Stranica 47 od 112 PrviPrvi ... 3745464748495797 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 5551

Tema: Nove cijene vrtića

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Slažem se da gradski vlastodršci nisu moralno raspolagali našim novcem i da mi ne moramo za to ponovno plaćati. Ali ako već ne možemo nikakvim legalnim putem osporiti bandićevsku naplatu vrtića, onda sam svakako za to da bude što pravedniji način obračuna cijena vrtića prema primanjima roditelja. Primjerice, u vrtiću moje L većina roditelja je naočigled boljeg imovinskoga stanja (barem ako je suditi po voznom parku), vlasnici privatnih tvrtka, a prema papirima su socijalni slučajevi jer su se prijavili, vjerojatno, na minimalac. Oni će na kraju vrtić plaćati nekih 300 kn (riječ je o vjerskom vrtiću), a ja ću za svoje dijete plaćati i veću cijenu nego dosada jer su primanja mm i moja sva prijavljena i oporeziva. U

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jel ti zaista misliš da će se takvi prijaviti na punu realnu plaću da plate više?
    jedino moralno ovdje bi bilo da se bandić sam javi u remetinec i da vrtići budu prema odluci skupštine

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne, ne mislim da će prijaviti svoja puna primanja jer im država (koja je u banani) to dopušta.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

do tada ovaj prijedlog nije pravedan i svatko tko može naći rupu i iskoristiti ju ima potpuno moralno pravo. na žalost, ima onih koji to jednostavno ne mogu (firma prijavljuje punu plaću, a nemaju tete ni stričeve koje mogu prijaviti u kućanstvo) i oni su naj.bali

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

na žalost, ima onih koji to jednostavno ne mogu (firma prijavljuje punu plaću, a nemaju tete ni stričeve koje mogu prijaviti u kućanstvo) i oni su naj.bali
    Upravo tako i mislim da smo naj.bali.
    Posljednje uređivanje od laura29 : 11.08.2011. at 19:04

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

jesu li kome stigle uplatnice za 7 mj.?? kod nas još u vrtiću nisu!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sad su u Dnevniku rekli da nove uplatnice stižu nakon 15.8.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jel po bandićevom modelu?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

PRILOG u Dnevniku od 21.55 min.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=125975&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=c91d6d6f90
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.08.2011. at 20:57

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.vecernji.hr/zagreb/odbije...-clanak-317910

Odbijete li platiti vrtić – prijeti ovrha
    Uplatnice za vrtiće pisat će se prema novome modelu plaćanja – po prihodovnom cenzusu – a dostupne su najranije od 15. kolovoza
    Trakavica o cijenama vrtića se nastavlja, a roditeljima iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport poručuju da obavezno plate vrtić ili jaslice prema uplatnicama koje im pošalju iz Grada. A uplatnice će se pisati prema novome, takozvanom Bandićevu modelu plaćanja vrtića. Prema najavama Grada, te bi uplatnice trebale biti dostupne od 15. kolovoza nadalje. Kako nam je kazala jedna mlada zagrebačka majka, u želji da si lakše organizira nadolazeću jesen, nazvala je Gradski ured te ih priupitala kada će uplatnice stići i na koji iznos.
    – Rekli su mi da će se najvjerojatnije plaćati prema novom modelu. S obzirom na to da nas iz Skupštine pozivaju neka ne plaćamo po novom modelu, pitala sam ih i što će mi se dogoditi ako želim platiti po starom modelu. Žena mi je odgovorila da će mi se u tom slučaju dogoditi ‘'isto ono što se dogodi kad ne platite kredit u banci'’! – šokirana je Zagrepčanka ovom, kako kaže, gotovo pa prijetnjom ovrhom.
    Iz Gradskog ureda odgovorili su da oni provode program “usklađen s proračunom Grada Zagreba koji je Skupština prihvatila...”. To je, dakako, točno. Podsjetimo, da bi se mogao primjenjivati stari model, koji je Skupština naknadno izglasala, trebalo bi napraviti novi rebalans proračuna. To Skupština ne želi jer bi u tom slučaju – mogli ostati bez “fotelja”.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Primjerice, u vrtiću moje L većina roditelja je naočigled boljeg imovinskoga stanja (barem ako je suditi po voznom parku)
    Tako sam i ja razmišljala, u našem vrtiću ima jedna mama koja dolazi u vrtić po dijete u bijesnom Audiju, nešto SKUPOOOOOOOOOO do bola.
    I došlo njezino dijete mojem na rođendan i razgovaramo i znate šta je ispalo. To je auto od firme i ona ga ima samo na korištenje, vjerujem da je puno takvih........

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ako ima bjesni audi od firme, onda po bandiću spada u onih nekoliko posto bogataša, i nek plaća 2000kn. ako dobije uplatnicu na <400kn, onda prima plaću na ruke

jer nitko djelatniku koji radi za malu plaću ne daje audi kao službeni auto

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni nije jasno kako kazu da traze dodatne dokumente npr za roditelje na drugoj adresi, a s druge strane kazu da vec tiskaju uplatnice. Jos nesto sto mi je van pameti su clanovi kucanstva. Ja mogu zivjeti u istoj zgradi dakle na istoj adresi s djedom i bakom a da imamo potpuno odvojene financije. Ali dokaz je uvjerenje o prebivalistu i bitno da je adresa i kucni broj isti i vec dijelimo prihode. S druge strane, mozda zaista uzdrzavam svoju mamu koja je na drugoj adresi. Nelogicno i nepravedno.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Moram priznati da se ne slažem s Bandićevim obračunom cijena vrtića, ali mi je pravednije da se uzima u obzir i primanja drugog roditelja koji ne živi na istoj adresi (ne mislim na rastavljene roditelje i one roditelje koji ne plaćaju ništa za svoje dijete). Mislim na one koji su se svjesno prijavili na drugu adresu kako bi cijena vrtića bila što manja ili bi čak djeca imala pravo na besplatni vrtić. Na jednoj od prijašnjih stranica jedna je forumašica napisala da se muž s velikim primanjima prijavio drugamo, a ona će s obzirom na svoju plaću i dvoje djece imati besplatan vrtić. To mi nije moralno opravdano.
    U cijeloj toj priči s cijenama vrtića najviše gube oni kojima su sva primanja uredno prijavljena i oporeziva te ništa ne dobivaju na ruke pa im se prema tome i obračunava cijena vrtića.
    A kako ćeš znati da se netko odjavio zbog cijene vrtića. Evo, večeras se još stignem posvađati s mužem i on sutra odluči odseliti. Ili će se ljudi prestati rastajati da netko ne bi pomislio da to rade radi vrtića.

Cijeli ovaj prijedlog je nemoralan i ne vidim niti jedan razlog iz kojeg bi mi bili "moralni". Nemoralan je WC od 11 mil kn.

Što se tiče vlasnika firmi, oni uopće ne moraju biti prijavljeni na minimalac, može čovjek imati plaću od recimo 6.000 kn i opet mu može ispasti besplatni vrtić On je poduzetnik i radi za dobit i visina njegove plaće nema veze s njegovim moralom. Zašto bi morao imati plaću 20.000 kn? On radi za dobit. To što se ovi mamlazi toga nisu sjetili nije problem niti jednog poduzetnika i što nemaju mehanizme kako to provjeriti to je drugi par rukava. Morali bi doslovno za svakog roditelja provjeriti da nije slučajno vlasnik firme u kojoj je zaposlen i kolika mu je dobit. Uzimati u obzir dobit bi opet bilo strašno nepravedno jer dobit može biti i čisto računovodstvena. Trebala bi im isplaćena dobit za računicu, a baš me zanima kako bi to točno saznali.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku

Uplatnice za vrtiće pisat će se prema novome modelu plaćanja – po prihodovnom cenzusu – a dostupne su najranije od 15. kolovoza
    Trakavica o cijenama vrtića se nastavlja, a roditeljima iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport poručuju da obavezno plate vrtić ili jaslice prema uplatnicama koje im pošalju iz Grada. A uplatnice će se pisati prema novome, takozvanom Bandićevu modelu plaćanja vrtića. Prema najavama Grada, te bi uplatnice trebale biti dostupne od 15. kolovoza nadalje. Kako nam je kazala jedna mlada zagrebačka majka, u želji da si lakše organizira nadolazeću jesen, nazvala je Gradski ured te ih priupitala kada će uplatnice stići i na koji iznos.
    – Rekli su mi da će se najvjerojatnije plaćati prema novom modelu. S obzirom na to da nas iz Skupštine pozivaju neka ne plaćamo po novom modelu, pitala sam ih i što će mi se dogoditi ako želim platiti po starom modelu. Žena mi je odgovorila da će mi se u tom slučaju dogoditi ‘'isto ono što se dogodi kad ne platite kredit u banci'’! – šokirana je Zagrepčanka ovom, kako kaže, gotovo pa prijetnjom ovrhom.
    Iz Gradskog ureda odgovorili su da oni provode program “usklađen s proračunom Grada Zagreba koji je Skupština prihvatila...”. To je, dakako, točno. Podsjetimo, da bi se mogao primjenjivati stari model, koji je Skupština naknadno izglasala, trebalo bi napraviti novi rebalans proračuna. To Skupština ne želi jer bi u tom slučaju – mogli ostati bez “fotelja”.
    Ne mogu oni samo tako ovršiti tvoj račun. Oni moraju poslati prijedlog za ovrhu javnom bilježniku, a javni bilježnik će to proslijediti tebi. Na tom papiru stoji pouka o pravnom lijeku u kojem stoji da imaš pravo žalbe u roku 8 dana. Ako se žališ, to rješenje se stavlja van snage i kreće sudski postupak. U sudskom postupku osporavaš bandićevu naplatu vrtića jer je skupština kao predstavničko tijelo grada u skladu sa čl 48 zakona o predškolskom obrazovanju donijela odluku o cijenama vrtića. Tek ako sud potvrdi da je Bandić u pravu, u što nakon odluke ministarstva uprave sumnjam, tek tad bi išlo rješenje o ovrsi kojim se može ovršiti tvoj račun.

Tako da su ovo jeftina zastrašivanja.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mm i ja odlučili da nam je dosta ovih s..... te plaćamo 400 i 200 i boli me briga, pa ćemo se suditi.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu oni samo tako ovršiti tvoj račun. Oni moraju poslati prijedlog za ovrhu javnom bilježniku, a javni bilježnik će to proslijediti tebi. Na tom papiru stoji pouka o pravnom lijeku u kojem stoji da imaš pravo žalbe u roku 8 dana. Ako se žališ, to rješenje se stavlja van snage i kreće sudski postupak. U sudskom postupku osporavaš bandićevu naplatu vrtića jer je skupština kao predstavničko tijelo grada u skladu sa čl 48 zakona o predškolskom obrazovanju donijela odluku o cijenama vrtića. Tek ako sud potvrdi da je Bandić u pravu, u što nakon odluke ministarstva uprave sumnjam, tek tad bi išlo rješenje o ovrsi kojim se može ovršiti tvoj račun.

Ovo ću si copy-paste i čuvam ako mi zatreba .

Išla sam nešto čitati ispočetka ovu priču... svih 47 stranica... i stvarno smo sve već rekli na početku i samo se ponavljamo, svaki put kad oni iskoče s nekim novim suludim korakom.

Nego... ja sam stalno opčinjena brojkama i tome koliko ima ovih ili onih. Za netu se može naći neka lista, koliko bi ih koliko plaćalo: http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...-srpnja_312574

Ja uzela pojedinačne podatke, zbrojila, pomnožila... dobila ovo:

37,56% - nula kuna
    20,6% - 200 ili 300 kuna
    5,52% - 400 kuna
    12,81% - od 500 do 1800 kuna
    17,35% - nije predalo dokumentaciju, dakle 2000 kuna
    6,12% - nešto drugo (olakšice 50% i sl. pa ne znam točno koliko)

Onda sam izračunala koliki je to točno broj roditelja, pa sve množila s kunama...
    I dobila da bi po ovom proračunu mjesečno uplaćivano 3.976.238,36 kuna više nego da svatko plaća 400 kuna.

I još sam dobila da bi od tog ukupnog mjesečnog iznosa uplate bile ovakve:
    37,56% roditelja nula kuna
    26,6% roditelja koji bi plaćali 200, 300, 400 kuna bi uplatili 13,7% od ukupnog uplaćenog mjesečnog iznosa
    30,6% roditelja koji bi plaćali između 500 i 2000 kuna bi uplatiti 86,3% od ukupnog uplaćenog mjesečnog iznosa!

Dakle 30% roditelja bi platilo 86% iznosa.
    To je dakle socijalna pravednost.

Znam da mi ne drži sve skupa skroz vodu, jer ipak ovih 6000 ljudi koji bi plaćali 2000 kn realno ne bi toliko plaćali da su donijeli papire, ali pretpostavljam da bi omjer bio sličan. Mali broj ljudi bi plaćao puno, veliki broj ljudi bi plaćao malo ili ništa. To je ono što mene užasno živcira, jer ne živimo u takvom gradu u kojem je tako puno "siromašnih koji ništa nemaju" i tako puno "bogatih koji puno imaju".

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako si došla do broja djece u vrtiću?
    Da li tvoj izračun znači da je odluka u skladu sa proračunom?
    Nadam se da si krivo računala.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Juče sam bila u vrtiću. Teta mi kaže da će uplatnice doći iza 15.08. i to u zatvorenim kovertama (što mi je nekak i logično) i da će biti po Bandićevom modelu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ovdje je jako važno naglasiti (a mislim da smo to već i rekli) da se rješenje o ovrsi šalje na prijavljenu adresu prebivališta i ukoliko ovršenik živi na nekoj drugoj adresi, uopće nije bitno je li ga ovršenik primio ili nije - jer nakon dvije neuspjele dostave na prijavljenoj adresi, Rješenje se stavlja na oglasnu ploču i nakon određenog roka postaje pravomoćno iako ga ovršenik nije fizički primio - dakle nije mogao ni dati prigovor da bi se u parničnom postupku rješavalo kao po prigovoru protiv platnog naloga!
    pojednostavljeno: ako ste prijavljeni na nekog drugoj adresi od one na kojoj živite - OPREZ! jer jednog dana samo možete na računu primijetiti da Vam je FINA skinula nešto po pravomoćnom rješenju koje niste niti vidjeli

ovo sve naravno samo ukoliko uopće dođe do toga da ta dugovanja idu naplaćivati ovrhama iako to do sada navodno nisu to radili

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Kako si došla do broja djece u vrtiću?
    Da li tvoj izračun znači da je odluka u skladu sa proračunom?
    Nadam se da si krivo računala.
    Bio je i neki članak u subotnjem Jutarnjem, i na par mjesta je spomenuto oko 30.000 djece... Skupila sam sve dostupne brojke i rekonstruirala. Naravno da nije to skroz točno, ali je približno prema podacima koji su objavljeni.

Inače, mislim da to inače ne bi bilo u skladu s proračunom, jer ima 6000 roditelja koji nisu predali papire, pa bi plaćali 2000 kn, dakle samo oni 12 mil. kn mjesečno, što se realno ne bi dogodilo. Tj. možda samo prvi mjesec, a onda bi valjda svi išli nositi papire, ili ne bi plaćali uopće... tj. vjerojatno ne bi skupili ti pare.

Već sam rekla, ne štima mi baš proračun baš zbog tih 6000 roditelja, ali pretpostavljam da bi omjer bio sličan - malo onih koji puno uplaćuju i puno onih koji ništa ne uplaćuju.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

2. dobili su naputak od 10 točaka koje još dodatno ide u obračun
    -naknade s HZZO idu u obračun i zato zovu sve žene koje su bile na porodiljnom ili čuvanju trudnoće da donesu potvrde o dobivenoj naknadi
    E da, zaboravila sam ovo iskomentirati... kako oni znaju ko je bio na porodiljnom? Mislim, znaju tete u grupi za većinu svojih mama valjda... ali kaj u vrtićima imaju neki popis koje mame trebaju zvati?
    Sad su se sigurno sjeli, pa razmišljaju koja je dolazila po dijete s trbuhom

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A kako ćeš znati da se netko odjavio zbog cijene vrtića. Evo, večeras se još stignem posvađati s mužem i on sutra odluči odseliti. Ili će se ljudi prestati rastajati da netko ne bi pomislio da to rade radi vrtića.

Cijeli ovaj prijedlog je nemoralan i ne vidim niti jedan razlog iz kojeg bi mi bili "moralni". Nemoralan je WC od 11 mil kn.

Što se tiče vlasnika firmi, oni uopće ne moraju biti prijavljeni na minimalac, može čovjek imati plaću od recimo 6.000 kn i opet mu može ispasti besplatni vrtić On je poduzetnik i radi za dobit i visina njegove plaće nema veze s njegovim moralom. Zašto bi morao imati plaću 20.000 kn? On radi za dobit. To što se ovi mamlazi toga nisu sjetili nije problem niti jednog poduzetnika i što nemaju mehanizme kako to provjeriti to je drugi par rukava. Morali bi doslovno za svakog roditelja provjeriti da nije slučajno vlasnik firme u kojoj je zaposlen i kolika mu je dobit. Uzimati u obzir dobit bi opet bilo strašno nepravedno jer dobit može biti i čisto računovodstvena. Trebala bi im isplaćena dobit za računicu, a baš me zanima kako bi to točno saznali.
    U tome i jest problem da mnogi mogu loviti u mutnom. Zato me i ljuti što uvijek nestradaju oni koji imaju uredno prijavljena sva primanja i oni na svojim leđima nose cijeli teret.

U prilogu u jučerašnjem Dnevniku kažu da će 45% djece imati besplatni vrtić. Zar je uistinu toliko siromašnih obitelji u gradu???

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

U prilogu u jučerašnjem Dnevniku kažu da će 45% djece imati besplatni vrtić. Zar je uistinu toliko siromašnih obitelji u gradu???
    Na vlasti u gradu je određen broj nesposobnih individua te su tražili dokumentaciju koju su tražili. I sad je tako.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

17,35% - nije predalo dokumentaciju, dakle 2000 kuna
    Mislim da tu ne spadaju oni koji ce placati 2000 kuna, nego oni koji:
    1. Nisu predali dokumentaciju iz principa
    2. isu stigli nesto zmuljati na vrijeme da plate manje
    3. ispisat ce svoje dijete ako zaista pocne novi obracun (znam takve)
    4. Stvarno ce placati 2000 kuna.

Ja da moram placati 2000 kuna za vrtic, ja bi stvarno ispisala dijete i uzela dadilju.
    Tako da pada prica u vodu da ce 17% ljudi placati 2000 kuna.

Sad kad Bandic skuzi da se proracun ne puni kako je namjeravao, sigurno ce smisliti neki novi nacin obracuna (jos gori)

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slažem se, na temelju čega je zaključeno da 17,35% ljudi koji nisu predali dokumentaciju moraju plaćati 2.000 kn? Ima dosta ljudi koji su ovlastili vrtić da podigne te papire, kao i mi npr (ok mi nismo dobili vrtić, ali definitivno ne spadamo u kategoriju za plaćanje 1.000 ili 2.000 kn vrtić.) Vjerujem da će temeljem novog obračuna na kraju biti i praznih mjesta u vrtićima... kad oni kojima više ne odgovara nova cijena ispišu dijete.
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 12.08.2011. at 14:14

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    E da, zaboravila sam ovo iskomentirati... kako oni znaju ko je bio na porodiljnom? Mislim, znaju tete u grupi za većinu svojih mama valjda... ali kaj u vrtićima imaju neki popis koje mame trebaju zvati?
    Sad su se sigurno sjeli, pa razmišljaju koja je dolazila po dijete s trbuhom
    Mene ntko nije zvao!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Može li mi netko reći kako stupiti u kontakt s Udrugom vrtić za sve?
    Naime, još se mi koji nismo prikupili dokumentaciju nismo izorganizirali, ne nastupamo zajednički što ide Banditosu u prilog.
    Što kada nam svima stignu ovrhe od 2.000 kuna na plaću? Hoću li Bandiću odnjet dijete da mi ga prehrani jer neću imati ni za kruh?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Je li postoji neka pravnica/pravnik koji bi nas zajednički zastupali u žalbi na ovrhu? Molim javite mi se na pp ako imate kontakt. Hvala.
    Također, brine me ona odredba kod ovrha, koja može glasiti: žalba na ovrhu ne odgađa njeno izvršenje. tj. da će mi se svejedno blokirati primanja?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

gita-xy, silno želim da si u pravu. Već sam rekla da ćemo plaćati po odluci Skupštine, ali sam zapravo jako neodlučna i uistinu ne znam što mi je bolje - platiti pa tužiti ili platiti 400 pa čekati i onda se eventualno braniti. Kako god, treba mi netko tko zna stvari, jer sama o pravnim stvarima nemam blage veze. Lakše mi je kad znam da nas ima još i pogotovo onih koji se razumiju u sve pravne trikove. Nadam se da ćemo se moći nekako udružiti bude li zaista potrebno ulaziti u parnice.

Mene je nada da će se ovo razrješiti sasvim napustila i jedino u što vjerujem je da će biti još i gore. Pljačkaju nas gdje stignu, sve se okrenulo protiv malog (poštenog) čovjeka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vis freya kod mene je onaj osjecaj, pusti ih da divljaju na kraju ce se umoriti
    nekako nemam volje vise ista raditi, a iskreno sam bjesna.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    vis freya kod mene je onaj osjecaj, pusti ih da divljaju na kraju ce se umoriti
    nekako nemam volje vise ista raditi, a iskreno sam bjesna.
    Pa tu sam negdje i ja. Pritom se bojim da će se umoriti tako da popuste na našu štetu. Koga briga za 30 % roditelja kad su ih usrećili 50.
    Oni će se umoriti, a ja ću se suditi ili ću, idem li linijom manjeg otpora, preživljavati. Kako god okreneš nije dobro.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hoće li Roda organizirati prosvjed?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko je meni poznato jos ne.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj gesaugen prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, još se mi koji nismo prikupili dokumentaciju nismo izorganizirali, ne nastupamo zajednički što ide Banditosu u prilog.
    Što kada nam svima stignu ovrhe od 2.000 kuna na plaću? Hoću li Bandiću odnjet dijete da mi ga prehrani jer neću imati ni za kruh?
    Ne znam da li imaš facebook profil,ali i tamo se mogu pronaći...

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo koliko sam uspio shvatiti, Bandićeva cijena vrtića je pravovaljana i definitivno se ide po njoj jer:
    http://www.nacional.hr/clanak/110792...e-ne-mijenjaju
    Mišljenja smo da ne postoje zakonske zapreke provođenja Odluke Gradske skupštine, ali ista mora biti popraćena izmjenama i dopunama Proračuna Grada Zagreba za 2011.
    dakle pošto izmjena i dopuna neće biti jer to neda Bandić a ovi ***** iz skupštine ne žele zbog toga izazvati krizu i raspisati nove izbore jer se boje da će izgubit fotelje, ispada da prešutno blagoslivljaju Bandićevu odluku...

****** gori su od bandića - sada kada imaju šansu pokazati da su tu zbog naroda, oni se boje za svoje fotelje. e pa nakon ovog definitivno više nebi glasao za njih! prije bi glasao da su se složili s bandićem, barem bi pokazali doslijednost u tome da ih nije briga za narod a ne ovako da nam bude nadu i onda ju pogaze...
    užas užas užas
    Posljednje uređivanje od daddycool : 30.08.2011. at 12:47 Razlog: vrijeđanje

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Engls prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li imaš facebook profil,ali i tamo se mogu pronaći...
    Nema ih na fejsu, bar koliko ja vidim. Ako imaš link, bio bih zahvalan.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nema ih na fejsu, bar koliko ja vidim. Ako imaš link, bio bih zahvalan.
    Izgleda da ih više nema, jer ih ni ja ne mogu naći, a uvijek sam mogla.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Imam prijedlog za sve vas koji niste predali papire a sada bi ih željeli predati no isto tako ne želite platiti najvišu cijenu u tom periodu do vaše predaje papira:
    udružimo se u zajedničku tužbu protiv medija koji su nas doveli u kolektivnu zabludu priopćavajući neistinu da se cijene vrtića neće mijenjati, što je uzrokovalo da nismo predali papire na vrijeme te zbog toga tražimo nadoknadu štete uzrokovane plaćanjem računa u visini koja nije ona koju bi inače platili.
    naslovi o kojima pričam su:
    "Skupština dobila: Vrtići ostaju 400 i 200 kuna" http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...00-kuna_311361
    "Ministarstvo financija potvrdilo odluku Skupštine: Cijene vrtića se ne mijenjaju" http://www.nacional.hr/clanak/110792...e-ne-mijenjaju
    "Bandić izgubio: Vrtići po starom" http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[cat]=91&tx_ttnews[tt_news]=117124&tx_ttnews[backPid]=172&cHash=6c2f2fff3d
    ...

u svakom slučaju, ima toga i previše gdje su mediji napisali neisinu jer su čak u članku prenijeli stav ministarstva u kojem se nigdje nemože iščitati zaključak jednak tome u naslovu, da se cijena vrtića neće mijenjati.
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 14.08.2011. at 16:43

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    ovdje je jako važno naglasiti (a mislim da smo to već i rekli) da se rješenje o ovrsi šalje na prijavljenu adresu prebivališta i ukoliko ovršenik živi na nekoj drugoj adresi, uopće nije bitno je li ga ovršenik primio ili nije - jer nakon dvije neuspjele dostave na prijavljenoj adresi, Rješenje se stavlja na oglasnu ploču i nakon određenog roka postaje pravomoćno iako ga ovršenik nije fizički primio - dakle nije mogao ni dati prigovor da bi se u parničnom postupku rješavalo kao po prigovoru protiv platnog naloga!
    pojednostavljeno: ako ste prijavljeni na nekog drugoj adresi od one na kojoj živite - OPREZ! jer jednog dana samo možete na računu primijetiti da Vam je FINA skinula nešto po pravomoćnom rješenju koje niste niti vidjeli
    je li istina da se račun blokira kad krene ovrha i da je odblokiravanje isto jedan dugačak proces koji uključuje više institucija?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku

ovo je, dakako, točno
    znači, skupština nema nikakvo zakonsko uporište kojim bi vrtić naplaćivala po starom modelu?
    čemu onda svi oni istupi u javnosti i apeli roditeljima da ne plaćaju po novom modelu
    kad su znali da lažu i da je m.b. u pravu?
    vi koji se mislite žaliti, po kojoj ćete se osnovi žaliti?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Imam prijedlog za sve vas koji niste predali papire a sada bi ih željeli predati no isto tako ne želite platiti najvišu cijenu u tom periodu do vaše predaje papira:
    udružimo se u zajedničku tužbu protiv medija koji su nas doveli u kolektivnu zabludu priopćavajući neistinu da se cijene vrtića neće mijenjati...
    Zapravo bi bilo moralnije tužiti Skupštinu.
    Ja sam posebno revoltirana tim *********. Mediji i nisu mogli (niti imali obvezu) drugačije kad su ovi istupali sa svakakvim priopćenjima, ***** pozivima na bojkot... Sve da ne bi oni morali nešto napraviti što bi moglo ugroziti njihove fotelje.
    Ovi su navodno naši zastupnici... Bljak. Od predsjednice naniže. Bljak.
    Posljednje uređivanje od daddycool : 30.08.2011. at 12:50 Razlog: vrijeđanje

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na žalost bio je to igrokaz za javnost. Možda smo ispali ovce, mi smo papire predali među prvima. Plaćat ćemo 700 kn ali nitko nas naravno neće pitati koliki nam je kredit. U švicarcima.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo bi bilo moralnije tužiti Skupštinu.
    Ja sam posebno revoltirana tim idiotima. Mediji i nisu mogli (niti imali obvezu) drugačije kad su ovi istupali sa svakakvim priopćenjima, debilnim pozivima na bojkot... Sve da ne bi oni morali nešto napraviti što bi moglo ugroziti njihove fotelje.
    Ovi su navodno naši zastupnici... Bljak. Od predsjednice naniže. Bljak.
    ma pusti moral. mediji uvijek čekaju senzacionalističku vijest i umjesto da ju provjere, trkeljaju napamet (ili s namjerom?) no nebih ulazio u motive, bitno je to da su pisali neistinu koja je direktno uzrokovala materijalnu štetu nama roditeljima koji smo se poveli prema njihovim natpisima.
    možemo paralelno dići i tužbu protiv ovih iz skupštine zbog krivog nahođenja no mislim kako imamo veće šanse dobiti tužbu protiv medija zbog izricanja neistine nego protiv skupštine zbog krivog nahođenja (pošto oni smiju trkeljat što god hoće jer se računa samo ono što je službeno objavljeno a ne što oni trkeljaju
    Posljednje uređivanje od gesaugen : 14.08.2011. at 18:21

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    je li istina da se račun blokira kad krene ovrha i da je odblokiravanje isto jedan dugačak proces koji uključuje više institucija?
    račun se blokira kad ovrhovoditelj pošalje pravomoćno i ovršno rješenje na FINA-u i to samo ako na računu nema dovoljno novca da se naplati ukupno dugovanje - glavnica sa svim troškovima i kamatama. ukoliko novca za naplatu duga (po tom ovršnom i pravomoćnom rješenju) ima dovoljno, račun se nema razloga blokirati jer se samo prenese ono što treba i vlasnik računa dalje može raspolagati s ostatkom.
    račun se može odblokirati na dva načina:
    1. da se ukupni dug ovrhovoditelju plati u kešu, pa da ovrhovoditelj pošalje na FINA-u obavijest o podmirenju dugovanja radi odblokiravanja računa
    2. da se na račun(e) uplati dovoljno novca za pormirenje dugovanja, u tom slučaju FINA po namirenju ovrhovoditelja sama odblokirava račun

koliko je vremena i institucija pritom potrebno - ne znam, ali to je ukratko to

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo ti link:
    http://vrticzasve.com/o-nama/

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Ne kužim, kakva pomutnja, obmane medija, kakve ovrhe i gluposti. U službenom glasniku grada Zagreba, na službenim stranicama grada Zagreba lijepo pišu cijene vrtića: http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...penDocument&19.

Jasno je da jedan čovjek širi pomutnju, komunističke ideje - komunističkim i diktatorskim metodama, ali je profulo mjesto i vrijeme radnje.
    Uplatnice može stvarno svatko štampat i dijeliti svakome. A izjavu "isto ono što i kad ne platite kredit" je isto mogao samo neki genijalac lupit.

Ma čak i da se Skupština složi za Bandićevom nebulozom, to kad tad pada na Ustavnom, jer:

1) Oni koji zarađuju više već daju više. Višestruko više. I da nema njih, ne bi vrtići ni mogli biti već ovako jeftini čak i za one koji ne privređuju gradu baš ništa! Dakle, iz nekog razloga nije pošteno da svako odvaja određenu svotu gradu svaki mjesec. Je da dobivamo svi istu uslugu, ali moramo biti socijalno osjetljivi. Dobro. A da svatko da neki postotak plaće gradu? Opet nije pošteno? Moramo biti još osjetljiviji prema onima koji ne zarađuju! Ajde dobro, evo, netko neće dati ništa, neko će 15%, netko 25%, a netko tko "zarađuje najviše", on će 40%. Pa jel sada dovoljno? E sad opet to nije dovoljno nego bi i za njih trebali praviti posebne cjenike! Da li je to pravedno g. gradonačelniče? Vrtići danas, sve ostalo sutra. Kao da su svi svoje završene škole, diplome, edukacije, certifikate, radna mjesta, povišice, promaknuća, dežurstva i proklete prekovremene odrađene sate našli na cesti nekom zlom socijalnom nepravdom, a ne zaslužili teškim radom, te je tu nepravdu potrebno sada ispravljati! Stvarno nije ni čudo da toliko mladih, vrijednih i pametnih odlazi iz ovakve sredine i ne okreće se.

2) Da li je pravedno da se gledaju samo primanja od plaće, a ne i drugi oblici primanja? Isplata dobiti, obrt, honorarno, autorska prava, dividende, rente...? Dobro je poznato da si niti jedan vlasnik firme neće isplaćivati ništa drugo osim minimalca, ako se uopće i vodi kao zaposlen. Ali oni ne bi trebali plaćati ništa?!

3) Da li je pravedno da se onda ne gleda imovinski cenzus? Netko ima samo jedan stančić u kojem živi i do grla je u kreditu, i cijela plaća koja bi mu se sada trebala gledati odlazi na to, a netko ima i po nekoliko nekretnina po gradu i prima rentu naravno na crno. Ali oni ne bi trebali plaćati ništa?!

4) Da li je pravedno da samo roditelji sa djecom budu osjetljiviji na druge 'siromašnije' roditelje sa djecom? Ne vidim zašto ne bi svi građani bili socijalno osjetljivi? Pa upravo zato i postoji porez.

Ovakav sustav socijalne "pravednosti" sa nosanjem platnih lista smo imali, i on ima svoje ime, i doslovce smo ratovali da se od njega odvojimo. Da se radi o isključivo socijalnom rješenju, povukla bi se jedna crta socijalne granice, ispod koje nitko ne zaslužuje biti i tim ljudima bi se onda nekako dodatno pomoglo. Ali ovakvo izjednačavanje onih koji rade po cijele dane i onih koji ne rade uopće može samo nekom iz starog režima past na pamet.

Koliko su već socijalno osjetljivi naši građani koji rade: http://www.economist.com/node/17198511
    Koliko naših građana uopće radi: http://www.economist.com/blogs/freee...h-unemployment

Uostalom nije Bandić jedini koji se zna provlačit kroz rupe u zakonu, a ovom prijedlogu rupa zasigurno ne nedostaje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Po čemu ste zaključili da je Bandić u pravu? Nije se dogodilo ništa novo što nismo znali i prije mjesec dana.
    Nema nikakvog uporišta da nam šalje uplatnice jer njegov prijedlog nije prihvaćen bez obzira na rebalans.
    Dva napisa u novinama kojih je i inače bilo masu, ne znači da je naglo postao legitiman, to su sve ionako plaćeni članci!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •