amyx za tebe znam
čisto pitam da li su takvi protokoli iznimke tamo ili su sad postali češći?
Ja sam taj protokol imala nakon propalog dugog tako da ne znam koliko su česti. U samom startu sam isto dobila klasika dugi...kontracepcija, decapeptyl pa stimulacija(menopur). Mislim da mi menopur nikako ne odgovara
Može li mi netko napisati kojim se točno putem ide do Maribora (iz smjera Zagreba) ako se ide starom cestom, kako bi se izbjeglo plaćanje vinjete? Hvala!
Prije početka njihovog autoputa, skreni prema Ptuju i onda slijede 2 kružna toka, čini mi se da ideš "Ptuj zahod", zatim "centar" pa prema putokazuma prema Mb.
Ja sam isto dobila antagonist protokol(gonal i cetrotide),jer je dugi potokol decapeptily i menopur bio prekinut zbog nikakve reakcije na stimulaciju.Gabi25 prvotno napisa
cure ima li netko od Mariborčanki tko je dobio kratki protokol- menopur/gonal + cetrotidi?
Čak je prof.V reko da je kod ovog protokola(antagonist) manja vjerojatnost hiperstimulacije kod PCOS-a(moj problem).
Sve u svemu vidjet ću u 5.mj.
Znači da su i oni krenuli sa malo individualnijim pristupom, to je dobar potez...
I ja sam trebala imati taj protokol.Mariborčanki tko je dobio kratki protokol- menopur/gonal + cetrotidi
Evo i ja sam na kratkom menopur/gonal + cetrotide. Nakon razgovora sa dr odlučio se na taj protokol, jer sam na dugi gonal i dec dosta loše reagirala!
Da, u ponedjeljak idem na 1 UZV u Maribor i tada ću vidjeti sa dr da li bi išla na menopur ili gonal!
Držim fige, sretno!!!
I javi kakva je reakcija na ovaj protokol, baš me u zadnje vrijeme nešto vuče taj kratki![]()
Moram priznat da sam i ja navijala za njega i dr navrtala na svoj mlin. Sa pikanje od mislim oko 3 tjedna, hrpom dec-a i gonala dobila sam samo 2 dobre i 1 lošu stanicu u prošlom postupku, tako da sam htjela probati sa malo manje pikanja do cilja..
amix ,sad citam jeli ovo kod tebe bio spontani ? sta se desilo?
Drage moje, možete li mi reći gdje se ide na prvi UZV? U ordinaciju ili u Kliniku i u koje vrijeme (ujutro ili popodne). Imate li koju preporuku za smještaj u Mb? Možete mi poslati info na pp.
Puno hvala.
Amyx ... držim fige za psihički i fizički oporavak.. i ja sam u siječnju završila sa miss.ab. u 8 tjednu.
Mini sestra Jasna će ti javiti gdje ideš na prvi uzv, ja sam išla u novu vas ali nije pravilo, neke idu i u bolnicu.
Kad bi ti trebao biti prvi uzv?
Da se javim posle ivf-a, nažalost neuspešnog. Bilo je 8 zrelih j.ć., 5 embriona do 4. dana i petog dana (29.03) su svi prestali da se dele. Nije bilo ni et (29.03). Stimulacija je bila po kratkom protokolu sa 27 Menopura i 4 cetrotide. Verovatno je bio neko sa foruma ali se nismo prepoznali i ovom prilikom pozdravljam i pozivam da se jave sa izveštajem.
ciklama baš mi je žao![]()
jesi dobila neko objašnjenje od biologa? ili doktora?
koja je inače vaša dijagnoza?
Cure, kada obicno bude transfer?
U Ininim uputama pise da je ona imala ujutro, da su svi morali doci u 8h, jel to i dalje tako ili?
Amyx, Ciklama zao mi je![]()
Posljednje uređivanje od bugaboo : 04.04.2011. at 21:25
Uglavnom se ujutro dođe na razgovor, da se dogovorite koliko vam embrija vračaju, ima li šta za zamrzavanje itd, a transfer bude kasnije. Ja sam na razgovor morala doći u pola 9 a transfer bio u 13 sati
bugaboo ovisi, ja sam bila u grupi koja je punkcije imala u petak popodne u 17 h pa nam je onda i transfer bio popodne 5.dan, mislim da smo u 14h trebali doći na razgovor i onda poslije toga je bio transfer
Curke, može li mi koja preporučiti smještaj u MB? Prvi UZV imam zakazan za 3.05., a punkciju 15.05.
amyx ... žao mi je..
Ciklama ... jesu li vam tekli u čemu je bio problem? Jesu li ti rekli što sada?
Mini puno cura ostaje kod Stanka, ne znam detalje ali ako prelistaš malo stranice unazad naći ćeš sve podatke o njemu.
Mi smo u Mb ostali samo jednu noć i to u hotelu na Pohorju (onom čiji letak smo dobili uz protokol, ne mogu se sjetiti kako se zove) i to je po meni dobar izbor za noć ili dvije, imaš i neki popust ako im pokažeš papire da ideš na IVF u Mb.
Koliko planiraš ostati gore?
Cure hvala na informacijama, znaci da mi transfer moze biti bilo kad tokom dana, ovisno o punkciji.
ciklama1, žao mi je da je ovako završilo. Bila sam u grupi koja je sa stimulacijom počela 14.3., nisam skužila nikoga s foruma. Doduše, moja je stimulacija trajala tako dugo da sam stalno vidjala druge parove... Transfer sam imala u subotu, vratili su jedan 8stanični zametak 3dnp. I ovo je bilo iznad naših očekivanja jer sam loše reagirala i imala samo jednu js.
Jesu rekli kada možeš računati na sljedeći postupak?
Sretno svima koji uskoro startaju u MB!
Zaboravih, u MB sam imala dvije punkcije, uvijek ujutro u 6 i u 7.30 h.
Ako sam dobro skužila, transferi i punkcije budu češće ujutro, ali se zna dogodit i popodne, tako da to nije ono pod mus da su svi ujutro.
Posljednje uređivanje od ina33 : 05.04.2011. at 10:35
Nadam se da ce mi punkcija biti ujutro, bez hrane mogu, ali bez vode...pa ja locem cca 3 l vode dnevno.
Ma sve se da izdrzat, samo da bude bebica u bushi![]()
Hvala. Meni su rekli da mogu ponovo u postupak negde od jeseni, nisu precizirali, nego kada odlučimo da se javimo. Razgovor pred et je vodila dr Vilma i nije bilo odgovora za rezultat (dešava se) a vrlo moguće je da su to moje 42 godine i suprugova oligo...
Inače Marchie i ja sam počela 14.3. Navijam da bude +++++.
ciklama žao mi je još jednom
iako moram komentirati da je sa 42 godine 8 jajnih stanica jako dobar rezultat
držim fige za dalje!!!
Ciklama, mislim da Gabi ima pravo - 8 js je sjajno. Mlađa sam od tebe četiri godine pa sam imala samo jednu js. Inače, u MB je dobra praksa da se, ukoliko nema transfera, u sljedeći postupak ide nakon pola godine. Držim fige za jesen!!!
Nisam ništa posebno primječivala, ali od prvog dana to nekako nije išlo kako treba. Na prvom UZ mi je dr rekao da veličina ploda ne odgovara tjednima trudnoće, mada je srce kucalo, pa me je naručio za tjedan dana i još uvijek nam je plod kasnio sa rastom, ali srce je i dalje kucalo. Onda sam opet morala doći nakon 2 tjedna i tu više nije srce kucalo.
U četvrtak idem na kiretažu, a onda u nove pobjede
amyx draga žao mi je, prepretužno...
Amyx, žao mi je. Pogotovo kod blastica, koje su u Mariboru, više-manje, pravilo, to bi trebalo ići školski - plod ne bi smio zaostajati rastom, tu se, više-manje zna trenutak implantacije i zaostajanje ukazuje često na znak problema i uglavnom bude missed do 10 tt, barem kako sam ja popratila.
Amix ... drži se draga ... kiretaža je više teško psihičko iskustvo nego fizičko... ja sam je imala u siječnju ove godine i strah me da mi se ponovno ne dogodi isto ... i još se dan danas osjećam "prazno". I ja sam imala problem s razvojem ploda, ali otkucaje srca nisam čula... i završilo je kako je završilo. Čudno, ali od samog početka sam imala osjećaj da nešto neće biti u redu... uopće nisam imala simptome trudnoće (bez povraćanja ili gđenja hrane).
Držim ti fige da se brzo oporaiš i kreneš u nove pobjede.
Posljednje uređivanje od Mini3 : 06.04.2011. at 07:50
E pa cure da objavim pocetak bockanja...........Sinoc dat prvi Gonal, idemo dalje.Prvi UZV u ponedeljak prosao ok,prof. V zadovoljan.Jajnici jesu uvecani ali to je standardno za moj PCOS.
Sledeci pregled u ponedeljak kada i ostajem u MB.Prof. V. mi je obecao da ce da malo vise pazi na mene zbog HS iz prethodnog pokusaja stimulacije za AIH.
Nadam se da cu imati internet da vas snadbjevam novim informacijama.Uglavnom,nadam se dobroj ali ne prejakoj reakciji i transferu 5. dan naravno.
Marija_sa za mjesec dana smo obje mariborske trudnice
Sutra ranom zorom mi je punkcija, drzite fige za puno kvalitetnih jajca![]()