Stranica 32 od 92 PrviPrvi ... 2230313233344282 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tashunica, baš mi je žao što su vam odbili njegu, nadam se da će žalba poručiti uspjeha...

Ja sam sama na razmeđi, da li je vraćati nazad u kolektiv u 9. mjesecu (tad će imat 2,5 godine) ili ipak ispisati i upisati kasnije, nagodinu, ili još kasnije. Je li ima neko dijete alergijski astmatičar na ovom topicu, a da se relativno OK nosi s kolektivom, u smislu da nije kontinuirano bolesno, odnosno u rekonvalescenciji ili na početku nekog infekta koji će završit dišnim problemom?. Tipa, da, uz preventivnu terapiju flixotideom ili singularom, ima barem dinamiku da u 2 mjeseca uspije recimo 2 tjedna izdržati u vrtiću da nije ili u rekonvalescenciji ili na početku bolesti?

Nama je situacija takva da imamo baku koja (još uvijek) može čuvati, razmišljam se raditi nekakve kombinacije da je ne formalno ne ispisujem iduću godinu, ali ne znam koliko je to sve skupa realno. Naša "vrtićka anamneza" - upisala se u vrtić prošle godine, s 18. mjeseci. Išla je od 9. do 11. mjeseca je bilo sve OK, od Božića počinju viroze, u trećem mjesecu, nakon svog drugog rođendana, je imala epizodu bronhoopstrukcije koja ju je dovela na Srebrenjak, ustanovljen IgE od 150, dg alergijska astma uz bronhoopstrukciju. 5 tjedana bila izvan vrtića, vratili je u 5. mjesecu nazad, nakon 3 dana curenje nosa (odmah uvela flixotide), nakon 5 temperatura, to se pretvorilo u atipičnu upalu pluća. Nakon toga smo uzeli pauzu do 9. mjeseca, pokriveno liječničkim preporukama.

Sad sam u dvojbi što dalje, da li uopće pokušavati s kolektivom. Pedijatar preporuča barem do treće ne, jedan alergolog-pulmolog kaže da pokušamo, a kad dođe sljedeća bronhoopstrukcija da će je stavit na mini singular, na Srebrenjaku nisam pitala te dileme kolektiv da ili ne, oni su samo savjetovali da je odmah vratim na flixotide 2x1 potisak.

Prick rađen - histamin 5, ostalo negativno. Sad nije na terapiji, nije niti u kolektivu, i super je...

Imate kakve komentare?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.07.2010. at 11:52

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. na Srebrenjaku su mi samo savjetovali, na toj redovnoj kontroli, da je odmah vratim na flixotide 2x1 čim krene u kolektiv.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi ju izvadila iz kolektiva bar do 4 godine ako imas mogucnosti... od kolektiva nema koristi do 4 godine a steta ce ti biti jako velika.

bili na kontroli , z. skripi gore nego l., i l. skripi .. obje ventolin 3x2, + je z.stavio na flixotide trajno.bile danas i na drenazi. svi disu na skrge ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi ju izvadila iz kolektiva bar do 4 godine ako imas mogucnosti... od kolektiva nema koristi do 4 godine a steta ce ti biti jako velika.
    Hvala na savjetu.

Možeš li mi pojasniti što znači šteta? MM i ja smo novi u tome, njemu je teže prihvatiti da zbog "samo" jedne bronhoopstrukcije i na to slijedeće upale pluća moramo vaditi dijete izvan vrtića, imamo u krugu prijatelja jedno dijete s relativno sličnim problemima (oboje roditelja teški alergičari (disanje - majka bronhoopstrukcije, otac - kihanje, oticanje sluzokoža i sl.), nije na flixotideu niti na srebrenjaku niti je radilo testove jer majka misli da ne treba, savjetovala se s internistom). Dakle, to dijete je prvu godinu kolektiva (krenulo s dvije i pol, mislim) imalo dva bronhitisa i dvije upale pluća, drugu godinu je bilo lakše...

Naime, ako sam ja dobro shvatila, astmu ne mogu spriječiti izlaganjem kolektivu, mogu je zaštititi jedino od infekata?

Pls, ako ti se da, pojasni početniku, jer se lomimo oko toga što i kako, a nemamo još dovoljno "uzorka" za odlučit ovako ili onako jer smo je relativno brzo izvadili iz kolektiva kad su počeli problemi pa smo sad na razmeđi što dalje - muž bi da je ne ispisujemo, nego da probamo jer vjeruje da bi se možda mogla nositi, ja sam više za ispis, pa skupljam relevantna iskustva drugih...

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije tocno sto posto da ju ne mozes sprijeciti , bas u onim linkovima sto sam stavila sam negdje citala da nepravilno lijecenje (bez profilakse) i izlaganje djeteta infektima , dovodi do vise opstrukcija i ta djeca uglavnom i cesce razviju astmu kasnije u zivotu a mozda ih se moze sacuvati. osim toga stalno izlaganje infektima u toj niskoj dobi je lose i za cijeli djetetov imunitet i to za cijeli zivot. nitko ne preporuca vrtic od lijecnika prije 3 -4 godine, bolje je dijete ne izlagati i sacuvati ga u toj krhkoj dobi. ako se nema mogucnosti, nema se, i nema se sto. ali svatko tko moze i svaki ce ti doktor to reci ,da je za dijete bolje da je do te dobi doma. dijete ti je vec ovako rano imalo opstrukcije , imat ce ti ih gotovo sigurno sa svakom virozom a sto vise opstrukicja koje su nelijecene stalnom profilaksom dovodi do trajnih ostecenja pluca i vjerojatno astme koja ce biti kasnije tezeg stupnja. ima to negdje u linkovima sto sam stavila, daj procackaj malo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala ti na ovom postu. Mi smo išli na više mjesta, i jednu smo dr (pulmolog-alergolog) shvatili da je OK da je probamo vratiti u kolektiv uz profilaksu s flixotideom, to je bio neki radni plan, ali što se vrijeme povrata više primiče, to sam ja u većim dilemama i moj je filing da joj to neće biti dovoljno i da će ona s prvim šmrkanjem iz nosa, unatoč flixotideu, završit u nekom dišnom problemu. MM misli drugačije (i inače smo različiti na tragu čaša puna-čaša prazna), pa mi treba argumentacije i živog iskustva za to presjeć' u nekom smjeru.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naša se počela gušiti mjesec prije drugog rođendana. Najprije smo rješavali samo simptomatski, inhalacijama, ali kad je iza drugog rođendana zaredalo svako 15 dana, poslali su nas u savjetovalište, uradili prick i stavili nas na flixotide. Moja curica nije išla u jaslice, čuvala ju je nana. Kod nas Prikc nije pokazao ništa. Mi smo upratili slijedeći scenarij: krene šmrkljanje, nosić procuri, kad sekret krene niz grlo dole počinju napadi. Znači kod nas je viroza bila okidač. Jedno vrijeme su se napadi dešavali i uz flixotide, u jednom periodu toliko učestalo da je doktorica čak predložila uvođenje i singulara (ja sam bila u jakom otporu od svih ovih lijekova, jesam bila svjesna težine situacije, ali sam stalno osječala otpor prema medikamentima), srećom tad ga još nije bilo na našem tržištu, a napadi su se od jednom povukli. Na flixu smo ostali nešto više od godinu dana, napadi su nam se prorjeđivali, a onda smo počeli prolaziti kroz infekte bez napada. U ljeto kad joj je bilo 3,5 smo postepeno probali prestati sa flixom. Ovdje na rodi smo pročitali i jedan fol, koji je nama bio jako koristan, inhalacija običnom fiziološkom otopinom, i primjenjivali smo je često, čim bi čuli nešto u nosu. Inhalator smo kupili iz straha da joj se ne desi gušenje dok smo na moru (u inostranstvu), dok je još bila pod terapijom.
    Ona sad ima 5 godina, godinu i pol je bez terapije. Sa 3,5, par mjeseci nakon prestanka terapije je krenula u vrtić i to je prošlo veoma dobro. Napade bronhopstrukcije više nije imala. Danas se dešavaju napadi iritirajučeg kašlja bez smetnji u disanju, i zaista su čisto alergijskog porjekla (npr. na moru se pokrila dekom i prekašljala noć, a suta smo deku zamjenili peškirom i riješili problem) Ja se danas protivim terapiji, probam prirodno koliko mogu ublažiti kašalj, a pripremam se za posjetu homeopati.
    Ina, ako imate ikakvu mogućnost, i ja bih ti preporučila da dijete bude čuvano u kući makar do 3. godine. Ja sam bila totalno presječena spominjanjem astme. Jedna me rodica (pulmolog) dosta smirila rekavši da oni takve epizode zovu epizodama otežanog disanja kod djece da su dosta dobre šanse da se to stabilizuje oko 4.-5. godine života. I ona mi je takođe preporučivala da kčer ostavim što duže kod nane.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    . Ovdje na rodi smo pročitali i jedan fol, koji je nama bio jako koristan, inhalacija običnom fiziološkom otopinom, i primjenjivali smo je često, čim bi čuli nešto u nosu. .

nama je ova metoda savršena. Samo moramo što duže inhalirati i što je moguće više večeri,jednostavno možemo izdurati bez lijekova

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ***MARETA prvotno napisa Vidi poruku
    nama je ova metoda savršena. Samo moramo što duže inhalirati i što je moguće više večeri,jednostavno možemo izdurati bez lijekova
    Još smo sad nabavili i onaj nastavak za usisivač, i jučer smo usisavali. WOW, preporučujem, iskreno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ina33-u istoj smo dilemi. Svaki dan nešto drugo odlučim.
    P. će svakakko biti do cca 10 mjeseca na moru, a kada se vrati u Zagreb bi probala sa kolektivom (možda bude sve ok). Tada bi imao 2god. i 4 mj. Ako ne bude bronhoopstrukcija, naravno uz terapiju flixotidom, ostaje u kolektivu. Uz klasičnu medicinu mu dajem i homeopatske pripravke, i unatrag mjesec dana imao je epizode jačeg začepljenja nosića i nos mu curki konstantno (vjerivatno neki alergen) ali bronhoopstrukcija nema . Nadam se da će mu višemjesečni boravak na moru(iako nije Crikva niti Lošinj) ojačati taj respiratorni sustav. Dolje je s bakom koja ima uputu da ide s njim isključivo na plaže gdje je borovina u pozadini, i naravno da ga što više gnjura u moru.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Puno hvala, Strobery, zaista mi znače vaša iskustva.

Mi smo sad bez terapije (u dogovoru s našom "socijalnom pedijatricom" koja je u biti došla sa Srebrenjaka di je radila kao pulmolog-alergolog, s pulmologicom-alergologicom koja nas privatno vodi u ambulanti koja je za to specijalizirana (naša pedijatrica je često odustna, spletom okolnosti)). Na Srebrenjaku, di se isto kontroliramo, jer želimo ostati u kontaktu nakon hospitalizacije ovu zimu, je preporuka bila da bude stalno na flixotideu (1.7. smo bili na kontroli). Tako da smo imali tri stručnjaka di su omjeri bili 2:1 protiv trajnog flixotidea (zasad, dok je ljeto i nije u kolektivu).

Ako je izvadim iz kolektiva cijelu ovu godinu taman će napuniti 3,5 u novoj "upisnoj" sezoni i prestat bit jasličar, a valjda ćemo i shvatiti kako to kod nas ide. Nakon tih teških epizoda ovu zimu mi je držimo pod staklenim zvonom (of kors, nisam to prije razumijevala i upravo iz toga što bih na to prije... samo nekih pola godine... vjerojatno mislila da je pretjerivanje... teško mi je uplest se u objašnajvanja drugima), tj. ne vodim je niti u zatvorene rođendane ako rođendan nije vani i ako uključuje jasličare jer je ljeto, često smo na moru, ne želim zbog 2 h rođendana 5 tjedana da je držimo na terapiji... jer tako mi je to ispalo zadnji put.. 3 dana jaslica i 5 tjedana flixotidea, upala pluća itd.... Tako da pravi imunološki izazov nakon tih zimskih epizoda još nije imala, lakmus papir test će bit u 9.-me jedan rođendan u zatvorenome s puno djece... Ako se na to odlučimo/okuražimo. Sama sebi zvučim kao preprotektivna luđakinja, ali znam da će me shvatit samo neko s takvim djetetom pa sam OK s raznim percepcijama mog ovakvog pisanja i ponašanja (tj. načisto sam sama sa sobom ).

Taj inhalator ono ne smije bit ultrazvučni, jel' da? Kakav ono mora bit (da ne tražim par stranica prije)...

Hvala na strpljenju što slušate ove dubioze početničke.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.07.2010. at 15:11

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nije mi baš jasno za inhalacije!? Ja sam od našeg dr. sa Srebrenjaka shvatila da od toga niš koristi. Naime, on smatra da nema potrebe inhalirati jer je to samo lokalna hidracija, a ako dijete pije puno tekućine to je puno bolje i učinkovittije za hidraciju i razbijanje šlajma u plućima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Peso, šaljem ti zagrljaj, mi se u puno toga pratimo ... i uglavnom na dobro ispadne, pa se nadam da će i ovo.

Ovo gore preprotektivna luđakinja, nadam se da se neće nitko uvrijediti, malo sam se slobodnije izrazila, brz prst, puno posla pred GO i puno dilema u glavi, a i inače sam kao ina-niz zvana. Znam samo da, ma koliko neko može bit empatičan, teško da će baš ono ful 100% i bez zadrške shvatit, ako nije u sličnom/istom problemu.

Inhaliranje - nama su u Alergoviti rekli može, dapače, na Srebrenjaku nisam posebno pitala, ali su mi rekli da ne smije bit UZV inhalator (kojeg imamo doma zbog mene i mojih sinusitisa)...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi imamo kompresorski inhalator, ultrazvučni nismo uzeli jer nam je bio preskup, nedostupan, i na topicu o inhalatorima nisu bili prezadovoljni nekim tehničkim karakteristikama. Dalje od ovoga nisam istraživala, mi smo našim zadovoljni (radi se od DADO). Mislim da ga se vrijedi nabaviti (ili makar posuditi), naročito ako imaš dijete sa problemima.
    Peso, kad krene ja zgrmim sve prirodno i ne škodljivo što znam, i tekućinu, i mazanje prsa eukaliptusom, i inhalaciju fiziološkom. Inhalacija fiziološkom ti je kao kapanje fiziološke u nos, i nije štetno. A ljekari ti neće nikad priznat efikasnost tog postupka, jer u njemu nema nikakve misteriozne pameti i potrebe da napišu recept.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja bih iz svog iskustva rekla da je obilno inhaliranje fiziološkom individualno , nekome pomaže , nekome ne , čak mogu reći i škodi. Kako smo mi svojevremeno imali česte opstrukcije , primjetila sam da onda kad sam inhalirala dijete, da su ga nakon početka curenja nosa opstrukcije hvatale brže nego kad ga nisam inhalirala fiziološkom.Znam da sam na ovom topiku pročitala još takvih iskustava .

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I sa CAPPY se potpuno slažem. Ma nekad kod istog djeteta jednom pomogne drugi put ne.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nama smete fizioloska. inace vecini astmaticarima vlaga smeta pa tako i inhalacije fizioloskom. probaj pa ces sama vidit, a inhalator se isplati kupiti kompresorski jer ce ti dobro doci ako ce trebat ventolin ili pulmicort. ja znam uzet izvan sezone more u flase i onda to inhalirat umjesto fizioloske. samo treba uzet cisto more, ne s plaze. gnjuranje nam dok svaki put kaze , nemojte se gnjurat. valjda da ne pokupi neki infekt .
    inace moze biti i uzv , ako mislis na inhalator tipa bremed, ili pingvin ali kompresorski ti je puno bolji i kavalitetniji.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Joj, pa nama su rekli da baš treba bit vlažno, ako smo dobro shvatili - kao vlažit prostoriju, pazit da je vlaga u prostoriji veća...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vlaga smije biti od 40 do max. 60 %, ali najbolje oko 50%

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja nalazim oprečne stavove po pitanju vlage i inhalatora zato skupljam iskustva...

Ah ta vlaga....danas sam gledala vlažnost zraka u Ši (tamo mi je dijete) i kaže da je ovih dana vlaga 85% . U Crikvi npr. je oko 60%. Moja mama ne spominje da bi P. dolje imao ovih dana problema. Je li vrsta vlažnosti mediteranske klime ista kao i kontinentalne?

Ina 33-nevjerovatno je kako imamo iste probleme.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

treba probat pa vidjet,mom djetetu svakako pomaže inhaliranje i sigurno se ne može mjeriti sa nalijevanjem tekućine.
    Tekućina ide u mjehur,čestice pare u dišni sustav.

Što se tiče vlage u zraku,mislim da mom šteti..Zapravo,njemu je uvijek procurio nos na vlažno vrijeme(idealno za viruse),tako da mi je to vlažno vrijeme okidač za laringitis.

Netko je spomenuo inhalaciju sinusa..Ovi inahalatori ispuštaju hladnu para,a hladna para nije za sinuse.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ***MARETA prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je spomenuo inhalaciju sinusa..Ovi inahalatori ispuštaju hladnu para,a hladna para nije za sinuse.
    Joj, a meni je specijalist, ono dr.sc. profa na faksu otorinac baš savjetovao da zbog alergijskog sinusitisa nabavim ultrazvučni inhalator, on ispušta hladnu paru, a kod mene osobno inhaliranje vrućim ne dolazi u obzir jer imam osjetljiv facijalni živac pa mi se zna upaliti... Stvarno se teško snaći u svemu tome.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma zapravo i nije. Ako je tebi inhalacija godila i ublažavala ti simptome, onda je OK. Isto tako kod djeteta. A inhalacija je i jedan od načina primjene lijeka, pa se nekad ne može izbjeć.
    Ovaj naš inhalator ima 3 dimenzije mlaznica, za različite dimenzije kapljica, one koje dospjevaju samo u nos (krupnije), one koje dospjevaju do početka disajnog trakta (nešto sitnije) i one koje su najsitnije, koje prolaze u pluća. Ja kad inhaliram fiziološku stavim te najkrupnije, jer mi je bitno da razblažim sekret iz nosa i izvučem ga vani. Kad se inhalira npr. Ventolin, onda vjerujem idu najsitnije kapljice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa Vidi poruku
    Ma zapravo i nije. Ako je tebi inhalacija godila i ublažavala ti simptome, onda je OK. Isto tako kod djeteta. A inhalacija je i jedan od načina primjene lijeka, pa se nekad ne može izbjeć.
    Ovaj naš inhalator ima 3 dimenzije mlaznica, za različite dimenzije kapljica, one koje dospjevaju samo u nos (krupnije), one koje dospjevaju do početka disajnog trakta (nešto sitnije) i one koje su najsitnije, koje prolaze u pluća. Ja kad inhaliram fiziološku stavim te najkrupnije, jer mi je bitno da razblažim sekret iz nosa i izvučem ga vani. Kad se inhalira npr. Ventolin, onda vjerujem idu najsitnije kapljice.
    Hvala, jasnije je !

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Odoh ja na more kod svog malog astmasa...nismo se vidjeli 8 dana i nije lako (mami), a njemu je super dolje.
    Puno svim našim malim borcima, i njihovim mamama. Čujemo se za 2, 3 tjedna.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi i dalje disemo na skrge i to puta 2. z. na ventolinu i dalje a l. danas vise nije al je tesko disala pa sam i njoj dala ipak.. al ih je gusilo dok plivaju , nemaju snage,uzas..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lunahor, držim palčeve za brzo poboljšanje stanja !

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas na kontroli bolje, drzite fige da tako ostane

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

lunahor evo i ja ću ti pomoć i držat fige da ostanete dobro!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa Vidi poruku
    lunahor evo i ja ću ti pomoć i držat fige da ostanete dobro!
    thx na figama
    dobili otpust, sve ok, zavrsna spirometrija puuno bolje. ostaje terapija seretide 2x2. i za z. predlozena obrada s obzirom na opstrukcije.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vratili se doma, krenuo nos, i kasalj aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nikako na zelenu granu ovo ljeto

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rhinosinusitis ima, pluca su ok. kuc kuc.

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nama opet počeo curit nos i neko lagano povremeno kašljucanje. Joj još tjedan dana pa idemo na kontrolu baš me zanima šta će nam reči.
    Draga lunahor tebe stvarno krenulo.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da uzasno nam je. kaslje cijelu cijelcatu noc kaze dokicA da je to od nosa ovaj put pa se slije na pluca pa nemre udahnut i tako. skinula sam ju s ventolina ,i inhaliram ju maxitrolom,olintom i fizioloskom u nos. iako ona prilicno lose puse.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od danas dobili i čokove ..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš ste nagragusili! hajde se držite

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

curke hy

dugo me nije bilo

moji su više manje ok, oboje su imali virusnu upalu pluća koju na hitnoj nisu prepoznali ( iako je pedijatar malu uputio na hitnu s mogućom dijagnozom ) tak da se malo zakompliciralo ( kod curke ) ali sad je sve ok i pokušavam zaboraviti kroz što smo prošli.

Vidim da kod vas ima svašta pa šaljem hrpu ~~~~~~~~~~~svima kojima treba i veliki mamama da to izdrže.

Tash- vidim da su ti odbili njegu ali ne nalazim kada si o tome pisala ( sorry! ) pa me zanima da li ste u međuvremenu dobili dijagnozu i na što si se pozvala.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bok žene, evo i mene na ovoj temi, moj I. je drugi put bolestan (ima 18 i po mj)- opstrukcijski bronhitis
    prvi put ga je imao prije 2 mj, počelo je kao viroza s temp do 39° i povremenim kašljem i dr nam je rekla da čekamo da vidimo da li će temp prestati ili da se u suprotnom javimo. 4. dan kad smo došli dg je odmah bila opstruktivni, na nesreću dokačio nas je vikend i završili smo u dnevnoj bolnici (OS) na inhalaciijama vent, dexi i dobili smo zinnat, simptomi su se povukli u 3-4 dana. dobili ventolin sirup za još 2 dana da pije i dovrši antibiotik

a sad je u nedjelju par puta kihnuo, pa u noći vrištao par epizoda uz kašalj po 15min, preko dana 2 puta kihnuo i 2 puta mu nos obrisala, slijedeća noć- kašalj pogotovo nakon mlijeka (nikako se odviknuti od noćnog jela, al to je druga priča), preko dana sve ok, temp stalno 37,9-38° u guzi bez odbijanja i onda u uto na sri opet malo kašlja, da bi se ujutro probudio dišući plitko kao ptičica (jadničak) uz zvuk, dala sam mu vent sirup i otišli kod dežurne dr i dobili opet antibiotik (kaže da vidi upalu i da se u grlu slijeva iz sinusa) klavocin, vent 2x2 i nažalost solu medrol
    pošto nije dobro primio inhal u bolnici prvi put- vrištao je i trgao se,pa smo zadnji dan ih odbili, kupila sam odmah kompresijski inhalator, nažalost nisam uspjela dobiti drugi ventolin za inhaliranj.
    sad ga inhaliram uz bumbu fiziološkom i ide dobro, ne plače, pije ventolin i klavocin, noćas je kašljao malo po noći uz epizodu oko 1, koja je trajala pola sata, al ga nije probudila. diše dobro, ne škripi, po danu kašlje tu i tamo, najviše za vrijeme dnevnog spavanja- eo sad je jedno 5-6 puta kašljucnuo u 2 i po sata spavanja. molim vas koji savjet

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes i sama kupiti kapi ventolina a mozes i babyhaler kupiti ili posuditi i sprej preko babyhalera davat, bolje djeluje uz manje nuspojava od sirupa.
    trebala bi na obradu alergolosku.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nisu mi dali kapi u ljekarni
    babyhaler ću vidjeti da li mogu gdje povoljnije nabaviti, a u bolnici mi ga nisu niti spomenuli, ovdje je inhalator svetinja
    u 9mj, poslije godišnjih ćemo otići na obradu, ja radim na med faksu, pa ću se malo raspitati kod koga otići u međuvremenu

kako se ponašati za vrijeme "bolesti"??? dr mi je jučer rekla da budemo u kući, što je meni suludo, jer imamo veliko dvorište, a i on je mirniji, ako nekoliko puta po pol sata iziđemo, u pristojno vrijeme kad nije prevruće, nego da je zatvoren
    prvi put kad je bio bolestan rekli su mi da možemo van kad nema temperatura, a i svaki dan smo hodočastili po 2 puta u bolnicu pa sat čekanja, pa nitko nije rekao da mu je to previše, a bio je u dosta gorem stanju nego sad
    i da prvi put nam se dogodilo kad su mu kretale 4vorke, a sad isto 10ak dana slini, tako da je vjerojatno opet pao imunitet zbog nekog nadolazećeg zuba

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se ponasamo normalno ,i u skolu idemo i na sport. ako nema temperature i ako se dijete dobro osjeca. na forumskoj burzi se nedavno jedan poklanjao. pogledaj si. ivarica ga je nudila. nADAM se da su vam pokazali drenazu . ako nisu dijete stavis preko koljena i tuckas po plucima tj ledjima sa rukom lagano da se iskaslje i baci slajm van.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.inet.hr/~mcatipov/~mcatip...tma_skola.html evo tu imas pozu u kojoj lagano lupkas dijete ..

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

puno hvala, nitko nam nije pokazao, čak niti spomenuo, raspitat ću se kod moje dr ili ak uspijem sutra na poslu koga uloviti (ja sam na med faksu, al svi su na GO sad)
    prije pol sata smo došli iz bolnice, osuo mi se sav, pa sam se uplašila da nije od klavocina, al kaže dr da je najvjerojatnije e.subitum (imao ju je s 10mj, praćenu temp do 39°, a sad max 37,5° koje nisam niti skidala). sad je muž otišao po nalaz krvi, pa ako je viroza da nas skinu s antibiotika. dr (inače slučajno smo naletjeli na pulmologa), koji ga je liječio 1. put se čudi što nam dr nije dala otopinu ventolina- pa će nam napisati preporuku, da idem opet kod iste dr koja nije dala :D- po njenom je i "sirup isto dobar", kaže da dobro diše, da uopće nije loš, što je super iz njegovih usta, zadnji put je 4 dana bio loše i lošije

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je kod malih bas bitno zato sto oni ne mogu i ne znaju iskasljat slajm. mi to obavezno radimo.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moram to naučiti, pa krećem na lupkanje, hvala

inače, exanthema subitum nam je bila paralelno, krv je super sve, skinut je s antibiotika, dobili smo u hitnoj kapi ventolina za inhalaciju i fenistil da ga imamo kod kuće (ne treba ga sad), noćas niti jednom nije zakašljao :hvalatibože:, jutros iskašljava, izinhalirala sam ga ventolinom i to je to, trebamo se 2x dnevno inh ventolinom 3 dana, pa 3 samo navečer i jedan tjedan fiziolološkom, taman dok to prođe idemo na more

ako se ponovi još jednom dr je pisao preporuku za obradu-IgA, IgM, IgG, IgE, Elektroforeza proteina i na citologiji bris nosa na eozinofile

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma drenaža je hvale vrijedna,odlična je i za prehladu.
    Iz svog iskustva mogu reći da su svi sirupi za kojekave kašljeve,bacanje novaca.
    I tatsha,dobrodošla,ovdje ćeš naći masu informacija što ti dr neće spomentui
    Posljednje uređivanje od ***MARETA : 30.07.2010. at 11:06

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hvala mareta, svaka informacija je super, a doktori ak ne spomenu, ja ću njima, pošto baš i nemam dlake na jeziku, a radim svaki dan s njima, pa znam kakvi su (ne znam koji smajli tu da stavim, onaj koji plače il koji se smije, lol)

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da kažem da je i meni komresorski inhalator
    pravo otkriče. Istina da ga imamo tek 3 mjeseca ali za sada se pokazao odličnim i mi koristimo samo fiziološku ( za ventolinom hvala Bogu nemamo potrebe).

Tash - čekam odgovor ( što ću kad sam znatiželjna baba )

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja umjesto fizioloske stavljam morsku vodu.a sada bome i apipol kapi, i operil. nikako ne ide na bolje. i druga je sada lose.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    ja umjesto fizioloske stavljam morsku vodu.a sada bome i apipol kapi, i operil. nikako ne ide na bolje. i druga je sada lose.

Dobra ideja, moram priznati da se nikada ne bih sjetila morske vode, di ju uzmeš a da si sigurna da je čista ( mene muči što to dijete ipak udiše direkt u pluća ) ? Apipol kapi su pretpostavljam neke kapi koje su u slobodnoj prodaji ? Jel se smiju stavljati u kompresorski inhalator a da se on ne zaštopa ( čini mi se da mi je prodavač rekao da neke stvari ne mogu stavljati ali pojma nemam kaj :lijena čitati upute: )? Kak si ti zadovoljna s inhalatorom? Meni se on čini kao dobra investicija ( upiknuli smo odmah i dupli set maskica da dobijemo još jedno crijevo jer mi se ne da stalno dezinficirati :lijena čistiti: ).

vibram da se curke što prije oporave. Da to nije od odlaska na more ? moji su se odmah po dolasku ošmrkavili, prokihali i prokašljali ali nakon par dana inhaliranja bili su super.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •