Pokazuje rezultate 1 do 50 od 620

Tema: porod u hrvatskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Blekonja prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom čitam i imam svoje mišljenje o ovom, ali iskreno ne da mi se raspravljati...
    ali si ipak imala potrebu prokomentirati kako sam jadna.

i btw znam da sam OT, ali ako mi može netko objasniti tko je apricot? zašto su se dok je rađala, ispričavali kad su shvatili tko je ona?
    nitko tebi važan, ne brini.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Malo je off topic, ali moram se osvrnuti na ovo o hrani, ležaju i tuševima. Mislim da je pristojna hrana, čist ležaj i čist tuš minimum minimuma koji bi trebali dobiti u bolnici. A ne da ležim na krvavoj plahti dva dana (kao što sam ležala, uz napomenu sestre da malo pripazim jer nemaju čiste posteljine !! A što bih trebala, držati se rukama dolje da ne procuri?? Staviti kantu ispod sebe?? ), da dobijem za doručak 2 šnite poli salame i 3 šnite kruha, da gledam tuđe pobacane uloške svuda po wc-u i sl. Sorry, ali bolje uvjete imam svaki dan doma ! I ne, to nije razmaženost, nego su to osnove koje bi bolnica trebala pružiti svome pacijentu, pogotovo kad je riječ o tako osjetljivim "pacijentima" kao što su rodilja i novorođenče. O daljnjim iskustvima iz bolnice neću niti govoriti, muka mi je kad se sjetim da moram opet ići tamo roditi, a nemam mogućnost za nešto drugačije...

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

ne znam da li si ti jadna, ali ovakav nacin odgovaranja je sasvim sigurno jadan. osobito od clanice osoblja foruma. i da sam neupucena trudnica u potrazi za informacijama, ovakav bi me nacin komunikacije i ponasanje zasigurno odbio i mozda bih bas zbog toga propustila nauciti nesto korisno o porodu.

(pardon na offu)

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

kao prvo apricot ja nisam uopće tebi rekla da si jadna, žao mi je što si tako shvatila to mi nije bila namjera ali da rekla sam (tj. napisala) da mi je jadan komentar i to što kasnije kada se lisica osjetila ajmo reći prozvanom što je ispričala svoje "lijepe porode u Hrvatskoj" nisi isto prokomentirala, jer očito je ženi u Hrvatskoj lijepo bilo rađati, a to očigledno na ovoj temi nije poželjno.....i kao drugo malo mi je čudno zazvučalo to da su se svi uznebušali kada su shvatili da si TI došla rađati, a kasnije ti se i dr. ispričala (ne ulazim u to zašto i što je bilo) nego pitam čemu to, pa ne bi li tretman prema svima trebao biti isti, zaparalo mi je uši samo zbog činjenice da si očito imala bolji tretman nego neka "no name" trudnica i samo iz boldanog razloga pitam tko si, a ne da me zanima, sasvim sam do sad lijepo živjela i bez te informacije. No hard feellings samo pitam

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

o pa ne bi li tretman prema svima trebao biti isti, zaparalo mi je uši samo zbog činjenice da si očito imala bolji tretman
    naravno da bi svi trebali biti tretirani prema nekom standardu
    kulturno i dostojanstveno
    koliko sam shvatila, upravo se rodine cure i zalažu za to
    zato mislim da je apricot navela kak je to u biti jadno, kad su "trčali" za njom samo, da izvineš, radi svoje guzice, a ne rad tog što je apricot samo žena, majka, čovjek s pravom na dostojanstveno ophođenje..ona i njeno dijete
    slično kao kad imaš "vezu"
    eto, ja sam imala poznanstvo..i sasvim druga priča (u nekim stvarima..tj kad je tu bio taj poznanik)....ah

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    zato mislim da je apricot navela kak je to u biti jadno, kad su "trčali" za njom samo, da izvineš, radi svoje guzice, a ne rad tog što je apricot samo žena, majka, čovjek s pravom na dostojanstveno ophođenje..ona i njeno dijete
    slično kao kad imaš "vezu"
    eto, ja sam imala poznanstvo..i sasvim druga priča (u nekim stvarima..tj kad je tu bio taj poznanik)....ah
    oni su se ulizivali jer je apri predsjednica Predsjedništva centralnog komiteta, inače ne bi...

u tome je stvar:

nekad su dobri jer si njima u tom trenutku "netko"
    nekad jer si kćer najbolje prijateljice njegove punice
    nekad jer si na neki drugo način "veza"
    nekad jer te poštuju, nekad jer te se boje

nekad jer si "no name" trudnica, ali su u smjeni super ljudi
    nekad jer su u to tom rodilištu u pravilu OK, a samo iznimno ne

......
    nekad jer si imala sreće
    nekad jer su negdje ipak dobra pravila

nekad ovo, nekad ono...

Trebalo bi biti utvrđeno da je uvijek dobro (iznimaka će biti, naravno, s obje strane),

ali se ne možemo uvijek oslanjati na sreću, lutriju, dobru volju ljudi na koje smo naišli, "dobru smjenu" ili "dobru vezu".

Protokol rađanja u rodilištima općenito treba biti bolji i svi ga trebaju poštivati .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •