djevojke drage hvala, znala sam da ću dobiti hrpu preporuka![]()
djevojke drage hvala, znala sam da ću dobiti hrpu preporuka![]()
i još jedna za čeha i sjajne zeznute godine.
jel slučajno netko čitao novog adriana molea? teta u knjižnici mi nudi, a ja nemam vremena ni volje za eksperiment, pa me zanimaju dojmovi.
Misliš na "Nemoćne godine"? Ja sam čitala, dosta je dobra knjiga, ali nije mi bila smiješna (kao npr. oni prvi dijelovi, dok je još tinejdžer). Tj. ono što je trebalo biti smiješno ispalo je previše istinito da bi se čovjek mogao tome smijati. Ali u cjelini, dojam mi je dosta dobar.
upravo vratila
tomić- voda,struja, telefon-lako,fino, pitko, gotovo žensko pismo
raj khamal jha-plavi pokrivač, hmmm, depresivno, ali vrlo čitko
sad sam uzela neku čini mi se isto lagano ljetnu knjigu -lisa see, zaljubljena peonija- još sam u laganom štihu,
Ja bi još dodala Nick Hornby: Duži put do dna.
I obavezno Douglas Adams: Holistička detektivska agencija Dirka Getlyja i Dugo mračno poslijepodne duše.
joj da, Hornby, on je zaista duhovit (sve njegovo sto sam citala)
i Razmjena od Logea mi je bila smijesna
Definitivno ove već predložene: Viewegh, Hornby, Lodge, a od domaćih Tomić.
Vidi i moj odgovor Babyboys u vezi Adriana Molea - dakle, ako nisi čitala, svakako pročitaj knjige o njemu i probaj kronološkim redoslijedom.
Također, lagana i zabavna (ali ne baš ludo duhovita) knjiga za opuštanje bila bi "Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja" (Marry Ann Shaffer i Annie Barrows).
Je, ja sam ga čitala čim je objavljen i jako mi se svidio - iako, nije to više ono umiranje od smijeha od prve do posljednje stranice, ima i ozbiljnih i dirljivih trenutaka, no knjiga još uvijek ulazi u kategoriju zabavnih i duhovitih.
Otkriće mi je Ian McEwan, sad čitam sve njegovo redom (Subota, Na plaži Chesil, Trajna ljubav... sljedeća mi je Nevin čovjek, pa što god još uspijem nabaviti).
Prekrasan stil pisanja, dobro poznavanje psihologije, širok spektar tema... Oduševljena sam!
sanja, hvala, eno mole na polici od jučer, čeka vikend.
ja sam sve nastavke kronološki progutala nekoliko puta u različitim trenucima života i svaki put se oduševila, a ovog sam se nećkala jer sam se uplašila da se jako uozbiljio. drago mi je da nije![]()
Ce(kršitelj koda) Ahern - Da me barem možeš vidjeti - zasad nisam nešto oduševljena, ali sam tek na početku
Slavenka Drakulić - Mramorna koža - isto početak, čini mi se mračnjak
kršitelj koda))
pridružujem se mcewan klubu
Počela sam čitati Follettove "Stupove zemlje"... knjiga je izašla u izdanju Algoritma razdijeljena na 5 djelova, šta mi je jako zgodno za plažu ili uz jutarnju kavu... za sad obećavajuće, ali u to nisam ni sumnjala.
Folletta sam čitala još davno i to Treći blizanac i Opasno bogatstvo.. obje, naravno, za preporuku
A obzirom da sam samo na zadnjoj stranici pročitala više od 5 preporuka za McEwana, mislim da će mi njegove knjige biti sljedeće na repertoaru![]()
107 zagrebačkih priča, Živko Prodanović
Savršena razbibriga za sve koji vole Zagreb. Usput, toplo preporučujem roditeljima s manjkom koncentracije. Može se čitati čak i uz dvoje urlajuće djece![]()
Andrew Davidson: The Gargoyle (Vodoriga) - trebalo mi je dosta da pročitam ovu knjigu. Iako, na kraju, nemam većih primjedbi (zanimljiva je, duhovita, neobična i svakako moram pohvaliti autorovo marljivo proučavanje povijesnih i književnih izvora), to je jedna od onih knjiga koja, kad je ispustite iz ruku, ne zove na nastavak čitanja, nego onako... Kad nađete vremena.
na odmoru sam uspijela procitati
Caricu orhideja i Posljednju caricu , Anchee Min ...ne lose
Adirana Molea - Oruzje za masovno unistenje - ja sam fun od kad se pojavila prva knjiaga i serija
pocela I. Allende - Ines
Obvezno na listu dodaj (ako vec nisi) "Atonement" ("Okajanje").
Hm, ja sam trenutno ponovo u fazi Sue Townsend, pa ti, sto se smijesnih knjigaflopica prvotno napisa
tice, mogu preporuciti "Kraljica i ja", te Adriana Molea kronoloskim redom
Procitala sam ponovo "The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13 ¾" i "The Growing Pains of Adrian Mole" - smijanje naglas, a posebno ih je dobro citati s vremenskim odmakom ((racunajuci da sam bila vrlo mlada kad sam ga procitala prvi puta)! - i upravo citam 3. knjigu, "The True Confessions of Adrian Albert Mole", i naravno, planiram nastaviti dalje sve do zadnje izdane.
Od ostalih knjiga, mozda manje smijesna nego Towsend, vise zivotna i realna, ali vrlo duhovita, "The Bad Mother's Handbook" od Kate Long (koja je u zadnje vrijeme moja omiljena britanska autorica, no kao zaista smijesnu mogu preporuciti samo prvu, u HR prevedenu "Prirucnik za lose majke"; ostale su joj teze, dublje, vise samoispitivajuce... No njen stil je i dalje vrlo britak, jako mi se svidja, i mogu ju i za ostale knjige (ako se ne ocekuje smijeh) toplo preporuciti!
Nadalje, John Grogan: "Marley i ja" - definitivno smijanje naglas!
I Kinselline shoppingoholicarske su komicne.
Inace, procitano nedavno:
Andrew Davidson: Gargoyle ("Vodoriga") - morala sam se prisiliti da pocnem citati knjigu, znajuci da se radi o zrtvi opeklina (a kako znam nesto o tome od meni bliske osobe, jako sam osjetljiva na njihove patnje), no jednom kad sam pocela citati, taj dio mi nije bio pretezak. Mislim da je opisan bas sa tocnom dozom humora i ironije i da se zbog toga lakse podnosi. Lijecenje u bolnici i tretmani kojima je podvrgnut su opisani bas klinicki, i stoga su mi bili fascinantni.
Taj povijesno-misticni dio, stajaznam... Na jedan nacin je puno dodao prici, no na drugi nacin mi je ipak neupecatljiv, jednostavno mi se nije usjekao u sjecanje (a knjigu sam procitala mozda prije nekih mjesec, mjesec i po dana).
Knjiga je za preporuku, svakako, ali nisam dozivjela taj WOW efekt.
Guy de Maupassant: Boule de Suif i druge price - odlicna knjizica s nekoliko kratkih prica. Kao i uvijek, studija nekoliko slojeva francuskog drustva, ostra, britka i prekrasno napisana. Preporuke!
Kate Long: The Daughter Game - vec sam spomenula da mi je Kate Long jedna od najboljih novijih britanskih autora, a u zadnje vrijeme vjerojatno i najdraza. I svakom novom knjigom koju od nje procitam, to mi ponovo potvrdi.
Nije me razocarala ni ovoga puta, iako, "The Daughter Game" je drukcija od njenih dosadasnjih knjiga, nekako je pomaknuta, radnja se stalno mijenja i puna je neocekivanih obrata, a kraj je zaista sve ono sto nisam ocekivala. Teza je od prijasnjih, definitivno. Radnja ukratko: izvrsna studija zene (profesorice u privatnoj skoli) u srednjim godinama i braku bez djece. Sto psiha sve moze napraviti... Uglavnom, odlicno napisano, tople preporuke!![]()
Bože, žene, ne čitajte "Vidiš koliko te volim" od Luis Leante. Umorila me!![]()
ja sam davno počela čitati vodorigu, stala negdje usred tih opisa liječenja i nisam nastavila. eno, stoji tako, uopće me ne vuče da ju uzmem.
kupila sam neki dan i počela čitati Crveni šator. još nisam formirala mišljenje, moram malo više vremena odvojiti za nju.
genijalna knjiga, stvarno duhovita"Kraljica i ja"
bilo bi ju dobro procitati ponovo, s vremenskim odmakom
za vodorigu sam cula ili hvalospjeve, ili da je totalni shit, nema sredine. nisam citala.
"Crveni sator" sam procitala prije par godina, toliko mi se dopala da sam si ju kupila (inace kupujem samo ono sto mi se zaista svidja i znam da cu htjeti citati iznova i iznova; prostor kucnih biblioteka mi je vec prilicno zakrcen, pa sam se na ovaj nacin morala limitirati za knjizni shopping) Tople, tople preporuke!
Emily, ja sam se s "Vodorigom" nasla bas nekako u sredini. Mogu ju preporuciti dalje, ali nije mi nist' posebno wow.![]()
Evo, sjetila sam se jedne knjige i to je valjda jedina u kojoj nisam shvatila što je pisac htio reći.
Radi se o Murakamijevoj knjizi "Lov na divlju ovcu". U najboljem slučaju, nakon što sam ju pročitala, osjećala sam se kao - ovca! Blejala sam u korice s upitnicima oko glave! Je li to netko čitao? I inače nisam njegov ljubitelj, ali ova je bila zadnja njegova koju sam pročitala, više ga ne čitam![]()
Evo, meni je "Vodoriga" osrednja knjiga. Nije dovoljno loša da je prestanem čitati na pola (pogotovo su mi bile genijalne srednjovjekovne priče), ali ne bih ništa izgubila da sam je odlučila ne pročitati.
Bome... Sinoć sam dovršila njegovog "Sputnika" i ostao mi je isti osjećaj. Knjiga je u početku izvrsna (zaista sam uživala u čitanju), no kad počne s nekim nadrealističnim doživljajima...![]()
![]()
Je li netko čitao Majstora i margaritu? Ocjena? Ja je započela...
Ja inače čitam Doktrina šoka od Naomi Klein - uznemirujuće štivo :/
trenutno čitam henry james- okretaj zavrtnja i jako je neugodna, do te mjere da ju ne čitam prije spavanj-ali ne mogu stati. prije toga fitzgerald- blaga je noć- pekrasna, za svaku preporuku.
murakami- čitala sam i sputnika i lov na divlju ovcu, i dok me se sputnik dojmio, lov na divlju ovcu nisam uopće razumjela.
Majstor i Margarita su meni u top 10 ikada pročitanih knjiga, svakako...
Mima, slažem se s tvojom ocjenom!![]()
Sue Townsend: "True Confessions"
Knjiga je koncipirana u 3 dijela: prvi dio je dnevnik, price i pisma Adriana Alberta Molea, drugi dio kratke price Susan Lillian Townsend, a treci dio je " tajni dnevnik "neke" Margaret Hilde Roberts, 14 3/4 godina".
Ukupan ton je drukciji, odrasliji, ironicniji, no uzivat cete.
Adrian je sada malo stariji, zivi sa roditeljima ali trazi vlastiti smjestaj, pise roman i radio je u knjiznici sve dok...
Klasican Adrian, malo stariji, mrvicu, ali samo mrvicu mudriji, no i dalje za krepat' od smijeha.
Sue je ubacila nesto iz svog dnevnika i neke eseje, sve mi se jako svidjelo (ton, slaganje recenica, razmisljanja u pozadini) - nisu pod muss komicne, ali neke su vise od drugih. Odlicna mi je "Zasto mi sve svidja Engleska", ta je zaista za smijanje naglas.
"Tajni dnevnik Margaret Hilde Roberts, 14 3/4 godina"- MHR je zenski counterpart Adrianu, a tko je zapravo MHR - necu vam pokvariti veselje.![]()
Jos jednom, velike preporuke za knjigu!
Krivo mi je sto moram stati sa Adrianom, naime u mojoj knjiznici nema slijedece knjige, pa moram pricekati da dodjem u HR i procitam ju tamo.![]()
No, trenutno citam Parsonsa, "Man and Boy". Uzivam.
Posljednje uređivanje od Elly : 23.09.2011. at 09:48
Miro Gavran, Klara. Zanimljiva Knjiga.
Dakle, Parsons - "Man and Boy" - zaista dobra knjiga; tema rastave, novog partnera, odnosa s bivsim partnerima, generacije djece s "vise" roditelja odlicno obradjena - tople preporuke!
Citam nastavak, "Man and Wife", i dojmovi su zasad isti kao i za prethodnu knjigu.
Parsons, "Man and Wife" - preporuke; IMHO cak i bolja od prethodne.![]()
Amos Oz-Iznenada u dubini šume- moja preporuka...kao i za sve druge njegove knjige
Netko je tu govorio o Majstoru i Margariti, meni je prvi dio knjige apsolutno briljatan, genijalan,dok mi se svaki put kad bih je čitala činilo da je Bulgakovu padala koncentracija pred kraj knjige... Inače, da , jako volim Bulgakova.