Evo ja sam bila u 09 mjesecu prvi put u Mariboru.
Ovaj put sam loše reagirala na stimulaciju (po 2 gonala dnevno nakon 2 mjeseca kontracepcije pa decapeptyla), pa sam imala samo 5 jajnih stanica.
Uglavnom su curama koje su imale više od 5 jajnih stanica rekli da dođu na transfer 5-ti dan, a nama ostalima 3 dan.
Znači od nas 12 koliko nas je bilo u grupi, 5 nas je bilo na transferu 3-ći dan. Za cure koje su bile 5 dan ne znam rezultate, ali npr. meni su radili ICSI (radi teške OAT), i 3 dan smo imali samo 2 embrija i to jedan četverostanični i jedan šestostanični, a ostale 3 stanice se nisu ni oplodile. Mogu vam reći da sam bila dosta razočarana i beta je bila negativna.
Za ostale cure ne znam jesu li imale pozitivnu betu (nadam se da jesu, sve ove cure s kojima sam bila na transferu su bile stvarno simpatične i pozitivne osobe

, ali uglavnom su imale i po bar jedan osmostanični embrij iako ni one nisu imale ništa za smrznuti.
I još nešto, iako je na punkciji bilo dosta cura iz BIH i Srbije te 3 cure iz SLO, na transferu 3 dan smo bile sve iz Hrvatske. Mislim da se radi o tome da smo mi iz Hrvatske bili uglavnom teži slučajevi (IVF maratonci kao bi rekla naša Ina33

, među ostalima je bilo mlađih i onima kojima je prvi put.
Recimo ja sam na punkciji pričala s jednom curom iz Banja Luke i sa dvije iz Srbije, i svima je ovo bio prvi IVF.
Meni je ovo bio najlošiji rezultat IVF-a do sada, i po broju dobivenih stanica i stanju embrija (do sada sam na VV-u imala po 16 stanica u stimulaciji), ali MM je situacija bila jako loša i bilo je malo stanica (ili starim ili sam loše na supresiju reagirala

, iako su svih 5 stanica bile zrele i kvalitetne po riječima biologa, problem je bio u plivačima).
Ali usprkos lošem rezultatu ja sa Mariborom nisam razočarana, iako nisam sigurna hoću li opet ići tamo jer se sada raspitujem o PICSI metodi, pošto smo mi izgleda malo teži slučaj. . .
Eto, nadam se da sam bar nešto pomogla jer nemam pojma kakvi su bili rezultati 5 dan, nadam se da će se javiti još koja cura iz moje grupe