Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1647

Tema: želim roditi kod kuće

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cijelu tu pricu o nadrilječništvu je pokrenuo bivši ministar zdravstva.
    Naravno da odgovornost treba postojati, odnosno to tko je odgovoran u ovakvom ili onakvom slucaju treba biti odredjeno, jer to ljudima (valjda) daje neku sigurnost, al nadrilječništvo - ta ideja je totalna glupost (pravno gledano).
    Posljednje uređivanje od marta : 13.02.2012. at 09:42

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

leonisa, pogledaj malo svoje postove, iz kojih se vidi koliko se trudis argumenitrano raspravljati:

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti al to nije tocno. lijepo pisu stupnjevi obrazovanja i opseg djelatnosti koje "rastu" sa stupnjem obrazovanja.
    jer i ja bi odgovarala za nadripisarstvo ako bi poduzimala radnje koje moze samo odvjetnik iako sam pravnik i skolovala sam se za to.

iako je ovo kokos ili jaje rasprava. lijepo pise u clanku kaznene odredbe kada primalja krsi zakon i lijepo pise da kada ne moze odnosno moze obavljati samostalnu djelatnost.

kako nije?

srednja strucna, prvostupnik i nemam pojma kak se ovo trece zove, ne ide mi bolonja.

i za svaki stupanj (zanatska, srednja skola; dipl. iliti prvostupnik i visoki) tocno pise sta smije i pod cijim nadzorom obavljati.

ti bas volis usklicnike?

u rodilistu ga obavlja pod nadzorom i zove se primalja asistentica.
    "Nadzor nad radom primalje-asistentice može provoditi primalja koja ima pravovaljano odobrenje za samostalan rad iz članka 14. stavka 1. ovoga Zakona i liječnik, specijalist ginekologije i opstetricije"
    "
    Voditelj tima primaljske skrbi jest primalja koja je završila najmanje preddiplomski studij, koja je upisana u registar primalja pri Hrvatskoj komori primalja (u daljnjem tekstu: registar) i kojoj je dano odobrenje za samostalni rad."

valjda s nekim razlogom ima taj nadzor jer nije skolovana/obucena/kvalificirana vodit ga sama. bas ko i pravnik koji nije odvjetnik.

al zaista mi se vise ne da. u fazi sam da kazem ok kako god. i ponovo citirat kaznene odredbe zakona o primaljstvu.
    porod nije bolest, ne pruza se lijecnicka pomoc al se pruza medicinska, onako kako pise u zakonu.
    sto se tice toga da se radi samo o doskolovanju, al da je struka ista, uzmi za primjer srednju strucnu spremu (srednja medicinska) i visoku (dr.med.) i reci da onaj koji je zavrsio srednju medicinsku obavlja djelatnost za koju je potrebna (barem) visoka, ne bavi se nadrilijecnistvom. a svi su oni medicinske struke.
    ili zubni tehnicar i dr. stomatologije.

ista stvar je s primaljama: srednja strucna sprema, dipl. primalja i mag. primalja, sudeci kako im je prema zakonu uredjeno obrazovanje.

...ali odgovori budu uglavom ovakvi:

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Cijelu tu pricu o nadrilječništvu je pokrenuo bivši ministar zdravstva.
    Naravno da odgovornost treba postojati, odnosno to tko je odgovoran u ovakvom ili onakvom slucaju treba biti odredjeno, jer to ljudima (valjda) daje neku sigurnost, al nadrilječništvo - ta ideja je totalna glupost (pravno gledano).
    Očito je da se rasprava namjerno balanizira kako se ne bi navodili argumenti i činjenice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •