Ubiti, ne pomilovati.
Ubiti ne, pomilovati.
Baš je svejedno gdje je točka, zarez i ostali "znakovi".
Čekam dan kad će u pravilniku o ocjenjivanju pisati: "predmetni nastavnik upisuje ocjenu koju bira roditelj."
Ubiti, ne pomilovati.
Ubiti ne, pomilovati.
Baš je svejedno gdje je točka, zarez i ostali "znakovi".
Čekam dan kad će u pravilniku o ocjenjivanju pisati: "predmetni nastavnik upisuje ocjenu koju bira roditelj."
izgubljeni u zarezu
marta, ja se slazem s tobom, sustav nije prilagoden vecini djece, samo mu se neki ljudi vec kao djeca prilagode
nisam razmisljala puno o ocjenama i ocjenjivanju, donedavno, nije mi bila sila
mislim da bi bilo vazno da djeca jasno znaju sto se od njih ocekuje, da imaju sliku o tome (k)ako se to boduje, a na kraju da dobiju punu informaciju, a ne samo ocjenu o tome sto su postigli, kako i gdje mogu i trebaju bolje
nesto poput sata informacija, ali za djecu, ne samo za roditelje
naravno, ali to ne ovisi o sustavu, nego o profesoru/učitelju.
ja se u stvari, kao vi sustavaježim liberalizacije školstva. znam, problem je u meni, al tako je kako je. ili autonomije ustanova. pluralizam. sve mi to smrdi na izdvajanje sve manje i manje državnih novaca u javno školstvo koje će biti sve jadnije i jadnije. pa ćemo imati za birati (i za platiti) waldorf, montesori (ok, njih imamo i sad), ovakve i onakve škole u kojima će naša djeca naprosto procvasti i odrasti će u sretne i zadovoljne, ispunjene ljude.
evo, preletila sam malo ovo
http://www.see-educoop.net/education...ro-hrv-t02.pdf
i umjesto da budem sretna jer mogu reći marti da nije kao u šezdesetim (moju mamu niko nije tukao sa šibom, a i mene šezdesete samo na dobro mogu asocirati), meni muka od tih silnih pluralizacija i individualizacija.