Stranica 16 od 105 PrviPrvi ... 614151617182666 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 5226

Tema: Što čitate 2.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

djevojke drage hvala, znala sam da ću dobiti hrpu preporuka

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i još jedna za čeha i sjajne zeznute godine.

jel slučajno netko čitao novog adriana molea? teta u knjižnici mi nudi, a ja nemam vremena ni volje za eksperiment, pa me zanimaju dojmovi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    jel slučajno netko čitao novog adriana molea? teta u knjižnici mi nudi, a ja nemam vremena ni volje za eksperiment, pa me zanimaju dojmovi.
    Misliš na "Nemoćne godine"? Ja sam čitala, dosta je dobra knjiga, ali nije mi bila smiješna (kao npr. oni prvi dijelovi, dok je još tinejdžer). Tj. ono što je trebalo biti smiješno ispalo je previše istinito da bi se čovjek mogao tome smijati. Ali u cjelini, dojam mi je dosta dobar.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

upravo vratila
    tomić- voda,struja, telefon-lako,fino, pitko, gotovo žensko pismo
    raj khamal jha-plavi pokrivač, hmmm, depresivno, ali vrlo čitko
    sad sam uzela neku čini mi se isto lagano ljetnu knjigu -lisa see, zaljubljena peonija- još sam u laganom štihu,

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    može neka preporuka za duhovitu, opuštajuću knjigu?
    onako da se čovjek smije sam sa sobom dok je čita
    ajde knjigoljupci znam da imate neku smiješnu za mene
    Ante Tomić-Ništa nas ne smije iznenaditi-
    Mene nije lako nasmijati ali doslovce sam se gušila od smijeha dok sam ovu čitala.
    Šteta što film po ovoj knjizi nije ispunio moja očekivanja.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    Ante Tomić-Ništa nas ne smije iznenaditi-
    Mene nije lako nasmijati ali doslovce sam se gušila od smijeha dok sam ovu čitala.
    Šteta što film po ovoj knjizi nije ispunio moja očekivanja.
    majnen potpis na ovo
    uglavnom , s njim nećeš pogriješiti,a ni s ferićem (moja baka je za njega rekla teti u knjižnici da joj ne daje više tog prostaka )

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš na "Nemoćne godine"? Ja sam čitala, dosta je dobra knjiga, ali nije mi bila smiješna (kao npr. oni prvi dijelovi, dok je još tinejdžer). Tj. ono što je trebalo biti smiješno ispalo je previše istinito da bi se čovjek mogao tome smijati. Ali u cjelini, dojam mi je dosta dobar.
    hvala tanja, da na nemoćne godine sam mislila. budući kažeš da je ok, uzet ću, tvoje preporuke su mi se uglavnom svidjele.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dnevnik Bridget Jones
    i Sjajne zeznute godine se sjecam da sam umirala od smijeha

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja bi još dodala Nick Hornby: Duži put do dna.
    I obavezno Douglas Adams: Holistička detektivska agencija Dirka Getlyja i Dugo mračno poslijepodne duše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj da, Hornby, on je zaista duhovit (sve njegovo sto sam citala)
    i Razmjena od Logea mi je bila smijesna

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitivno ove već predložene: Viewegh, Hornby, Lodge, a od domaćih Tomić.

Vidi i moj odgovor Babyboys u vezi Adriana Molea - dakle, ako nisi čitala, svakako pročitaj knjige o njemu i probaj kronološkim redoslijedom.

Također, lagana i zabavna (ali ne baš ludo duhovita) knjiga za opuštanje bila bi "Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja" (Marry Ann Shaffer i Annie Barrows).

Je, ja sam ga čitala čim je objavljen i jako mi se svidio - iako, nije to više ono umiranje od smijeha od prve do posljednje stranice, ima i ozbiljnih i dirljivih trenutaka, no knjiga još uvijek ulazi u kategoriju zabavnih i duhovitih.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tako se veselim jesenskim večerima

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Otkriće mi je Ian McEwan, sad čitam sve njegovo redom (Subota, Na plaži Chesil, Trajna ljubav... sljedeća mi je Nevin čovjek, pa što god još uspijem nabaviti).
    Prekrasan stil pisanja, dobro poznavanje psihologije, širok spektar tema... Oduševljena sam!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sanja, hvala, eno mole na polici od jučer, čeka vikend.
    ja sam sve nastavke kronološki progutala nekoliko puta u različitim trenucima života i svaki put se oduševila, a ovog sam se nećkala jer sam se uplašila da se jako uozbiljio. drago mi je da nije

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Otkriće mi je Ian McEwan, sad čitam sve njegovo redom (Subota, Na plaži Chesil, Trajna ljubav... sljedeća mi je Nevin čovjek, pa što god još uspijem nabaviti).
    Prekrasan stil pisanja, dobro poznavanje psihologije, širok spektar tema... Oduševljena sam!
    potpis na sve,dijelim oduševljenje McEwanom odličan pisac

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ce(kršitelj koda) Ahern - Da me barem možeš vidjeti - zasad nisam nešto oduševljena, ali sam tek na početku
    Slavenka Drakulić - Mramorna koža - isto početak, čini mi se mračnjak

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kršitelj koda ))
    pridružujem se mcewan klubu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Počela sam čitati Follettove "Stupove zemlje"... knjiga je izašla u izdanju Algoritma razdijeljena na 5 djelova, šta mi je jako zgodno za plažu ili uz jutarnju kavu... za sad obećavajuće, ali u to nisam ni sumnjala.
    Folletta sam čitala još davno i to Treći blizanac i Opasno bogatstvo.. obje, naravno, za preporuku

A obzirom da sam samo na zadnjoj stranici pročitala više od 5 preporuka za McEwana, mislim da će mi njegove knjige biti sljedeće na repertoaru

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

107 zagrebačkih priča, Živko Prodanović
    Savršena razbibriga za sve koji vole Zagreb. Usput, toplo preporučujem roditeljima s manjkom koncentracije. Može se čitati čak i uz dvoje urlajuće djece

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Andrew Davidson: The Gargoyle (Vodoriga) - trebalo mi je dosta da pročitam ovu knjigu. Iako, na kraju, nemam većih primjedbi (zanimljiva je, duhovita, neobična i svakako moram pohvaliti autorovo marljivo proučavanje povijesnih i književnih izvora), to je jedna od onih knjiga koja, kad je ispustite iz ruku, ne zove na nastavak čitanja, nego onako... Kad nađete vremena.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

na odmoru sam uspijela procitati

Caricu orhideja i Posljednju caricu , Anchee Min ...ne lose

Adirana Molea - Oruzje za masovno unistenje - ja sam fun od kad se pojavila prva knjiaga i serija
    pocela I. Allende - Ines

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Obvezno na listu dodaj (ako vec nisi) "Atonement" ("Okajanje").

Citiraj flopica prvotno napisa
    Hm, ja sam trenutno ponovo u fazi Sue Townsend, pa ti, sto se smijesnih knjiga tice, mogu preporuciti "Kraljica i ja", te Adriana Molea kronoloskim redom
    Procitala sam ponovo "The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13 ¾" i "The Growing Pains of Adrian Mole" - smijanje naglas, a posebno ih je dobro citati s vremenskim odmakom ((racunajuci da sam bila vrlo mlada kad sam ga procitala prvi puta)! - i upravo citam 3. knjigu, "The True Confessions of Adrian Albert Mole", i naravno, planiram nastaviti dalje sve do zadnje izdane.

Od ostalih knjiga, mozda manje smijesna nego Towsend, vise zivotna i realna, ali vrlo duhovita, "The Bad Mother's Handbook" od Kate Long (koja je u zadnje vrijeme moja omiljena britanska autorica, no kao zaista smijesnu mogu preporuciti samo prvu, u HR prevedenu "Prirucnik za lose majke"; ostale su joj teze, dublje, vise samoispitivajuce... No njen stil je i dalje vrlo britak, jako mi se svidja, i mogu ju i za ostale knjige (ako se ne ocekuje smijeh) toplo preporuciti!

Nadalje, John Grogan: "Marley i ja" - definitivno smijanje naglas!
    I Kinselline shoppingoholicarske su komicne.

Inace, procitano nedavno:
    Andrew Davidson: Gargoyle ("Vodoriga") - morala sam se prisiliti da pocnem citati knjigu, znajuci da se radi o zrtvi opeklina (a kako znam nesto o tome od meni bliske osobe, jako sam osjetljiva na njihove patnje), no jednom kad sam pocela citati, taj dio mi nije bio pretezak. Mislim da je opisan bas sa tocnom dozom humora i ironije i da se zbog toga lakse podnosi. Lijecenje u bolnici i tretmani kojima je podvrgnut su opisani bas klinicki, i stoga su mi bili fascinantni.
    Taj povijesno-misticni dio, stajaznam... Na jedan nacin je puno dodao prici, no na drugi nacin mi je ipak neupecatljiv, jednostavno mi se nije usjekao u sjecanje (a knjigu sam procitala mozda prije nekih mjesec, mjesec i po dana).
    Knjiga je za preporuku, svakako, ali nisam dozivjela taj WOW efekt.

Guy de Maupassant: Boule de Suif i druge price - odlicna knjizica s nekoliko kratkih prica. Kao i uvijek, studija nekoliko slojeva francuskog drustva, ostra, britka i prekrasno napisana. Preporuke!

Kate Long: The Daughter Game - vec sam spomenula da mi je Kate Long jedna od najboljih novijih britanskih autora, a u zadnje vrijeme vjerojatno i najdraza. I svakom novom knjigom koju od nje procitam, to mi ponovo potvrdi.
    Nije me razocarala ni ovoga puta, iako, "The Daughter Game" je drukcija od njenih dosadasnjih knjiga, nekako je pomaknuta, radnja se stalno mijenja i puna je neocekivanih obrata, a kraj je zaista sve ono sto nisam ocekivala. Teza je od prijasnjih, definitivno. Radnja ukratko: izvrsna studija zene (profesorice u privatnoj skoli) u srednjim godinama i braku bez djece. Sto psiha sve moze napraviti... Uglavnom, odlicno napisano, tople preporuke!

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bože, žene, ne čitajte "Vidiš koliko te volim" od Luis Leante. Umorila me!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je uhvatila faza čitanja o engleskoj povijesti, doba oko kralja Henrika.

Pročitala sam dosta Phillippe Gregory i najbolja mi je bila prva koju sam pročitala, "Druga sestra Boleyn". "Bijela kraljica", me razočarala, više sam očekivala. "Kraljičina luda" je možda nešto bolja, ali poprilično sve na isti kalup.
    Coccinella, ima ih jos, zapravo mislim da na ovoj temi imas negdje moj post gdje su sve Gregoryne knjige kronoloski popisane.
    U HR su, mislim, prevedene samo 4-5, no ima ih jos dosta, nastavljaju se dalje i nakon Tudora, kronoloskim redom.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam davno počela čitati vodorigu, stala negdje usred tih opisa liječenja i nisam nastavila. eno, stoji tako, uopće me ne vuče da ju uzmem.

kupila sam neki dan i počela čitati Crveni šator. još nisam formirala mišljenje, moram malo više vremena odvojiti za nju.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam davno počela čitati vodorigu, stala negdje usred tih opisa liječenja i nisam nastavila. eno, stoji tako, uopće me ne vuče da ju uzmem.

kupila sam neki dan i počela čitati Crveni šator. još nisam formirala mišljenje, moram malo više vremena odvojiti za nju.
    Pročitala sam Vodorigu, prvi dio knjige mi je bio obećavajući, drugi naporan.

Crveni šator mi je dosta dobra knjiga, zanimljiva povijest vezana uz naše menstruacije
    Posljednje uređivanje od Optimist : 20.09.2011. at 11:28

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Kraljica i ja"
    genijalna knjiga, stvarno duhovita
    bilo bi ju dobro procitati ponovo, s vremenskim odmakom

za vodorigu sam cula ili hvalospjeve, ili da je totalni shit, nema sredine. nisam citala.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Crveni šator mi je dosta dobra knjiga
    "Crveni sator" sam procitala prije par godina, toliko mi se dopala da sam si ju kupila (inace kupujem samo ono sto mi se zaista svidja i znam da cu htjeti citati iznova i iznova; prostor kucnih biblioteka mi je vec prilicno zakrcen, pa sam se na ovaj nacin morala limitirati za knjizni shopping ) Tople, tople preporuke!

Emily, ja sam se s "Vodorigom" nasla bas nekako u sredini. Mogu ju preporuciti dalje, ali nije mi nist' posebno wow.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, sjetila sam se jedne knjige i to je valjda jedina u kojoj nisam shvatila što je pisac htio reći.
    Radi se o Murakamijevoj knjizi "Lov na divlju ovcu". U najboljem slučaju, nakon što sam ju pročitala, osjećala sam se kao - ovca! Blejala sam u korice s upitnicima oko glave! Je li to netko čitao? I inače nisam njegov ljubitelj, ali ova je bila zadnja njegova koju sam pročitala, više ga ne čitam

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    za vodorigu sam cula ili hvalospjeve, ili da je totalni shit, nema sredine. nisam citala.
    Evo, meni je "Vodoriga" osrednja knjiga. Nije dovoljno loša da je prestanem čitati na pola (pogotovo su mi bile genijalne srednjovjekovne priče), ali ne bih ništa izgubila da sam je odlučila ne pročitati.

Evo, sjetila sam se jedne knjige i to je valjda jedina u kojoj nisam shvatila što je pisac htio reći.
    Radi se o Murakamijevoj knjizi "Lov na divlju ovcu". U najboljem slučaju, nakon što sam ju pročitala, osjećala sam se kao - ovca! Blejala sam u korice s upitnicima oko glave! Je li to netko čitao? I inače nisam njegov ljubitelj, ali ova je bila zadnja njegova koju sam pročitala, više ga ne čitam
    Bome... Sinoć sam dovršila njegovog "Sputnika" i ostao mi je isti osjećaj. Knjiga je u početku izvrsna (zaista sam uživala u čitanju), no kad počne s nekim nadrealističnim doživljajima...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, meni je "Vodoriga" osrednja knjiga. Nije dovoljno loša da je prestanem čitati na pola (pogotovo su mi bile genijalne srednjovjekovne priče), ali ne bih ništa izgubila da sam je odlučila ne pročitati.

Bome... Sinoć sam dovršila njegovog "Sputnika" i ostao mi je isti osjećaj. Knjiga je u početku izvrsna (zaista sam uživala u čitanju), no kad počne s nekim nadrealističnim doživljajima...
    Isti dojam za Vodorigu.

Sad mi je lakše zbog Murakamija, očito je on u nekom drugom stanju svijesti dok piše, ali sam i ja dok ga čitam

Sputnik neće imati dodira s mojim očima (jedino ako dosegnem razinu Harukijeve svijesti )

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Je li netko čitao Majstora i margaritu? Ocjena? Ja je započela...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A posebno Sjajne zeznute godine
    Bože, još se smijem kad se sjetim ove knjige...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je li netko čitao Majstora i margaritu? Ocjena? Ja je započela...
    ocjena: 5+

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja inače čitam Doktrina šoka od Naomi Klein - uznemirujuće štivo :/

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

trenutno čitam henry james- okretaj zavrtnja i jako je neugodna, do te mjere da ju ne čitam prije spavanj-ali ne mogu stati. prije toga fitzgerald- blaga je noć- pekrasna, za svaku preporuku.
    murakami- čitala sam i sputnika i lov na divlju ovcu, i dok me se sputnik dojmio, lov na divlju ovcu nisam uopće razumjela.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Držim te za riječ

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    lov na divlju ovcu nisam uopće razumjela
    Pitam se, razumije li Murakami što je napisao?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Majstor i Margarita su meni u top 10 ikada pročitanih knjiga, svakako...
    Mima, slažem se s tvojom ocjenom!

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sue Townsend: "True Confessions"
    Knjiga je koncipirana u 3 dijela: prvi dio je dnevnik, price i pisma Adriana Alberta Molea, drugi dio kratke price Susan Lillian Townsend, a treci dio je " tajni dnevnik "neke" Margaret Hilde Roberts, 14 3/4 godina".
    Ukupan ton je drukciji, odrasliji, ironicniji, no uzivat cete.

Adrian je sada malo stariji, zivi sa roditeljima ali trazi vlastiti smjestaj, pise roman i radio je u knjiznici sve dok...
    Klasican Adrian, malo stariji, mrvicu, ali samo mrvicu mudriji, no i dalje za krepat' od smijeha.

Sue je ubacila nesto iz svog dnevnika i neke eseje, sve mi se jako svidjelo (ton, slaganje recenica, razmisljanja u pozadini) - nisu pod muss komicne, ali neke su vise od drugih. Odlicna mi je "Zasto mi sve svidja Engleska", ta je zaista za smijanje naglas.

"Tajni dnevnik Margaret Hilde Roberts, 14 3/4 godina"- MHR je zenski counterpart Adrianu, a tko je zapravo MHR - necu vam pokvariti veselje.

Jos jednom, velike preporuke za knjigu!
    Krivo mi je sto moram stati sa Adrianom, naime u mojoj knjiznici nema slijedece knjige, pa moram pricekati da dodjem u HR i procitam ju tamo.

No, trenutno citam Parsonsa, "Man and Boy". Uzivam.
    Posljednje uređivanje od Elly : 23.09.2011. at 09:48

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je u top 5 knjiga koje sam procitala

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kakva je knjiga 61sat Lee Child?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa Vidi poruku
    kakva je knjiga 61sat Lee Child?
    Ja sam do sad čitala sve njegove izašle u Tiskovom izdanju, uzela sam i ovu, pretpostavljam ako su ostale bile solidne, zašto nebi i ova bila baš takva

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Miro Gavran, Klara. Zanimljiva Knjiga.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle, Parsons - "Man and Boy" - zaista dobra knjiga; tema rastave, novog partnera, odnosa s bivsim partnerima, generacije djece s "vise" roditelja odlicno obradjena - tople preporuke!
    Citam nastavak, "Man and Wife", i dojmovi su zasad isti kao i za prethodnu knjigu.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle, Parsons - "Man and Boy" - zaista dobra knjiga; tema rastave, novog partnera, odnosa s bivsim partnerima, generacije djece s "vise" roditelja odlicno obradjena - tople preporuke!
    Citam nastavak, "Man and Wife", i dojmovi su zasad isti kao i za prethodnu knjigu.
    Ja volim sve od Tonyja, neke su mu bolje, neke manje dobre, ali sa svakom me hipnotizira...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Ja volim sve od Tonyja, neke su mu bolje, neke manje dobre, ali sa svakom me hipnotizira...
    Potpis.
    Jedina koja mi se manja dopala bila je "Stories We Could Tell".
    Posljednje uređivanje od Elly : 27.09.2011. at 09:40

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Parsons, "Man and Wife" - preporuke; IMHO cak i bolja od prethodne.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Amos Oz-Iznenada u dubini šume- moja preporuka...kao i za sve druge njegove knjige

Netko je tu govorio o Majstoru i Margariti, meni je prvi dio knjige apsolutno briljatan, genijalan,dok mi se svaki put kad bih je čitala činilo da je Bulgakovu padala koncentracija pred kraj knjige... Inače, da , jako volim Bulgakova.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je tu govorio o Majstoru i Margariti, meni je prvi dio knjige apsolutno briljatan, genijalan,dok mi se svaki put kad bih je čitala činilo da je Bulgakovu padala koncentracija pred kraj knjige
    S obzirom da je knjigu pisao 10 godina, možda je stvarno imao problema s koncentracijom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •