Pokazuje rezultate 1 do 50 od 500

Tema: krsna kuma

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Čl. 6 jednog od tri ugovora RH sa Svetom stolicom:

“Da bi Katolička Crkva mogla na doličan način nastaviti svoje djelovanje na promicanju općega dobra, RH će joj mjesečno davati iz proračuna iznos koji odgovara dvjema prosječnim bruto plaćama pomnoženim s brojem župa u RH” - stoji u Ugovoru koji je potpisan 9. listopada 1998. godine, a potvrdio ga je Sabor.

navodi se i slijedeće -... “na preporuku dijecezanskog biskupa državne vlasti svake će godine razmatrati, odobriti i financijski pomagati posebne programe i projekte pravnih osoba Katoličke crkve”.
    pomikaki, dakle bez obzira na broj vjernika, izdvaja se novac iz proračuna. ispisala se ti, ne ispisala, ostaje ista cifra. dakle, ne moraš se poklapati ušima.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pomikaki, dakle bez obzira na broj vjernika, izdvaja se novac iz proračuna. ispisala se ti, ne ispisala, ostaje ista cifra. dakle, ne moraš se poklapati ušima.
    da, realna slika vjerojatno bi bila najbliža opisu Zubić vile (stavka posebnih projekata koje navodi Nena-Jabuka).
    Ne znam odakle onda to što se ponavlja u zadnje vrijeme po člancima sličnima onima koje sam linkala gore (dakle ako su netočni mogu se pokriti što prenosim netočne podatke bez provjere). Jasno mi je, naravno, da moj ispis iz katoličkog stada ne bi poljuljao temelje KC, u bilo kojem slučaju.

I dalje ostaje da se u ime podatka o većinskoj katoličkoj vjeri uvodi vjeroanuk u škole, donose se zakoni kao što je onaj o mpo-u itd.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •