Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 796

Tema: Zabrana nošenja burki u Francuskoj

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nije mi se dalo ranije uključivati u raspravu, jer ne znam dovoljno. ali eto okuražih se.
    mislim da je ovo jako kompleksno pitanje koje nema jednoznačnog odgovora. netko je dobro ranije napisao, žrtvama terorizma je svejedno što burka ili hidžab nemaju puno veze s njihovom patnjom. oni pokrivanje povezuju s islamom, islam sa ekstremizmom, a ekstremizam s terorizmom. nose li teroristkinje, žene-bombašice burku?

s druge strane tu je pitanje slobode. baš zanimljivo da je zabrana nastupila u Francuskoj, državi sazdanoj na paroli “jednakost, bratstvo i sloboda". a granica slobode prestaje tamo gdje ona ugrožava druge.koga u tom slučaju ugrožava burka?

s treće strane je žensko pitanje. većina religija (u vrijeme nastanka) ne tretira jednako muškarce i žene. iako je moderno doba donjelo i druga tumačenja napisanog u svetim knjigama, neke su predrasude prema ženama duboko ukorijenjene. pročitala sam nekoliko knjiga o ženama Afganistana, Pakistana, Irana i Somalije, i tugovala nad njihovim sudbinama. burka je za mene, simbol njihove patnje i nemogućnosti slobode izbora. je li francuski zakonodavac imao tako nešto na pameti zabranjujući burku?

a četvrto je pitanje, pitanje pokrivenosti. koliko je sličnosti između marame i burke?

i za kraj ovog posta punog pitanja, pitam se: žena u burki, zabrađena od glave do pete, što je to? je li to uopće osoba?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj, roza
    nismo li ustanovili da je razlog sigurnosna mjera?
    i da je taj samo jedan od razloga - dovoljan je.
    i ako ti to nije dosta, ajde malo ostavi almu i aldaau po strani
    pa nam reci, a što je sa ayaan hirsi ali i gro žena poput nje?
    što uopće nije tema, da se razumijemo, ali ti inzistiraš

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lanche prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče odluke gđe Omerbašić da ne nosi maramu to je opet samo njena odluka. Islam ti kaže šta moraš i šta možeš, šta ne možeš i šta ne smiješ.
    Ti odlučuješ o tome da li ćeš se pridržavati toga ili ne.
    Kao i sa svim ostalim propisima.
    Stim što postoji razlika: Ako negiraš postojanje propisa u potpunosti tada više nisi musliman (postoji spisak pravila koji te izvode iz Islama).
    Ako se slažeš sa tim da postoji propis, ali doneseš odluku da ga ipak nećeš poštovati, tada si i dalje musliman ali to ti se uračunava kao grijeh.
    Je li gđa Oberbašić griješnica ili ne?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Da, mislim da nose nikab, ne sjećam, se, al svejedno, sutra možda shvati da treba nositi Burku, što onda? Zašto da joj zabranimo to?
    mene zanima, uopće ne provociram, kako se dogodi da se sutra shvati da se burka treba nositi, a jučer se nije trebala nositi?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima, uopće ne provociram, kako se dogodi da se sutra shvati da se burka treba nositi, a jučer se nije trebala nositi?
    pa pretpostavljam da to dođe kao odluka da odeš živjeti u samostan

i to mogu shvatiti.

ono što ne mogu shvatiti i smatram kao i aleks da to mora biti neki ekstremizam u tumačenju, da muslimanske žene moraju biti pokrivene.
    pa valjda g omerbašić ne bi dozvolio da mu žena u grijehu živi

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nešto što se zove prosvjetljenje. Kao što netko tko vjeruje u Boga cijeli život, odjednom se odlući sa 30 zarediti ili se odlući iz Katolika postat Protestant. Valjda je tako, sad govorim ono što bi logično mogla zaključiti. Zar nikad nisi čula da je netko postao vjernik i posvetio svoj život Bogu? Nije da se rađaš sa urođenim osječajem za Burku.

AdioMare thanks na objašnjenju. Nedovoljno dobro za mene. Ako i jednoj osobi ovaj zakon znaći ugnjetavanje, po meni je loš.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Je li gđa Oberbašić griješnica ili ne?
    Slađanaf, zaista nije moje da o tome sudim, niti me u biti interesuje....Šta ja znam šta je u glavi te žene? Uzela sam njen primjer, jer je MoMo navela nju kao primjer u postu upućenom meni.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih još voljela znati, ono što sam pitala prije, tko nosi burku, a tko nikab?
    jel je to samo stvar love, ili?

roza, zašto ne postaviš onda stvar - ako i jednoj ženi burka predstavlja poniženje, onda je burka loša?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Burku nose žene kojima se više sviđa burka, a nikab nose žene kojima se više sviđa nikab.
    Turkinje nose šarene marame, Iranke nose crne marame koje stavljaju i preko brade.
    Stvar izbora, kulture, običaja...
    Posljednje uređivanje od Lanche : 16.07.2010. at 14:07

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma najbolje da zakona uopće nema, jer ima barem jedna osoba koja se može pobuniti protiv svakog zakona na ovom svijetu
    a što ako barem jednoj osobi to znači oslobođenje?
    ili takve žene ne priznajemo da postoje, bez obzira na njihova svjedočanstva?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ma najbolje da zakona uopće nema, jer ima barem jedna osoba koja se može pobuniti protiv svakog zakona na ovom svijetu
    a što ako barem jednoj osobi to znači oslobođenje?
    ili takve žene ne priznajemo da postoje, bez obzira na njihova svjedočanstva?
    S ovim se postom moram složiti, jer me, kao pravnika, izrazito smeta odmahivanje rukom na zakone kao nešto manje važno(što se posebno može reći za Rozine postove. Roza, NHF, ali tako je).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Burku nose žene kojima se više sviđa burka, a nikab nose žene kojima se više sviđa nikab.
    ...
    bome, ja ti u ovo ne vjerujem.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    sad me jos moia inspirirala da se raspisem o detalju da muski iz ekipe koja zene tjera da se hodaju obucene u satore od najranije dobi ordinira u coporima ko vukovi i otimaju, napadaju i kradu

imam vlastitom kamerom snimljenu ekipu klinaca 10-12 godina kako hoda po kvartu i pokusava otvoriti svaki auto ili motor koj im je usput

kad is presretnes zbog toga onda potezu recenicu da ih napadam jer su muslimani

nemaju ni burka ni zlostavljanje zena ni ti klinci koji kradu veze sa islamom jer neciji primitivluk i nasilje nisu bazirani na vjeri. ima oko mene i modernih parova di zene imaju 1-2 djece, karijeru i oblace se kako one zele

to ima veze sa zatucanoscu koje donose iz sredine iz koje dolaze

u nl su radili istraziavnje o asimiliranju ekipe iz "takvih zemalja" i zene koje dolaze iz druge generacije su u principu asimilirane u drustvo ali muski druge generacije zive i dalje na svojem pecinskom obliku postojanje jer im je tako lakse (da ih se slusa i sluzi bez pogovora)

po toj logici nije stvar vjere nego spola?
    stray, ne pratiš.

svega stranicu prije gdje ti ovo pišeš sam napisala sljedeće:

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    evo reću ću ti jedno mišljenje, odnosno stajalište koje je ujedno i moje stajalište, a to je da bi islam imao jedan sasvim drugačiji prizvuk i konotacije da ga stoljećima tumače žene, a ne muškarci, a jednako vrijedi i za katolički zapad.

u čitavoj toj priči ima mnogo faktora koje treba uključiti i razmotriti da bi se mogla dobiti kakava takva slika o cjelini.

i nemojmo se zavaravati, čak i na zapadu žene još uvijek nisu ravnopravne i punopravne bez obzira na svu slobodu i prava koju uživaju. a pokazatelj toga je prilično banalan, na prvi pogled jel, pa evo iznimno otvorena, liberalna i emancipirana njemačka ima i dalje problem da su žene za istu poziciju i istu količinu rada (recimo managerska pozicija neke korporacije) i dalje i do 15% manje plaćene nego muškarci. a tako je skoro na čitavom zapadu. u usa je nešto bolje, po tom pitanju.
    žišku, to je moj stav.

p.s.
    (inače ovaj post sam vidjela tek sada !?)

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Zakon koji bi uređivao problem prisile bi bio smislen. Dakle: da u zakonu stoji neko neković će se kazniti po članu zakona tom i tom na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 godina zbog prsiljavanja člana obitelji da nosi brurku
    i pravilnikom se uređuje da osobama koje su žrtve prisile po članu zakona tom i tom država omogućuje sklonište bio bi smislen.
    I ja bih prva ustala da branim taj zakon.
    Ovako mi je diskriminirajući.
    Zakon pod opravdanjem da se to radi u cilju zaštite, jednako je besmislen i neučinkovit: Teroristi se trude uklopiti u masu. Žena sa burkom to definitivno ne može i da hoće.
    Sa aspekta sigurnosti tipa ne može je se identificirati, također apsurd: možeš je identificirati 10000 puta na dan, svaki put kad je ugledaš, POD uslovom da si Ovlašteno službeno Lice.
    Izvini, ali ni mene i bilo koga od nas ne može legitimisati niko drugi sem OSL, dakle zašto bi mogao njih?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I meni bi recimo podjednako diskriminirajući zakon bio i koji bi zabranio da žene nose majice na bretele ili minice, sa opravdanjem da je to zarad sigurnosti, jer zaboga može nekom degenu pasti na pamet da ih siluje...
    Veoma često se može čuti obrazloženje silovatelja da su izvršili to KD jer su ženin fizički izgled ili koketiranje shvatili kao poziv na sex.
    Poziv ne znači pristanak, i ja bih spremno ustala protiv zakona koji bi tako štitio ženin integritet, ili povećavao sigurnost.
    Neka svako nosi šta želi i u čemu se osjeća ugodno...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prihvatljivo mi je da postoji kodex oblačenja u institucijama: Ja neki dan nisam mogla ući u zgradu suda jer nisam bila obučena adekvatno (imala sam na nogama otvorene papuče). Ali to je na nivou institucije: ne ideš u trenerci na sastanak sa klijentom, već postoji kodeks oblačenja, pa čak i kakva je frizura po Bontonu za ženu u odnosu na priliku. Pa tad i žena u burki ne može ući u zgradu suda, ok. ne mogu ni ja u papučama ni u majci sa bretelama. ni u šorcu. Ali ulica je priča za sebe.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    p.s. koliko se ja sjecam iz dana kad sam jos zivila u hr masovno su moje frendice dobijale upute od svojih partenra kako se moraju obuci za izlazak (ja sam rodjena i odrasla u zg) i ne jednom su imale incidente sa svojim partnerima zbog toga kako su obucene. nekad je mus bilo da se obuku u minicu da se on moze producirati a kad bi recimo u toj istoj minici izasle same onda su bile prostitukne i slicno
    ovaj post isto nisma vidjela. tek sad.
    ne znam koje si godište, al kod nas toga nije bilo (isto zg 65-78 g društvo), ne u društvu gdje smo se mi kretali, toga nije bilo, dapače u društvu su bile sve poprilično emancipirane cure, a i dečki nisu imali ništ protiv toga. uglavnom smo se kasnije iz tog društva svi međusobno (parovi) poudavali i poženili, tak da ono, ovo mi je prvi glas.
    mislim da se razumijemo nismo mi bile društvo nekih ženskih ekstremista, ali da mi dečko veli kaj da obučem, ma ni u snu.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MoMo, ja svakodnevno u svojoj užoj porodici čujem takve komentare, da ne idem dalje. "Jadna ona ćurka, isprali joj mozak, muž je netjerao, uvukli je u te sekte" Kategorizacija koju zaista čujem od svoje bliže porodice kada prođemo pored žene sa nikabom.
    Ja nemam problem sa ženom koja nosi dekolte, kratku suknju, gola leđa, ili šta već.
    podjednako nemam problem ni sa ženom koja nosi maramu, koja nosi nikab, koja nosi burku.
    U nekoj zemlji zasigurno postoji problem nemogućnosti izbora, u zemlji u kojoj živim zaista nema teorije da nekom nikab bude nametnut. Mislim da je upravo obratno: žene sa nikabom su ovdje suočene sa podrugom u najmanju ruku, a da ne pričamo da ih se i verbalno maltretira, i da ne idem dalje.
    U Indiji recimo još uvjek zatrpavaju živu žensku djecu, u Africi žene umiru jer rađaju djecu još kao djeca, pa zbog loših higijenskih uvjeta umiru od sepsi i infekcija, ali se niko ne brine pretjerano glasno za njihova prava...Brinu organizacije, pojedinci i pa i političari u deklarativnim govorima.
    Samo se žene koje su muslimanke svi trude osloboditi.
    Meni niko ne osporava pravo da mislim.
    Ni tebi.
    Zašto se njihovo mišljenje onda osporava? Zašto se odmah ide logikom da im je nametnuto? Da to ne može biti nikako njihova vlastita želja?
    MoMo ja se ne konfrontiram ni sa tobom ni sa bilo kim na ovom forumu, i ne želim da ovo iko shvati kao osobni napad. Ja samo imam mišljenje koje je drugačije, od recimo većine.
    Ja lično nikad ne bih nosila nikad niti burku, ali isto tako kao što imam pravo da kažem da ga ne želim nositi, smatram da i druga žena mora imati podjednako pravo da ga nosi.
    Stvar je samo viđenja: Gdje sloboda zapravo prestaje biti sloboda?
    Mislim da sloboda koja je društveno prihvatljiva za jednu većinu, nikako nužno ne smije biti podrazumjevana i za druge.
    Razlike ne treba osuđivati, već slaviti, i mislim da je u različitosti upravo ljepota....
    gdje si odgovorila? A pocela si post mojim nickom...meni je dovoljno jer se iz tvog posljednjeg odgovora da naslutiti ko daje tumacenje i sasvim sigurno ta tijela koja daju tumacenja ima tradiciju gender ukljucivanja, gender su sensitivni etc....i sad stvarno roger and out

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

pa i nisam u ovom postu dala odgovor na pitanje oko tumačenja, već na tvoj drugi upit. U svom drugom postu sam dala odgovor na pitanje tumačenja, iako mu ne vidim baš neku specijalnu vezu sa temom...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj MoMo prvotno napisa Vidi poruku
    i molim te lanche ko je rekao da su zene pod maramom nikabom burkom name it glupe zatucane sta god???? .
    Da budem preciznija odgovorila sam postom na ovaj dio, te stoga posšto je pitanje bilo upućeno meni od tebe, započela odgovor tvojim nickom.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    roza, zašto ne postaviš onda stvar - ako i jednoj ženi burka predstavlja poniženje, onda je burka loša?
    A reci mi, ovaj zakon pomaže onim ženama na Bliskom Istoku koje se osječaju poniženima i koje muževi zlostavljaju? I da, burke su sigurno i najveći problem da!?
    Il ugnjetava one žene na Zapadu, točnije Francuskoj, koje su same izabrale nositi Burku? Kako zakon koji krši ljudska prava može biti dobar za ljudska prava?

Meni te tvrdnje da je ovaj zakon dobar jer će u konačnici pomoći zlostavljanim i potlačenim ženama zvuće jako naivno.
    A Cvijeta ne postavljam stvar tako jer bi na taj način dobili USA ili nešto još i gore, gdje ne možeš prdnut a da nisi prekršila neki zakon.

Svimbi sorry da te smeta moje odmahuvanje rukom na zakone, zapravo ja reagiram na poneke zakone puno temperamentnije od samog odmahivanja. I sama se osječam ugrožena zbog mnogo njih, npr. zakon o cjepljenju...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

tolerancija radi tolerancije...
    ono, zvati se masu tolerantan, pod pretpostavkom da nas kao takve uzimaju za ljude širokih, a onda valjda nužno i pametnih svjetonazora

A reci mi, ovaj zakon pomaže onim ženama na Bliskom Istoku koje se osječaju poniženima i koje muževi zlostavljaju?
    na bilo koji protuargument reagiraš tako da žvačeš jedan te isti argument sa milijun strana
    ne pomaže im, roza, taj zakon ni nije donesen da bi pomogao onima na bliskom istoku nego onima u francuskoj

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Burke ili neburke, zlostavljana žena ostaje zlostavljana... tako da je uopće bezveze raspravljati o tome... Ajmo realno, što se nekoj ženi u Frnacuskoj promijenilo to što po vani ne nosi burku? Sigurno je dragi ne tretira ništa drugačije, bolje, lošije kako god, nego dok ju je nosila...
    Sa zakonom se slažem, čisto zato jer i muslimanske države imaju svoje zakone kao što je i nekto napomenuo na prvim stranicama; probaj šetati u vrućim hlačicama u S.Arabiji pa ćeš vidjeti svoje... i točno znam koliko su rigorozni jer mi svekar radi tamo i u Quatru, čak sam jednom htijela ići u posjet no odustala sam kad sam čula što sve... i da, nebi smjele hodati same po gradu uvijek morate imati muškog pratioca koji vam je u rodu - tata, svekar, muž, šogor, brat.... Pa zašto i mi ne bismo imali svoje zakone? Čine se glupima, ok! Al zar nisu i njihovi glupi?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Btw, pod zakonima ne mislim na vjerskoj bazi već na državnoj, da nebi bio zabune

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i još nešto...
    kad već ideš u toliku širinu gdje nas ostale povlačiš da analiziramo kuran, muslimane i burke,
    onda molim te otvori takvu temu, ovdje je OT
    i budi sigurna da se ja ondje neću javljati jer nemam pojma o tome koliko ni ti

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    i još nešto...
    kad već ideš u toliku širinu gdje nas ostale povlačiš da analiziramo kuran, muslimane i burke,
    onda molim te otvori takvu temu, ovdje je OT
    i budi sigurna da se ja ondje neću javljati jer nemam pojma o tome koliko ni ti
    Ovo mene ide? Ne vidim zašto, nikog ne povlačim da analizira Kuran itd...

I nisam ja spomenula oslobođenje žena na B.Istoku, to se provlači kroz cijelu raspravu, u kojoj svak žvače svoj kraj, nemam 100 argumenata kao ni niko drugi ovdje.
    Ne znam zašto se živciraš, bezveze...i ako smatraš da sam ja netolerantna, ne znam što bi rekla za sebe. Ja sam i protiv nasilja nad ženama i za ženino pravo da nosi što god želi/joj vjera nalaže.
    Mlukacin je rekla i s tim se slažem, neće ovaj zakon nikom pomoći, a neke če debelo iživcirati i ugnjetati.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam da li je već netko postavio pitanje, ali mene jako zanima, nije provokacija da ne bi netko mislio, - zašto se i muškarci ne moraju pokrivati, zašto je samo žena ta koja ima tu obavezu?
    nikako ne nalazim logiku u tome, a vidim da se javilo dosta novih cura koje bi mogle biti upućenu u problematiku pa molim da mi odgovore.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam da li je već netko postavio pitanje, ali mene jako zanima, nije provokacija da ne bi netko mislio, - zašto se i muškarci ne moraju pokrivati, zašto je samo žena ta koja ima tu obavezu?
    nikako ne nalazim logiku u tome, a vidim da se javilo dosta novih cura koje bi mogle biti upućenu u problematiku pa molim da mi odgovore.

par puta

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

žena muškarce navodi na zlo, izaziva žudnju. zbog toga žena mora biti pokrivena, da siroti muškarci ne bi patili i dolazili u napast.
    da li je tako kod muslimana, ne znam, ali u katoličkoj crkvi da, žena kod oltara, po mnogima izaziva sablazan

i nitko to neće otvoreno proiznati, ali nažalost je tako

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    da siroti muškarci ne bi patili i dolazili u napast.
    presmiješno mi je, al nažalost istinito

a što se kršćanstva tiče upravo je tako, čak i prije npr. u povorci za sprovod su prvo išli muškarci pa djeca pa žene, uvijek zadnja rupa na sviralu.... Ali ponovno se vraćamo na ono, što zapravo niti nema veze s vjerom, da smo mi žene, htijele to ili ne, potlačene svugdje... od posla, do kuće, vjere... Manje plaćene smo za iste poslove za isto radno vrijeme, u kući vućemo većinu i na kraju svaka vjera opet vuče nešto za sobom čime su muškarci superiorni... Osim na ovom forumu, tu smo mi šefice

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    , ali u katoličkoj crkvi da, žena kod oltara, po mnogima izaziva sablazan

i nitko to neće otvoreno proiznati, ali nažalost je tako
    Nisam nikad čula za to, a nekad sam bila redovna u crkvi, čitala psalme, čitanja...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam nikad čula za to, a nekad sam bila redovna u crkvi, čitala psalme, čitanja...
    naravno, ima i župa gdje djevojčice ministriraju

ali, da li si vidjela ženu svećenicu? nisi.jer katolička crkva to nikad neće dozvolit

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam naravno vidjela žensku svećenicu katoličke crkve, nema takve.

Ali sam vidjela žene odjevene u burke u BiH, to su bile mahom žene vehabija.
    Rijetko ih se i vidi jer izlaze samo kad moraju npr. kod doktora tj. kod doktorice i to u pratnji muške osobe, i da, hodaju korak-dva iza svog muškarca i drže pognutu glavu.
    Meni izgledaju zlostavljano, istinu znaju samo one.
    Sama činjenica da liječnike biraju po spolu a ne po stručnosti mi je strašna, a ima toga još...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ponovo sam čitala postove i protiv sam tog francuskog zakona o zabrani burke.

Inače, ja sam osoba koja poštuje zakone, propise i običaje. Naravno da o svima nemam dobro mišljenje. Naravno i da nemam dobro mišljenje o svima koji donose zakone.

Ali, zašto zabraniti burku. Mislim da tome nije razlog briga o ženi. Uostalom tko smo mi da preispitujemo želi li netko biti pokriven ili ne. I da li je time neka osoba potlačena ili nije. Možda to ona želi i nije joj problem poštivati određena pravila i zakone, jer je dovode do cilja kojeg želi.

Kojih sam se ja silnih pravila pridržavala da bih ostvarila višekratno majčinstvo! I ni na čas se nisam osjećala potlačena što sam u kući i odrekla sam se mnogo, mnogo toga da ostvarim svoj cilj. I zamislite da mi je netko zakonom zabranio daljnje trudnoće jer me one zatvaraju u kuću, onemogućuju posao i čine ovisnom o suprugu.

Možda to nije usporedivo, ali nitko ne zna što je drugome u glavi. A u jednoj Francuskoj se može naći pomoć, ako je ženi potrebna, Ni kod nas nije svakom dobro u 4 zida, iako može hodat ulicom obučen po želji.

To što mislim da je burka nepraktična, druga je stvar i nema veze sa zabranom. Nisu je smjeli zabraniti, jer većina zabrana je kontraproduktivna. A mi živimo u demokraciji i slobodi!?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    a što se kršćanstva tiče upravo je tako
    Ali ponovno se vraćamo na ono, što zapravo niti nema veze s vjerom, da smo mi žene, htijele to ili ne, potlačene svugdje... od posla, do kuće, vjere.
    Prvo da me se krivo ne shvati, apsolutno mi je gnjusno to što i dan danas muškarci u sekularnom svijetu imaju veća prava od žena, ne očito, al ipak imaju, od većih plaća, boljih radnih mjesta itd.

Al opet, kad vidim da netko Krščanstvo i to kako su uređeni odnosi muškarca i žene u Bibliji, toliko krivo i bez razumjevanja interpretira, dođe mi muka.
    Da, stoji da je žena mužu što Isusu crkva, i treba ga pratiti i služiti mu, al na istoj stranici piše da se muž ima odnositi prema njoj kao Isus prema svojoj crkvi, poštovati je, voliti najviše na svijetu, biti njen kamen oslonac. U jednom takvom uzajamnom odnosu, žena koja se osječa ispunjenom biti žena-majka-domačica ne osjeća se ni 1% potlačena niti zlostavljana niti treba da je itko spašava. Ne, u takvom odnosu žena se osjeća voljenom, sigurnom, ima pored sebe nekog tko je razumije, tko joj pomaže u kući i sa dijecom, nekog tko je angažiran u njihovoj obitelji jednako kao i ona i kome je najvažnije da je ona sretna i da je njihova obitelj sretna - no matter what. I ne razumijem zašto je u današnje doba teško prihvatiti činjenicu da pod tim uvjetima neka žena ŽELI SLUŽITI SVOME MUŽU a da uz to ima zrno soli u glavi, završen fakultet, izalzi vanka, ima prijatelje koji su neznamtinija new age-eri i umjetnici, bavi se svojim poslom koji voli...
    Sve se stavlja pod istu ombrelu jadne zapostavljene i utlačene žene koja zapravo nema izbor, a ne gleda se van okvira i ne razmatra se uopče ni opcija da jedna takva žena danas može biti sretna iako joj je muž glava obitelji? Moj identitet nije ugrožen ako sam žena svoga muža.

I ne, nisam Katolkinja ispranog mozga

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A samo da se nadovežem i na Burke i zašto vidim poveznicu između nošenja burke i nekih Krščanskih pravila.

Zato jer zlostavljač i manijak, krivo interpretirao pravila iz, u ovom slučaju, Kurana, pa si je dao za pravo da maltretira svoju ženu, udara je il kamenuje - ponižava, tretira kao da je manje vrijedna, ili što je luđak iz slučaja Waco Texas iskoristio Bibliju da povede skupinu ljudi u izolaciju i tamo ih iskorištava i s njima izvodi svoje perverzne ceremonije od kojih mi se diže kosa na glavi (u najmanju ruku) ne znaći da su pravila loša, več znaći da su ih ti manijaci interpretirali da njima paše, njima i njihovom bolesnom umu.
    Da bi se te ljude zaustavilo ne treba se ukinut vjerska sloboda, jer nije svaki Muslima loš, nit je svaki Krščanin luđak, več smo mi jedna pokvarena vrsta koja vodi stvari do granica razuma, i svugdje postoje pojedinci, skupine, organizacije, koje jedan "set of rules" interpretira tako da paše njihovom po meni kriminalnom načinu života (gle pefodile u Nizozemskoj, njima je njihova bolesna istina sigurno logična).
    Nasilja nad ženama ima u svakom selu na svijetu. Nije Burka kriva. Kriv je pokvaren ljudski um.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    Osim na ovom forumu, tu smo mi šefice
    ha ha dooobar, :palacgore:

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

roza kako ti interpretiraš to što muškarci ne moraju biti pokriveni?

još mi nitko nije odgovorio, a strašno me zanima i jedva čekam odgovor.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e pa nisu svi kao ovaj , da je moj i ja bih ga pokrivala http://30.img.v4.skyrock.net/300/chi...55293121_1.jpg

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

roza kako ti interpretiraš to što muškarci ne moraju biti pokriveni?

još mi nitko nije odgovorio, a strašno me zanima i jedva čekam odgovor.
    Iskreno, mislim da je to bezveze. Ali to je sad zadiranje u muslimansku vijeru - ne bih htjela nikog uvrijediti. Ko voli nek izvoli.
    Mm je baptist, i drži do toga da sam uredno obučena, važno mu je da ne pokazujem ono što bi samo za njega trebalo biti vidljivo (prorez među sisama itd) al isto tako, njega nikad nećeš vidjeti utegnutog da mu se svaki mišić vidi, kosa mu je jednostavno pošišana, roba skromna - ja je kupujem.

Ne znam jel kontaš što želim reći. On meni ima pravo reći što ne želi da obućem, i obrnuto.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    e pa nisu svi kao ovaj , da je moj i ja bih ga pokrivala http://30.img.v4.skyrock.net/300/chi...55293121_1.jpg
    Hahahahaha sad si me slatko nasmijala

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto je u današnje doba teško prihvatiti činjenicu da pod tim uvjetima neka žena ŽELI SLUŽITI SVOME MUŽU
    Sluškinja svom mužu, zakon. Tvoji postovi mi sve više vuku na Christian Domestic Discipline.

http://womensrights.change.org/blog/...pline_marriage

Ako žena ne služi dobro svom mužu, on je ima pravo nalupati po guzici.

On topic. Ako se u muslimanskim zemljama po zakonu dešava ovo:

http://www.menassat.com/?q=en/news-a...kissing-public

onda valjda smiju Francuzi u svojoj vlastitoj zemlji donijeti zakon o zabrani burki. Dalo bi se itekako raspravljati koji je od ta dva zakona besmisleniji.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Sluškinja svom mužu, zakon. Tvoji postovi mi sve više vuku na Christian Domestic Discipline.

http://womensrights.change.org/blog/...pline_marriage

Ako žena ne služi dobro svom mužu, on je ima pravo nalupati po guzici.

Nisam sluškinja nit konobarica. Služiti ne znači osječat se poniženo i radit nešto što mrziš, nego znaći brinut se o svom suprugu - a meni pored brige o mom dijetetu ništa ne pruža veče zadovoljstvo - iako imam posao koji obožavam i koji me ispunja, al obitelj mi je važnija. Radim za mm-a isto što on radi i za mene, ili bi se mm trebao osjećati grozno i potlaćeno kad ujutro priprema doručak, usisava kuću i sređuje suđe?? E da, dok ja tipkam on kuha ručak...al ću sigurno zato dobit po guzici kasnije

Link neću ni komentirati, preglup je...

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako misliš na CDD link da je glup, možda ti se ovaj više svidi:

http://www.christiandd.com/

I da, to stvarno postoji. Valjda im se sviđa služiti muža i tu i tamo dobiti spanking.

Ponovno OT. Ali zanimljivo da nisi komentirala onaj dio mog posta o zakonima.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

http://www.christiandd.com/articles/brenna.html

Bolesno, bolesno, bolesno!
    Pa iako je ne samo sporazumno, nego i na ženinu inicijativu, ipak je bolesno!
    Iskreno, osjećam se loše nakon što sam ovo pročitala.
    Idem na roštilj.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e ali mi moramo braniti njihovo pravo da tako žive, ma moj me ne .... i ne kritizirati ih ....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa Vidi poruku
    Ako misliš na CDD link da je glup, možda ti se ovaj više svidi:

http://www.christiandd.com/
    Jel se ovo šališ il mi zaozbiljno davaš ovaj link kao nešto što bi mi se moglo svidjeti?
    Ovaj link sa zakonima nisam maloprije uspjela otvorit pa nisam ni komentirala. Evo sad sam uspjela, i da, debilana. Što da ti rečem. Oćemo li se ugledati na njih?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A nisi ni ti meni odgovorila, jeli mm potlačen jer radi masu poslova po kući?
    Mora da je totalno prozviždo, ajd please nađi neki sajt o poludjelim krščanskim muževima - kad ti to več toliko dobro ide, i po mogučnosti sa forumom da se može učlaniti.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel se ovo šališ il mi zaozbiljno davaš ovaj link kao nešto što bi mi se moglo svidjeti?
    Stavila sam taj link kao komentar na ono tvoje o ženama koje služe svom mužu.

Ovaj link sa zakonima nisam maloprije uspjela otvorit pa nisam ni komentirala. Evo sad sam uspjela, i da, debilana. Što da ti rečem. Oćemo li se ugledati na njih?
    Aha, znači neke zemlje mogu donositi kakve god zakone žele, a neke ne?

A nisi ni ti meni odgovorila, jeli mm potlačen jer radi masu poslova po kući?
    Nisam to komentirala jer si spominjala žene koje služe muževima, a ne obrnuto. Zašto bi on bio potlačen?

Mora da je totalno prozviždo, ajd please nađi neki sajt o poludjelim krščanskim muževima - kad ti to več toliko dobro ide, i po mogučnosti sa forumom da se može učlaniti.
    E to ćeš morati sama tražiti, sorry.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koja je ono tema? Vruće je , ali cure, može to i kulturnije, zar ne ?Plus zrnce humora.

Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •