-
Zubic vila, potpis velik ko kuca.
moja baka je tako zavrsila samo 4 razreda osnovne skole, a njezin brat kojeg jako volim, ali koji nije ni upola inteligentan ko ona je zavrsio zanat jer njemu ce trebati, a onda ce se udati. i ona je cijeli zivot bila domacica, udana iz nuzde, nesretna (iako je meni moj deda bio najdivniji i najbolji i nemam uopce rijeci da opisem koliko sam ga obozavala). i dan danas sa sjetom prica o svom jedinom radnom mjestu u zivotu na kojem je provela samo par mjeseci jer joj deda nije dozvolio da vise radi jer da bolje da je doma s djecom. a jedna je od najinteligentnijih osoba koje znam, sigurna sam da bi ovaj svijet bio malo bolje mjesto da je ona imala mogucnost skolovanja i samorealizacije. i okej,. to se desavalo prije 60 godina, ali nemojte misliti da nema i danas predjela u kojima je tako. zivim na selu i nazalost znam da modernizacija ne stize ovdje svakodnevno...
u potpunosti razumijem potrebu POJEDINCA da zivi zivot kakav mu/joj odgovara, ali samo pokusajte shvatiti da su neka drustvena ogranicenja tu da bi stitila one koji nemaju svoj glas, a to su definitivno djeca. teme koje ja razumijem i za koje pouzdano znam da skolski sustav ne pokriva adekvatno, cu sigurno raditi sa svojim djetetom doma i sigurno da cu kriticki s njom razgovarati o stereotipima i pokusati joj objasniti da nisu samo muskarci pisci i povijesne licnosti i masu drugih stvari. za pocetak cu joj valjda vec u vrticu morati objasniti zakaj se njezini mama i tata ne prezivaju isto i zakaj samo ona ima dva prezimena...
i Roza, nije okej ovaj stereotip da "opozicija" nece nista pitati svoju djecu. ja sam odlucila takoder zivjeti na selu i mnogi su mislili da sam poludila jer sam imala rijeseno stambeno pitanje u gradu i misle da sam luda sto svaki dan dva sata provedem na putu do svog radnog mjesta, a samo zato da bi moje dijete imalo po mom misljenju privilegiju da odrasta u zdravijem, mirnijem i sigurnijem okruzenju. ali ako ce ona htjeti u srednju skolu u grad, slobodna je ici. slobodna je ciniti sto god ju je volja. i naravno da kada iz nekih razloga nebi mogla pohadati redovnu skolu, imala bi mogucnost alternativnog oblika obrazovanja. ali za razliku od tebe, meni je drago sto i drustvo u cjelini barem na zakonskoj razini zeli brinuti za moje dijete. meni je to znak humanosti, a ne opresije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma