Citiraj Vanchriban prvotno napisa Vidi poruku
Daj reci jel bilo onda oba puta pod općom?
je, oba puta po općom

Nemam strah od budnosti tijekom postupka, htjela bi što prije vidjeti bebu. Kad ti je donesu ako si pod općom na carskom?
osim što pod spinalnom vidiš bebu tih par sec. u sali, nema nikakve razlike u "viđanju" bebe dalje obzirom na to da li je CR bio pod općom ili spinalnom
Dakle, čim te prebace u tu post-intenzivnu dobiti ćeš bebu kada bude prvo vrijeme kada inače donose bebe. Više se ne sjećam točno, ali to je cca oko 6 u jutro pa oko 10, oko 13, oko 17 i navečer oko 20h - bebe su po pola sata-sat uz mame. Kad te prebace u sobu, beba je većinu dana uz tebe i meni je to bilo super! Prvo dijete sam vidjela nekih 5h od poroda (oko 15:30 došla na postintenzivnu, oko 17 su je donjeli), a drugo nekih 3h od poroda

Tko te je vodio tamo od doktora?
U prvoj trudnoći sam tek pred kraj došla kod prof Škrablin. Nije mi to bilo neko bajno iskustvo...
Drugu trudnoću sam od početka vodila privatno kod prof Ivanišević i o njoj imam samo riječi hvale!

I zanima me kako ti izgleda ožiljak od carskog, ovdje sam pročitala da ima i lijepo zašivenih i mesara pa me i taj dio zanima.
ah, ožiljak... moja rak-rana! Ali nemoj se time zamarati, više ti ovisi o tome kakvo ti je tkivo, nego kako će te netko zaštiti... Ja kada uspoređujem svoj ožiljak od CR sa nekim prijateljicama koje su isto na CR rodile - dođe mi da plačem. Moj je debel i prilično vidljiv, s napuhanim dijelom iznad ožiljka. A nekima je samo tanka svijetla crta. No, ionako je rez ful nisko pa ne brini o tome puno!

I da, ako je planirani carski koliko ranije te hospitaliziraju i kako odluče kad je dijete zrelo za porod?
moja oba carska su planirala, prvi put sam rodila s 39+1 i to su prilično dugo čekali, da bebe bude čim duže u buši, ali bila sam ful zatvorena i nije bilo naznake da bi porod mogao početi ranije... Došla u pon, obavila sve što treba (krv, urin, anesteziolog, ekg...), u utorak bio CR
drugi put je bilo nekih problema pa sam ležala u bolnici nekih mjesec dana prije, a CR mi je napravljen s 38+6
Ako nema potrebe, prije 38 TT neće raditi carski...

Eto, nadam se da samodgovorila sve što te zanima, ako imaš još pitanja - tu sam!