Stranica 36 od 54 PrviPrvi ... 26343536373846 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,751 do 1,800 od 2653

Tema: MPO trudnoća nakon svega...kako se osjećamo...

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Uff šiškica točno znam kako ti je, mene stalno nešto hvata, al za sad ne jurim odmah doktoru jer u prošloj trudnoći sam tako pa su samo čeprkali po meni!
    iako si pomislim šta ako ne idem a nešto je...joj sto muka!
    evo mene je tako već dva dana napinjalo na mjehur i pi-pi, bila sam svakih petnaest minuta na wc-u i malo me peklo, već sam pomislila opet bakterije, opet upala i rekla sam danas ako tako nastavi idem doktoru i kad ono noćas i jutros sve ok, pa sad ti znaj, dal mi je prošlo od čaja od brusnice kojeg sam popila na litre il mi je to bebica stiskala mjehur pa se sad makla...ko će znat!?
    samo ti odi kod dr. il ga makar nazovi pa pitaj da budeš mirna!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Šiškice odi na pregled čisto da budeš mirnija i javi nam kako je bilo
    Mojca super da je otok splasnuo Drugi put laganije čistiti, makar u dva dana. Moje pospremanje ormara se proteglo skroz, evo traje već skoro tjedan dana- a nije neki veliki ormar
    Mene zanima da li koristite trudnički pojas? Jedna divna forumašica mi je poslala svoj i jučer sam ga probala, osjećaj olakšanja je krasan, ali moj trbuh još nije toliko velik pa sam mislila staviti ga samo kad idem u neku dugu šetnju. Inače - da li se kasnije nosi po cijeli dan ili samo par sati dnevno?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Čula sam puno puta vezano za trudnički pojas da nije dobar jer opušta trbušne mišiće (oslabljuje). I ja sam razmišljala o njemu, no nekako sam se predomislila jer sam mčula dosta toga protiv. Ali ne mogu ništa reći iz osobnog iskustva, naravno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Šiškice, nek si ti išla doktoru... ja uvijek kažem da je bolje ići doktoru, pa makar to ispala smiješna nego sjedit doma i živcirat se. Mi sad moramo biti što opuštenije.

Bebica, za mjehur je dozvoljeni i 1 gram vitamina C. Meni se nekako čini učinkovitije od čaja od brusnice.

Šumskice, a što ću... krenulo me. Ali, odluka je pala, s ostatkom kuće ću laganije. I možda ćak mamu pozovem u pomoć... ali to je onda katastrofa na vidiku.
    Trudnički pojas ne nosim, nije mi teško, mislim da to mogu zahvaliti MBT cipelama, jer kad nosim tenisice bude mi teže i ne mogu dugo hodati, a u MBT sam super, mogu hodati satima.
    Teta u dućanu di sam kupovala grudnjak za dojenje mi je rekla da je dobro nositi steznik nakon poroda, da se maternica udobno vrati na svoje mjesto. Morati ću se oko toga raspitati.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mojca popila sam si šumeći mg a u njemu ima i vitamina c, a brusnicu sam provjerila i prije trudnoće jer sam često imala problema s mjehurom i pomogla mi je!evo pol dana je prošlo a ja niš više ne osijetim, mora da je to ipak moj bembolino po mjehuru skako

e taj trudnički pojas i mene zanima, jer ja kad se dignem s kreveta il kauča imam osijećaj da će mi sve dolje ispast, i još taj moj cerviks, a ja sam inače trbušasta a sad pogotovo, ko zna dal bi mi to šta pomoglo, iako se ja ne šećem puno s obzirom da sam na mirovanju al si mislim baš zato bi mi mogli mišići bit nikakvi a kad se dignem sva ta težina stišće dole!

ovaj steznik poslije poroda imam, nosila sam ga kratko vrijeme i ok mi je bio, al kad sam ga kupovala u lijekarni rekla mi je teta da se s nošenjem tog steznika počinje kad prođe 40 dana od poroda da nije dobro ga odmah stavljat!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Drage moje u petak , 05.08. rodio se mali Ante ... porod protekao super ! mama i bebač su dobro , porod je bio u 39 tj. beba 3260 dug 50 cm

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kety cestitam od

Uzivajte u malom Anti

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo danas obavili kombinirani probir i začudo, rezultati su odlični. Nuhalni je 0,8mm i svi su rizici manji od graničnog (biokemijski je doduše na granici) ali sve je bolje nego u 1. trudnoći. Idem za 3 tj na anomaly scan pa ćemo vidjeti što dalje.Ali i ovako smo presretni

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kety čestitam!

Andream super za pregled!!!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo danas obavili kombinirani probir i začudo, rezultati su odlični. Nuhalni je 0,8mm i svi su rizici manji od graničnog (biokemijski je doduše na granici) ali sve je bolje nego u 1. trudnoći. Idem za 3 tj na anomaly scan pa ćemo vidjeti što dalje.Ali i ovako smo presretni
    Super! Ma i anomaly ce vam biti dobar, hocete li onda odustati od amnio ili?

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Čestitam novopečenoj mami!!! I naravno želim dobrodošlicu malome Anti! Uživajte jedno u drugome

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Kety28 čestitke na malom Anti

andream sretno!!!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Koliko sam god bila za amnio, sad me ovaj nalaz pokolebao. 1.9. idem kod dr K dok još radi u Viliju pa ću vidjeti s njim.

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kad sam se ja u Rijeci raspitivala za anomaly scan svi su me u čudu gledali da što mi je to??? dok nisam vidjela uputnicu od moje soc gin na kojoj je pisalo: utvrditi morfologiju ploda! - eto to je po "hrvatski"! radi se isključivo na 2d ultz i provjeravaju se unutarnji organi, kosti, gornja usnica o štatijaznamsve pregled mi je trajao cca 20tak min, za 3d je prerano jer beba nema dovoljno masnog potkožnog tkiva u 20tt
    a za kg, vodu i oticanje ću vam javiti nakon sl pregleda 17.08. - jedva čekam!
    kety28 čestitam na sinčiću

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    Kety28 čestitke na malom Anti

andream sretno!!!
    Potpisujem!!

Mi smo danas obavili utz. Sve je u redu, naša bebolina ima 1,58 kg, raste i deblja se u skladu s tjednima.
    Mojca čini mi se da si dosta pročitala vezano uz dolazak bebe pa te molim da popis literature podijeliš s nama ostalima

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bila sam danas kod doktorice koja me odmah sprašila u Vinogradsku na hitnu.
    s hitne me poslali u rodilište .. pogledao me neki mladi dr. i zaključio da sve izgleda super.. Zatvorena sam, UVZ uredan , beba odgovara tjednima . Zaključio čovjek da je vjerojatno uzrok grčevima upala mjehura u kombinaciji s lošom probavom + širenje maternice..

Bebica se ugnjezdila poprečno i točno joj je glavica kod ogromnog ožiljka od operacije sljepog crijeva (možda i to nešt znači)..
    Sutra ujutro idem vaditi krv, urin i napraviti urinokulturu..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo me nazad iz shoppinga. Svašta "nepotrebno" za bebu sam natrpala u košaru!

Bebica, meni teta u dućanu rekla da se u slučaju vaginalnog poroda počinje s nošenjem steznika 4-5 dana nakon poroda, a u slučaju carskog 8-9.
    Kety, iskrene čestitke! Uživajte!
    Andream, super za kombinirani.. Misliš da je amnio zbilja potreban...?
    Šiškice, biti će to sve ok.
    Dani, bravo za bebolinu! Nemaš tickler, u kojem si ono tjednu?
    Ma čitam sve i svašta, priče s poroda s portala su mi fantastična literatura da bar približno shvatim što me čeka, a od knjiga sam relativno nedavno čitala ili trenutno čitam sljedeće:
    -Što očekivati u trudnoći, grupa autora, VBZ, to valjda svi imamo, super mi je knjiga, ima odgovore na sve, stalno ju otvaram,
    -Što dete oseća u majčinoj utrobi, neko staro BG izdanje, zanimljive teorije, ali sam odustala na pola, samo me opterećivala,
    -Što očekivati prve godine, grupa autora, VBZ, čitala sam samo prvo poglavlje, ali vidim da će biti jako korisna,
    -Knjiga o dojenju, Hannah Lothrop, Harfa, progutala ju, odlična knjiga, svima za preporučiti,
    -Godine prve, zašto su važne, M. Jovančević i suradnici, Sysprint, odlična knjiga, sad ju čitam po drugi put, kupila sam ju čim sam zatrudnila, mislim da ju svaki roditelj treba pročitati,
    -Velika knjiga razvojnih aktivnosti, Elvira Vaskević, Planet Zoe, inspirativna i slatka knjgica,
    -Žensko tijelo ženska mudrost, Christiane Northrup, Planetopija, čitam ju više manje stalno odkad je izašla, biblija,
    -Mudrost majčinstva, majke i kćeri, Christiane Northrup, Planetopija, odlična knjiga, čitala ju pred par godina, sad sam opet malo čeprkala po njoj,
    -Čarobno drveće uma, Marion Diamond, Ostvarenja, čitala prije trudnoće, zanimljivo.
    Za rođendan sam dobila dvije knjige od Miriam Stoppard: Razvoj vašeg djeteta (Profil) i Complete Baby and Childcare (DK) nisam ih još niti pogledala.
    A zapravo zadnjih deset dana čitam samo Šaptača psima i Murakamija...

Unatoč svemu pročitanom i čitanom, mislim da je najvažnije a slušamo svoje srce i intuitivno pristupimo bebi. Ako si dopustimo da osjetimo dijete u sebi, puno ćemo lakše razumijeti bebu i biti bolji roditelj.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mojca moje srčeko u potpisu je moj ticker (samo moraš kliknuti na njega)... samo sam 1 dan manje trudna od tebe Hvala ti puno na popisu literature. Sigurno ću većinu toga progutati, Knjigu o dojenju sam već odavno kupila i preporučam svima. Isto je tako super i knjižica "Moja prva godina" koja se nakon poroda dobije u paketu Sretno dijete (ili Sretna beba). Meni ju je proslijedila seka i stvarno je super jer o svemu bitnom piše u najkraćim i najjasnijim crtama.

Šiškice drago mi je da te je dr umirilo i da je s bebicom sve ok.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ova knjiga o dojenju, to je ona što se može kupiti u Rodi?

Ja danas vadila krv na senzibilizaciju, a za manje od tjedan dana ide uzv konačno. I danas slavimo navršenih 14 tjedana, bravo bebolino!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Da, knjiga o dojenju se može naručiti na Rodi i do pred malo je bila na 50% popusta, koštala je oko 100 kn (s popustom)... ne znam je li još uvijek na popustu, provijeri.
    Bravo za 14 tjedana, to više nije mala brojkica... a i tih tjedan dana će proći za čas, vidjet ćeš

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dani... to je prenapredni tickler za mene.

Knjiga o dojenju je kod izdavača još uvijek po 100 kn
    http://www.harfa.hr/knjiga.asp?n=KNJ...ojenja&id=3049
    Inače, oni imaju baš cijeli niz zanimljivih knjiga, jedva sam se suzdržala i kupila samo ovu o dojenju.

Kako se i od koga dobije taj paket Sretna beba?

Inače, ako još netko planira put Graza, upozoravam na činjenicu, koju sam zaboravila: autoput od Šentilja do Graza je jako drndav. To je onaj stari betonski tip autoputa, pa nije baš najugodnije. Da sam se sjetila, ne bi bila išla.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mojca hvala na popisu literature, dosta nam se toga poklapa. Posebno mi je drago da nisam jedina koja čita dr. Northrup - ona je moj guru i njezino se poimanje majčinstva savršeno poklapa s mojim (npr na početku trudnoće sam od nje pročitala da su naša tijela savršeni "strojevi" za rađanje i da je svo znanje o trudnoći i porodu već generacijama usađeno u naše stanično sjećanje i odmah sam se opustila i ufurala u ulogu trudnice čije tijelo najbolje zna svoj posao) Jedino ova knjiga Što očekivati u trudnoći mi je digla tlak nevjerojatno - pročitala sam u njoj da se šećer i MED ne preporučaju u trudnoći (ok, šećer ali med?? ) ali zato umjetni zaslađivači da se mogu koristiti u izobilju (aspartaman je dokazano kancerogen) i odmah je vratila u knjižnicu. Nisam više mogla čitati.
    Jedna knjiga koju sam pročitala jako brzo (kao ljubić) a nije me oduševila bila je Prvi put mama od Uršule Tolj. Pisana je kao lagano štivo, ali je krcata reklama za kašice, kikove proizvode svih vrsta (a skupi su bezobrazno - ne vjerujem da su toliko bolji od ostalih koliko su skuplji) i dojenje se naziva najčešće "bio je na sisi" (e to mi je išlo na živce...hjuuuuu) jedino je dobro što daje uvid u majčinsku svakodnevicu, trudničke doživljaje, bolničke muke i čekanje. Najbliže RL-u od svih do sada pročitanih knjiga.

Kety28 Čestitam
    Vojvođanka savršeno si prevela anomaly scan - dok sam čitala tvoj post bila sam na tel. s bolnicom gdje ću na UZV u 20.tt i rekla sam im da trebam anomaly scan (sestra mi odgovorila da oni to ne rade) pa sam pitala da trebam utvrditi morfologiju ploda i rekla - pa šta ne kažete Hvala ti!
    Inače 3D uzv je moja ginica preporučila napraviti do 24tt jer se kasnije kod blizanačke ne vidi baš dobro (bude gužva u trbuhu) i preporučila mi je jednog privatnika iz Rijeke kao najboljeg. Nažalost zaboravila sam ime - riječanke moje, imate li ideju tko bi dotični gin mogao biti?
    Šiški super da je sve OK! I meni je noćas bilo jako loše - grčilo me u trbuhu, desno pored dečkića, i cijeli trbuh me rastezao kao da ga netko vuče. Mislila sam da ću ujutro imati trbušinu 2x veću nego jučer, kad ono - samo je promijenila oblik - očito su se bebe premiještale. I zatvor je pomalo pripomogao bolovima. Srećom sada sam ok

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Mojca Jedino ova knjiga Što očekivati u trudnoći mi je digla tlak nevjerojatno - pročitala sam u njoj da se šećer i MED ne preporučaju u trudnoći (ok, šećer ali med?? ) ali zato umjetni zaslađivači da se mogu koristiti u izobilju (aspartaman je dokazano kancerogen) i odmah je vratila u knjižnicu. Nisam više mogla čitati.
    Kao i u svemu u životu, trebamo iz konteksta izabrati, prosijati i uzeti samo ono što nama odgovara... Ta knjiga je puna različitih činjenica, obrađenih isključivo s medicinske strane... dok knjige dr. Northrup imaju "nadgradnju" u nekim drugim sferama. Ona definitivno odstupa od svih drugih autora jer se usudila spojiti "vidljivo i nevidljivo", ali kako je to knjiga o ženskom tijelu uopće, meni osobno, za ovu fazu života, premalo je detaljno obradila trudnoću... za razliku od Što očekivati u trudnoći, koja je tipično američko štivo, "odobreno od FDA", gdje ima i previše podataka. Mnogi od njih su, istina nebulozni, ali odgovara na mnoga univerzalna "tehnička" pitanja u trudnoći. Ostaje samo pitanje da li čitateljica ima mudrosti uočiti razliku i "prosijati".

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Paket Sretna beba dobiješ u ljekarnama uz predočenje otpusnog pisma iz rodilišta... naravno ne baš u svim ljekarnama pa provjerite ima li ih u vašem gradu http://www.familyservice.hr/nasi-programi.aspx

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    Paket Sretna beba dobiješ u ljekarnama uz predočenje otpusnog pisma iz rodilišta... naravno ne baš u svim ljekarnama pa provjerite ima li ih u vašem gradu http://www.familyservice.hr/nasi-programi.aspx
    U tim ostim ljekarnama (a i kod većine ginekologa - pitajte ako nisu dali) se dobije "paketić za sreću" u kojem je knjižica koja ide kroz cijelu trudnoću. Isto jako praktična i jednostavna

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šiškice, bit će to sve u redu, evo i malo ~~~~~~~~~~~~ jesi napravila double?I ja sam jučer radila test senzibilozacije u Petrovoj, moram priznati da je lijepo opet biti trudnica, nema naručivanja, odmah si svugdje prvi na redu..... ma milina. U prvoj trudnoći ga nisam radila jer me nitko na to nije upućivao a onda čitam da baš i nije tako bezazleno, pa smo eto sad pametniji.Mojca, kako sam napisala, koliko god sam bila "za" amnio sad me ovaj nalaz skroz iznenadio. U mailu su mi napisali (kao da su i oni na neki način sretni s rezultatom) da mi šalju uredan i nisko rizičan rezultat testa. No nakon pregleda 1.9. donijet ćemo konačnu odluku ići ili ne ići. Ono što me sad pak zanima, jesu li vam i kada radili cervikalne briseve u T? moja je ginekologica sad na g.o. pa si mislim da ipak ovaj mjesec kažem docu koji je mijenja da ih napravimo.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni jesu evo baš prošli put bila sam 20 tj. i isto tako prošlu trudnoću!
    Vjerovatno jer sam bila na pol trudnoće, ne znam kako to inače ide, mislim da sam sad namiru do kraja, ne znam!
    Posljednje uređivanje od Bebica_2 : 12.08.2011. at 19:26

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Andream, ja sam bris na aerobe/anerobe radila 2 puta na početku trudnoće zbog HSB, druge nisam. Nakon toga ih nisu tražili, ali sam danas negdje pročitala da se to radi u 30 i nekom tjednu...
    Ako ne traže, ne bi ja inzistirala na tome, pa radila si ih pred postupak, zar ne? Mi empeouše smo poznate kao sterilne.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Radila sam ih prije godinu dana i našli mi neke beštije, više se i ne sjećam, pili oboje antibiotike. Sad bi ih napravila preventivno ako bi se ipak odlučila sredinom rujna na AC.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

dr. A mi je preporučio tripl test, a ja se razmišljam da odmah tražim amniocintezu i da se riješim briga..

Zapravo čekam moga soc. ginokologa da se vrati s godišnjeg da se posavjetujem s njim..
    Vraća se napokon u utorak, a ja ću biti na 16+4 i vrijeme mi lagano ističe. Koliko sam shvatila te dvije pretrage se rade do 18 tt.. Nadam se da se u Vinogradskoj neće biti problem naručiti u roku tih 10 dana što imam fore..

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Radila sam ih prije godinu dana i našli mi neke beštije, više se i ne sjećam, pili oboje antibiotike. Sad bi ih napravila preventivno ako bi se ipak odlučila sredinom rujna na AC.
    Da, ako ideš na amnio, moraš biti bez beštija. Al' ja bi nekako rado da izbjegneš i briseve i amnio. Imaš zdravu i veselu bebu... ne brini.

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Anaerobe treba provjeriti kada uđete u 9. mjesec. Najviše radi BHSB-a. Ukoliko ga imate problem se lako riješi antibioticima koji se daju za vrijeme poroda..

TwistedQ avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Greškica.. Aerobe
    Posljednje uređivanje od TwistedQ : 13.08.2011. at 12:32

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šiškice, ja sam imala pravu kalvariju kad sam u prvoj trudnoći trebala na amnio. Nijedna me bolnica nije htjela primit, kao trebala sam mjesec dana prije biti naručena pa smo iskeširali poprilično privatno. Ovaj put sam se već naručila i imam termin 12.9. na SD, uvijek mogu otkazati a sad si sve mislim da ću možda tako i napraviti. Triple ti ni ja ne savjetujem, meni su se kasnije svi dr-i pa i moja socijalka i dr K iz Vilija iščuđavali zašto sam uopće na njega išla kad je kombinirani bio više-manje u redu (biokemijski rizik tada je bio oko 1:170 i to je bio jedini rizik koji je bio povećan).

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ak me ne budu htjeli naručiti neću te pretrage ni raditi.. otići su kasnije privatno na anomaly scan i to je to..

I meni je biokemiski rizik loš 1:173

ostalo Trisomija21 1:500
    Trisomija 18-13 1:5255
    Dobni rizik 1:432 (granični rizik na sve je 1:250)

na 12+2 tt beba je bila velika 55,6mm a NT 1,7mm

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Možda ću sad otkriti toplu vodu, ali moram podijeliti s vama današnje otkriće, odnosno rješenje naših problema s malim prostorom, možda još kome bude od koristi. Radi se o zidnoj sklopivoj prematalici, poput ovih:
    http://otroskatrgovina.si/ostalo/pre...alna-miza.html
    http://www.mali-vragci.si/previjalna...ur-p-1802.html
    http://www.mimovrste.com/artikel/4480020422

Ja to do sad nisam vidjela, osim one Ikeine ružne metalne konstrukcije, pa sam sva oduševljena, jer kako smo u potkrovlju, zbog krovnih kosina imamo veliki gubitak prostora, pa će nas ovo spasiti.
    Eto, možda ove slikice još kome uljepšaju dan!

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mojca baš su fora prematalice.. I ja imam problem s prostorom i čini mi se da ću bebu morati prematati na krevetu ili na stolu na kojem jedemo.. jednostavno nema mjesta za onu dječju komodicu i da na nju stavim prematalicu..

Sad bi moja mama rekla mi smo vas prematali di god smo stigli pa što vam fali !!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Uuuu ovo je Mojca super meni će dosta pomoći jer i mi smo koma s prostorom

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Super, baš me veseli da se i vama čine korisne.
    Mislim da stolar to može jednostavno iskopirati, (od tri predloška, napraviti vlastitu kreaciju, na vanjsku stranicu drmnuti neku zgodnu sličicu, treba samo malo mašte i stolar koji radi u drvu), nije nužno ići u Sloveniju po to. Pričala sam s jednom ženom koja ju ima i rekla je da je to najbolja stvar za prematanje, jer se visina može prilagoditi osobi koja premata, pa ne boli kičma. Meni to nije nebitno... ipak sam ušla u peto desetljeće.

Šiškice, u pravu si. Mene i MD-a su prematali na stolu, ne da nije bilo previjalice, nego u kući gdje sam se ja rodila nije bilo ni tekuće vode, a u centru grada je bila. I niš mi ne fali (bar si tako utvaram!).

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja sam već tatu obavijestila o projektu ... Mojca I super mi je ona s policama jer je baš praktična

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Što se tiče briseva ja ih u trudnoći nisam radila, ne znam kakva je obično praksa i hoće li me moja dr uopće poslat da radim briseve. Mislim kako smo mi u mpo vodama svako malo testirane na te beštije i da je, ako baš nema nekih indikacija, bolje da se što manje prčka "tamo dolje".

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Možda ću sad otkriti toplu vodu, ali moram podijeliti s vama današnje otkriće, odnosno rješenje naših problema s malim prostorom, možda još kome bude od koristi. Radi se o zidnoj sklopivoj prematalici, poput ovih:
    Fora izgleda, ali razmisli di ćeš si to montirat i koliko će ti funkcionalno bit. Mi nismo u potkrovlju, ali imamo mali stan i frendica mi je bila posudila onu rasklopivu i ja sam mislila super stvar, na kraju nam je samo smetala rasklopljena, a odklopit ju sama s jednom rukom (srećica u drgoj) nisam mogla. Na kraju smo je vratili i napravili drveno postolje koje se stavi na mašinu i na to stavili onu mekanu (a može i one tvrde) podlogu za prematanje i super nam je i za prematanje i za kupanje
    Evo, nadam se da sam pomogla nekome da sačuva par kuna
    Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče briseva ja ih u trudnoći nisam radila, ne znam kakva je obično praksa i hoće li me moja dr uopće poslat da radim briseve. Mislim kako smo mi u mpo vodama svako malo testirane na te beštije i da je, ako baš nema nekih indikacija, bolje da se što manje prčka "tamo dolje".
    Nisu ni meni u trudnoći radili ni briseve ni papu

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    http://otroskatrgovina.si/ostalo/pre...alna-miza.html
    http://www.mali-vragci.si/previjalna...ur-p-1802.html
    http://www.mimovrste.com/artikel/4480020422

Ja to do sad nisam vidjela, osim one Ikeine ružne metalne konstrukcije, pa sam sva oduševljena, jer kako smo u potkrovlju, zbog krovnih kosina imamo veliki gubitak prostora, pa će nas ovo spasiti.
    Eto, možda ove slikice još kome uljepšaju dan!
    E Mojca ovo je super!! Ja sam gledala u Italiji i jedino što smo našli je neki ormarić za 350 eura a izgleda katastrofa!!
    Meni to izgleda ok rješenje, pa ako šta kupiš na kraju molim te da mi jaaviš na pp kako si zadovoljna jer ja još tražim neko rjašenje.
    Imaju u Slo u dučanu Pika polonica njihove ormariče gdje možeš previti bebu u dučanu, a u obliku i boji bubamare su, predivno, samo što nisu na prodaju

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Cranky, da ja imam veš mašinu u stanu, vrlo rado bi sve poslove oko prematanja obavljala u kupaoni... ali naša kupaona je tako mala da u nju ne stane ni kupaonski ormarić, a kamoli veš mašina... čak bi i ovaj preklopni dok je skopljen radio gužvu, a da ne pričam da ga ne bi bilo mejsta za raskopiti.
    Dobili smo od frendova onu klasičnu komodu s podlogom za prematanje, u sobi bi se čak i našlo mjesta za nju... ali ne na način da imamo pristup s dvije strane: jedna za otvarati ladice, a druga, bočno za prematanje.. tako da sad razmišljam da ili tu prematalicu objesimo iznad komodice ili da komodicu uopće ne koristimo, već bebine stvari držimo u našim komodama, a naše stvari preselimo dva kata niže. Glupa situacija, imamo 2 stana u kući, ali je kat između njih, pa to malo komplicira stvar. Druga opcija je da se preselimo u prizemlje.... ali tek to je komplikacija. A svakako želimo da beba bude s nama u sobi...

Mare, danas sam bila u Novom mestu i otkrila Pikapolonicu (bubamara na slo), nisam primjetila tu prematalicu o kojoj pričaš, ali sam ju (možda) našla na webu: http://www.idealo.de/preisvergleich/...er-timkid.html to je to?
    Evo tu ima raznih zidnih prematalica: http://www.idealo.de/preisvergleich/...3F1567130.html
    Mislim da mi nećemo kupovati, već ću sama "projektirati" prematalicu, možda u obliku kućice s krovićem i dimnjakom, možda u obliku prozora s kariranim zavjesicama ili će prednjica biti podijenjena na 9 ili 12 polja u koja se mogu umetnuti fotografije... pa ćemo ili dati frendu stolaru da ju napravi ili se čak sami upustiti u tu avanturu. U svakom slučaju, javiti ću rezultat.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 13.08.2011. at 23:49

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo čitam baš sa svojeg prvog kombiniranog: biokemijski 1:121 (još i manji nego što sam prvotno napisala), T21 1:315, dobni rizik 1:122 i t18 manji od 1:10000. NT 1,6mm. Šiškice, moj nalaz je iz prve trudnoće u nekim vrijednostima dosta lošiji nego tvoj, dr A me na osnovu toga slao na AC i na kraju je sve bilo u redu, pa evo ako te i to može utješiti... Sad mi je biokemijski 1:253, T21 1:1292, T18 manji od 1:10000, jedino je dobni 1:68 ali ni ja nisam u cvijetu mladosti, bar biološki. NT je 0,8.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, na mojem nalazu kombiniranog probira piše ovako:

Nuhalni nabor NT: 0.7
    Down T21: 1/9919
    Edwards T18: 1/100000
    Rizik za dob: 1/336

To je to, nigdje ne vidim ovo o čemu pišete, biokemijski rizik. Jedino što još piše je: "Na osnovi proračuna koji uzima u obzir biokemijske nalaze, biometriju i anamnestičke podatke, nije nađen povećani rizik... u odnosu na prosječni rizik koji odgovara dobi trudnice. Kako to da mi ne piše taj biokemijski rizik i što je to zapravo?

Također moj bolnički dr. me nakon ovog nalaza ne misli slati na triple, ali moj ginekolog je i prije nego sam išla na kombinirani tvrdio da "sve naše trudnice šaljemo UVIJEK na triple, ovo sve ostalo su neke eksperimentalne metode...". Uglavnom frajer uopće ne kuži priču s nuhalnim i kombiniranim i to odbacuje kao bedastoću. Ja nakon ovih nalaza nekako ne bih išla i na triple, što vi mislite, je li potrebno?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ak me budu htjeli naručiti U Vinogradskoj ok, ak ne neću ni raditi te pretrage.. Šta je tu je !!!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Biokemijski test (ne rizik). Ne znam točno što znači ali negdje sam pročitala da je dosta bitan parametar kod ove pretrage.Vala, nalaz ti je odličan. Na žalost ne mogu to napisati i za tvojeg ginekologa.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da, ti stvarno ne moraš na triple. Manje je pouzdan a i čemu kad ti je kombinirani odličan?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Vala, nalaz ti je odličan. Na žalost ne mogu to napisati i za tvojeg ginekologa.
    X!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •