Pokazuje rezultate 1 do 50 od 378

Tema: Evo zašto ne jedemo pseudo-hranu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, idealno je koristiti što više sirove hrane.
    Pa recimo, makrobiotičari se s ovim ne slažu. Postoji više načina kuhanja namirnica, kraće, duže, kuhanje na pari... kuhanje nužno ne znači iskuhati dušu iz namirnica. Svježe salate u makrobiotičkoj prehrani se koriste u malim količinama, a žitarice (prvenstveno smeđa riža) su najzastupljenije. Naravno, kuhane.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Pa recimo, makrobiotičari se s ovim ne slažu. Postoji više načina kuhanja namirnica, kraće, duže, kuhanje na pari... kuhanje nužno ne znači iskuhati dušu iz namirnica. Svježe salate u makrobiotičkoj prehrani se koriste u malim količinama, a žitarice (prvenstveno smeđa riža) su najzastupljenije. Naravno, kuhane.
    Svaki smjer u prehrani ako je dobro promišljen u svakom slučaju je bolji od modernog načina prehrane sa puno polugotovih/rafiniranih i ostalih proizvoda. I makorobitika također. Ali ja sam nekako mišljenja da makrobiotika nije idealna za svakoga,jednako kao što ni vegetarijanstvo nije za svakoga. Nismo svi jednaki, niti svi jedanko toleriramo puno žitarica u prehrani. Po meni to ne znači da je makrobiotika (ili bilo koji razuman smjer) loš sam po sebi, ali jednostavno individualni pristup bi bio puno idealniji.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki smjer u prehrani ako je dobro promišljen u svakom slučaju je bolji od modernog načina prehrane sa puno polugotovih/rafiniranih i ostalih proizvoda. I makorobitika također. Ali ja sam nekako mišljenja da makrobiotika nije idealna za svakoga,jednako kao što ni vegetarijanstvo nije za svakoga. Nismo svi jednaki, niti svi jedanko toleriramo puno žitarica u prehrani. Po meni to ne znači da je makrobiotika (ili bilo koji razuman smjer) loš sam po sebi, ali jednostavno individualni pristup bi bio puno idealniji.
    Slažem se.
    Nisam makrobiotičar, ni vegetarijanac. Navela sam primjer makrobiotike jer sam željela istaknuti da i smjerovi u prehrani koji imaju svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete življenja imaju oprečne stavove. Ja sam potpuno za individualan pristup, i nisam za isticanje nekakvih loših kemijskih supstanci u hrani, jer možemo u baš svakoj namirnici izdvojiti supstancu koja je loša za zdravlje, ma kako zdrava ta namirnica bila. Zato mi je suvišno pričati o fitinskim i drugim kiselinama - ako povremeno pojedemo komad kruha s posijama ili lanenim sjemenkama, ne razumijem kako to može loše utjecati na zdravlje? Ponavljam, mislim da ne možemo pogriješiti ako jedemo umjereno i raznoliko. Niti navaliti na sirovo, niti na zelene sokove, ni na (pre)kuhano, prženo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •