Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Znači nisam u pravu kad smatram da se trebam moliti samo kad su važne ili životno opasne stvari u pitanju? Uvijek mislim da ono svakodnevno mogu i moram riješiti sama, tek kad stvarno ne mogu sama, onda uputiti molitvu. Zašto Ga smetati sa trivijalnostima kad je previše problema uopće? Kasno je i možda ne pišem razumljivo, ali ja sam takva, ne mogu misliti samo na sebe.
Molitva je, između ostalog, i uključivanje Boga u svoj svakodnevni život. Bog je velik i svemoguć. Nijedna tvoja boljka nije Mu trivijalnost. On sve tvoje muke zna
ali daje ti mogućnost da odabereš - uvijek, svaki dan, svaki čas iznova - želiš li uključiti Boga u svoj problem, u svoj život. On nije nasilan, dolazi ako ga moliš i kažeš da ga trebaš. I kad jednom zamoliš - ti Njegovo stvorenje, svoga Stvoritelja - preostaje ti samo jedno - da vjeruješ. Da vjeruješ da će On problem riješiti onako kako je najbolje za tebe. Ali neće uvijek biti onako kako si ti htjela (joj kako to zna biti problem).
Ali proći će vrijeme - a onda ćeš reći - gle Bog je znao bolje od mene što mi je onda uistinu trebalo.