moje iskustvo:
37 +2ili3 ..doma puknuo vodenjak..vode na sve strane. :D
juriš autom do bolnice..voda non-stop curi (ručnik među nogama-al i dalje curi niz noge), koji trud usput
pregled u bolnici-sestra, pa doktor, stavljanje katetera
ležim u hodniku na stolu(btw bilo mi je prestrašno vruće)-muž kraj mene i čekamo da se pripreme u sali za operaciju
u sali pišurija-doktori, sestre, anestezilozi-svi se šale, zezamo se i pričamo kao na kavi
ja se tresem ko šiba jer mi je zima ko u sibiru, udišem kisik, daju mi opću i zzzzzzzzz
kao u magli se sjećam svog smotuljka i rekli su mi da je sve ok i koliko je teška/dugačka
sve je trajalo nekih pol sata. izvezli me van do muža-on me malo pomilkio i pričao sa mnom i njemu su dali bebu, a mene odvezli-tresla sam se toliko jako da više nisam mogla :D
kad sam se u sobi razbudila od anestezije, ajme meni..mislila sam da ću umrt od bolova i jedva sam čekala da mi daju nešt..groznoooo
beba je došla k meni nakon nekih sat-dva
bolovi su bili strašni, ne samo meni nego i ostali curama koje su poslije mene rodile na carski-a li samo prva 2 dana
možeš tražiti protiv bolova-pa je onda ok-izdrživo
nakon skidanja katetera-ustajanje-ajme majko mila..za umrt..
drugi ili treći dan tuširanje-i dalje sam imala gazu..pa se tuširanje gornjeg dijela tijela ne preporučuje-sestra bila sa mnom da mi pomogne
šavove pregledavaju .-mislim treći dan-skidaju gazu i stavljaju drugu ili nepropusni flaster(kojih valjda imaju manjka pa štede na njima)
mene su leđa strašno počela boliti nakon trećeg dana..taman prestali bolovi od carskog, a pojavili se ovi (baš sam sretnica)..sumnjali na upalu bubrega--morala ostati 2 dana duže bolnici od predviđenogjer mi je crp bio jako povišen
beba je bila cijelo vrijeme sa mnom
zadnji dan mi vadilii konce. rana bila suha..pošpricali octeniseptom, stavili nepropusni flaster ..i bye bye