Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
Sveki ima prek vikenda ročkas, 71. Sutra večer radim prvi ticino :shock: dječica jedva čekaju pomoć

Nego, sveki je dijabetičar, a nevjesta nema puno vremena. Možete mi preporučiti neku finu tortu za ispeći koja je jednostavna i gdje mogu (drastično) smanjiti količinu šećera (ne dolaze u obzir umjetni zaslađivači jer su mi bljak)? U svakom slučaju bi biskvit stavila na pola i nafilala sa nečim isto tako dobrim, isto tako sa malo ili niš šećera.
koliko znam dijabeticari mogu umjesto secera koristiti fruktozu koje imas za kupiti svuda (dm, schneekope u marketima isl ) i mislim da bi ti ova varijanta bila ok:
- napraviti tortu od mrkve (carrot cake), umjesto secera staviti fruktozu ali manje jer je ona slađa
- filati sa kremom od svjezeg sira, vrhnja i fruktoze ili mascarpone sa fruktozom
- tortu od mrkve prerezati na pola i staviti samo izmedju fil. mozes premazati i okolo da se zalijepi ticino ili mozes premazati marmeladom za dijabeticare pa staviti ticino.
Naravno ticino ona nebi smjela pa kazes da je samo za dekoraciju

Ako trebas recept za tortu od mrkve reci