-
Meni je drago da ste uspjele u dojenju, ali i dalje tvrdim da je to los pocetak.
I ja sam prvi cr imala u slicnom rezimu (nije Petrova) i s dojenjem je krenulo jako lose u tim uvjetima, jer je meni mlijeko jako sporo dolazilo a oni su uredno bebu nadohranjivali "dok mi ne dodje mlijeko" a ja naivno mislila "pa bar beba nije gladna nije to strasno" i onda na kraju sedmi dan izadjes iz bolnice s bebom koja je navikla na bocicu i cicama koje nemaju ni priblizno "proizvodnju" u skladu s bebinim potrebama. E onda slijedi bitka za izbacivanje bocice koju nije bas lako dobiti.
S drugim sam zato isla u rooming-in od prvog sata i to nije nikakav bauk - dok lezis kad beba zaplace pozoves sestru, ona dodje, doda ti bebu, pomogne staviti na cicu i nakon toga fino oboje lezite i odmarate dalje. Kad pojede i zaspi pozoves sestru, onda stavi bebu u krevetic a ti malo odspavas. Po noci ionako odnesu bebu osim ako inzistiras da ostane. A i nakon tih 24h sam znala pozvati sestru da mi pomogne ako sam bila preumorna da nesto napravim (pred kraj dana najcesce). I ovaj put mi je mlijeko sporo dolazilo (svaki dan se povecavala kolicina ali nikad u nekim ogromnim kolicinama) no sigurno brze nego da beba nije odmah drugi dan dojila puno, a treci je u jednom navratu provela 6 sati non-stop pristekana (jer ja radjam djecu od preko 4kg koja ocito nemaju "pikula" kapacitet zeluca
)
Nismo svi isti, nekima treba vise vremena za uspostavu dojenja a savjeti tipa "samo se mazite" ili samo 5 podoja dnevno (pri cemu mozda beba spava jer su je nahranili prethodno) nisu ni priblizno idealni za usposavu dojenja. Da ne spominjem da mi je ideja obostranog izdajanja cica usred noci izdajalicom dok beba spava par metara dalje nahranjena AD-om umjesto da beba pocica to mlijeko totalna glupost ali eto, to je praksa. Jos ako nadohranu daju bocicom umjesto spricom (ne znam kako je u Petrovoj ali mogu pretpostaviti)...
Ukratko, moj komentar nije namijenjen za obeshrabrivanje ali je kao upozorenje da uz ovakav "rezim" s dojenjem moze puno lakse krenuti lose nego u "rezimu" kad beba jede kad hoce i koliko hoce, narocito tih prvih dana dok se uspostavlja pocetna "proizvodnja" mlijeka, i da se treba potruditi i "gnjaviti" sestre to malo vremena kad je beba s vama da sto vise doji, a ne "lakocemo kasnije" pristupom si mozda prilicno "zeznuti" stvar.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma