Stranica 20 od 112 PrviPrvi ... 1018192021223070 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hmm
    jesi sigurna?
    meni ja ta porezna osnovica toliko manja od primanja (jer imam neke olakšice) pa mi sad nije jasno dal bi se i one gledale?!
    mislim, bilo bi mi super da je to porezna osnovica, jer bi mi onda vrtić bio besplatan

ma, u biti, kaos

hvala ti freja

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Freya
    Ako vec opet racunas - da li si mozda trazila povrat poreza ove godine? Ako da da li ti je na potvrdi iznos kao da si dobila povrat ili onaj stari bez povrata?

Mene ceka neki dobar povrat pa bih rado da je izracun bez njega, to bi mi sigurno diglo razred... iako planiram manevre s boravistem (na zalost) ako bi ovo zazivjelo...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prijavljivala sam porez za 2010. i ono gore su bile usporedbe brojki s potvrde koju sam danas digla i spomenutih "kućica" s porezne prijave. Ja ne bih rekla, prema ovome što ovdje mogu vidjeti, da bilo koji povrat poreza (onaj dobiven 2010. ili onaj očekivani za 2011.) utječe na ove brojke. Ako i da, ja to ne vidim. Meni još na potvrdi piše da se podaci "temelje na godišnjoj prijavi koja nije verificirana".

Sad sam opet gledala nešto i zapravo nemam u prijavi nigdje identične brojke koju dobijem ako od Ukupno oduzmem porez, prirez i poseban porez (?). Godišnja porezna osnovica mi se približno podudara s Ukupno minus porez i prirez (ali bez da se odbije krizni).

Ja to niš' ne razumijem

Potvrda ima 10 stavki, od čega ja imam upisan dohodak od nesamostalnog rada i drugi dohodak. Ostali su dohodak od samostalne djelatnosti, od imovine i imovinskih prava, od kapitala, od osiguranja, inozemni dohodak i povrat/uplata poreza i prireza po god. prijavi (ali ta je kućica prazna!).

Morat će nam to objasniti neke ekonomistice. Meni je jedino logično objašnjenje za odstupanja u prijavi i potvrdi greška računovotkinje koja mi je radila prijavu. Čini se da neću znati dok ne dobijem rješenje za prošlu godinu.

Nisam vam pomogla, žao mi je.

Možda vam ovo pomogne: kad sam zbrojila sve neto što sam dobila kroz godinu, to se manje-više poklapa s onime što dobijem kad na potvrdi oduzmem porez, prirez i krizni od ukupno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A zna li meni netko pojasniti jer ja sam stvarno ko mali mujo u ovome...
    Dakle upisujem Janka u školu! Kada ja moram donjeti (i kaj moram donjeti) to sve tam njima u školu?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je na oglasnoj ploči škole stavljena obavijest da treba donijeti sve te potvrde do 25. svibnja

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30304

tu ti piše što treba donijeti

na moj upit o pojašnjenjima nitko ne odgovara
    zapravo lažem, odgovara mi bandićev ured da će mi odgovoriti ured za obrazovanje

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mala školica obračuna dohotka u RH
    Malo je OT, ali mislim da će nam svima trebati jer će nas prije ili kasnije, za ovo ili ono, svrstavati u neke razrede.

Bruto plaća - mirovinsko - osiguranje (životno) = dohodak
    dohodak-(porez+prirez+krizni porez)=neto primitak

Drugi dohodak - mirovinsko (ako se obračunava, na autorske honorare ne ide) - odbici (ovo ide samo na autorske) - osiguranje = dohodak
    dohodak-(porez+prirez+krizni porez)=neto primitak

Ostale olakšice (one koje su ukinuli nakon 1.7.2010 za stambene potrebe i za zdravstvene usluge te one koje nisu ukinuli za brdsko-planinska područja i područja od posebne državne skrbi) ne umanjuju dohodak, one uvećavaju osobni odbitak i tako smanjuju poreznu osnovicu. Naime, porez se računa primjenom odgovarajuće stope (a ima više stopa, da sad previše ne širim temu) na poreznu osnovicu koja je razlika dohotka i osobnog odbitka. Prirez se računa primjenom odgovarajuće stope na iznos obračunatog poreza.

Doprinosi za zdravstveno, zapošljavanje i još jedno, posebno zdravstveno osiguranje se obračunavaju primjenom stope na bruto plaću i nemaju utjecaja na obračun vaših primanja, plaća ili drugog dohotka. Zato u Hrvatskoj bruto plaća u stvari i nije bruto, što načisto zbuni svakog stranog investitora, bar one koje sam ja imala prilike vidjet i upoznat.

Nadam se da nisam previše zakomplicirala, ako treba nacrtat ću dijagram

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A zna li meni netko pojasniti jer ja sam stvarno ko mali mujo u ovome...
    Dakle upisujem Janka u školu! Kada ja moram donjeti (i kaj moram donjeti) to sve tam njima u školu?
    Nama je u školi rečeno da te papire (potvrde o prihodima, potvrdu o prebivalištu, kopije osobne i izjavu o članovima zajedničkog kućanstva) moramo donijeti na upis.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni isto piše (na formularima koje smo dobili) do 25.5.

Mater Studiorum, hvala!
    Posljednje uređivanje od Freja : 21.04.2011. at 21:54

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, hvala na odgovorima!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Mater Studiorum prvotno napisa Vidi poruku
    Pandora, ja nisam vidjela potvrdu, ali moram ti potvrditi da dohodak u sebi sadrži porez i prirez, odnosno, taj termin se ne odnosi na primanja koja dobiješ na tekući račun.
    Ako na potvrtdi nema neto primanja i to mi je logično jer nema takve kolone ni na IP obrascima pa pretpostavljam da samo prepisuju (kao i obično).

Inače, obračunavam plaće već 15 godina pa znam što pričam
    Na mojoj potvrdi piše sve kao i na mislim drugoj stranici prijave poreza.
    Dohodak (sveukupan, ja imam samo od nesamostalnog rada) i odvojeno porezi i prirezi i odvojeno krizni porez.

Računica:

Dohodak minus porezi i prirezi i valjda minus krizni porez=osnovica za obračun cijene vrtića.
    A tako su i objasnili.
    I u skladu mi je s neto plaćama.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ništa ne kužim, bogami
    on će na referendum
    a papiri? Trebamo li ipak predat papire?
    ubitćunekoga.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

trebaš ipak predat papire
    ali, dogradonačelnica je rekla da se papiri predaju do 30.6.
    dakle, nema žurbe.
    a i do tada će se znati po kojoj će se cijeni plaćati vrtići, po cenzusu ili svi isto

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, nema žurbe.
    a i do tada će se znati po kojoj će se cijeni plaćati vrtići, po cenzusu ili svi isto
    znači ne trebam danas juriti (sl.tjedan me nema?)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni danas ni nikada.
    za koji klinac će ti papiri kada će vratiti na staro?!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ni danas ni nikada.
    za koji klinac će ti papiri kada će vratiti na staro?!
    imaš pravo

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne trebaš uopće juriti
    pa blagdani su, pobogu, skuliraj se

do 30.6. do kad je njihov rok za papire, može se izmijeniti još 100 odluka, možda do tad odluče da će svima vrtić biti besplatan

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa naravno da će dogradonačelnica reći da TREBA prikupljati, ali sa pomaknutim rokom.
    neće valjda javno priznati da su ovaj put (a nije da je prvi) - izgubili.

i zato su počeli i sa jako niskim udarcima.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hehehe apricot, sviđa mi se tvoj stav

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    dakle, nema žurbe.
    Jel to negdje piše?
    Nije da ti ne vjerujem

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

još uvijek ne piše ni na stranicama grada, ali je dogradonačelnica rekla na HTV-u

a sada idite slušajte šprema na 101 i zovite ako imate kakvih pitanja
    nema smisla da samo mi razgovaramo svakodnevno s njima

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Jedan od vrtića na koje se MB poziva je ziher vrtić Sunčana, Špansko.
    Pogledajte na www.zagreb.hr, bio je tamo nekoliko puta u posjeti, vodio djecu na Bundek...
    A i bilo je traženo da se dokumentacija dostavi do 20.-og baš u tom vrtiću.
    Posljednje uređivanje od mama_28 : 22.04.2011. at 11:22

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čemu MB inicijali? Pa reci otvoreno Milan Bandić, krasni gradonačelnik koji nas već danima maltretira.
    Jučer zvala Sunčanu, rekli su mi da skupljaju papire do 30.04. jer nemaju novih obavijesti. Baš me zanima šta će mi tete danas reći.
    Inače, ja papire ne namjeravam predavati i uvjerena sam da neću ni morati. Nema šanse da ovo sada prođe.

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Žurila )

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Malo prije su na vijestima na Sljemenu rekli da su iz gradskog ureda produžili rok za predaju papira do 30.06. i da će tu obavijest poslati vrtićima slijedeći tjedan.

BF kaj nisam skupljala papire jer sad fakat mislim da to ne prolazi.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

poslala sam mail vezano za člana kućanstva koji ima prebivalište u drugom gradu a na toj adresi boravište, koja mi papirologija treba u tom slučaju jer i na osobnoj i na potvrdi takvoj osobi piše druga adresa. pitanje sam postavila i u vezi ZET-a i vrtića. i dobila ovakav odgovor. well, hello captain obvious, where have you been?

> Vezano uz vaš upit u vezi dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava na besplatnu pokaznu kartu ZET, ZET-HŽ, konkretno uvjerenja o prebivalištu, te osoba koje čine obiteljsko domaćinstvo izvešćujemo vas kak slijedi:
    >
    > Obiteljsko domaćinstvo čine bračni drugovi, djeca, i drugi srodnici koji zajedno žive, privređuju, odnosno ostvaruju prihode na drugi način i troše ih zajedno.
    >
    > Člankom 37. stavkom 2. Odluke o socijalnoj skrbi propisano je na temelju kojih dokaza se utvrđuju korisnici prava na besplatnu pokaznu među kojim je decidirano navedeno i uvjerenje o prebivalištu, stoga je uz zahtjev za besplatnu pokaznu kartu potrebno priložiti i uvjerenje o prebivalištu podnositelja zahtjeva i svih članova obiteljskog domaćinstva, kao dokaz da oni čine obiteljsko domaćinstvo.
    > Stoga je uz zahtjev za besplatnu pokaznu kartu ZET, ZET-HŽ potrebno priložiti:
    > 1. izjavu o članovima obiteljskog domaćinstva,
    > 2. uvjerenje o prebivalištu podnositelja zahtjeva i svih članova obiteljskog domaćinstva,
    > 3. presliku osobne iskaznice podnositelja zahtjeva i svih članova obiteljskog domaćinstva,
    > 4. potvrde porezne uprave o visini dohotka odnositelja zahtjeva i svih članova obiteljskog domaćinstva ostvarenog u 2010.,
    > 5. potvrda o redovitom školovanju, statusu redovitog studenta, odnosno apsolventa sa studentskim pravima.

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sad ja zaključujem da se ovaj netko s boravištem ne broji? Ili kako?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo i sluzbeno s www.zagreb.hr: VAŽNO: MIJENJA SE KRAJNJI DATUM DOSTAVE ZAHTJEVA ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OLAKŠICU S TRAŽENOM DOKUMENTACIJOM ZA RANIJE UPISANU DJECU. NOVI DATUM JE: DO 30. LIPNJA 2011.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mama_28 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ja zaključujem da se ovaj netko s boravištem ne broji? Ili kako?
    ja zaključujem da ništa ne zaključujem, jer ako im je i za osobu koja ima samo boravište potrebna potvrda o prebivalištu na kojoj piše sasvim lijeva adresa, onda ne znam koji će im uopće k te potvrde o prebivalištu jer očito da ništa ne dokazuju. ili tu osobu koja ima samo boravište mogu jednostavno prešutjeti. ili tamo ljudi ne znaju čitati jer je očito da mi nisu odgovorili na pitanje o mom konkretnom slučaju nego su mi samo kopipejstali ono što sam i sama već pročitala.

ili mi je nešto u odgovoru promaknulo? ajmo, pametnije od mene, ako vas ima

da, promaknulo mi je nešto

Vezano uz vaš upit u vezi dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava na besplatnu pokaznu kartu ZET, ZET-HŽ, konkretno uvjerenja o prebivalištu, te osoba koje čine obiteljsko domaćinstvo izvešćujemo vas kak slijedi:

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad sam zvala naš vrtić
    - produžen je rok do 30.06. danas stavljaju obavijest
    - Potvrde sa porezne se vade za sve članove kućanstva, dakle i za djecu jer i djeca mogu po zakonu imati primanja (moram opet u općinu)
    - Uvjerenja o prebivalištu mogu biti i starija, dovoljne kopije (ja imam od prošle godine kad se manji rodio i to im je ok)
    - ako netko ima starije djete u vrtiću, ove godine upisuje mlađe dovoljno je iskopirati potvrde i napisati napomenu da su originali predani za starije dijete

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam zvala naš vrtić
    - produžen je rok do 30.06. danas stavljaju obavijest
    - Potvrde sa porezne se vade za sve članove kućanstva, dakle i za djecu jer i djeca mogu po zakonu imati primanja (moram opet u općinu)
    - Uvjerenja o prebivalištu mogu biti i starija, dovoljne kopije (ja imam od prošle godine kad se manji rodio i to im je ok)
    - ako netko ima starije djete u vrtiću, ove godine upisuje mlađe dovoljno je iskopirati potvrde i napisati napomenu da su originali predani za starije dijete
    Ja sam predala, i nisu tražili potvrde za djecu.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i još mi rekla žena da za mene pošto sam bila na komplikacijama i na porodiljnom cijelu godinu treba potvrda sa HZZOa....isto vrijedi za sve naknade koje se primaju a ne vide se u poreznoj potvrdi...zvala Grad oni rekli isto, ali nije još u službenom popisu dokumentacije.
    Bez potvrde sa HZZo moja su primanja prošle godine 0 i time nam je vrtić besplatan

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    i još mi rekla žena da za mene pošto sam bila na komplikacijama i na porodiljnom cijelu godinu treba potvrda sa HZZOa....isto vrijedi za sve naknade koje se primaju a ne vide se u poreznoj potvrdi...zvala Grad oni rekli isto, ali nije još u službenom popisu dokumentacije.
    Bez potvrde sa HZZo moja su primanja prošle godine 0 i time nam je vrtić besplatan
    Pa da. Super. Nije li to krasno?
    Zašto, o zašto zazivate dodatnu dokumentaciju, na osnovu čega biste to nosili ako ne piše na službenom dokumentu?
    Ne mogu to shvatiti, ubijte me.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ma kakve su to gluposti? ne pada mi na pamet niti jedan papir vaditi bez da mi se sluzbeno napise da moram
    ja jos uvijek cekam da napisu kad su upisi za nove... i da tamo vidim kaj ce izmislit da moramo donijet...
    meni je tak isto tajnica u vrticu rekla da cemo mi novi morat predavat potvrde o prihodima kod prijave pa sam poslije razmislila i shvatila da prica gluposti jer se to mora predat do 30.6. i ne pada mi na pamet da me rangiraju po prihodima... kad nas prime - onda ako ce trebat (a svi se nadamo da nece) cemo donijet i tocka...
    sad ce svaka baba u svom uredu izmislit neko svoje pravilo

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da. Super. Nije li to krasno?
    Zašto, o zašto zazivate dodatnu dokumentaciju, na osnovu čega biste to nosili ako ne piše na službenom dokumentu?
    Ne mogu to shvatiti, ubijte me.
    upravo tako! nigdje ne pise da naknade ulaze u prihode i amen
    potvrde se vade na poreznoj i to je to
    a nadamo se da nece niti trebat

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za to ne traže potvrde jer su nesposobni čak i prepisati što bi sve ulazilo u prihod
    npr kad se traži dječji doplatak, onda se za potvrde traži ovo:

Za utvrđivanje dohodovnog cenzusa:
    • potvrdu ISPLATITELJA PRIHODA o ostvarenim prihodima podnositelja zahtjeva i svih članova kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini (za dohodak od nesamostalnog rada, naknada zbog bolovanja, nezaposlenosti, porodnog dopusta, kao i za dohodak od samostalne djelatnosti o kojima Porezna uprava ne vodi evidenciju, tj. dohodak od samostalne djelatnosti za koju ne postoji obveza porezne prijave)
    • potvrdu POREZNE UPRAVE za dohodak od samostalnog rada o kojima Porezna uprava vodi evidenciju (dohodak od obrta, od zakupnine i najamnine i dr.
    •mirovinsku uputnicu ili presliku rješenja o mirovini za člana kućanstva
    Dokaze o prihodima ne podnosi podnositelj zahtjeva koji pravo ostvaruje za dijete s utvrđenim težim oštećenjem zdravlja. Također Vas upozoravamo da pravo na doplatak za djecu pripada od dana podnošenja zahtjeva, što znači da zahtjev trebate predati što ranije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače muž bio u gajnicama porezna Susedgrad, i rekli tam da za decu ne daju porezno uvjerenje

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    inače muž bio u gajnicama porezna Susedgrad, i rekli tam da za decu ne daju porezno uvjerenje
    Ovog ima samo kod nas - mene na općini Črnomerec pitali za dijete OIB i izdali mi poreznu potvrdu za malecku. Neš' ti prihoda...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nije mi jasno s obzirom da je s pravom produžen rok na 30.06. s obzirom da se još uopće ne zna ishod i rješenje i koje će biti cijene i koji će se kriteriji na kraju uopće uzimati u obzir, čemu sada vaditi to brdo dokumentacije koja izvjesno i vrlo vjerojatno na kraju neće biti niti potrebna?

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi jasno s obzirom da je s pravom produžen rok na 30.06. s obzirom da se još uopće ne zna ishod i rješenje i koje će biti cijene i koji će se
    kriteriji na kraju uopće uzimati u obzir, čemu sada vaditi to brdo dokumentacije koja izvjesno i vrlo vjerojatno na kraju neće biti niti potrebna?
    istog sam mišljenja... niti sam išla vaditi papire niti planiram....ako konačna odluka bude takva da ipak treba predati određenu dokumentaciju (a vjerujem da neće) onda ću krenuti u skupljanje... dotad mi nema smisla s time se zamarati...

vjerujem da dokumentaciju skupljaju obitelji koji će i po novome biti oslobođeni plaćanja vrtića tako da oni svakako trebaju predati papire zbog uvažavanja olakšice. Ali, kako je mirjana napisala, možda shvate da je tražena dokumentacija nepotpuna pa popis dokumentacije i prošire, tko će ga znati, pa onda bolje opet pričekati rasplet situacije...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam sve predala prije predprošli tjedan..nek se gone..uz sve probleme ne mogu pratiti i te njihove sjednice i prepucavanja....cure što će biti s upisima u vrtić kad su ovo pomaknuli na 30.06. i bez obzira kaj je meni u nekim stvarima gradonačelnik OK, ovo mi je glupo...ako zakon nije izglasan( bez obzira zašto je netko glasao kontra-politički, radi vlasti, iz uvjerenja da je zakon loš itd.) šta se on ima "puhat" ili ti "ubijat nasred trga" ljuljat po dječijim parkovima....nije prošlo i bok

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku

vjerujem da dokumentaciju skupljaju obitelji koji će i po novome biti oslobođeni plaćanja vrtića tako da oni svakako trebaju predati papire zbog uvažavanja olakšice. Ali, kako je mirjana napisala, možda shvate da je tražena dokumentacija nepotpuna pa popis dokumentacije i prošire, tko će ga znati, pa onda bolje opet pričekati rasplet situacije...
    Ja si samo ne želim dozvoliti da mi netko ispostavi uplatnicu na 2000 kuna, zato jer nisam predala papire, do nekog retroaktivnog datuma, j..... ziheraš sam.
    Posljednje uređivanje od Cathy : 26.04.2011. at 15:38

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam predala papire dan nakon sjednice, kad je posvuda pisano da se preporuce roditeljima da skupe dokumentaciju jer jos prica nije gotova. bila sam jedna od prvih koji su predali dokumentaciju i zena u tajnistvu je bila manje obavijestena od mene...jos sam joj objasnjavala kad mora po potvrdu o prebivalistu, a kad ne...nema mi nikakvog smisla da predajem ikakav papir za klince jer nemaju prihoda pogotovo kad na izjavi pisem da NEMA PRIHODA i da jos dokazujem da nemaju prihoda. mislim, mogli bi tak do stoljeca sedmog unazad dokazivati da smo uopce tu i da postojimo. isto kao i cathy ne mogu si dopustiti da mi izdaju racun pa da se jos neko vrijeme potezem s pricom samo zato sto nisam predala papire

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ..uz sve probleme ne mogu pratiti i te njihove sjednice i prepucavanja....
    ....nije prošlo i bok
    vidi se da ne pratić
    nije da nije prošlo. problem je i nastao u tome što JEST prošlo. na sjednici Gradske skupštine, 20. prosinca 2010. Skupština je prihvatila gradonačelnikov Prijedlog proračuna.
    ali smo mi u međuvremenu graknuli.
    pa je došlo do ovoga što je sada.

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    i bez obzira kaj je meni u nekim stvarima gradonačelnik OK,
    daj, molim te, napiši u čemu je ok. stvarno me zanima koji je razlog da su neki ljudi glasali za njega.
    (nije provokacija ni u najsitnijoj pomisli, stvarno me zanima)

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    nije mi jasno s obzirom da je s pravom produžen rok na 30.06. s obzirom da se još uopće ne zna ishod i rješenje i koje će biti cijene i koji će se kriteriji na kraju uopće uzimati u obzir, čemu sada vaditi to brdo dokumentacije koja izvjesno i vrlo vjerojatno na kraju neće biti niti potrebna?
    X

debeli potpis.
    a kad vidim kaj taj radi ovim penzičima pred policijom u Petrinjskoj. Taj izmišlja svoja pravila o prebivalištu i osobnoj iskaznici...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Nivi prvotno napisa Vidi poruku

za te olakšice koje bi obitelji s troje i više djece trebale imati po najnovijoj odluci, bi valjda trebao biti dovoljan samo rodni list za djecu jer niti članovi kućanstva niti primanja nisu relevantna u tom slučaju
    nitko si od nas ne želi i ne može priuštiti da mu zaračunaju punu cijenu, ali i na dan sjednice još 20.04. je bilo rečeno da će se rok produžiti, pa je samo bilo logično to pričekati
    i ja sam, ukoliko ne produlje rok, porezne namjeravala vaditi tek u petak, ali sad ne vidim nikakvog razloga za to budući da je ipak (s obzirom na stanačku strukturu u ministarstvu uprave :D) najizglednije da neće niti trebati

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Glede dokumentacije (ako ce biti potrebno, a madam se da nece): moze li umjesto potvrde o boravistu za dijete doci u obzir kopija putovnice? Jer, ako za odrasle vrijedi kopija osobne, putovnica bi bila isto ok, ipak je to identifikacijski dokument?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možeš imati putovnicu i sa neodgovarajućom adresom, starom npr jer to nije važno za putovnicu.
    Pri promjeni adrese ne mora se mijenjati putovnica, tako da to nije dobar dokument za prebivalište. Bar tako mislim.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cubana je u pravu, putovnica ne moze sluziti kao dokaz prebivalista
    samo osobna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •