Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bog je više volio Abela.
    Ovdje se želi ukazati na nedokučivost Božje volje,
    i Božjih odabira koji su iznad našeg ljudskog shvaćanja.
    Božja ljubav se ne može zaslužiti, ona je dar

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje se želi ukazati na nedokučivost Božje volje,
    i Božjih odabira koji su iznad našeg ljudskog shvaćanja.
    Božja ljubav se ne može zaslužiti, ona je dar
    tako je

ovdje se prvi put javlja tema o mlađem sinu koji ima prednost pred starijim,čime se očituje slobodan Božji izbor-i njegov prezir spram zemaljskih veličina(prema kojima prvorođenac dobiva sve),kao i njegova sklonost skromnijima

ta se tema često javlja u Postanku(npr Izak je omiljeniji od Jišmaela,Jakov od Ezava,Rahela od Lee....)

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    -i njegov prezir spram zemaljskih veličina(prema kojima prvorođenac dobiva sve)
    Ovo mogu shvatiti.
    Fgm, citirala sam gore Bibliju, nigdje se ne navodi da je Kajin dao lošiji prinos (tako sam nekako i ja mislila).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mogu shvatiti.
    Fgm, citirala sam gore Bibliju, nigdje se ne navodi da je Kajin dao lošiji prinos (tako sam nekako i ja mislila).
    poanta je u tome da nemožemo shvatiti...
    zbog čega se dešava da npr. jedna sestra iz iste obitelji dobije rak sa 25
    a druga živi zdrava do 85?
    nijedna od njih nije "zaslužila" to što je dobila.
    Bog zna zašto se stvari dešavaju i to zna bolje od nas,
    a Biblijske priče nisu bajka u kojoj se dobra sirota Pepeljuga udaje za princa,
    a zločeste polusestre završe tko zna gdje...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    poanta je u tome da nemožemo shvatiti...
    zbog čega se dešava da npr. jedna sestra iz iste obitelji dobije rak sa 25
    a druga živi zdrava do 85?
    nijedna od njih nije "zaslužila" to što je dobila.
    Bog zna zašto se stvari dešavaju i to zna bolje od nas,
    a Biblijske priče nisu bajka u kojoj se dobra sirota Pepeljuga udaje za princa,
    a zločeste polusestre završe tko zna gdje...
    Lijepo objašnjeno, tnx.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

fgm1236
    Ja mislim da je tu stvar u tome što je Abel dao žrtvu od prvine svoje stoke tj. od one najbolje šta je imao dok Kajin to nije napravio. Koliko me sjećanje služi on nije izabrao najbolje proizvode da bi ih darovao Bogu zato Njemu ta njegova žrtva nije bila draga!
    X i ja mislim ali iskreno i mene boli i ne shvaćam te "prevare" Jakova..pa Božije miljenike u Starome Zavjetu itd....usporedba s bolesnom i dugovjećnom sestrom može proć ako razmišlamo o Božijoj volji i onome što je najbolje za nas...ali kod Kajina, Abela, Jakova,Ezava se radi koji je BOGU draži, miliji a ne o tome što je Bog odabrao od svoje volje kao najbolje za njih.....mislim Bog ih je obojicu stvorio...bez obzira što imamo svoju volju, svi nekako vole reć da nam je sve zapisano, pa po tome je meni čudno to "da je Bog bio uzrok ubojstva među braćom"....

no tu smo temu već prevrnuli

Zdenka 2 dobro došla...ništa nisi propustila na Rodi

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Sretan Uskrs svima i od mene! Ove godine sam uspjela provesti pripreme za Uskrs i korizmena odricanja, a jedno od njih je bilo pisanje na Rodi.

Ove godine sam prvi puta bila na svim obredima s djecom. M je ministrirao, a B je bila neočekivano zainteresirana i mirna. Dogodio se trenutak kad osjetiš da ti se uloženo vraća.

Željela bih ponijeti tu radost Uskrsa i njezina utjecaja na moju obitelj u cijelu ovu godinu.
    He he, i mislila sam da si nas se odrekla
    Eh, nadam se da će se i meni za koju godinu vratiti uloženo. Za sada je moje djetešce sve razigranije pod misom, čak smo prije dva tjedna dobili upozorenje jer je ciknula baš u trenutku pretvorbe vina u krv i kruha u tijelo Kristovo. Odmah sam ju izvela van i obećala obožavanom Fra Tomi da ćemo ubuduće biti odzada. Kaže on, ne smeta njemu, ali dolaze mu ljudi s pritužbama, kao, nemaju mira ni u crkvi. Misim da ćemo ipak morati na dječju misu u 11 sati, iako, tada misu drži župnik čije mi se propovijedi baš i ne sviđaju.

fgm1236, dobro došla i jako mi je drago što si se vratila vjeri
    ivana zg, sigurna sam da se kod tebe skupio i umor i žeđ za mirom, za Bogom, samoćom... Baš često razmišljam o tebi, nekako smo slične u tim forama gdje se kačimo za svaku svoju misao. Netko drugi možda ni ne primjeti što mu je proletjelo kroz glavu, a meni se nekada čini da sam i previše svjesna svojih misli (znam da ovo sad zvuči prefilozofski). To što si pomislila za dijete, sigurna sam da je svaka majka u određenom trenutku pomislila, samo, nije možda tome toliko dala pažnje. Preosjetljiva si, ženo, u tome je riječ.
    Grlim tebe i malenu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •