Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    stoposto slušaju cajke jerbo su se školovali
    Žalosno je to da upravo djeca danas masovno slušaju cajke - i to se navlaće na taj šund uglavnom po školskim hodnicima jedni od drugih. A školovanih ima i previše koji briju na Halida i ekipu - tako da se neka razlika u ukusima bazirana na obrazovanju ne može uočit. A pod termin "cajke" bi ja zaokružila svo smeće koje nas intelektualno nagriza, a to je 90% sadržaja koji nam serviraju kroz medije.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Žalosno je to da upravo djeca danas masovno slušaju cajke - i to se navlaće na taj šund uglavnom po školskim hodnicima jedni od drugih. A školovanih ima i previše koji briju na Halida i ekipu - tako da se neka razlika u ukusima bazirana na obrazovanju ne može uočit. A pod termin "cajke" bi ja zaokružila svo smeće koje nas intelektualno nagriza, a to je 90% sadržaja koji nam serviraju kroz medije.
    A možda slušaju cajke jer im ih i roditelji slušaju?
    Nema brige - upisati dijete u glazbenu školu, nema bojazni od cajki.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    A možda slušaju cajke jer im ih i roditelji slušaju?
    Nema brige - upisati dijete u glazbenu školu, nema bojazni od cajki.
    Pa naravno, to je kvas što se širi. Sa roditelja na dijete, sa dijeteta na drugo dijete itd. Kao i nasilje, i laganje, i psovanje, promiskuitetnost. Jedan od razloga više za HS, ne želim da mi dijete kvari tuđi kvas.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa naravno, to je kvas što se širi. Sa roditelja na dijete, sa dijeteta na drugo dijete itd. Kao i nasilje, i laganje, i psovanje, promiskuitetnost. Jedan od razloga više za HS, ne želim da mi dijete kvari tuđi kvas.
    Sve što nabrajaš kreće od odgoja, od roditeljskog doma. I baš to što si rekla - zapravo ne ide u prilog HS-u, jer pretpostavljam da roditelj koji psuje, sluša cajke , o nasilju i koječemu drugom da i ne govorim, nije podoban školovati svoje dijete.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Sve što nabrajaš kreće od odgoja, od roditeljskog doma. I baš to što si rekla - zapravo ne ide u prilog HS-u, jer pretpostavljam da roditelj koji psuje, sluša cajke , o nasilju i koječemu drugom da i ne govorim, nije podoban školovati svoje dijete.
    A gle, svi mi gledamo stvari iz svoje prespektive - ja govorim u svoje ime. Meni su te osobine nešto što ne želim za svoje dijete, nekom drugom su dio svakodnevnog života i nešto što mogu tolerirati. Ja zaiste ne želim da moje dijete sa 10 godina psuje, laže, a sa 14 se počme sexati - a puno mojih poznanika oduševljeno plješće kad dijete od 3 godine govori "ebem ti misa" itd.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dijete neće iskvariti tuđi kvas ako ih roditelji pravilno usmjere

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Roza, koliko god ja podržavam HE ne mislim da bi u njega trebalo ulaziti iz straha (naravno kada bi u teoriji bio moguć u Hrvatskoj).
    U svakom slučaju znam da ćeš si ti osobno dati vremena i vidjeti što će vam vrijeme donijeti i u kakvog će se momka Špiro razviti.

Što se tiče socijalizacije mom školacu škola ne predstavlja nikakvo oduševljenje, ali druženje na stanici dok se čeka autobus (kojim se vozi 2 vrlo kratke stanice) je vrhunac dana. Danas sam ga dočekala pred školom da ga odvezem kući , ali on me je poslao doma samu da može ići busom na -3 stupnja.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Roza, koliko god ja podržavam HE ne mislim da bi u njega trebalo ulaziti iz straha (naravno kada bi u teoriji bio moguć u Hrvatskoj).
    U svakom slučaju znam da ćeš si ti osobno dati vremena i vidjeti što će vam vrijeme donijeti i u kakvog će se momka Špiro razviti.
    Ali mene se kao obično skroz krivo shvaća, ovo je skroz izvučeno iz konteksta. Dodirnuli smo se cajki i ja sam se usudila reći da ne bih volila da se moje dijete fura na cajke i druži sa klincima kojima su cajke domet. Big deal, vjerujem da svi tako razmišljamo. To ne znaći da se ja "cajki" bojim jer sam svjesna da će moje dijete upoznat "cajke" i morat se naučiti nositi sa njima; jednostavno ga dok je tako mali želim koliko-toliko zaštititi od negativnih utjecaja, mislim da je to skroz normalno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •