Pitam za estrogen zato što se endometrioza njime hrani, pa ne znam koliko ga je pametno uzimati. Ali opet kad se tako gleda ima ga i u hrani...
Pitam za estrogen zato što se endometrioza njime hrani, pa ne znam koliko ga je pametno uzimati. Ali opet kad se tako gleda ima ga i u hrani...
Samo se nadam da bi sada probali taj nekakav polustimulirani da bar dobijemo 2 stanice
E sada je fakat vrijeme da zovem Ljubljanu
linalena baš mi je žao. Ovo ti je pravo vrijeme za Ljubljanu
.!
gle..i mene endometrioza pere..minimalna, laparoskopiju sam imala u 7/2010..pitala sam i ja gyn-a zbog dhea, estrogena i endometrioze, ali on mi je dao zeleno svjetlo. ali meni je dhea-s bio skroz nizak, a hormoni bili u disbalansu..estrogen je bio cak prenizak da bi uopce doslo do kvalitetne ovulacije.
zbog toga je i dosla preporuka od gyn-a za dhea, a u drugoj fazi ciklusa progesteron, progesteron zbog jacanja lutealne faze koja mi je bila slaba tocka i zbog endometrioze..
slucajnost ili ne, hormonska slika se otkad uzimam dhea ustabilila kako u folikularnoj fazi, tako i u lutealnoj fazi..estrogen nije prekomjerno visok, gledajuci referentne vrijednosti mogao bi biti i visi..ali je U NORMALI..
naravno da bi za endometriozu bilo najbolje biti citavo vrijeme pod gestagenima..ali obzirom da se hormonska slika treba ustabiliti da bi doslo do trudnoce, onda je i estrogen od vaznosti..
s druge strane, ako dhea zaista po nekim studijima utjece na kvalitetu stanica, onda to i u okviru IVF-a moze biti samo od prednosti..jer bestija endometrioza utjece negativno na njih..i na kvalitetu i na kvantitetu..ajdontnov...
Posljednje uređivanje od spodoba : 15.04.2011. at 14:35