ajmo malo stati na loptu
što se mene tiče, u redu je riješiti bračne probleme i kod svećenika, ako će se stanje time popraviti
meni osobno malo izaziva nepovjerenje stav crkve da se brak treba čuvati, ajde ne po svaku cijenu, ali mislim da bi se govorilo o raskidu braka tek kad je ozbiljnije fizičko nasilje u pitanju
osobna sreća će vjerojatno ipak biti u drugom planu
ali ako nekom pomaže, dobro
ono bez čega neće doći do napretka je da oba supružnika nastoje i trude se
dakle ako žena koja ima problema u braku nagovori supruga da s njom ide kod svećenika, i ako on na to pristane, za mene je to svakako korak naprijed
već to što oboje priznaju da problem postoji i žele ga riješiti je velika stvar
ali ako suprug na ženinu molbu da idu po pomoć - bilo kod stručne osobe bilo kod svećenika - odgovara svađom i uvredama, tu se nema što dalje trpjeti
(ili obrnuto, žena na molbu muža - naravno da se podrazumijeva)
ova tema otvorena je zato što se netko nalazi u zbilja teškoj situaciji i zbilja je glupo pretvarati je u poligon za svađe vjernika i nevjernika
koliko god ja inače u njima rado sudjelujem
ono zbog čega sam reagirala na pinguicin post nije činjenica da su ljudi kod svećenika otišli riješiti probleme
nego jer mi se činilo da nije u redu sugerirati po svaku cijenu očuvanje braka
i jer neke stvari koje je navela ja ne bih mogla tako lako zaboraviti
posebno je ružno zazvučao zaključak posta
oprosti pinguice, ali napisati ovakvo nešto, ženama u tako teškoj situaciji... ili nisi čitala postove, ili ti fali suosjećanjaSamo za to treba imati dosta poniznosti i ljubavi prema Bogu.
Čim razmišljaš o rastavi kao o jedinom rješenju znači da ti nešto od toga fali.
po mom mišljenju, ovdje ima materijala za brisanje