Tashunica, baš mi je žao što su vam odbili njegu, nadam se da će žalba poručiti uspjeha...
Ja sam sama na razmeđi, da li je vraćati nazad u kolektiv u 9. mjesecu (tad će imat 2,5 godine) ili ipak ispisati i upisati kasnije, nagodinu, ili još kasnije. Je li ima neko dijete alergijski astmatičar na ovom topicu, a da se relativno OK nosi s kolektivom, u smislu da nije kontinuirano bolesno, odnosno u rekonvalescenciji ili na početku nekog infekta koji će završit dišnim problemom?. Tipa, da, uz preventivnu terapiju flixotideom ili singularom, ima barem dinamiku da u 2 mjeseca uspije recimo 2 tjedna izdržati u vrtiću da nije ili u rekonvalescenciji ili na početku bolesti?
Nama je situacija takva da imamo baku koja (još uvijek) može čuvati, razmišljam se raditi nekakve kombinacije da je ne formalno ne ispisujem iduću godinu, ali ne znam koliko je to sve skupa realno. Naša "vrtićka anamneza" - upisala se u vrtić prošle godine, s 18. mjeseci. Išla je od 9. do 11. mjeseca je bilo sve OK, od Božića počinju viroze, u trećem mjesecu, nakon svog drugog rođendana, je imala epizodu bronhoopstrukcije koja ju je dovela na Srebrenjak, ustanovljen IgE od 150, dg alergijska astma uz bronhoopstrukciju. 5 tjedana bila izvan vrtića, vratili je u 5. mjesecu nazad, nakon 3 dana curenje nosa (odmah uvela flixotide), nakon 5 temperatura, to se pretvorilo u atipičnu upalu pluća. Nakon toga smo uzeli pauzu do 9. mjeseca, pokriveno liječničkim preporukama.
Sad sam u dvojbi što dalje, da li uopće pokušavati s kolektivom. Pedijatar preporuča barem do treće ne, jedan alergolog-pulmolog kaže da pokušamo, a kad dođe sljedeća bronhoopstrukcija da će je stavit na mini singular, na Srebrenjaku nisam pitala te dileme kolektiv da ili ne, oni su samo savjetovali da je odmah vratim na flixotide 2x1 potisak.
Prick rađen - histamin 5, ostalo negativno. Sad nije na terapiji, nije niti u kolektivu, i super je...
Imate kakve komentare?