Jel ima neko da se priprema za Apr 2012?
Vječna dilema (barem meni)...da li decapeptyl držite u frižideru ili na sobnoj temperaturi??????
Ja se bockam od 23. ima li tko sa mnom ..
Sretno svima...
Ej,chiara! Imamo bockanje od istog dana! I ja cu u mb! Neznam kak je tebi,mene pece,ako malo bude na sobnoj temp.,ili zgrijes medju prstima na min-dvije,manje pece! Meni je 18.planirani zahvat,tebi?
Gabi,jer pao kakav testić?
Samo da, nazalost, prijavim neuspjeh IVF-a MB 1/2012.
Transfer 2 4 i 6-stanicnih embriona je bio 3dpp, betu nisam docekala...od cetvrtka popodne smedji iscjedak, a od nocas klasicno menstrualno krvarenje. Puno srece svim curama iz iste grupe!
P.S.postoji li negdje statistika forumasica o npr. Broju pokusaja, odabiru klinika, uspjehu, podaci o danu transfera, simptomima i sl...dale bi nam lakse ici po nekoj oretrazi tipa transfer 3.dnp/simptomi/uspjeh ili sl..
Gdje i kako dalje? Koliko se ceka na sljedeci pokusaj u MB, ima li neko tu informaciju? Ima li nekko iskustva sa uspjehom u Pragu nakon neuspjeha u MB npr?
Super drago mi je tj. lakše je kad nas je više...
Ja se isto bockam meni ne smeta baš puno nekad zapecka ali nije to ništa strašno ja je isto malo protrljam kroz ruke da se vrati temperatura pa je lakše...meni ti isto piše planirana punkcija za 18.02. pa ćemo vidjeti.
Jesi ti na Menopurima ili Gonalima? Ja idem 13.02. na UZV pa se vidimo nadam se...
Ej,chiara! Imam i 6. i 13.uzv,a bit cu na gonalima! Moguce da se vidimo 13.,neznam dal ostajes tamo ili se vracas doma? Vidim da imas iskustva sa mb.,meni ce biti 1.puta u mb.,ako ne uspije vracam se nasim klinikama i vjerojatno novom zakonu....,
Ja ću prvi uzv napraviti doma jer mi je daleko i pre dugo da idem tada pa ću im javiti nalaz da mi kažu koliko gonala trebam uzimati, a 13. imam kod njih prvi Uzv..
Ja ti budem u Zagreb tih 2-3 tjedna pa putujem za Maribor jer nije tako daleko tako da ne ostajem tamo...
Ja sam zadovoljna sa njihovim radom i posebno sa odnosom sa pacijentima...zato i idem opet da je skupo je, ali što ćemo možda i ja se vratim hrv klinikama ako ovaj put bude bezuspješno...iskreno i pošla sam u Maribor radi zakona jer meni nije išao u korist niti malo...ajde javiti ću ti kad dobijem u koliko sata sam naručena 13. pa se možemo i upoznati...
Naravno,draga,popit cemo kavu,caj... I lijepo je cuti da imaju ok odnos sa pacijentima,pogotovo nama pocetnicima u mb! Cujemo se ...
Bok cure! Ima li neko možda da je nedavno bio kod dr. Reša? Mi smo azoo i preostaje nam jedino biopsija, za sad.
gabi i nina malo sam vas pratila, jel sam i ja bila u 12 mj u MB, u od nas 3 samo je jednoj uspjelo, neznam jel mi se čini da je Maribor malo zakazao???!!!!
sto se desava...pozz i puno puno vibre za dalje, SRETNO SVIMA!!!!!!!
Ne znam šta bi rekla,ja sam u kontaktu sa još dvije cure koje su bile samnom a nisu na forumu,također nisu uspjele.
Teško mi je za suditi,jer ipak mi je to prvi postupak tamo,ali da sam bila razočarana to je sigurno,jer od 11 js nisam imala niti jedan dobar embrij.Ne kažem da je to do njih,već prije do mojih stanica.Možda sam i previše očekivala...
Curama koje idu sada želim puno uspjeha!!!
Joj,zene,ovih par postova me malo plasi! Velike nade polazem u mb,a sad ovo... Nina977,jesi do sada imala et? Meni se dog.isto tako da nema et,a kad je bio,sve otislo 21 dan! Neznam isto tako dal su st.slabe,moj org.da ne prihvaca embr.,neznam... Nadam se da bude sve ok,najvise sam otisla u mb zbog zamrzavanja,a sad vas nekoliko nema pomaka,uspjeha... Valjda bude pluseva i uspjeha!
pa neznam nina sta da ti kazem, ali gledajuci po tim pricama, njihov labos je prvi u svijetu, pa onda neznam gdje su zapeli???!!!
u svakom slucaju netreba gubit nadu i volju, jal se svi naravno nadamo i vjerujemo!!!
ja sam bila kod dr. resa ,pa ako te nesto zanima mozes mi pisati...
nam je kod dr. resa uspjelo od prvog puta ¨, mozes pogledati i moj potpis. ja sam isto jako razocarana u mb.
bok seka35! jako mi je drago zbog vas. nadam se da ću i ja doživjeti tu sreću. mi smo prošle godine saznali da mm ima azoospermiju.ja sam relativno ok. nismo još bili nigdje u postupku, ali nekako mi se ljubljana čini kao dobar izbor. zanima me koliko ste čekali prve konzultacije i postupak?
Seka35, voljela bih da napišeš i svoja Mb iskustva kad stigneš. Mislim da je jako bitno da se ovdje pišu ne samo super sretne priče i iskustva nego i manje lijepa ili loša iskustva. Nema ovdje svete krave..... slobodno pišite i kontra Maribora ako je tome tako....
Meni se nešto čini da je u zadnje vrijeme malo cura s foruma trudno nakon Maribora.. ne pratim redovno ali bi me jako zanimalo što je s curama koje su nedavno bile u postupku, što je s onima koje biste tamo upoznale, ima li trudnica, kakav je skor? Thanks i sretno cure![]()
Malo da popravim statistiku: frendica,nije na forumu,trudnica je iz mb!!!! Kojih 2 mj,jako,jako sretna! Nadam se da cemo se i mi pridruziti toj skali....!!!!
Ni ja nisam uspijela u MB ali imam info da su 3 cure koje su bile samnom na punkciji rodile 5 dječice
Za ostalih 6 i za one koje su bile samnom na transferu nemam info, ali sigurna sam da je bilo još uspijeha...
Jednostavno je ispalo da se ovdje javljaju samo cure koje su imale neuspiješne postupke, a sigurno bi bilo ljepše čitat pozitivnije priče koje nas svih motiviraju i dižu.
Evo malo ohrabrujucih podataka za cure koje su bile u postupku u MB 1/2012: od 10 poznatih parova, 7 je uspjelo, cure su trudne....mogu nam sluziti samo kao pokazatelji da se odustati ne smije i da cemo sigurno, kad se sve kockice sloze, i mi ostali sigurno uspjeti!!! Zelim im svu srecu!!!!![]()
Evo jos malo ohrabrenja, moja bete danas 406,1 transfer blastice 23.1. iz Fet-a
Cure samo hrabro!
cure super, stvarno mi je drago čuti malo lijepih vijesti vezano za MB, da nebude da je samo navikan , a da nema koristi, eto ja nisam uspijela ali nadam se opet u 5 mj,
tako da netreba nikad gubit nadu i da samo treba dići glavu gore...
svima gdje god idu i gdje god se spremaju puno puno sreće i uspijeha i samo pozitivno!!!!
puse svima!!!
Ja sam bila u 4/2011 u MB, a u 11/2011 ostala trudna u postupku u KBC Rijeka tako da trenutno nemam potrebe za Mariborom![]()
Tatjana76, posto jos ne mozes slati pp, slobodno pitaj. Ja sam vec nabavila logest i u postupku vadenja trazenih nalaza.
Drago mi je BlaBla123, ja sam tatjana i iz Banja Luke sam.
Meni je ovo prvi vantelesna, takođe sam se odlučila za logest,
sad si me zbunila za nalaze, meni nisu ništa tražili od nalaza.?
Planirala sam uraditi cervikalni i vaginalni bris.
Ti definitivno imaš više iskustva, pa me zanima koliko ćes uzimati Decapeptyla,
ja ga počinjem primati od 19.03.2012, mislim da su nam slični protokoli.
Pošto nisam sigurna da li se on daje i u dan kad je punkcija,
a kako nisu jeftini da znam tačno do kog perioda se primaju, tj. 26 ili 27 inekcija.
Ako imaš još po neki savjet nemam ništa protiv,
takođe ako ti je poznat kakav pristojan smještaj u Mariboru, bilo bi mi od koristi.
Hvala.
Draga Tatjana, pokusala sam ti poslati pp ali ne ide.
vidim da si nova na forumu a spremas se za Mb.
Sto se tice nalaza vjerovatno si slala nalaze kada si prvi put kontaktirala sa njima. Vrlo je vjerovatno da si imala sve potrebne nalaze pa ti iz tog razloga ne traze dodatne. Ono sto oni traze za razliku od BL klinike (ako si ista radila u BL) jeste nslszi na HIV, Hepatizis a i b, i kod suptuga nalaz na vatikokelu i kod zena jos jedan nalaz ali sam zaboravila koji je bio.
Njima brisevi nisu toliko ni bitni ali ih je dobro uradizi radi sebe. Tu mislim na vaginalni, cervikalni, klamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu. Na osnovu svoje dijagnoze, ako je nepolodnost ili prosirenje porodice kao dijagnoza, od porodicnog ljekara mozes traziti uputnice da ti u higijenskom zavodu to urade jer si oslobodjena placanja zbog dijagnoze. Porodicni ljekat ti na uputnicama mora napisati dijagnozu i zaokruziti BO (da si oalobodjena placanja i na to staviti svoj pecat.
Sto se tice smjestaja u Mb ok je kod Gospodina Joze mail je jozezugman@gmail.com ili mobilni 0038631561800. Naglasi da si pacijent na ukc mb. Cijene su oko 30-35 eura dnevno najam.
Izvini zbog duzine poruke ali moglo bi ti ovo sve biti od koristi.
Sretno
Cure ako sam stavila nesto sto ne bih smjela sorry nisam uspjela poslati na pp.
[QUOTE=tatjana76;2063925]Drago mi je BlaBla123, ja sam tatjana i iz Banja Luke sam.
Meni je ovo prvi vantelesna, takođe sam se odlučila za logest,
sad si me zbunila za nalaze, meni nisu ništa tražili od nalaza.?
Planirala sam uraditi cervikalni i vaginalni bris.
Ti definitivno imaš više iskustva, pa me zanima koliko ćes uzimati Decapeptyla,
ja ga počinjem primati od 19.03.2012, mislim da su nam slični protokoli.
Pošto nisam sigurna da li se on daje i u dan kad je punkcija,
a kako nisu jeftini da znam tačno do kog perioda se primaju, tj. 26 ili 27 inekcija.
Ako imaš još po neki savjet nemam ništa protiv,
takođe ako ti je poznat kakav pristojan smještaj u Mariboru, bilo bi mi od koristi.
Hvala.[/QUO
Tatjana i ja sam takođe iz Banja Luke, u Mariboru sam u martu na postupku, poslalala sam ti privatnu poruku ali nisam sigurna da je prošla.
Pozdrav i sretno!
Hvala Ljubice, na informaciji. Za mene nije dugaćak post,
pošto sam ovde nova još uvjek neprimam pp.
Cana 73, šaljem ti svoj mail tesictatjana@yahoo.com na koji mi možes pisat, Hvala ti, ocekujem mail.![]()
Ljubice sad sam procitala da cekaš UZV, držim fige i vjerujem da će sve biti OK.
takođe biće mi drago da mi se javiš na moj mail.
Poz.
Cure uglavnom SRETNO ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i voljela bih da ovdje na ovom pdf-u nastavljate pisati o svojim postupcima...... tako ćemo mi koji se spremamo ili razmišljamo se prijaviti za Maribor imati bolji uvid u cijelu situaciju, bila dobar ili manje dobra, bilo uspješno ili nažalost bezuspješan postupak
Tatjana76,
Ja idem po drugi puta u Mb. Trazili su me da ponovim Hepatitis b,c,Hiv 1,2, VDRL i to za oboje supruznika.
Za mene jos dodatno da ponovim hormone stitnjace i neke 3dc.
Sta se tice Decapeptyla meni su rekli da kupim 28 ali mi je 4 ostalo. S tim se nikad ne zna. Ja sam zadnji primila na dan posljednjeg uzv, znaci 2 dana prije punkcije.
BlaBla123,
Hvala na odgovoru, ja počinjem sa Decapeptyl 19.03.
šaljem ti svoj mail tesictatjana@yahoo.com na koji mi možes pisat.
Poz.
U uputama za Mb se traze: hormoni 3dc i TSH, T3 T4.
Da li se misli na TSH, FT3,FT4. U labu su me pitali.Ja vjerujem da je to ona primarna skupina vezano za stitnjacu.
T3 i T4 su hormoni štitnjače vezana za proteinske nosače a ponekad, da bi bili precizniji mjere se hormoni koji su u slobodnoj formi u krvi fT4 (slobodni tiroksin) i fT3 (slobodni trijodtironin), koji znaju biti uvećani ako se koristie kontraceptivne pilile.
Moja beta danas ipaknu opadanju i jutros sam prokrvarila.
Na zalost mrvica nas je napustila.
Nisam znala da moze nesto vise boljeti od negativne bete ali ovo je definitivno jos teze. Taman se ponadamo da smo uspjeli i onda nas zvizne u glavu opadanje bete i gubitak toliko cekane radosti!
Ljubice, žao mi je da je beta pala
Beta je lijepo rasla. Kolika ti je današnja beta?
Budući da se spremam u MB s posebnom pažnjom pratim vas drage Mariborčanke...
Draga Ljubice, žao mi je što tvoja priča nije završila happy endom, nadam se da ćeš naći snage za dalje… Znam da sebi postavljaš brojna pitanja, ali s vremenom ćeš sigurno prihvatiti ovu situaciju. Ti nisi kriva i nemoj dozvoliti da i jedan trenutak tako misliš. Vjerujem da ti je užasno teško sada, pogotovo što ti je beta već rasla, ali pokušaj gledati u budućnost i nadati se svojoj sreći. Tako je očito moralo biti.
Brzo ćeš se oporaviti i krenuti dalje sa TM po svoju bebicu. Veliki pozdravko![]()
Dans je bete 336, bas je pala od prekuce!
Ljubice,bas mi je zao! Ali nemoj posustati,isplaci ovo sto moras i dignute glave kreni u nove pobjede! Budi hrabra i jaka!
kaduna , sad nemam piuno vremena za pisati zbog malog koji spava u kreveticu ,a nije iz Maribora!
meni u mariboru 4 postupka nisu uspjela i nisam zadovoljna ,jer sve je kao na traci ,za sve ista procedura ...
meni je kod resa uspjelo nakon 4 neuspjela iz maribora ,a to se vidi i u mom potpisu...
pisem vam kad mali bude dulje spavao
hvala seka35! to je utješno! jedino me malo strah jer smo mi azoo, pa bi to mogao biti problem.uzivaj sa svojom malom ljubavi.