dva mjeseca ćemo znati još više nego sada![]()
Cure mi popravili spermiogram..ostala nam "samo " theratozoospermia.Centravit,dijeta i potpuna redukcija alkohola.Čak je i veći postotak onih koji su morfološki uredni..Za nešto više od mjesec dana.Izgleda sa se stvarno može,koliko god čitala o tome nisam vjerovala..
Petronjela
Sta ste koristili da popravite spermogram?
petronjela stvarno, šta ste koristili, u kojoj kombinaciji i koliko dugo? Molim te, malo nam napiši. Nije valjda samo centravit, dijeta i redukcija alkohola pomogla??
Kako je lipooo ovo pročitati!!! Ja se nadam da će i mm narasti broj spermića. Mi smo pokretljivost poboljšali za duplo nakon 3 mjeseca pijenja čaja od g. Mije (A+B= 41%, a sad 84 %) , a sad čekamo još mjesec dana da provjerimo učinak bioastina na broj (sad je 11 mil/ml). Baš si mi ulila nadu!
Edinas i Mare, ozbiljno samo cendravit,skinuo je deset kila u 3 mjeseca i ne pije više preko tjedna,niti jednu pivu..samo subotom.Nemogu ništa tvrditi ali nastavlja u tom tonu.Za sad je uspješno.Nema više astheno!!! To si je inače MM odredio sam terapiju! Nekako mislim da su te pivice glavne, nije alkoholičar ali nemora baš biti pivica na meniju svaki dan..
To je sve dobro, ali je problem sto moj muz nepije i nepusi. Mi stvarno neznam zasto on ima azoosperiju osim sto ima povisene hormone FHS i LH.
Ni ja nisam sigurna da li su pivice bile krive za loš s-gram.... naravno da je organizmu bolje bez njih i sa multivitamnim, ali da je to toliko moglo pomoći....???? BO???
Edinas - hormoni su jako bitni za proizvodnju spermija, jeste li bili kod endokrinologa? I muški mogu uzimati hormonsku terapiju baš kao i mi žene.
Nakon što sam se ja silno obradovala poboljšanom nalazu s-grama MM-a moji dr.ovi (ginekologica + dr. V sa humane) malo rastužili. Kažu da je nalaz s-grama jako podložan promjenama, da jedan uzorak ne znači ništa, te da ovo poboljšanje nije dovoljno ni za inseminaciju. S jedne strane bila sam sretna jer smo dobili termin za IVF u 9. mjesecu, s druge strane malo sam se razočarala jer sam se tako jako obradovala poboljšanju s-grama i mislila da je to siguran put do normalizacije stanja i prirodnog začeća....
Mi ponavljamo nalaz za mjesec dana, tada će MM bit 4 mjeseca BioAstina i 2 mjeseca Profertila, nadam se da beštije neće biti. Ako bude bolje, znat ću zasigurno da je zbog tih suplementa...
sumskovoce nedaj se draga!!! Odmahni rukom na njihove klipove koje ti neumorno bacaju pod noge nebi li se spotakla i pala i ne digla se ko zna koliko dugo.
Vjeruj u sebe i TM i volite se, radite na tome, dovoljan je jedan plivač! Ja i mm se ne predajemo i usprkos oats se nadamo da će mi se jednom pokazati zaj magični + prirodnim putem, a mpo nam je kao alternativa i nedam nikome da me zbuni! Nedaj se!!!
Mare jako sam sretna što si nam se vratila! Moji razgovori sa dr-ovima su onako malo konfuzni... ja krenem onako pozitivno skroz, a oni znaju bolje od mene koje su šanse, ne žele me povrijediti, pa se izmnotavaju i traže lijep način da mi kažu ne baš bajnu istinu... tako su svi do sad samnom pričali o nalazu MM-a. Meni nije bitno kako mi se kaže, glavno da to izgovoreno bude istina. Npr primarna gin mi je rekla da idemo na inseminaciju, dr. u Puli da IUI nema ni teotetske šanse i da nam je IVF jedini spas. Zatim urolog rekao da je sve moguće, da je možda prolazno i da je jedan borac dovoljan. I na kraju dr. V je rekao "Vi možete imati djecu"
Od svega navedenog zaključila sam da možemo imati djecu i prirodno i inseminacijom i IVF-om. Eto, takav je moj svijet, moja napola puna čaša, moj optimizam na rubu idiotizma, usudim se pitati i ono što je malo moguće ili gotovo nemoguće, jer ako ne pitam, ako ne izazovem sudbinu, neće se nikad ni ostvariti. I da, često čitam pdf-ove "Kako smo uspjeli" i "Kako sam saznala da sam trudna" i sl.... kad to pročitaš, tek onda shvatiš da je novi život čudo bez plana, kontrole i utjecaja. Samo se desi...
I zato sam ja kupila pax ovulacijskih trakica![]()
Cure neznam šta je pomoglo ili kako, ništa za sigurno, ali tri s-grama prije su bila i astheno. Znam sada samo da mi se sad vratila malo nada i u prirodno iako i to možda nije točno..
Petronjela nemoj nikad gubit nadu u prirodu! Ja nisam, a lošija nam je statistika
Ima da susjedi polude ovog ljeta![]()
hehehe....i ja bi isto krivo je more....nama je more cca 50 metara od kuće..rado bih ga okrivila za moju savršenu bebu.....
cure imate li iskustva sa poboljšanjem s-grama usprkos pušenju? MM i ja smo nažalost ponovo poklekli duhanskoj ovisnosti. Pušimo malo, ali svaka je štetna i bojim se da će nam smanjiti izglede. Popustili smo jer smo bili jako nervozni i ratoborni, pa je odluka o popuštanju pala kako bismo sačuvali mirnoću i kako nebismo se sad mučili tri mjeseca prije prvog postupka, pa popustili dva tjedna prije..... Ima li koja od vas bolji s-gram unatoč pušenju?
sumskovoće, fakat neznam, mi nismo pušaći, (više), ali trebao bi TM uzimati nešto za bolju cirkulaciju (možda ginko) jer cigarete sužavaju žile pa je smanjena prokrvljenost. I naravno, dodatne količine C vitamina, davno prije sam čitala da se sa njim ne može pretjerati
Draga moja MM ne puši već 3 god., pa spermiogram nekad mrvicu lošiji a nekada mrvicu bolji... uglavnom je teška oligosthenozoospermia... Ja antipušač...
PS. kada ostaneš trudna nemoj da te vidim da pušiš jer ću preskočiti Učku i našamarati te
To mi je nešto najgore za vidjeti... trbuh do zuba a ona uvlači katran i nikotin u sebe i daje bebi... kao ono... evo i tebi jedan dim...![]()
Mravak hvala na prijetnjiod straha odmah danas prestajem pušiti....
Zauzeta i tebi hvala na preporukama.
MM i ja zaista ne pušimo puno, ni približno kao nekada. Nije mi to neka utjeha, ali što manje, to bolje.... Kao odgovor na gorenje pitanje moja gin kaže :"Neće vam cigarete smanjiti broj i pokretljivost spermija, ali neće vam niti povećati. Dobro je prestat pušit i svakako preporučujem, ali strah da IVF postupak neće uspjeti jer ste pušili mjesec ili dva prije samog zahvata je neutemeljen." Tako da sam još dva tjedna na miru, moj porok, muž i ja....
Ona cura što je dala recept za med + sjemenke... auf... baš bi malo popričala s njom glede reklamacije...
Dakle spravila ja to MM nekidan, slatko je, ukusno, klopa redovito dvije žlice na dan... ALI... sad bi on stalno...Bome djeluje ovaj pripravak! A pošto se meni baš i neda (toliko!), više se ni ne družimo - ili radi, ili je "u poslu"...
Pravo mi je muka kako će to djelovat na male plivače, neće od njih ostat ni z!!
A ja mu još naručila vitamin C, E, selen, cink i tribulus terestris...
Dobro ću razmislit hoću li mu dat išta od toga!![]()
denny sad ću ja kao da sam pala s Marsa,
A KOJI RECEPT MED + SJEMENKE??
Podjeli s nama!!! Sjemenke čega, kada, koliko...
Posljednje uređivanje od mare157 : 14.06.2010. at 09:57
samo da nisu orasi u igri......
Dobije se jaako gusta smjesa, slatka, ukusna, nešto kao one energetske pločice ako je netko provao. MM je inače sladokusac, pa mu nije teško palo.
Ajme, tu se nadrobi svega!!!! Ali izgleda slasno!
Probati ćemo!
Probat ćemo i mi,nakon svih onih gorkih čajeva i inih preparata ovo zvuči super slasno,pa da i ne upali bar će biti fino.
MM počeo sa uzimanjem klomifena radi boljeg spermiograma!
vidjet ćemo!
buckazašto klomifen? Da li je preporučio urolog?
ja sam se isto iznenadila da klomifen djeluje na pokretljivost spermića u u putama to sito stoji, ali vrijedi -čini mi se- samo za asteno slučajeve... meni se ovo s medom i orašastim plodovima čini super i probat ću to nevezano uz s-gram - čisto radi zdravlja...
ja sam inače totalno ljuta na MM jer puši.. istina da je smanjio, ali me živcira činjenica kako se ja mogu podvrgnuti i hormonima i punkcijama i transferima, a on se ne može odreći duhana... na kraju krajeva radi svog zdravlja!!
ne mogu reći da MM odbija neke novitete ili da ne bi uzimao neke preparate, ali činjenica je da ono što može promijeniti, a to je prestanak pušenja, - to neće... čitala sam negdje kako treba 2 mjeseca da 'malčice' dođu sebi nakon prestanka, ovako mi se sav pokušaj da poboljšam s-gram čini kao sizifov posao - ja žlicu meda, on dim duhana....
svaka čast...ja ovo ne mogu ni zapamtiti, a kamoli tako disciplinirano provesti kao ti! mi smo nabavili sokovnik (možda ste jednom gledali bbc seriju 'istina o hrani' - obradili su u jednoj epizodi utjecaj hrane na spermije, a sve su testirali na tri para koji dugo pokušavaju imati bebu)
sokove koje radim, ne samo da podižu raspoloženje i duh već su jako ukusni... osobno ne jedem puno voća, pa smatram ovo izvrsnim načinom unosa vitamina...
Ogla mene bi isto trebalo našamarati zbog duhana....MM i ja smo bili prestali na 4 mjeseca i onda se vratili...sad nažalost ponovo pušimoali prestajemo slijedeći ponedjeljak...priprema za IVF.
makar - MM nije pušio dva mjeseca prije 1. s-grama koji je bio jako loš. Pa nije pušio 4 mjeseca prije 2. s-grama koji je bio bolji... Za dva tjedna ću ti znat reć koliko je pušenje utjecalo na 3. s-gram. Nadam se da će ipak benefit od Profertila nadjačati tih naših 6-7 cigareta dnevno....
BTW od Profertila se MM-u više keksa! Jupi jeeeeee!!!!! I brada brže raste...
uh ma znam ja šta je pušenje.. i kako je to sve zeznuto s odvikavanjem, ja sam donedavno isto pušila prosječno 3 dnevno (prije par godina bilo je to i kutija dnevno) i onda otišla na transfer i ništa više... i ne mislim više... čemu i ta 3? nipošto ne osuđujem pušače, mislim da tu odluku treba donijeti svatko za sebe, onda kada je za nju zreo.. prošla sam i prolazim stalne trzavice s MM što isto nije pozitivno niti motivirajuće.....
MM i ja već godinama ne pušimo u stanu.. i čudno je to s navikama.. prije je bilo ujutro-kava bez duvana nemoguće, pa poslje jela, pa uz piće, pa kada si nervozan, pa kada si u društvu.. a sada je samo u društvu, samo uz alkohol i opravdavanje tipa 'pa ovoje jako malo u odnosnu na prije' - svejedno mislim da je najbolje prestat... ja vama od srca želim da izdržite ~~~~~~~~~~~~~~~~~ i da će se taj s-gram popraviti, na kraju krajeva popraviti će se pluća, krv, osjetila -pogotovo miris i okus- i dugotrajno ćete imati više benefita nego da će vam nedostajati cigareta....
eh da... jako me zanima je li se s-gram popravio, pa mi svakako pošalji na pp
p.s. kod nas bioastin - nula bodova, čaj - nula bodova, vitamini- ne znam...ali ne škodi (mislim na cink, selen, magnezij i C vitamin - po preporuci dr.)
... e da iz znatiželje: Profertil, cijena? nalazim neke stare postove, pa ne znam je li to aktualno...
Ogla ma znaš da ja čim vidim s-gram još u labu se spajam na rodu i pišem izvještaj i statistike
BioAstin kod nas djeluje jer je razlika u s-gramu pre velika da bi bila čudo prirode. Bio je dva mjeseca na Bioastinu tada. Sad je skoro gotov sa 4. bočicom. U svakom slučaju ponovo da napišem da je MM zaista primjetio poboljšanje od ovih suplemenata i da se osjeća bolje.
Ogla Profertil cijena 126 eurića za 3 mjeseca terapije, preživljivo...kad zbrojiš koliko bi došlo da sve te stvari kupiš zasebno, još je povoljno.
MM i ja prestali pušit. Danas 3. dan. Ja sam koma... kao pravim se hrabra a najradije bih otrčala na kiosk i kupila duhan, pušila bih dok se ne izbljujem. Grozno! Ovisnost je grozna stvar, posebice zato jer mi je ovo 4. put da prestajem pušit, i posebno zato što nisam nikad bila dovoljno pametna da se ponovo ne vratim na taj otrov.
MM je već druga priča, ne živcira se, ne viče nit urla, ono cool skroz (za razliku od prošlog puta kad je bio opasan za sebe i okolinu). Valjda ga MPO i naš skori IVF motivira...
Nadam se da će ga i s-gram motivirati...
Sumskovoće, pozdrav.....imam pitanje imam isti totalno isti problem kao i ti s pušenjem? Zanima me kako se držiš dali pušiš? Ja opet popuštam, kako se uspjevate boriti?
Hi Luna,
Ah evo, MM je cool ovaj put, a ja sam se smirila u zadnjih par dana. Poslala sam ti PP da ne davim svih s našim kriziranjima. Makar mogli bi možda pdf otvoriti na temu "MPO kao motivacija za prestanak pušenja"