Stranica 4 od 45 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije jasno kako su doktori ili bilo koji drugi udravstveni djelatnici mogli odvojiti (najvjerojatniju) majku od djeteta.

Ne mislite li valjda da je doktor vukao dijete na jednu stranu, a majka na drugu, pa doktor bio jači, pobjegao s djetetom a medicinske sestre i bolničari potjerali majku kući?

Koliko ja shvaćam članak, doktor je prema svojoj savjesti odbio napisati ženi ono što je od njega tražila, jer za to nije imao dokaza.

A tko ju je i na koji način odvojio od djeteta ne vidim iz članka, ali siguran sam da doktori nisu u položaju da žene prisilno odvajaju od djece, sve i da hoće.

ja bih voljela znati što ti smatraš pod prisilnim? samo ovo naprasno navlačenje? ozbiljno me zanima što je po tebi prisilno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, srećom da nitko nije prijavio nestanak . A takvi malci se teško nalaze u kolijevkama još su svi u rodilištu. Ja bih uvela DNK analizu za sve da se obmah crno na bijelo još u rodilištu zna tko je mater i ćaća.
    Pretostavljam da su policiji i djelatnicima socijalne skrbi bili dovoljni svjedoci ( i bez DNK analize).

Ali smatram da nije posao ginekologa ili neonatologa dokazivati da je ona rodila dijete. Ni uz pomoć svjedoka niti pomoću DNK analize.

Zato je idiotska ova hajka na postupke zdravstvenih djelatnika u ovoj situaciji jer su postupili ispravno prijavivši policiji sumnju.
    a ja pret

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih voljela znati što ti smatraš pod prisilnim? samo ovo naprasno navlačenje? ozbiljno me zanima što je po tebi prisilno.
    a ja bih volio znati kakvu si ti prisilu zamišljaš da su zdravstveni djelatnici primijenili.
    ja nisam dovoljno maštovit da si bilo kakvu zamislim.
    Posljednje uređivanje od mujica : 09.08.2011. at 23:43

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možemo se mi tu nadmudrivati koliko hoćemo, no činjenica je da porod kod kuće u Hrvatskoj nije ilegalna "rabota", činjenica je da žena koja je rodila doma ima pravo na skrb, kao što zakon kaže, ljudi SKRB!!!! (dajte pročitajte cijeli niže citran dio zakona), a ne maltretiranje kojem je bila izložena - jer odvajanje od djeteta 2 dana nakon porada jest maltreriranje, bez obzira bila bahata ili ne, odbijala pregled ili ne , sumnjali u njeno majčinstvo ili ne. Da su liječnici djelovali u interesu djeteta, ne bi ga odvojili od "žene" koja ga je donijela sve dok se ne dokaže da mu to nije majka jer u tom trenu mu je ona jedina majka i bolje da je s njome nego samo na odjelu na kojem sigurno ne radi po jedna osoba na svako dijete.

Hipotetski da rodim kod kuće, i zovem pedijatre, prema navedenom zakonu, da me dođu doma pregledati, mene i moje dijete jer imam pravo na to prema niže navedenom zakonu, kako bi reagirali, što mislite? Poslali hitnu, napravili paniku, htjeli dijete našopati antibioticima jer sam eto rodilia u "nehigijenskim uvjetima" ili mi čestitali, radovali se sa mnom i rekli mi da sam hrabra što sam se odlučila za porod kod kuće?

Porod kod kuće, opasna ili ne, pravo je svake žene, slagali se mi s njime ili ne, željeli ga mi ili ne.
    No logika mi nalaže, ako se i same primalje, konkretno i hrvatske primalje, zalažu za potpuno reguliranje i omogućavanje poroda kod kuće, zbog čega on ne bi bio reguliran i omogućen? Za sve ostale koji ne žele porod kod kuće, ima bolnica, zaboga!!!

Zdravstveni sustav je tu valjda da bi skrbio o nama, o našoj djeci ili sa mnom nešto nije u redu pa ne znam čitati zakon kako treba i trebam biti građanka pokorna?

.5.2.2. Partalna skrb
    1.5.2.2.1. Stručna pomoć pri porodu u kući i prijevozu do rodilišta
    Pomoć doktora i primalje pri porodu u kući i pri prijevozu do rodilišta.
    Izvršitelji: tim zdravstvene zaštite žena u suradnji s drugim djelatnostima primarne zdravstvene zaštite.

1.5.2.3. Postpartalna skrb
    1.5.2.3.1. Kontrolni pregled babinjače
    U stanu babinjače nakon poroda kod kuće te obvezno 6 tjedana nakon poroda.
    Izvršitelji: tim zdravstvene zaštite žena, nakon poroda kod kuće u suradnji s patronažnom djelatnošću, a 6 tjedana nakon poroda u ordinaciji zdravstvene zaštite žena u suradnji s patronažnom djelatnošću.

1.5.2.3.2. Promicanje zdravlja i zdravstveno prosvjećivanje babinjače
    Upute o osobnoj higijeni nakon poroda i higijeni novorođenčeta, tehnici dojenja, prevenciji ragada i mastitisa:
    – putem individualnih savjeta,
    – korištenjem tiskanih zdravstveno-odgojnih materijala.
    Izvršitelji: izabrani tim zdravstvene zaštite žena, patronažna djelatnost, a u zdravstvenom prosvjećivanju sudionici su i druge djelatnosti primarne zdravstvene zaštite te zavodi za javno zdravstvo i druge djelatnosti.

Ovaj Zakon ne odnosi se samo na hitni kućni porod (uopće se ne referira na slučajnost) i ne regulira namjerni planirani porod kod kuće, pa kao takav nije kažnjivo djelo.
    Posljednje uređivanje od Indi : 09.08.2011. at 23:46

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

a ja bih volio znati kakvu si ti prisilu zamišljaš da su zdravstveni djelatnici primijenili.
    ja nisam dovoljno maštovit da si bilo kakvu zamislim.
    pa ne zamišljam silu, fizičku silu jel...i ne moram si je zamišljati. bila sam prvorotka jednom...i u bolnici...i odvojena od djeteta. i nitko mi ga nije otrgnuo iz ruku...već sam ga ja pristojno prepustila vjerujući u ono što mi govore. zašto bi čovjek pomislio da lažu, dok se to ne pokaže takvim?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Indi prvotno napisa Vidi poruku
    Porod kod kuće, opasna ili ne, pravo je svake žene, slagali se mi s njime ili ne, željeli ga mi ili ne.
    No logika mi nalaže, ako se i same primalje, konkretno i hrvatske primalje, zalažu za potpuno reguliranje i omogućavanje poroda kod kuće, zbog čega on ne bi bio reguliran i omogućen? Za sve ostale koji ne žele porod kod kuće, ima bolnica, zaboga!!!
    Veliki X

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da su liječnici djelovali u interesu djeteta, ne bi ga odvojili od "žene" koja ga je donijela sve dok se ne dokaže da mu to nije majka jer u tom trenu mu je ona jedina majka i bolje da je s njome nego samo na odjelu na kojem sigurno ne radi po jedna osoba na svako dijete.
    Eto još jedne.......
    Ma, naravno da dva dana nakon poroda dijete ne valja odvojiti na dva dana od majke.
    Ali ponavljam: liječnici nisu, niti ne mogu odvojiti majku od djeteta.
    Oni prijavljuju sumnju da dijete nije njezino.
    Sasvim opravdano.
    Policija i djelatnici socijalne službe su krivi što je majka bila odvojena od djeteta dok su oni dokazivali da je dijete njezino. Ako je istina da su ih odvojili. Moglo se dokazivanje provesti i na taj način da majka i dijete budu stalno zajedno.
    Ali, posljednji put ponavljam, to nisu učinili liječnici.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa ne zamišljam silu, fizičku silu jel...i ne moram si je zamišljati. bila sam prvorotka jednom...i u bolnici...i odvojena od djeteta. i nitko mi ga nije otrgnuo iz ruku...već sam ga ja pristojno prepustila vjerujući u ono što mi govore. zašto bi čovjek pomislio da lažu, dok se to ne pokaže takvim?
    Lagali su ti samo zato da te nepotrebno odvoje od djeteta? Čisto iz zlobe?
    Misliš da su su se ovoj ženi izlagali da postoji neki zdrvstveni razlog zbog kojega se mora odvojiti od djeteta na dva dana?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eto još jedne.......
    Ma, naravno da dva dana nakon poroda dijete ne valja odvojiti na dva dana od majke.
    Ali ponavljam: liječnici nisu, niti ne mogu odvojiti majku od djeteta.
    Oni prijavljuju sumnju da dijete nije njezino.
    Sasvim opravdano.
    Policija i djelatnici socijalne službe su krivi što je majka bila odvojena od djeteta dok su oni dokazivali da je dijete njezino. Ako je istina da su ih odvojili. Moglo se dokazivanje provesti i na taj način da majka i dijete budu stalno zajedno.
    Ali, posljednji put ponavljam, to nisu učinili liječnici.
    Ma čovječe, je li navedeno ranije da se u toj istoj bolnici odvajaju i djeca od majki koja su rođena u toj istoj bolnici ili se meni priviđa?
    Ne mogu odvojiti, samo su odvojili - ovo već nalikuje na Ionesca i teatar apsurda. Nisu liječnici i medicinsko osoblje, nego je policajac i socijalna služba ušetala i odnijela dijete u drugi dio bolnice, oni su propisali da se to treba napraviti, a-ha?!

Prijavljuju sasvim opravdano?
    Zašto baš ta žena i to dijete, ako smo već ranije čitali po novinama o porodima kod kuće, ne sjećam se da su se prema ikome ponašali ovako, mada ne znam je li o istoj bolnici doista i riječ.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pa dovoljno je da bebu stave na drugi odjel (makar i na promatranje) i eto ti odvojenosti i stete.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Čitam sad recentan broj med časopisa Perinatologija i ginekologija (HR) gdje opisuju izvanbolnička rodilišta koja su zatvorena jer nemaju uvjeta pa otvorena iz političkih razloga bez većih promjena u opremi (nemaju operacijske sale), i kako su statistike u tim rodilištima zaista dobri po pitanju večinu pokazatelja.

E sad neka mi netko objasni razliku između rađanje u izvanbolničkom rodilištu i doma?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čekaj malo, zar se radi o "uobičajenom" odvajanju - u stilu da rodilja leži na bolničkom krevetu, a dijete u dječjem krevetiću?

Pa to je uobičajeno i ako se nekome ne sviđa na to ne mora pristati.
    A pogotovo ne mislim da bi na to pristala žena koja je odlučila roditi kod kuće.

Zato mislim da se pod odvajanjem ovdje misli na nešto drastičnije.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lagali su ti samo zato da te nepotrebno odvoje od djeteta? Čisto iz zlobe?
    Misliš da su su se ovoj ženi izlagali da postoji neki zdrvstveni razlog zbog kojega se mora odvojiti od djeteta na dva dana?
    ne znam radi čega je...ako si u bolnici u kojoj si u istoj sobi s bebom, kažu od rođenja...pa ti rodiš oko 22...i u sobu dođeš oko 24...npr..i kažu ti da će uzeti bebu samo na pregled i odmah će je vratiti...jel...i ode teta..a ti čekaš...i onda ti mama koja je s tobom u sobi kaže..ne moraš čekati - neće ti ga donijeti do jutra...to ti je rekla da te smiri i da se malo odmoriš?????
    ali nije tema....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jako odvajanje....

uostalom... jesi li tražila da ti vrate dijete, pa su odbili?
    Ili si ipak odspavala?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Čekaj malo, zar se radi o "uobičajenom" odvajanju - u stilu da rodilja leži na bolničkom krevetu, a dijete u dječjem krevetiću?

Pa to je uobičajeno i ako se nekome ne sviđa na to ne mora pristati.
    A pogotovo ne mislim da bi na to pristala žena koja je odlučila roditi kod kuće.

Zato mislim da se pod odvajanjem ovdje misli na nešto drastičnije.
    što je "uobičajeno"? u kojem krevetiću? ja ne razumijem... zar nije odvajanje kad mama ne može do bebe...?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

jako odvajanje....

uostalom... jesi li tražila da ti vrate dijete, pa su odbili?
    Ili si ipak odspavala?
    sve sam ja tražila i nisam spavala....
    aaaaaaa.sad mi je jasno...pa tebi to nije odvajanje..

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To je nebitno u ovom kontekstu.... iz ovog dijela teksta meni izgleda da se radilo o malo drukčijem odvajanju - prisilnom. Za koje liječnici nemaju niti mogućnosti niti su za to ovlašteni.
    Taj potez mlade žene potaknuo je sumnju liječnika u istinitost njezinih navoda, pa su pozvali policiju i socijalnu službu, a majku i bebu razdvojili dok se situacija ne raščisti.
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.08.2011. at 00:08

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Indi, svi smo se već bezbroj puta složili s ovim.
    Da za porod kod kuće, reguliran i omogućen (s dobrom logistikom).

Uostalom, tada ni ne bi dolazilo do ovakvih nebuloznih situacija.

Mujice, u nekim rodilištima je još uvijek praksa da se dijete nakon poroda odnese od majke i tijekom boravka u bolnici su bebe u jednoj prostoriji, dok su majke u svojim sobama. Nisu zajedno, nisu u istoj prostoriji, nije riječ o krevetima i sl. Viđaju se valjda na podojima ili kako već.
    I da, to je prestrašno i stvarno nemam pojma što bi učinila da moram roditi u takvoj bolnici.
    Mislim da je ovdje o takvom odvajanju riječ, ali nisam sigurna

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mujica, razdvajaju, ali što kaže blackberry nije tema

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pčelica Mara, ako je o takvom odvajanju riječ, cijeli mi članak nema smisla.
    Jer sumnjam da bi žena koja je odlučila roditi kod kuće pristala na hospitalizaciju od dva dana u takvim uvjetima. A doktori ju ne mogu prisiliti na hospitalizaciju.

(off topic - blackberry, ne vidim ništa dramatičnog u takvom načinu smještaja novorođenčadi - u odvojenim sobama)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    mujica, razdvajaju, ali što kaže blackberry nije tema
    Pa što onda?
    Tko je ikada dokazao da je to štetno za dijete ili majku?

Jesi li ti poremećena jer su te bili odvojili od majke nakon poroda?
    Ili tvoje dijete?
    Ili blackberry? Ili ja? Ili moja djeca?

Malo se previše dramatizira oko toga.

baš volim offtopičariti
    Posljednje uređivanje od mujica : 10.08.2011. at 00:21

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pčelica Mara, ako je o takvom odvajanju riječ, cijeli mi članak nema smisla.
    Jer sumnjam da bi žena koja je odlučila roditi kod kuće pristala na hospitalizaciju od dva dana u takvim uvjetima. A doktori ju ne mogu prisiliti na hospitalizaciju.

(off topic - blackberry, ne vidim ništa dramatičnog u takvom načinu smještaja novorođenčadi - u odvojenim sobama)
    kako ne mogu? ako su zvali policiju i socijanu...još da je otišla kući...super bi bilo...

i da...ja vidim puno toga dramatičnog, zato i jesam drugi put rodila kući.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kako ne mogu? ako su zvali policiju i socijanu...još da je otišla kući...super bi bilo...
    Ne.
    Doktori ju ne mogu prisiliti na hospitalizaciju.
    Kao što junisu niti mogli prisiliti na porod u bolnici.
    Policiju i socijalnu službu su s pravom pozvali.

A onaj koji je tebi izdao potvrdu da si majka svog drugog djeteta je pogriješio ako ju je izdao samo na temelju tvoje izjave.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nitko tko nije na vlastitoj koži okusio pogreške doktora, koje očito ovdje po mnogima skoro pa da nisu moguće, ne zna kako je to kad potpuno izgubiš povjerenje u struku i u sustav. A ove izjave tipa, sigurnije je u bolnici nego doma meni osobno toliko paraju uši da mi je možda bolje da ne pišem na ovoj temi.
    Ja te u potpunosti potpisujem!!! I bolje je da ni ne čitam ovu temu jer mi već para iz ušiju izlazi! Još kad vidim kako se jedan mudonja raspištoljio na ovoj temi, a nema blage veze kako je roditi i kako je biti majka, a upravo o tome priča- dođe mi da iskočim iz vlastite kože! Upravo sam se na ovu temu posvađala sa jednim takvim mudonjom koji naravno ne razumije! Ali dobro, za muško mi ni nije čudo, ali kad žensko ne razumije-e to mi je nezamislivo! Baj, baj-nije ova tema za mene koja ne pamti kad je zadnji put imala dobro iskustvo sa svetim hrvatskim zdravstvom!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Još kad vidim kako se jedan mudonja raspištoljio na ovoj temi, a nema blage veze kako je roditi i kako je biti majka, a upravo o tome priča- dođe mi da iskočim iz vlastite kože!
    Koja kokoš!

Zar je potrebno roditi sedmero djece da bi se shvatilo da netko tko nije vidio da je ona rodila dijete nema na temelju čega napisati da je ona majka?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne.
    Doktori ju ne mogu prisiliti na hospitalizaciju.
    Kao što junisu niti mogli prisiliti na porod u bolnici.
    Policiju i socijalnu službu su s pravom pozvali.

A onaj koji je tebi izdao potvrdu da si majka svog drugog djeteta je pogriješio ako ju je izdao samo na temelju tvoje izjave.
    znači, mogla je komotno otić? sa bebom? bez bebe? ništa više ne razumijem.
    a moje dijete mi nisu potvrdili..jel...na temelju moje izjave...već na temelju dokumentacije o trudnoći, pregleda pedijatra po porodu...kojemu očigledno niam bila sumnjiva pa nije pozvao policiju i socijalnu...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bebe na placu, Djed Mraz, mudonje i kokoši... tema je živopisna, ako ništa drugo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesam li ja poremećena radi toga ili nečeg drugog ne znam

ali razdvajanje ne mora biti kao u kavkaskom krugu kredom
    i razdvaja se
    na način da ti jednostavno ne donesu dijete
    jer im se ne da

ninči nitko ovdje ne glorificira sveto hrvatsko zdravstvo
    a ako onaj tko nije rodio nema pravo tu raspravljati, to znači da ni žene koje nisu rodile, koje možda neće nikad roditi nemaju tu pristup?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Koja kokoš!

Zar je potrebno roditi sedmero djece da bi se shvatilo da netko tko nije vidio da je ona rodila dijete nema na temelju čega napisati da je ona majka?
    mujice...ne vodiš bebu pedijatru da napiše da si ti majka tom djetetu. nije to svrha. već pregled sam po sebi. u matičnom uredu ne bi ni trebali tražiti tu potvrdu, jer tako ne stoji u zakonu. pedijatar može napisati samo da je ta majka izjavila da je rodila, pregledati je li beba ok...i ne mora ništa više. a u matici za upis bitrebali biti potebni samo svjedoci, koji će posvjedočiti da je ta majka rodila. ALI, ako netko posumnja...onda je očigledno sve dozvoljeno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Pa netko je napisao da zna malo više o cijeloj priči i da se žena ponašala bahato.
    A to mi se baš lijepo slaže uz cijelu priču oko odbijanja pregleda.
    Vidiš kako svi krojimo priču kako nama više odgovara
    sto je u biti bahato ponasanje u ovoj kombinaciji?

pa meni ovdje doktor prvo mora objasniti kompletnu proceduru pregleda kroz koji trebam proci i onda se ja sa tim slozim ili ne pa ako mi ne odgovara onda on mora ponuditi alternativu

njegova placa ide iz mojeg dzepa i suludo je da se ponasaju ko da je u igri koncentracioni logor i komandiraju ljudima sto god im padne na pamet

ja sam klijent on prodaje uslugu

to je ko da mi u restoranu odredjuje sto cu jesti ili u ducanu sto cu kupiti

a da ne velim koliko moraju objasnjavati kad su djeca u pitanju

i gle cuda, u nl je porod kod kuce rutina jer trudnocu i porod ne vode ko bolest. statisticki gledano zdravstvo tu stedi jako puno. nakon poroda u bolnici ides doma taj tren, cim se otusiras (naravno da zadrze ako nesto nije ok) i poslje ti doma 7 dana dolazi sestra pomagati oko djeteta i po kuci

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a što je s onima koji ne idu na preglede za vrijeme trudnoće
    i rode doma
    nemaju med. dokumentaciju
    kako one dokazuju da su majke tog djeteta?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koja kokoš!

Hej, nećeš me valjda vrijeđati?Iako-tvoji prijašnji postovi su ravno vrijeđanju!
    Osvrnula sam se na tvoje izazivanje svih majki na ovom forumu:
    " Pa što onda?
    Tko je ikada dokazao da je to štetno za dijete ili majku?

Jesi li ti poremećena jer su te bili odvojili od majke nakon poroda?
    Ili tvoje dijete?
    Ili blackberry? Ili ja? Ili moja djeca?

Malo se previše dramatizira oko toga. "
    Kažem ti lijepo da nisi majka, ne možeš biti majka i da ne pričaš nešta kad ne znaš...Ali ti kako vidim vjeruješ samo i isključivo u medicinski dokazane činjenice koje tebi pašu, pa tako sumnjam da vjeruješ i u ičije osjećaje...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mnogi očevi su veće majke
    ma koliko mi šutjeli o tome

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ninči nitko ovdje ne glorificira sveto hrvatsko zdravstvo
    a ako onaj tko nije rodio nema pravo tu raspravljati, to znači da ni žene koje nisu rodile, koje možda neće nikad roditi nemaju tu pristup?
    Ali uvijek jedni te isti brane svetko hrvatsko zdravstvo (pri tom stvarno ne mislim na tebe jer ti čvrsto stojiš na zemlji).
    I nije nikakav problem da pišu svi oni koji ne mogu roditi, ali nek ne provociraju ovako kao Mujica sa stvarima koje ne mogu znati kakve su kad sam to doživiš!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bi rekla da mujica brani hrvatsko zdravstvo
    daleko od toga
    a još manje liječnike
    a da neke stvari ne razumije to je istina
    ali vjerovatno ne jer je mudonja, nego jer je jednostavno takav

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    mnogi očevi su veće majke
    ma koliko mi šutjeli o tome
    Tko je uopće išta o tome rekao?! Shvaćaš li ti da komentari koji pišu kao da je normalno da žena kojoj je umrlo dijete ide ukrasti tuđe dijete, pogađa žene kojima ne treba više boli nego što su je doživjele?! Shvaćaš li da se ne može iščuđavati i nazivati dramatiziranjem odvajanje 2 dana starog djeteta od majke koju tuku hormoni, kad samo žene koje su to doživjele znaju kako im je bilo. Naravno, neke žene ne pogađa ništa...ali to je već druga tema. Ja ovdje uostalom ne pričam o drugim ženama, nego o sebi!

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ne bi rekla da mujica brani hrvatsko zdravstvo
    daleko od toga
    a još manje liječnike
    ali vjerovatno ne jer je mudonja, nego jer je jednostavno takav
    A ne razumije...imam jednog takvog kod kuće :/

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ali uvijek jedni te isti brane svetko hrvatsko zdravstvo
    I?
    Ja sam izgubila člana obitelji zbog liječničke pogreške. Ne smatram hrvatsko zdravstvo "svetim". Ali svaki put iznova na ovom forumu čitam o prestrašnim hrvatskim liječnicima koji "iskazuju moć". I svoditi ih sve na takav zajednički nazivnik je meni osobno - prestrašno.
    Da, jedni te isti "brane sveto hrvatsko zdravstvo", a jedni te isti po njemu pljuju. I u čemu je razlika?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

1.... znači, mogla je komotno otić? sa bebom? bez bebe? ništa više ne razumijem.
    2..... a moje dijete mi nisu potvrdili..jel...na temelju moje izjave...već na temelju dokumentacije o trudnoći, pregleda pedijatra po porodu...kojemu očigledno niam bila sumnjiva pa nije pozvao policiju i socijalnu...
    1... Iz članka ne možemo ni ti ni ja znati je li mogla.
    Ali znam da ako nije mogla odšetati s djetetom, doktori nisu ti koji su ju zaključali, sakrili dijete ili se legli na vrata da žena ne može izaći.

2... ako je pedijatar pregledao tvoje dijete odmah nakon poroda i odredio Apgar po porodu, nije imao razloga sumnjati, ali ako si mu dijete donijela nekoliko dana nakon poroda, trebao je sumnjati.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    I?
    Ja sam izgubila člana obitelji zbog liječničke pogreške. Ne smatram hrvatsko zdravstvo "svetim". Ali svaki put iznova na ovom forumu čitam o prestrašnim hrvatskim liječnicima koji "iskazuju moć". I svoditi ih sve na takav zajednički nazivnik je meni osobno - prestrašno.
    Da, jedni te isti "brane sveto hrvatsko zdravstvo", a jedni te isti po njemu pljuju. I u čemu je razlika?
    evo ozbiljno...ja sam zaista svaki puta naivno vjerovala svima...dok se nije dokazalo suprotno. nisam ja kriva što me više puta trebalo puknuti po nosu dok shvatim...no dobro...
    ali...baš u sustavu ja mogu na prste jedne ruke nabrojati fine i kultirne liječnike koje sam susretala. meni je to strašno. i tu sad ne govorim o privatnicima. oni su sasvim druga priča.
    meni je drago izuzetno što ih ti poznaješ više...
    zato meni kad vidim ovako nešto u novinama nije strano....jer sam na vlastitoj koži osjetila dokazivanje moći. i nije bilo fora.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hej, nećeš me valjda vrijeđati?...
    Iz čista mira nikada neću vrijeđati. Ali neću niti dozvoliti da me netko tko uopće ne razumije što pišem naziva mudonjom, a da ne uzvratim istom mjerom.

I ne trebam biti majka da bih znao da nema apsolutno nikakvih dokaza da razdvajanje majke od novorođenčeta u rodilištima ima štetnih posljedica na majku ni na (što je kudikamo važnije) na dijete.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, al ti sve shvaćaš tukvalno ili bukvalno
    možda je bila prisiljena zatvorenim krugom
    nije pristala na pregled kojim bi dokazali da je dijete njeno, a ako nije dijete njeno onda ga zadržavaju na neonatologiji dok ona to ne dokaže, a ne može dokazati bez pregleda, a ne želi otići bez djeteta
    možda
    ne znam
    niti itko od nas zna što je stvarno bilo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda, ali što u ovom slučaju ne razumijem?
    Imam dvoje djece.
    Bili su u rodilištu razdvojeni od majke. I nisam oko toga dramio, niti je moja žena dramila i djeca su normalna.
    OK?
    Fakat sam bezosjećajan.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

1... Iz članka ne možemo ni ti ni ja znati je li mogla.
    Ali znam da ako nije mogla odšetati s djetetom, doktori nisu ti koji su ju zaključali, sakrili dijete ili se legli na vrata da žena ne može izaći.

2... ako je pedijatar pregledao tvoje dijete odmah nakon poroda i odredio Apgar po porodu, nije imao razloga sumnjati, ali ako si mu dijete donijela nekoliko dana nakon poroda, trebao je sumnjati.
    govorim da zakon ostavlja prostor u kojem ta sumnja postaje subjektivna. to je problem. nije pedijatar tu da utvrđuje moje majčinstvo, već da se skrbi o zdravlju djeteta. majčinstvo se utvrđuje na temelju nekog drugog zakona i u nekim drugim institucijama. treba definirati točno što i kako treba, a ne da se sumnja javlja jer je nekome eto baš danas loš dan.
    i malo je bez veze toliko pimplati o majčinstvu i utvrđivanju istog...a za oca je dovoljna samo izjava ili potpis. ma dajte...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne treba dramiti
    ali zašto to raditi?
    zašto ženi koja to želi ne omogućiti da bude uz svoje dijete?
    zašto ženi u bolnici prijatelju djece, koja jako propagira dojenje, čiji se glavni pedijatar jako rado slikaje za televiziju i priča o važnosti dojenja, ne donesu zdravo, pravo dijete punih 12 sati nakon poroda i onda joj ga donesu nahranjeno formulom?
    bez ikakve potrebe
    nitko ne drami
    ali zašto ne reći da to nije u redu?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    I?
    Daleko od toga da ja pljujem po hrvatskom zdravstvu. Ako ti smatraš da je pljuvanje iznošenje vlastitih iskustava, onda eto pljujem. Zar je teško shvatiti da netko kome se već 5 godina konstantno događaju s**** i ponižavanja po hrvatskim bolnicama, nema šta lijepo za njih napisati? Iako, daleko od toga da svodim sve hrvatske liječnike na bilo kakav zajednički nazivnik? Ja sam imala samo dobra iskustva sa hr.liječnicima (na stranu 3 doktora koji su mi bolna tema), ali su mi medicinske sestre i općenito bolnički sustav rak rana! (a i kod medicinskih sestara bi se dalo naći iznimaka!)
    A koji je tvoj razlog što braniš hr.zdravstvo? Ako si medicinar po struci-svejedno te ne shvaćam jer možeš biti i malo realna. Ja sam prosvjetar pa me nigdje nećeš vidjeti da branim prosvjetne djelatnike i hrvatsko prosvjetiteljstvo! Niti se osjećam prozvanom kad netko iznosi svoja loša iskustva sa prosvjetnim djelatnicima. Možda bi se ti trebala zapitati zašto se osjećaš prozvanom?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Shvaćaš li ti da komentari koji pišu kao da je normalno da žena kojoj je umrlo dijete ide ukrasti tuđe dijete, pogađa žene kojima ne treba više boli nego što su je doživjele?!
    Shvaćaš li ti da ja to nisam napisao kao da je nešto normalno?
    Već kao jednu ektremnu, ali realnu mogućnost?

Shvaćaš li ti kako se osjećaju majke kojima su ukradena djeca?

Sve su naše majke "tukli hormoni" (moderno opravanje za sve i sva), pa im ništa nije bilo zbog razdvajanja. Ne znam zašto su današnje rodilje toliko osjetljivije na hormone.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možda, ali što u ovom slučaju ne razumijem?
    Imam dvoje djece.
    Bili su u rodilištu razdvojeni od majke. I nisam oko toga dramio, niti je moja žena dramila i djeca su normalna.
    OK?
    Fakat sam bezosjećajan.
    Nisam ni ja dramila kad bi mi odnijeli dijete preko noći ili za vrijeme vizite itd. Ali se i danas sjećam koliko me kao prvorotku bolilo kad 3 dana, koliko je moje dijete bilo na fototerapiji, nisam mogla do njega kad i koliko sam htjela. Valjda to možeš shvatiti?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ne trebam biti majka da bih znao da nema apsolutno nikakvih dokaza da razdvajanje majke od novorođenčeta u rodilištima ima štetnih posljedica na majku ni na (što je kudikamo važnije) na dijete.
    Uopće nije bitno ima li ili nema dokaza, ako ja želim da mi odmah sad donesu moje dijete s kojim je sve uredu, onda ima da ga donesu i točka. Jel tako teško shvatiti da majka želi svoje dijete uza sebe taj tren, a ne tek sutra u 6, 7 ili kad već?
    Tvoja žena nije dramila. Super, njoj je tako odgovaralo. Ali nekima ne odgovara, to je tako teško shvatljivo?!

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Iz čista mira nikada neću vrijeđati. Ali neću niti dozvoliti da me netko tko uopće ne razumije što pišem naziva mudonjom, a da ne uzvratim istom mjerom.

i ne trebaš biti majka...ali da jesi ne bi ti trebali apsolutno nikakvi dokazi. ja niti želim da mi ti npr znanstveno dokažeš da je moje dijete čisto ok jer nije bilo samnom prvu noć. kako bi ti to uspio? kako mi možeš objasniti da je tek rođenoj bebi koja je do tog trena bila dijelom svoje majke...sasvim ok u nekom nepoznatom okruženju...samo...bez poznatog mirisa...bez poznato glasa...kako bi ti meni uspio dokazati da je to ok?
    meni nikako. tebi neka je. zato bi i trebale moći birati uvjete u kojima ćemo rađati, jer nije sve svima ok i ne ostavlja sve iste posljedice na svakoga.

Stranica 4 od 45 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •