sirius prvotno napisa
Ja i dalje pitam : vi mislite da su ljudi sa završenom (samo) srednjom školom ili zanatom , neobrazovani ?!
Stvarno zanimljivo, ako je tako. Obzirom da je postotak visokoobrazovanih u svim zemljama (pa i onim puno demokaratičnijim i bogatijim od nas ) vrlo mali. Osim toga čini mi se krajnje nerealno očekivati da će skoro sva djeca od nas na forumu završiti fakultete, osobno ja u tome ne vidim nikakav problem , osim ako roditelj ne bude silno razočaran u tom slučaju obzirom da njegova očekivanja nisu ostvarena.
Druga stvar je cijeloživotno učenje sa papirom ili bez, nekako u zadnje vrijeme ovo bez papira počinje funkcionirati i kod nas i to je odlično.Neki ljudi se počinju obrazovati isključivo zbog sebe i boljih znanja , bez obzira na napredovanje u karijeri ili na poslu.
Što se tiče onog djela sa papirom , on daleko više šteka, visoka učilišta nisu još dovoljno (ili nikako) otvorena prema ljudima koji žele studirati kakon određenog životnog iskustava , nakon odrađenih godina staža i kad su već podigli djecu...nekako se nadam da će to u budućnosti biti bolje omogućeno.