je, oba puta po općom
osim što pod spinalnom vidiš bebu tih par sec. u sali, nema nikakve razlike u "viđanju" bebe dalje obzirom na to da li je CR bio pod općom ili spinalnom
Dakle, čim te prebace u tu post-intenzivnu dobiti ćeš bebu kada bude prvo vrijeme kada inače donose bebe. Više se ne sjećam točno, ali to je cca oko 6 u jutro pa oko 10, oko 13, oko 17 i navečer oko 20h - bebe su po pola sata-sat uz mame. Kad te prebace u sobu, beba je većinu dana uz tebe i meni je to bilo super! Prvo dijete sam vidjela nekih 5h od poroda (oko 15:30 došla na postintenzivnu, oko 17 su je donjeli), a drugo nekih 3h od poroda
U prvoj trudnoći sam tek pred kraj došla kod prof Škrablin. Nije mi to bilo neko bajno iskustvo...
Drugu trudnoću sam od početka vodila privatno kod prof Ivanišević i o njoj imam samo riječi hvale!
ah, ožiljak... moja rak-rana!Ali nemoj se time zamarati, više ti ovisi o tome kakvo ti je tkivo, nego kako će te netko zaštiti... Ja kada uspoređujem svoj ožiljak od CR sa nekim prijateljicama koje su isto na CR rodile - dođe mi da plačem. Moj je debel i prilično vidljiv, s napuhanim dijelom iznad ožiljka. A nekima je samo tanka svijetla crta. No, ionako je rez ful nisko pa ne brini o tome puno!
moja oba carska su planirala, prvi put sam rodila s 39+1 i to su prilično dugo čekali, da bebe bude čim duže u buši, ali bila sam ful zatvorena i nije bilo naznake da bi porod mogao početi ranije... Došla u pon, obavila sve što treba (krv, urin, anesteziolog, ekg...), u utorak bio CR
drugi put je bilo nekih problema pa sam ležala u bolnici nekih mjesec dana prije, a CR mi je napravljen s 38+6
Ako nema potrebe, prije 38 TT neće raditi carski...
Eto, nadam se da samodgovorila sve što te zanima, ako imaš još pitanja - tu sam!