Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1627

Tema: kruh iz pekača 2. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Glede otvaranja pekača... Rosa ne znam kakva su tvoja iskustva, ali ja sam prije pečenja otvarala i nabacivala sjemenke odozgora i ništa se nije desilo.
    Cijeli postupak traje 5 sekundii, a nije da izvadiš tijesto na temperaturu -10.

    Moulinex ima zvučni signal kad preporučaju dodavati sjemenke i ostale dodatke, ali nakon toga se nastavi miješanje, tako da onda ne budu po vrhu onako kako je spring zamislila.
    Osim toga, nakon prvog dizanja slijedi još jedno miješanje, tako da ako hoćeš sjemenke na korici ne preostaje ti nego probati jednom otvoriti pekač i posuti.

  2. #2
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Baš lijepo da imamo novu pekačicu!!!!
    Sad će nam i tema malo oživiti!


  3. #3
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Glede otvaranja pekača... Rosa ne znam kakva su tvoja iskustva, ali ja sam prije pečenja otvarala i nabacivala sjemenke odozgora i ništa se nije desilo.
    Cijeli postupak traje 5 sekundii, a nije da izvadiš tijesto na temperaturu -10.

    Moulinex ima zvučni signal kad preporučaju dodavati sjemenke i ostale dodatke, ali nakon toga se nastavi miješanje, tako da onda ne budu po vrhu onako kako je spring zamislila.
    Osim toga, nakon prvog dizanja slijedi još jedno miješanje, tako da ako hoćeš sjemenke na korici ne preostaje ti nego probati jednom otvoriti pekač i posuti.
    E,vidiš..nisam ni pomislila da je htjela da joj sjemenke budu samo na vrhu..da,onda mora probati prije pečenja,no mislim da je bolje ne baš pred samo pečenje,nego nakon zadnjeg miješanja,kaj ne? Onda još ima fore da toplina radi svoje,a ubačene sjemenke se mogu samo lagano skupa s tijestom dizati ka vrhu.

    Zapravo,budem i ja tak sutra probala..

    :ziherašica se baca u provaliju rizika:

  4. #4
    spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    701

    Početno

    Anchi
    Što se tiče ovog sezama na vrhu baš to,nakon zvučnog signala se nastavlja miješanje tako da treba pogoditi vrijeme kada dići poklopac.
    Da prijavim svoj prvi neuspijeh. Nakon 4 savršeno pečena kruha,krenem ja sinoć praviti čokoladni brioš. Dakle baš pred pečenje ta se masa tako jako digla da je iscurila na dno pekača i po grijačima. Sve sam bacila,a pekač sam čistila 45 minuta. Još mi i sada smrdi kuhinja a tek je počelo grijati. Što bi bilo da nisam primjetila.

  5. #5
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Anchi
    Što se tiče ovog sezama na vrhu baš to,nakon zvučnog signala se nastavlja miješanje tako da treba pogoditi vrijeme kada dići poklopac.
    Da prijavim svoj prvi neuspijeh. Nakon 4 savršeno pečena kruha,krenem ja sinoć praviti čokoladni brioš. Dakle baš pred pečenje ta se masa tako jako digla da je iscurila na dno pekača i po grijačima. Sve sam bacila,a pekač sam čistila 45 minuta. Još mi i sada smrdi kuhinja a tek je počelo grijati. Što bi bilo da nisam primjetila.
    Pa koliko kvasca ide u to čokoladno čudo?

  6. #6
    spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    701

    Početno

    Nije stvar u kvascu. Znam u čemu sam pogriješila. Stavila sam neku abnormalnu količinu mlijeka. Žurila sam se,a i moj zvrk se po svuda penje (penjačka faza je u punom jeku),kvrcnio se, a ja sam ga tješila i by by kolač-završi u smeću.
    Ali ne odustajem,opet ću probati taj isti recept. (A i kuhinja se već poprilično izračila.)

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •