Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja i dalje pitam : vi mislite da su ljudi sa završenom (samo) srednjom školom ili zanatom , neobrazovani ?!
    Stvarno zanimljivo, ako je tako. Obzirom da je postotak visokoobrazovanih u svim zemljama (pa i onim puno demokaratičnijim i bogatijim od nas ) vrlo mali. Osim toga čini mi se krajnje nerealno očekivati da će skoro sva djeca od nas na forumu završiti fakultete, osobno ja u tome ne vidim nikakav problem , osim ako roditelj ne bude silno razočaran u tom slučaju obzirom da njegova očekivanja nisu ostvarena.
    Druga stvar je cijeloživotno učenje sa papirom ili bez, nekako u zadnje vrijeme ovo bez papira počinje funkcionirati i kod nas i to je odlično.Neki ljudi se počinju obrazovati isključivo zbog sebe i boljih znanja , bez obzira na napredovanje u karijeri ili na poslu.
    Što se tiče onog djela sa papirom , on daleko više šteka, visoka učilišta nisu još dovoljno (ili nikako) otvorena prema ljudima koji žele studirati kakon određenog životnog iskustava , nakon odrađenih godina staža i kad su već podigli djecu...nekako se nadam da će to u budućnosti biti bolje omogućeno.
    Ja sam isto stekla taj dojam, a pogotovo sam stekla dojam da iako se dosta njih slaže sa HSom, nitko zapravo ne vjeruje da bi HSana djeca mogla ikada biti veoma obrazovana i parirat akademskim građanima po općoj obrazovanosti i kulturi - to je ono kao svima teoretski moguće, ali u praksi svi briju da nema šanse.
    Već sam rekla da sam pročitala da kod nas samo 10% studenata završi fakultet u roku ostali se vucaraju godinama i često ga nikada niti ne završe.

Ovo cjeloživotno učenje je tako važno. Ne mogu opisati koliko sam uživala kad bih vidjela svoju nonu kako i od 85-6 godina strastveno kupuje knjige i čita, upija znanje, oduševljava se informacija koje saznaje - takva je bila cjeli život, podigla sama bez muža 5 djece, 3 sahranila, težak je život živila, ali je uvijek baš uvijek nalazila vremena za svoju najveću strast, ućenje. Po meni je bila obrazovanija od 90% školski visoko obrazovanih ljudi koje poznajem, a sve je samu sebe naučila jer je željela znati.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo cjeloživotno učenje je tako važno. Ne mogu opisati koliko sam uživala kad bih vidjela svoju nonu kako i od 85-6 godina strastveno kupuje knjige i čita, upija znanje, oduševljava se informacija koje saznaje - takva je bila cjeli život, podigla sama bez muža 5 djece, 3 sahranila, težak je život živila, ali je uvijek baš uvijek nalazila vremena za svoju najveću strast, ućenje. Po meni je bila obrazovanija od 90% školski visoko obrazovanih ljudi koje poznajem, a sve je samu sebe naučila jer je željela znati.
    To je ono što bih najradije postigla kod svoje djece, želja za znanjem, interes za učenje. Jer bez toga nema ničeg od obrazovanja, ni kod redovno školovane ni kod homskulane djece. Možda bi se trebali obrazovati samo oni koji tu želju zaista osjećaju? Ali tko će se usuditi takvu odluku u potpunosti prepustiti svojoj djeci?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    To je ono što bih najradije postigla kod svoje djece, želja za znanjem, interes za učenje. Jer bez toga nema ničeg od obrazovanja, ni kod redovno školovane ni kod homskulane djece. Možda bi se trebali obrazovati samo oni koji tu želju zaista osjećaju? Ali tko će se usuditi takvu odluku u potpunosti prepustiti svojoj djeci?
    hoće li biti previše nabrijano ako kažem da je ogroman postotak te želje urođen?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    hoće li biti previše nabrijano ako kažem da je ogroman postotak te želje urođen?
    Pa kako to da je tako rijetko srećemo? Kako to da većina populacije (svake dobi) radije sjedi pred tv-om?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa kako to da je tako rijetko srećemo? Kako to da većina populacije (svake dobi) radije sjedi pred tv-om?
    pa rekla bi da je to prijenos s koljena na koljeno, ili da se tu želju ubije. Ili da je puno lakše krenuti lakšim putem...kao i kod jednostavnih odabira: dal da kuham il da si napravim sendvic s majonezom :D
    Ali moje je iskustvo da u istim familijama imaš ljude koji žude za učenjem i znanjem-i one koji bi najradije radili rukama, stvarali, producirali, pa one što bi najradije sjedili pred TVom...tako da vjerujem u velik postotak utjecaja onog šta je "u nama".

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

iz mog iskustva nije tako. ljudi vole učiti, jedino što ne vole svi učiti iste stvari. moja okolina ne sjedi pred tv-om.

i može se i sa srednjom školom školom zarađivati velike solde, samo treba znati izabrati školu i onda redovno polagati seminare da ostaneš broj 1 u svom poslu. i naravno raditi kako treba.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I efekat loseg ucitelja angazovan roditelj moze da neutralise.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •