Ne znam jeste li citale u zadnjem broju Mama&Beba ima prica sa poroda jedne citateljice. Mene su trnci prolazili dok sam citala pricu...
Uglavnom, u 41.tj ide na inducirani, u prici nema nikakvih indicija za to, osim sto je prenjela. nema trudova, Za pocetak rucno otvaranje cerviksa ( bolno!), drip, busenje vodenjaka, lijevi bok. Ajde pustili su muza k njoj. Trudovi jacaju, ali i oni stalno pojacavaju drip. I tako 7!! sati na ljevom boku. Ne otvara se UOPCE sama, svaki cantimetar otvaraju rucno. Kad osjeti nagon za tiskanje do kraja je rucno otvaraju, ali je zena do tada vec toliko utrnula da uopce ne osjeca gdje treba tiskati. Cak spominju i CR. Ona ne odustaje i toliko tiska da joj trnu vratni misici i ne moze pomaknuti glavu. Normalno slijedi epiziotomija... Napokon rada malu curicu... Otprilike 8-9 sati nakon pocetka.

Njezina zadnja recenica je da nema te boli koju ne bi podnijela za svoje dijete i da je bitno kako si poslozite kockice u glavi prije porodaja i sa kakvim stavom krecete po bebicu...
Hm, prva misao koja mi je prosla kroz glavu je bila: Silovanje. Jedino tako bi mogla opisati taj porod...

I zbilja ne znam sa kakvim stavom je ona krenula u bolnicu...