Jel netko kupovao 5u1 za docijepljivanje? Kako se to onda s pedijatrom dogovorite, nije problem?
ANA09, a zakaj ste do sad htjeli GSK?
Pretpostavljam da niste, nego vam je to sugerirala pedijatrica.
I sad se našla u nezgodnoj situaciji.
Kao prvo, nepotrebno ste tri puta kupovali skupi 6u1.
Drugo, sad je pedijatrici nekak nezgodno dati vam besplatno cjepivo kakvo ste cijelo vrijeme mogli dobivati.
Treće, umjesto da sad lijepo cijepi dijete sa Sanofijevim 5u1 cjepivo, ona nudi da dijete peti put cijepi protiv hepatitisa B - sa 6u1. Nevjerojatno.
Četvrto, zakaj platiti 520 kn za 5u1 cjepivo od GSK, kad je Sanofijevo besplatno?
s tvojom pedijatricom to sigurno neće biti problem, koliko god to besmisleno bilo.Jel netko kupovao 5u1 za docijepljivanje? Kako se to onda s pedijatrom dogovorite, nije problem?
Ne kužim tu pedijatricu.....
Posljednje uređivanje od mujica : 17.05.2011. at 20:59
Ja sam bila sigurna da su nam rekli kad smo bili na cijepljenju s 4 mjeseca da je to 5u1 i da je sa 6 mjeseci cjepivo isto kao ono prvo sa 2 mjeseca , dakle 6u1 ,ali danas zvala pedijatricu i rekli mi da je sva tri puta bilo 6u1 kao što si napisao i da oni i s 18 mjeseci uredno cijepe sa 6 u 1 . Glava će mi eksplodirati od razmišljanja o tome , znam da su nam s 4 mj. rekli da daju 5u1 a sad druga priča a u knjižicu upisuju nešto treće... Stvarno ne znam što da radim s ovim cijepljenjem...
ma ne brini.
srećom, djeca su izdržljiva
u biti, ništa od toga nije loše ni opasno.
Samo je nešto manje ili više potrebno.
Ali nikakva šteta djetetu neće biti ni u jednoj od varijanti koje ti se nude.
bebonja ima 14 mjeseci i krajem slj. tjedna je trebao primiti Priorix. Dva tjedna iza toga krecemo na more i ostajemo cijelo ljeto.
e sad, ovaj vikend je imao blagu zelucanu virozu. dva dana je imao proljev, prvi dan dva puta, drugi dan samo jednom. u noci izmedju ta dva dana je povratio nakon dojenja. nije imao nikakvu temperaturu ni bio cendrav, nista.
Zanima me smije li se cijepiti Priorixom tocno tjedan dan iza takve virozice? (rekla bi da je viroza jer sam i ja imala proljev a i tata mu)
Najradije bih odgodila ali za tri tjedna idemo na more a njemu je putovanje stresno pa ga nebi cijepila tik prije puta a ne mogu odgoditi cijepljenja samo za tjedan dana jer su termini kod pedice popunjeni unaprijed po mjesec dana, jedva bih se ugurala za tri tjedna.
sta da radim?
ma da jedno više ili manje...samo derite i filajte dijete izdržljivi su oni-kao da je dijete pokusni kunić...kako pedijatrica smije dati dozu više jednog cijepiva nego je ono propisano zakonom?! Ljudi moji pa nisu to bomboni to su lijekovi s vrlo mogućim nus pojavama i radi se o vašoj djeci a ne o lutki Barbie!?
Nego Mujice taj 5u1 meni je pedijatar rekao da on neće cijepit s onim GSK i šta sad? Mada je moja imala reakciju gadnu na 5u1 od GSK ali već smo jednom o tome rasprvljali kako su doktori nesložni oko toga koliko je loše miješati cijepiva tj. koristiti kao ista cijepiva različitih proizvođaća-ako si se počeo cijepiti s jednim "proizvođaćem" to treba nastaviti do kraja.
Inače ja mislim da sam 95% odlučila da svoje dijete ne cijepim ni Priorixom niti Mo-Pa-Ru.....ako se mogu ne cijepiti djeca koja su alergična na jaja možemo i mi!
Moje su obje sestre nakon cijepljenja Mo-Pa-Ru nakon 2g jedna obolila od rubeole a jedna opako od ospica-tako da je dokazano da cijepivo ne samo da ne stvara doživotnu imunost nego ni ne sprječava teže oboljenje npr.od ospica (znam da češ ti sad reć; a šta bi se tek dogodilo da ti se sestra nije cijepila).
Isto tako je i s hripavcem-ni cijepivo ni preboljena bolest ne sprečavaju ponovno oboljenje od hripavca.
Stvarno me smetaju ne educirani pedijatri po pitanju cijepiva a još više ne informirani roditelji koji često puta neznaju ni koje cijepivo daje njihov pedijatar djetetu-samo ga dovedu na cijepljene i odu kući-meni to nikad neće biti jasno!
Sretno vam ljudi, puno zdravlja i nikakvih nus-pojava od cijepiva vam želim.