Kopija rjesenja i zahtjev. Nista vise. Bila danas.
A sto treba mm da otvori srv? Rjesenje hzzo-a imamo, ali sto jos uz to?
Kopija rjesenja i zahtjev. Nista vise. Bila danas.
A sto treba mm da otvori srv? Rjesenje hzzo-a imamo, ali sto jos uz to?
@n@ već sam te odavno pitala jer si složila papire za njega, jer se tebi prekida , a njemu ispostavlja od dan poslije tvog prekida, to za njega si trebala predat oko mjesec dana prije tog datuma, da ti se napiše rješenje i slično, bar je tak kod njih u naputku.
Inače treba ti suglasnost njegovih da on može koristiti SRV, znači potvrda od poduzeća, mi smo još predali i kopiju rješenja, zahtjev da ti prekidaš, i daruješ njemu SRV, kopiju osobnih, i da smo zapolseni na puno radno vrijeme. Sad nadam se da ti ne buju radili probleme, inače nama je rješenje o prelasku došlo za 10 dana.
Ne kužim zbog čega me prozivaš. Da, Rješenje imam, nisam tupava, sori, a i napisala sam u gornjem postu da ga imamo.
Predali smo Zahtjev za mojim prekidom i njegovim SRV krajem prošle godine i dobili Rješenje za 2 dana. Meni nije upitno Rješenje, nego me zanima što mi sve treba za OTVARANJE SRV-a.
Ja moram sebi otvoriti novi rodiljni, a on na istome mjestu mora otvoriti SRV. Dakle, zanima me popis dokumentacije za taj dio.
Posljednje uređivanje od @n@ : 13.01.2011. at 11:00
ništ ko tebe proziva, na tom ti rješenju piše da od 13.1. ima pravo pola radit, a dobit plaču kao da radi puno radno vrijeme. znači danas se trebal već počet radit polovično.
samo ti trebaš otvorit porodiljni, on je sebi to otvoril po rješenje. 2 dana poslije plače, a najkasnije do 20. u idućem mjesecu njegove tete iz računovodstva trebaju poslat obračun u tvoj hzzo i reč kolko još para treba dobit, to je formular koji se ispunjava.
ak imaš pitanje pucaj!
Znači, on ne mora ići otvoriti SRV u HZZo-v odjel za rodiljne i roditeljske naknade i SRV? Super ako ne mora, ali je meni ostalo u sjećanju da su nam u Pravnoj službi rekli da se javimo dolje. Provjerit ću još sutra.
Hvala ti na odgovoru!
mi ništ tak nismo radili, on lijepo radil taj dan pol vremena, ja doma odmarala
pzulic - sutra se, nažalost, ne vidimo, puno sreće i javi kako prođeš
mi već 6. dan imamo visoku temp. pa sam javila da ne možemo...
prebacili za sljedeći petak
i ja sam pitala našu ped. što misli, rekla da su u zadnje vrijeme dosta odobravali... sretno!!!
baš sam gledala da vas nema, mi smo bili, bila je ista komisija ko prošli put plus još jedna ženska i dali su nam još godinu dana. pitali su šta je djeci, gledali one nalaze od prošle godine, dala im nove nalaze, pitali gdje radimo i dali još godinu dana. bila je ona mama s curicom koja ima problema s kukovima, ona mama sa starijom curicom koja je ment. retardirana (nju su tražili da nacrta nešto, i mama je dobila još 2 godine SRV), i bilo je još par novih. sretno i da brzo ozdravite.
pzulic, i više nego drago mi je zbog vas!
baš me zanimao ishod obzirom na sva šuškanja oko tih komisija...
ja se nadam da će i nama biti ista komisija (nekako imam osjećaj da se mijenjaju - možda svaki tjedan druga? brrr....)
stvarno neznam da li se mijenjaju ili imaju stalnu podstavu.pojam nemam. u svakom slučaju želim vam da prođete ko i mi, obavezatno im naglasi posebnu prehranu, ipak je on premali da bi sam mogao znati šta smije a šta ne. mislim da je glavni razlog dobivanja produljenja što su oni ipak mali, opet su rekli nešto u stilu ko i prošli puta-već ćete vi vidjeti šta im smeta, šta ne, nek malo ojačaju i slično. sretno,
jel je netko imao slično iskustvo...
Naime od rujna 2008 odobren je dopust za njegu djeteta do 7 godine. Kontrolno vještaćenje potrebno je s navršenom trećom godinom života. To je bilo u lipnju ove godine i stiglo je pozitivno rješenje. No ja sam zbog drugog djeteta bila na porodiljnom skoro cijelu prošlu godinu. I sad kod nas u podrućnom uredu hzzo-a su mi rekli da samo napišem zahtjev i priložim ta rješenja. No međutim neki dan me zovu iz višeg podrućnog ureda da nisam poslala medicinsku dokumentaciju i da dođem s djetetom da će biti doktorica tamo. Sada ništa ne kužim... odobrena je invalidnina i doplatak još tri godine, jel mi mogu ukinuti dopust ili šta? Zbunjena sam totalno... Ak netko nešta zna neka piše!!! Hvala unaprijed![]()
No sikiriki moraš ići na ponovnu komisiju,vjerojatno kod te doktorice,ponesi svu medicinsku dokumentaciju,nemožeš usporedno biti na porodiljnom i na njezi,znači kad si stupila na porodiljni prekinuta ti je njega,a koliko sam skontala istekla ti je u 6mj,sad da bi nastavila njegu moraš ponovo na komisiju,valjda sam te dobro shvatila![]()
e bože,bože kod mene stalno nešto,išli smo na novu kategorizaciju radi invalidnine nije ju ostavrila a niti dječji doplatak,e sad staro rješenje je važilo do 10mj,u 11 nismo dobili doplatak,mi smo uložili žalbu i sad čekamo odgovor drugostupanjske komisije,muž neki dan skuži da mi je uplaćeno doplatak za 11 i 12 mj,sad niš nekontam,neću valjda morat vraćati te pare,nismo dobili nikakvo rješenje da nam se odbija doplatak,da li oni možda uplaćuju doplatak dok sad neprođe ova druga komsija sa svojom odlukom,ili nam je daj bože odobreno a ova naša teta na našem predmetu ne zna??? nemoš vjerovati,ona je kao otišla na bolovanje a neka teta koja ju mjenja kaže jedino vaš predmet kod nje nije riješen,znači li to da če mo primati doplatak dok nebude riješen? malo sam spetljala al valjda me kužite
![]()
tnx, ma i ja mislim da je pravi razlog "dok ne ojačaju" (tako su i prošli put naglašavali) i nadam se da će biti ista komisija (koja ima razumijevanja) - mi stvarno imamo 70% različitu prehranu od naše tj. kuhamo uvijek 2 ručka i 2 večere (barem toliko razl. kuhanja, a u međuvremenu se snalazimo ni sama ne znam kako; za razliku od većine, sa sobom ne nosim Kinder Pingui i štapiće nego jabuke i banane i Salinis perece - hvala Bogu na njima)... kuhanje mi stvarno uzima puno vremena i truda... nijedna ustanova se ne bi toliko "trudila" ( iako ne potcjenjujem pojedinačne svijetle primjere, ali ako čujem da ne paze na velike celijakičare, neće ni na mog malog alergičara)
opet, ne želim da moje dijete od 15 obroka tjedno, 10 ima sasvim različito, a možda ostatak eventualno prilagođeno s njegovim brašnom i mesom koje smije - tko zna kako bi uopće to pripremali u zajednjičkoj kuhinji gdje rade i "obične" obroke i gdje sve vrvi brašnom, mlijekom, jajima, govedinom itd...
i s druge strane, kako bi to utjecalo na socijalizaciju... dovoljno mi je teško na rođendanima![]()
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 17.01.2011. at 01:48
to im sve naglasi,. njima moraš sve ko malom djetetu objasniti, nadam se da će i za vas imati razumijevanja,
i ja bim da su moji zdravi, da nemaju problema, da mogu sve jesti, najteže mi je kad odemo kod nekoga, netko bi htjeo Alenu nešto dati tipa Kinder pingin i slično, odmah to isto bi htjeli dati mlađemu, a on nesmije. blizak krug prijatelja i rodbine zna šta im smije dati šta ne smije, ali kad odemo kod nekog tko nije blizak onda problemi. naravno da dino kad nešto vidi onda mora i on, ko svako dijete. doduše mi imamo manje problema nego vi, mi samo jaja ne smijemo, tako da se nadam da će i za vas imati razumijevanja, ipak mi ne smijemo samo jaja, a vi puno toga.
tak je moja jučer bila malo tužnija došli muževi kumovi i klincima donesli čokse, ona odmah kaže da to ne jede, i posle pita kaj su njoj donesli
pzulic: i ja se nadam da će imati razumijevanja.. dijete je stvarno još premalo da se "samo" pobrine i zna što smije što ne smije...
jelena: da, to su najgore situacije... a sad je bilo grozno za vrijeme Božića/NG - nitko nije znao što mu kupiti, a ljudima glupo doći praznih ruku... (trebalo bi osmisliti paketiće za alergičare: grožđice, hrskave banane, keksi od riže i sl.)![]()
došli na komisiju i "poljubili vrata" tj. odgođeno za dva tjedna zbog bolesti članova... nisu nas obavijestili jer smo prvobitno bili predviđeni za 14.01.
eto...
do novog Rješenja kažu da je pravomoćno staro...(meni staro "traje" odnosno predviđa kontrolu do 28.01.),
nemam -dakle- straha ostati kući do 4., tako kažu; imate vi drukčija iskustva?
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 21.01.2011. at 20:35
možda da nazoveš pravnika u Pazin, nekako mi se čini da bi ti on najbolje znao reći. mislim da nećeš imati problema, jer u biti i da dobiješ negativno rješenje ti se na posao moraš vratiti tek kad primiš rješenje o odbijanju, tj drugi dan od primitka rješenja. imala sam broj od tog pravnika iz Pazina, ali nekako je izbrisan iz mobitela,( bit će da su klinci), nazoveš centralu u Pazin i tražiš pravnika i objasniš mu situaciju.
da, nazvat ću ga čisto da se javim, s njim sam kontaktirala zbog odgode
a valjda je i on sada na BO pa sam s nekom referenticom onaj dan pričala koja je rekla da je ovo Rješenje pravomoćno do novog. dakle, i nakon te "komisije", ovisno od kojeg datuma stave da teče...
kaže da neke kojima ističe u 2.mj. čak pozivaju u 3. i sl.
da se ne trebam brinuti... vidjet ćemo...
Ako nekoga zanima pravo na godišnji odmor nakon njege djeteta evo:
Ja sam se vratila na posao nakon njege i imam pravo na cijeli godišnji odmor za 2010. koji moram iskoristiti do 30.06.2011. i na cijeli g.o. za 2011. a sve sukladno zakonskim odredbama koje je Pzulic napisala na, ja mislim, stranici prije ove.
A kad si se vratila?
da, kad si se vratila? pretpostavljam u 2010. pa iskoristila onih 12 dana GO? i od kada nisi "radila"?
cure, opet trebam pomoć.
nama je vještačenje u travnju.
što nam sve treba od papira?
molim vas naljpše za pomoć.
na njezi smo full time i u tretmanu (Slava Raškaj).
svi papiri vezani uz bolest deteta, pomogućnosti uz koju preporuku
preoruka primarnog pedijatra
+
oriđidi potvrde o zaposlenju na puno radno vrijeme tvoje i muža
zahtjev (formular , ali možeš i sprintat doma )
kopija osobnih
staro rješenje
kopija računa
Vratila sam se na radno mjesto 17.01.2011. a zadnji dan rada prije povratka mi je bio 01.10.2007 god. Onih 12 dana po novom zakonu o radu koji je sad na snazi više nije bitno. Bitno je da se vratiš do 30.06. neovisno o tome koliko dugo prije toga nisi radio jer se porodiljni i njega sada izjednačavaju sa radom pa samim time stječeš i pravo na g.o.
Ako se njega izjednačava sa radom kako bi se onda tretirala moja ozljeda kralježnice koju sam dobila tijekom njege?
Koga bi to mogla pitat! Da li to onda spada u profesionalnu ozljedu?
Malo sam otišla od teme ali mi se nadovezala.
Oprostite cure što upadam ovokao s pitanjem koje je već sigurno odgovoreno ali meni je hitno, pa nemam vremena sve iščitavati.
Ja sam bila na pp još kad se išlo preko CZSS, eto a prijateljica mi je sad poslala poruku da je zanima što treba od nalaza za neurorizično djete za pp. od 2-3g ,osim neropedijatra i fizijatra, i gdje se predaje zahtjev, ide li se na komisiju, treba li preporuka pedijatra. Punooo hvala curke na odgovorima!![]()
ivana
svi papiri vezani uz bolest deteta, pomogućnosti uz koju preporuku
preoruka primarnog pedijatra
+
oriđidi potvrde o zaposlenju na puno radno vrijeme tvoje i muža
zahtjev (formular , ali možeš i sprintat doma )
kopija osobnih
staro rješenje
kopija računa
trebalo bi biti i u praksi. ako se poštuje zakon. ja sam se informirala o tome, jer sam se već pripremila na to da će mi odbiti produženje njege, a dobro bi mi došlo da sam u veljači doma, da uhvatim što više ispita sad na ispitnim rokovima, i da privedem fakultet kraju. a i nije se baš jednostavno vratiti na posao tek tako, odmah sutra. sva sreća pa su nam odobrili njegu, možda i uspijem diplomirati do povratka na posao, makar klinci baš i ne ostavljaju puno slobodnog vremena.
Jelena.O (ili bilo tko drugi tko zna), kako izgledaju te potvrde o zaposlenju? Jel to neki "recept" tj. formular ili ...? Ja sam zaposlena kod sebe pa nemam pojma. Ako netko slučajno ima šprancu, može, please na mail ili pp? Hitno mi je ... u pon/uto moram predati jer mi 01.03. završava porodiljni, a nisam do danas imala sve papire (čekali nalaz psihologa).
nađem sutra moju potvrdu pa mi pošalji email na pp
Meni na Rješenju za produljenu njegu piše od 24.11.2010. pa nadalje. Roditelj je obavezan osigurati vještaćenje u ožujku 2011. ali nema određenog datuma. Neka žena koju sam dobila kad sam zvala (nije pravna služba) kaže da to znači da sigurno ne idem raditi do 31.3. Piše i dostaviti zahtjev za produljenje 30 dana ranije.
1.Jel to onda 1.3. ili 28.2?
2.Da li negdje ima link na taj zahtjev, tj. da li se može isprintati i njima dostaviti takav ili vrijedi samo ako ga uzmeš u HZZO-u?
3. Da li treba ponovo potvrda iz poduzeća da smo oboje zaposleni na puno radno vrijeme?
Hvala!
Ako netko uspije danas odgovoriti barem ovo prvo puno bi mi pomogle.
hvala!
treba ti opet potvrda o zaoslenju
sad i meni piše do određenog mjeseca, s time da mi isto piše da treba mjesec dana prije, ja ću predat početkom tog mjeseca, do sad sam uredno predavala par dana pred kraj
zahtjev pišem sama doma u miru i na kompiću, a sprintam i zaklamam za njihov formular.
inače imam formular i doma, pa ti mogu i poslat
Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.02.2011. at 10:24
jelena.O, znači nije mi frka za predavanje ovih dana. ako sam dobro shvatila ti bi u mojoj situaciji predala početkom 3. mj.
Bilo bi super da mi pošalješ formular, šaljem mail adresu na pp.
hvala cure![]()
evo samo da javim kako je bilo na "komisiji"...
užasno!
ispilali su me do ruba, ali ipak nisam pukla, nisam vikala i bila bezobrazna, ali možda bi bilo bolje da jesam i da me se uplaše
kao što (neki) znate, mali ima 2 god. i alergičar je (gluten tj pšenično rašno, mlijeko, jaja, govedina, janjetina, riba, citrusi, orašasto itd.)
režim: stroga eliminacijska ishrana s Allernovom i bezglutenskim brašnom
prvo pitanje: zašto vi, gospođo, mislite da vaše dijete ima OSIM ISHRANE, nekakvu pojačanu potrebu za njegom?
naravno da sam se snašla i odgovorila (iako malo u šoku), ukazivajući da mi 70% vremena odlazi na kuhanje, da nema instant rješenja i sl. i kasnije svako pitanje jako jako dobro argumentirala i dokazala (po meni) potrebu svakom normalnom čovjeku osim čiči iz komisije
dodajem, nisam bila bezobrazna, ali jesam odrešita kako i spada
jedva jedvice su nam odobrili 6 mjeseci (praktički je bilo: a dobro ajde, ali...)
msilim da naša komisija nema nekog jasnog kriterija određivanja statusa
očito alergičare svrstavaju u "tegobe", ne u "posebne potrebe" kako je naglasio
IAKO moje dijete jede puno uži spektar proizvoda od celijakičara
i - iako znam da to ne bi trebalo utjecati na "produljivanje njege" - pozvali su se na činjenicu da jaslice MORAJU uzimati i ovakve slučajeve
pa hvala Bogu da sam svjesna da njegove tegobe nisu na razini djece s fizičkim i mentalnim oštećenjima, i na tome sam itekako zahvalna, ali osiguravanje posebne ishrane je itekako velik "praktični" problem u našem slučaju i nema šanse da ga dam u jaslice u kojima iako znam da MORAJU reći službeno da će ga primiti, ne vjerujem da mu mogu osigurati potrebne uvjete
pozivali su se i na potrebu za socijalizacijom: pa kakva je to socijalizacija kada od 15 obroka, moje dijete 12 dobiva različito?!?
evo malo sam se izjadala i možda nekome pomogla informacijom
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 07.02.2011. at 15:07
Meni nije jasno kako iste osobe koje su svih ovih godina išli u susret mamama sa djecom sa kojekakvim poteškočama mogu drobiti takve gluposti sada.
KAo da im se nešto u njihovim mozgovima poremetilo, koma.
I nije mi jasno zakaj 6 mjeseci i onda oped procedure izvoditi i kojekakva s.... i onda odobre još.
Umjesto da skrate muke tebi i posao sebi odobre godinu i mirna bosna
A da probate prije nego tako kategorički tvrdite da NE MOGU osigurati uvjete?!
Moje dijete je alergičar (mlijeko, jaja, soja, kikiriki, lješnjaci itd.) ali SRV koristim zbog njenih drugih prblema. Nije mi nikada palo na pamet alergije navoditi kao razlog ne odlaska u vrtić jer je zaista jako puno djece danas alergično, o tome se u vrtićima vodi briga. Socijalizacija je jako bitna a i dijete se ionako mora naučiti da neku hranu ne smije jesti (bez obzira što ju druga djecu jedu) jer će mu biti loše a ne živjeti doma pod staklenim zvonom.