Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1158

Tema: Zagreb/Bandić/smanjivanja subvencija - IDEMO U PROSVJED!

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

oba zaposlena roditelja su i ona koja rade za 3000- 4000 kn svaki.
    Ma znam ja to babyboys, ali generalno su najčešće (ne uvijek naravno) financijski u prednosti obitelji s dva zaposlena roditelja. A kao djeca oba zaposlena roditelja će i ta djeca imati prednost pri samom upisu u vrtić i to je i dosad bilo. Samo sam objašnjavala vezano na ovo što je icyoh tvrdila, kako će biti nemoguće dokazati da su se primala djeca koja će više plaćati pa da je tako rađena diskriminacija jer će odgovor gradskog ureda za većinu djece koja će puno plaćati biti da su primljena jer im OBA roditelja rade.

Uostalom to nije toliko važno, problem je što se ovako nešto provodi:
    1. prije nego se na 100 drugih mjesta začepe rupe u gradskom proračunu
    2. što se uvodi preko noći
    3. što su kriteriji i način provođenja u startu postavljeni tako da omogućavaju ogromnu sivu zonu
    4. što se opet lomi najviše preko tzv. srednje klase koja se već godinama bori da ostane srednja a ne padne u siromaštvo
    5. što još uvijek nije jasno kako će to pomoći rješenju problema ogromnog broja neupisane djece u vrtićima čiji bi roditelji htjeli raditi, a ne rade jer im (najčešće ženi) kad plati čuvanje djeteta ostane 500 ili 1000 kuna plaće, a za to većina neće ići svako jutro na posao osim onih kojima nažalost i taj iznos treba za golu egzistenciju.
    Posljednje uređivanje od Zubic vila : 18.11.2010. at 13:26

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •