Pokazuje rezultate 1 do 50 od 620

Tema: porod u hrvatskoj

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    kolegicu mog muža su tak lijepo obradili na porodu..
    nju i dijete
    davanjem rutinskih intervencija kada za to nije bilo potrebe došli su do slomljenje ključne kosti u dijeteta i slomljenog rebra u rodilje
    al eto, dijete se rodilo bar koliko toliko zdravo
    i to je jedino bitno, zar ne Beti??

ja se slažem da je sigurnost prioritet
    al se ne slažem da se taj prirotet koristi kao argument za rutinsko interveniranje (znanstveno dokazano da nekritično interveniranje dovodoi do još većih intervnecija...)
    naprosto se ta "sigurnost" toliko siluje, da na kraju ispadne da se ne smiješ ni požalit ak ti nije bilo lijepo jer su te zdripali, rezali, skakali i tom sl... jer su eto dali ti zdravo dijete... (a koliko je djece oštećeno tim nekritičnim pružanjem intervencija...sjetim se one priče s portala - muška i ženska priča)

na kraju štorije.. ta kolegica se jednostavno više ne usudi ostat trudna zbog te traume
    pa reci to njoj da je sve ostalo minorno jer eto kak ti ga ima zdravo dijete

ovo nije napad
    samo jedan prikaz s druge strane

stop nekritičnim rutinskim intervencijama STOP
    Amen!
    Jako dobro rečeno, samo što će netko reći da je ovo gore bilo potrebno da bi se dijete rodilo živo, dakle vjerojatno se ne bi moglo roditi da mu nisu slomili ključnu kost, a mami rebro. A pretpostavljam da je ta ista mama nakon poroda dobila komentara: Ma dobro sad zaboravi, bitno da je sad sve dobro i ništa više nije važno. I tako mnoge od nas ne zaborave, ali potisnu duboko u sebi i ne žele se prisjećati.
    Ne razumijem razdvajanje dobrobiti majke i djeteta u porodu, stvarno mi nije jasno, dakle u porodu ja nisam bitna nego samo moje djetet, pa zar je to moguće razdvojiti, zar nije to jedno te isto, eto neka mi netko objasni, zar je moguće da sam cijeli život u zabludi? Zar je moguće da cijelu trudnoću moram paziti što jedem, pijem, koje lijekove uzimam, ali gle čuda u porodu više ništa nije važno i ništa ne smeta djetetu, a dolantin je dobrodošao, znači u trenutku kada dolazi na ovaj svijet sasvim ga je normalno nadrogirati.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Amen!
    Jako dobro rečeno, samo što će netko reći da je ovo gore bilo potrebno da bi se dijete rodilo živo, dakle vjerojatno se ne bi moglo roditi da mu nisu slomili ključnu kost, a mami rebro.
    na ovaj općeniti govor..da je nešto možda bilo potrebno da bi se nešto....
    pogotovo kad ti koji to nešto izvode imaju znanje i iskustvo...
    imam odgovor iz svog vl iskustva

ako su oni toliko stručni i s iskustvom
    znači da kad nam dođu s nekim prijedlogom ČAK par puta
    onda to rade jer znaju da je to potrebno da bi se nešto dobro dovilo
    zar ne?, jel tako??

tako bi trebalo bit
    ili
    barem pretpostavljamo da je tako

kad dođu par puta s istim zahtijevom
    ili čak s dodatno drugim zahtijevima
    opet u par puta

očekivalo bi se tj bilo nužno da znaju o čem zbore

tako su meni na drugom induciranom vag porodu (zbog komplikacije preeklampijse, opasne po dijete i mene)
    došli sa zahtijevom:
    - prokidanje vodenjaka, u par navrata
    - ublaživanje boli, u par navrata
    - o klistiru i brijanju te epi da ne zborim..no to se idvijalo prije indukcije. na kraju sam s jednim zaista predivnim dr-om dogovorila neke granulice na prirodnoj bazi, umjesto klistira..te me je to, mjesto eksplozije, potjeralo u više sati više puta..što mi je daleko više odgovaralo nego kad sam u prvoj trudnoći izbezumljeno čistila wc iza sebe s kojom rolicom papira...užas
    - drip je onak spomenut kao bezveni biser tog, inače, predivnog doktora... ne znam ke mu je bilo.. rodila sam u roku 6h...tak da mu se taj biser i još jedan o ručnom širenju valjda omakao
    - na samom izgonu odbila nježno gurkanje bebe preko mog trbuha
    ...
    dakle, ak su sve te zahtjeve ponovili, il bar neke stavke, u više navrata, onda je za pretpostavit da ja nisam nikako mogla roditi bez svega toga, zar ne??
    a vidi slučaja, jesam
    a da se neš krivo dogodilo, pretpostavljam da bi onda bilo "to je zato jer niste to i to i to"
    no to nije mogao biti slučaj jer smatram da za svako izvođenje treba postojati indikacija zato
    kod mene je nije bilo

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    , ak su sve te zahtjeve ponovili, il bar neke stavke, u više navrata, onda je za pretpostavit da ja nisam nikako mogla roditi bez svega toga, zar ne??
    a vidi slučaja, jesam
    sad, kad pričamo o tom
    ja se eto baš obratno pitam:
    što bi bilo da sam prihvatila sve to??
    tim više jer sam bila stanje iza c.r., u tijeku s induciranim veg. (što baš i nije veselo)

što bi bilo??? jer bi sve to u mom porodu, ne samo bile rutinske neg i nekritično opasne intervencije

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    dakle vjerojatno se ne bi moglo roditi da mu nisu slomili ključnu kost, a mami rebro.
    sve da i to jest slučaj (ostavljam mogućnost, jer ja s njom nisam ragovarala)
    onda, laički pretpostavljam, da su na vrijeme trebali uvidjeti problem i izvesti cr a ne lomiti kosti
    pa živimo u 21st s vrlo dobrom tehnologijom.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •