Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima moj ranch sa tim što ne želim da mi djetetu glavni cilj (zapravo ne želim da mu ikad to bude cilj) u životu bude poslovan uspijeh i novac?
    Ali Roza, školovanje ne znači da ti je cilj poslovni uspjeh i novac. Ja sam podosta školovana ali jako daleko od tge slike. I moji roditelji su mi usađivali vrijedosti koje su podrazumijevale i obrazovanje i ideale koji su daleko od materijalnog.

Ali svatko ima svoje razloge, to uopće nije upitno.

Moje konkretno pitanje je - kako riješiti problem situacije?
    Ne mislim kao provokaciju nego me baš zanima.

Inače tema je malo previše borbena skoro da poželim neki podrškasti topic na kojem se ne bi previše drvilo o ni ekstremnim primjerima, ni o razlozima, niti bi se itko vrijeđao, nego baš konkretni savjeti... kako motivirati djecu, kako ih socijalizirati, kako im pružiti dodatno znanje ili neke teme predstaviti na zanimljiv i razumljiv način - bilo da su djeca homskulana ili se radi samo o dodatnom radu s djecom pored redovnog obrazovanja (iz bilo kojeg razloga). Jer mislim da bi sve to moglo biti korisno svakome tko ima djecu i brine se o njihovom obrazovanju. Dok se iz ovog do sada može malo korisnog izvući.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Ali Roza, školovanje ne znači da ti je cilj poslovni uspjeh i novac. Ja sam podosta školovana ali jako daleko od tge slike. I moji roditelji su mi usađivali vrijedosti koje su podrazumijevale i obrazovanje i ideale koji su daleko od materijalnog.
    Slažem se, i uopće mi je čudna ideja da je cilj obrazovanja novac i poslovni uspjeh. Nekima jest, ali svima?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, i uopće mi je čudna ideja da je cilj obrazovanja novac i poslovni uspjeh. Nekima jest, ali svima?
    Ma ne bi baš rekla da je samo nekima, više bi rekla da je večini. Na kraju krajeva se mnogima svodi na egzistenciju a tu pak nema previše početne romantike.

Pomi nisam skužila pitanje, kako bi rješila situaciju? Koju? Trenutnu situaciju u državi? Mir u svijetu? Glad u Africi? Ili kako je onaj M.B. rekao siromaštvo u prašumama Australije?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne bi baš rekla da je samo nekima, više bi rekla da je večini. Na kraju krajeva se mnogima svodi na egzistenciju a tu pak nema previše početne romantike.
    Znači, kako god okreneš, visoko obrazovanje je... ništa. Bilo željeno ili neželjeno, s entuzijazmom ili bez, većina ih se školuje iz isključivo materijalnih pobuda, a na kraju mnogi neslavno završe, boreći se za egzistenciju.
    A rekla bih da ima i drugih primjeraka poput mene. Koji su studirali ono što vole i čime su se htjeli baviti i kojima krajnji cilj nije novac i poslovni uspjeh.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •